Fix: Koble fra Xbox One-kontrolleren

Jubileumsoppdateringen for Windows 10 ga mange forbedringer for operativsystemet, inkludert mange feilrettinger og forbedringer. Hver spiller skyndte seg for å oppdatere den fordi det var denne “skudd” som skapte at den førte til store endringer i operativsystemet. Men som all ny programvare, var dette ikke uten problemer. Det var mange kontrollere som ble gjort ubrukelige etter oppdateringen.

Siden Xbox One er Microsofts egen flaggkontroll, fungerte den, men hadde også mange problemer. Et av problemene som brukerne opplevde mest var at kontrolleren ville koble fra tilfeldig etter å ha spilt i lange perioder. Etter at du har slått på den, vil den fungere skikkelig i kort tid før den kobles fra igjen. Dette forårsaket mye frustrasjon blant spillerne, da Xbox One-kontrolleren er en av de mest brukte kontrollerne i spillindustrien. Det å oppføre seg tilfeldig og forårsake problemer betyr at du ikke kan bruke det uten forstyrrelser som du gjorde før.

Vi har listet opp noen av løsningene du kan prøve å implementere på din PC. Før du går gjennom denne veiledningen, kan du henvise til denne og prøve metodene som er oppført. Hvis de ikke fungerer for deg, kan du alltid navigere tilbake og prøve løsningene som er oppført her.

Løsning 1: Deaktiver tjenesten NVIDIA trådløs kontroller

NVIDIA trådløs kontrollertjeneste er installert som standard hver gang du installerer NVIDIA-drivere for å hjelpe deg med kontrolleren. Du kan konfigurere innstillinger og også implementere knapper for enkel tilgang.

Det viser seg at NVIDIA trådløs kontrollertjeneste kommer i konflikt med Xbox One-kontrolleren. Tonnevis av brukere rapporterte at deaktivering av tjenesten umiddelbart løste problemet med at kontrolleren koblet fra igjen og igjen.

Bruke Services.msc

 1. Start Kjør- applikasjonen (trykk Windows + R-knappen). I dialogboksen skriver du inn “ tjenester. msc ”. Dette vil starte tjenestene som kjører på din PC.

 1. Når du er i tjenestefanen, blar du gjennom tjenestene til du finner NVIDIA trådløs kontrollertjeneste . Når du har funnet tjenesten, høyreklikker du og velger Egenskaper fra listen over tilgjengelige alternativer.
 2. Når egenskapene er åpne, stopper du tjenesten ved å klikke på knappen Stopp. Klikk deretter på Oppstartstype for å få frem rullegardinmenyen. Klikk på Deaktivert fra rullegardinmenyen . Lagre endringer og avslutt.

Bruke Oppgavebehandling

 1. Start Kjør- applikasjonen (trykk Windows + R-knappen). Skriv “ taskmgr ” i dialogboksen . Dette starter datamaskinens oppgavebehandling.
 2. Naviger til tjenestefanen øverst og bla gjennom tjenestene til du finner NVIDIA trådløs kontrollertjeneste. Høyreklikk på tjenesten og velg Stopp.

 1. Dette stopper NVIDIA-tjenesten umiddelbart. Du kan også klikke på alternativet Åpne tjenester og angi oppstartsalternativene som nevnt i guiden ovenfor.

Bruke AutoRun

Autorun er et tredjepartsprogram, som du kan bruke til å se hvilke prosesser og tjenester som starter når du starter PCen. Disse tjenestene inkluderer også skjulte som Internet Explorer, File Explorer osv. Vi kan prøve å deaktivere NVIDIA trådløs kontrollertjeneste ved hjelp av denne programvaren. Når du deaktiverer et program fra AutoRun-grensesnittet, endrer det registeret og setter programmets verdi til 0, og forhindrer dermed at det kjører.

 1. Last ned AutoRun-applikasjonen herfra. Etter at du har installert den og kjørt den som administrator, vil du se et vindu der alle system / normale applikasjoner vil bli oppført som kjører ved oppstart.
 2. Skriv inn NVIDIA i dialogboksen øverst til høyre på skjermen . Alle NVIDIA-prosesser og -tjenester kommer foran deg i en uthevet form.
 3. Fra hele listen over NVIDIA-tjenester, søk etter NVIDIA Wireless Controller Service , høyreklikk og velg Deaktiver . Nå vil registeret bli redigert for denne spesifikke tjenesten, og det starter ikke før du starter det manuelt.

Start datamaskinen på nytt, koble til kontrolleren og sjekk om problemet fortsatt vedvarer.

Løsning 2: Avinstaller NVIDIA Geforce Experience

Mange grafikkprodusenter har tradisjonelt et kontrollpanel der du enkelt kan endre innstillingene til grafikkdriveren. Det er i utgangspunktet to grafiske kontrollpaneler som tilbys av NVIDIA. Den ene er det klassiske NVIDIA-kontrollpanelet. Du får tilgang til dette ved å høyreklikke på skrivebordet ditt og velge NVIDIA-kontrollpanelet. Den har alle kontrollene som trengs for å tilpasse spillopplevelsen din, for eksempel å endre oppdateringsfrekvensen og fjerne skygger etc.

Men opplevelsen kan bli overveldende hvis du ikke er nerd og ikke forstår de tekniske begrepene som er involvert. Det var her NVIDIA introduserte NVIDIA Geforce Experience. Det er også et kontrollpanel, men det er mer brukervennlig med noen tilleggsfunksjoner som ShadowPlay eller Game streaming etc.

Som vi alle vet, har denne typen programvare mange systeminnstillinger til rådighet for å sikre at PC-en din kjører på en mest mulig optimalisert måte. NVIDIA Geforce Experience er også kjent for å forårsake problemer og konflikter med XBOX-kontrolleren din. Du kan prøve å deaktivere den eller avinstallere den for å sjekke om problemet ditt blir løst. Hvis det gjør det, kan du bytte til det klassiske kontrollpanelet for NVIDIA for å endre grafiske innstillinger eller optimalisere spillopplevelsen.

Hvis du etter avinstallering bekrefter at dette ikke er problemet, kan du installere det veldig enkelt. Nedlastingskoblingen er lett tilgjengelig på det offisielle nettstedet til NVIDIA.

 1. Åpne Kjør- applikasjonen (trykk Windows + R-tasten). Skriv “ kontrollpanel ” i dialogboksen . Trykk på enter og datamaskinens kontrollpanel vil dukke opp.
 2. I kontrollpanelet klikker du på “ Avinstaller et program ” fra listen over tilgjengelige alternativer.

 1. Nå vil alle programmene som er installert på datamaskinen, være foran deg. Bla gjennom dem til du finner NVIDIA Geforce Experience . Høyreklikk på den og velg avinstaller .

 1. Nå vil NVIDIA guide deg gjennom prosessen med å avinstallere. Når applikasjonen er avinstallert, starter du datamaskinen på nytt, kobler til kontrolleren og sjekker om tilkoblingsfeilen ble løst eller ikke.

Løsning 3: Avslutte dampen

Steam er en av de største digitale distributørene av videospill i verden. Deres revolusjonerende idé førte til den enorme utviklingen av online videospill. Trenden startet med PC-spill og til slutt snek seg mot andre plattformer som PlayStation og Xbox. Steam er en gigant i å huse tusenvis av spill og tilby en plattform for utviklerne å frigjøre dem.

Til tross for hyppige oppdateringer rullet ut av klienten, er det imidlertid mange kjente konflikter. En av dem er med Xbox One-kontrolleren. Som vi alle vet, har Steam tilgang til alle de viktigste systemmaskinvarene og tjenestene. Det konfigurerer dem for å optimalisere spillopplevelsen det lover brukerne. Det er ingen kjent årsak til at dette er tilfelle, men å deaktivere Steam og koble til kontrolleren igjen ser ut til å gjøre susen.

 1. Koble Xbox One-kontrolleren fra datamaskinen. Forsikre deg om at den ikke er koblet til.
 2. Åpne Kjør-applikasjonen (trykk Windows + R. -knappen. Skriv inn “ taskmgr ” i dialogboksen for å starte datamaskinens oppgavebehandling.
 3. Når den er lansert, navigerer du til Prosesser-fanen og søker etter Steam Client Bootstrapper . Avslutt prosessen før du avslutter alle Steam-prosessene en etter en.

 1. Etter at du har avsluttet alle prosessene, kobler du Xbox One-kontrolleren til PCen igjen og sjekker om problemet fortsatt vedvarer.

Hvis problemet fortsatt vedvarer, kan du prøve å deaktivere Steam og NVIDIA Geforce-opplevelse (hvis du ikke har avinstallert det ennå). Du kan avslutte NVIDIA Geforce-opplevelsesprosessen på en lignende måte som vi gjorde for Steam. Bare åpne oppgavelederen, og avslutt den etter å ha funnet prosessen.

Sjekk om kontrolleren sluttet å koble fra tilfeldig, hvis den fortsatt ikke gjorde det, gå videre til de andre løsningene som er oppført nedenfor.

Løsning 4: Deaktivere strømsparing for kontrolleren

Det er forbedringer gjort i Windows OS for å sikre at du får den optimale mengden strømsparing. La datamaskinen slå av denne enheten for å spare strømfunksjonen slår av / kobler fra enheter som ikke er i bruk i en bestemt periode. Selv om dette kan være en veldig nyttig funksjon, er det vondt når det gjelder Xbox One-kontrolleren. Når datamaskinen deaktiverer den, går Xbox inn i en feilmodus, hvor den kobles fra automatisk etter en stund etter at du til og med har koblet den til. Vi kan prøve å deaktivere dette alternativet og sjekke om dette løser problemet.

 1. Start Kjør-applikasjonen (trykk Windows + R-knappen). Skriv inn “ devmgmt. msc ”. Dette starter datamaskinens enhetsbehandling, og alle enhetene som er koblet til datamaskinen din, blir oppført her. Forsikre deg om at du har koblet til Xbox One-kontrolleren din før du fulgte dette trinnet, slik at den vises på listen over enheter.
 2. Finn nå Xbox One-kontrolleren (den vil sannsynligvis være i Xbox-adaptervinduer). Når du har funnet den, høyreklikker du på den og klikker på Egenskaper .
 3. Når du er i Egenskapene, velger du kategorien Strømstyring . Her vil du se to kryssfelt. Den første vil si " La datamaskinen slå av denne enheten for å spare strøm ". Forsikre deg om at alternativet ikke er merket av.

 1. Start datamaskinen på nytt og se om det aktuelle problemet ble løst eller ikke.

Løsning 5: Kontrollere Xbox One-kontrolleren

Det kan være mange tilfeller der Xbox One-batteriene dine er lave, og på grunn av dette slår kontrolleren seg av igjen og igjen. Du kan prøve å sjekke batteriene hvis de fungerer, og bytte dem ut hvis de er svake. Kontrollerne bruker mye batteri hvis de er i bruk ofte, så vær ikke bekymret hvis det nye batteriet du nettopp har plassert, er i ferd med å tømmes.

Du kan også koble Xbox One-kontrolleren din via USB i stedet for å koble den trådløst. USB-tilkoblingen sørger for at Xbox ikke har noen tilkoblingsproblemer eller interferens. Det vil heller ikke være så mye batteridrenering som det trådløse alternativet ikke vil være i bruk.

Deretter bør du sjekke om Xbox One-kontrollerprogramvaren din er oppdatert. Du kan laste ned Xbox-tilbehør fra Microsoft Store og sjekke om det er oppdateringer tilgjengelig for kontrolleren din.

Du kan lese den detaljerte guiden om hvordan du oppdaterer Xbox One-kontrolleren din herfra. Etter oppdatering av kontrolleren, implementer du løsning nr. 4 og deaktiver strømsparingen. Start deretter datamaskinen på nytt og koble kontrolleren til PCen, helst via en USB. Sjekk om den hyppige frakoblingsfeilen ble løst.

Merk: Vær oppmerksom på at det noen ganger er tilfelle hvor spillet du spiller også konfigurerer innstillingene til kontrolleren. Det kan sette den i strømsparingsmodus eller sette en tidsavbrudd for å koble fra kontrolleren hvis du ikke bruker den. Sjekk alltid spillets innstillinger og se om det er noen innstillinger som kan forårsake problemet.

Løsning 6: Oppdatering av NVIDIA-drivere

Som vi nevnte tidligere, kan det være en konflikt med NVIDIA og Xbox One-kontrolleren. Mange rapporterte at NVIDIA forårsaket problemet på PC-er sammen med Steam. Årsaken til dette er at NVIDIA har tilgang til de fleste av datamaskinens systemfiler og konfigurasjoner. Det fortsetter å endre og justere dem for å sikre at du får den beste grafiske opplevelsen tilgjengelig fra PCen.

NVIDIA ruller ut nye drivere innimellom som inneholder forbedringer og feilrettinger. Problemet mellom NVIDIA og Xbox One-kontrolleren kan løses hvis oppdateringen inneholder feilrettingen. Så det er verdt å prøve å oppdatere driverne.

Du kan enkelt finne ut hvordan du oppdaterer NVIDIA-driverne fra artikkelen vår her. Det anbefales at du bruker alternativet Clean Install mens du installerer driverne. Når du har oppdatert driverne, start datamaskinen på nytt for at endringene skal tre i kraft, og sjekk om problemet ble løst.

Løsning 7: Aktiver spillkontrollen på nytt i Enhetsbehandling

En annen løsning som brukere som er berørt av disse to problemene, har funnet ganske effektive, er å gå inn i datamaskinens Enhetsbehandling og deretter deaktivere og aktivere spillkontrollen på nytt . For å kunne bruke denne løsningen, må du:

 1. Slå av Xbox One-kontrolleren.
 2. Trykk på Windows-logotasten + R for å åpne en Kjør- dialog, skriv devmgmt. msc i Kjør- dialogboksen og trykk Enter for å starte Enhetsbehandling . Alternativt kan det samme resultatet også oppnås ved å bare høyreklikke på Start-menyknappen for å åpne WinX-menyen og klikke på Enhetsbehandling .
 3. Dobbeltklikk på delen Human Interface Devices for å utvide den.
 4. Finn spillkontrolleren under Human Interface Devices- delen, høyreklikk på den og klikk på Deaktiver i den resulterende hurtigmenyen.
 5. Når spillkontrolleren er deaktivert , høyreklikker du på den en gang til, og denne gangen klikker du på Aktiver i den resulterende hurtigmenyen.
 6. Vent til spillkontrolleren er aktivert , og lukk deretter Enhetsbehandling .
 7. Slå på Xbox One-kontrolleren og koble den til datamaskinen din for å se om problemet du opplevde er løst eller ikke.

Merk: Hvis problemet fortsatt ikke løses, kan du prøve å koble til en annen fungerende Xbox One-kontroller på PC-en din og sjekke om den fungerer som den skal. Hvis den nye kontrolleren ikke har noe problem og ikke kobler fra som denne, betyr det at det er noe problem med kontrolleren din og ikke med datamaskinen. Du kan også prøve å endre USB-portene for å se om det er noen effekt. Prøv å bytte mellom USB 2.0 og USB 3.0. Unngå å koble kontrolleren til USB-huben som inneholder mange USB-porter.

Løsning 8: Flytte vekk fra elektriske apparater

En annen ting å prøve er å flytte kontrollerne vekk fra elektriske apparater. Det er kjent at disse apparatene avgir bølger som forstyrrer driften av kontrollerne. Hver gang det oppstår forstyrrelser når kontrolleren er i drift, kobles kontrolleren fra konsollen eller datamaskinen.

Det du kan gjøre er å observere neste gang hver samtale kommer eller du slår på mikrobølgeovnen. Hvis du merker et mønster, må du enten flytte kontrolleren bort eller ikke bruke apparatet når du bruker kontrolleren.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det