Fix: Epson Scan kan ikke kommunisere med skanneren

Epson-skannere er veldig populære i skanneindustrien og har gjort veien til millioner av hjem og bedriftskontorer over hele verden. Epson-skannere kan enten være frittstående eller integreres i et skriveranlegg. De er kjent for sin robusthet og sin evne til å skanne klare dokumenter og bilder.

Det har oppstått et problem med Epson-skannere der skannerapplikasjonen ikke skanner etter noen dokumenter. Dette problemet kan spores tilbake til en rekke forskjellige årsaker, alt fra problemer i skannerdrivere til feil konfigurasjon av nettverket.

Merk: Denne artikkelen er ment for alle operativsystemer (Windows 10, 8 og 7). Det inkluderer også løsninger når skanneren ikke fungerer etter oppdatering til Windows 10.

Løsning 1: Kjøre skannerprogramvare med administrative rettigheter

Det første og fremst du bør prøve er å kjøre skanningsapplikasjonen med administrative rettigheter. Mange applikasjoner som krever innspill fra en ekstern kilde, krever at du gir dem administrative rettigheter slik at de kan utføre alle sine operasjoner uten forstyrrelser eller sikkerhetskontroller. Du bør endre programmets innstillinger og gi administrativ tilgang.

 1. Høyreklikk på Epson Scan og velg “ Egenskaper ”.
 2. En gang i eiendommer, velg “ Kompatibilitet-fanen og sjekk ' Kjør dette programmet som administrator '. Du kan også kjøre applikasjonen i kompatibilitetsmodus senere hvis bare administratorrettigheter ikke løser problemet.

 1. Trykk på Bruk for å lagre endringene og avslutte. Slåav skanneranlegget og fjern USB-kabelen / koble fra nettverket. Etter noen minutter, sett opp skanneren igjen og se om du kan skanne.

Merk: Kontoen din skal ha administratorbeføyelser for å utføre denne metoden. Sørg for å gjøre kontoen din til administrator før du prøver dette.

Løsning 2: Fiksing av trådløs tilkobling

I mange tilfeller klarer ikke Epson-skanningsapplikasjonen å knytte skanneren til nettverks-LAN-adressen automatisk. Dette problemet oppstår hvis du kobler til skanneren ved hjelp av et trådløst nettverk. Mens du fremdeles kan søke etter adresser automatisk i applikasjonen, klarer den ikke det meste av tiden. For å motvirke dette problemet kan vi manuelt legge til adressen ved å hente den fra ledeteksten og få skanneren til å fungere igjen på kort tid.

 1. Start Epson Scan Settings . Du kan enten åpne programmet fra en snarvei eller søke etter det ved hjelp av Windows-søk.

 1. Når du er i skanneinnstillinger, klikker du på Legg til under nettverksskanneradresse . Forsikre deg om at du velger riktig skanner ved hjelp av alternativet øverst i vinduet.

 1. Nå blir du møtt med en skjerm som denne. Nå vil vi navigere til ledeteksten, hente riktig adresse og sette den inn i Angi adresse

 1. Klikk på Windows-ikonet, skriv “ cmd ” i dialogboksen og åpne applikasjonen.

 1. Skriv inn kommandoen “ ipconfig ” i ledeteksten og trykk Enter. En gang i ledeteksten, kopier feltet “ Standard Gateway ”.

 1. Skriv nå inn denne standard gatewayen i nettleseren din og få tilgang til ruteren din. Routerens administrative grensesnitt kan avvike fra andre rutere. Når du er logget på ruteren, sjekk listen over tilknyttede enheter til nettverket .

Som du ser er IP-adressen til skanneren i dette tilfellet “192.168.0.195”. Du kan skrive inn denne adressen i nettleseren din, og hvis det lykkes, vil du kunne åpne skannerens egenskaper.

 1. Gå nå tilbake til skannerapplikasjonen , skriv inn adressen til skanneren og trykk Bruk. Hvis det lykkes, blir skanneren lagt til, og du kan bruke skanneprogrammet uten problemer.

 1. Du kan også trykke på “ Test ” -knappen og se om forbindelsen er vellykket.

Løsning 3: Bruke kortere USB-kabler

Selv om mange teknologiprodusenter hevder at enhetene deres kan kobles til ved hjelp av veldig lange USB-kabler, lever bare noen få av dem opp til sine talte ord. I et nøtteskall, jo mer du forlenger en USB-kabel for tilkoblingen mellom skanneren og datamaskinen, desto mer signaltap vil oppstå.

Med dette sagt, hvis du bruker skanneren på den andre siden av rommet, bør du hente en annen USB-kabel som er av kortere lengde og prøve å koble til skanneren. Flytt den nærmere din midlertidig og sjekk om denne løsningen fungerer. Hvis det gjør det, betyr det at det var tap av signaler, og at datamaskinen ikke kunne kommunisere.

Løsning 4: Start Shell Hardware Detection på nytt

Shell Hardware Detection-tjenesten overvåker og gir varsler om maskinvarehendelser for Autoplay. Denne tjenesten brukes som hovedverktøy for å oppdage når annen maskinvare er koblet til systemet ditt. Denne tjenesten er ansvarlig for å oppdage skannere, skrivere, flyttbare lagringsenheter osv. Hvis det er et problem med denne tjenesten, kan det hende datamaskinen ikke oppdager skanneren. Vi kan prøve å starte denne tjenesten på nytt og koble til skanneren på nytt og se hvordan dette går.

 1. Trykk på Windows + R, skriv “ tjenester. msc ”i dialogboksen og trykk Enter.
 2. Søk etter tjenesten “ Shell Hardware Detection ”. Høyreklikk på den og velg “ Egenskaper ”.

 1. Forsikre deg om at oppstartstypen er satt til “ Automatisk ”. Lukk nå vinduet, høyreklikk på tjenesten igjen og velg “ Start på nytt ”.

 1. Koble nå fra / fra skanneren til datamaskinen. Vent et par minutter før du kobler den til igjen. Hvis Shell Hardware Detection var problemet, burde datamaskinen gjenkjenne skanneren umiddelbart.
 2. Prøv også å starte Windows Image Acquisition Service på samme måte.

Løsning 5: Slå av passordbeskyttet deling

Passordbeskyttet deling er en sikkerhetsmekanisme som sikrer at deling av filer og mapper over nettverket er trygt. Hvis den er slått på, vil ikke folk i nettverket ditt få tilgang til filene på datamaskinen din med mindre de skriver inn passordet du har oppgitt manuelt. Det ble ofte rapportert tilfeller der nettopp denne mekanismen forårsaket problemer for skanneren å koble til. Vi kan deaktivere denne mekanismen, koble til skanneren på nytt og se hvordan den går. Du tilbakestiller alltid endringene hvis ting ikke går vår vei. Vi vil også sjekke om Printer Discovery er slått på.

 1. Trykk på Windows + S, skriv " avansert deling " i dialogboksen og åpne applikasjonen.

 1. Klikk på Privat og merk av for alternativet Slå på fil- og skriverdeling . Gjør det samme for gjestenes eller det offentlige nettverket.

 1. Trykk nå på Alle nettverk og deaktiver passordbeskyttet deling ved å merke av for " Slå av passordbeskyttet deling ".

 1. Klikk på Lagre endringer til stede nederst på skjermen. Koble nå fra / fra skanneren til datamaskinen. Vent et par minutter før du kobler den til igjen. Sjekk nå om du kan bruke skannerverktøyet uten problemer.

Løsning 6: Bytte fra LPT1 til USB 001 Virtual Printer Port

Linjetrykkterminaler tilhører den ganske gamle teknologien for å koble skrivere og skannere til datamaskinen. I dag har de fleste skriverne gått fra LPT til USB. Vi kan prøve å endre portene på skriveren og se om dette gjør noen forskjell. Dette problemet var spesielt kjent for å fungere for brukere som mistet skannerens funksjonalitet etter overføring til Windows 10.

 1. Trykk på Windows + R, skriv " kontrollpanel " i dialogboksen og trykk Enter.
 2. Når du er i kontrollpanelet, klikker du på alternativet " Store ikoner " til stede øverst til høyre på skjermen og velger " Enhet og skrivere ".

 1. Høyreklikk på skriveren og velg Egenskaper .
 2. Klikk nå på “ Porter ” og endre portene fra “ LPT1 ” til “ USB 001 ”.
 3. Koble nå fra / fra skanneren til datamaskinen. Vent et par minutter før du kobler den til igjen. Sjekk nå om du kan bruke skannerverktøyet uten problemer.

Løsning 7: Tilbakestille Windows Image Acquisition (WIA)

En annen løsning som vi kan prøve før vi oppdaterer driverne til skanneren, tilbakestiller Windows Image Acquisition-tjenesten. Denne tjenesten er relatert til å ta bilder når du skanner ved hjelp av datamaskinen. Det er et applikasjonsprogrammeringsgrensesnitt (API) som gjør det mulig for grafikkprogramvare å kommunisere med bildemaskinvare som skannere.

Denne prosessen er en viktig del av å hente det nødvendige skannerdokumentet til datamaskinen din. Tilbakestilling av denne tjenesten kan løse eventuelle problemer hvis det var feil.

 1. Trykk på Windows + R, skriv “ tjenester. msc ”i dialogboksen og trykk Enter.
 2. Når du er i tjenester, navigerer du gjennom alle oppføringene til du finner “ Windows Image Acquisition ”. Høyreklikk på tjenesten og velg “ Start på nytt ”.

 1. Koble nå fra / fra skanneren til datamaskinen. Vent et par minutter før du kobler den til igjen. Sjekk nå om du kan bruke skannerverktøyet uten problemer

Du kan også prøve å stoppe tjenesten og starte den senere manuelt hvis tilbakestilling ikke fungerer.

Løsning 8: Oppdaterer skannerdrivere

Hvis alle løsningene ovenfor ikke fungerer, kan vi prøve å oppdatere skannerdriverne. Du bør gå til produsentens nettsted og laste ned de nyeste tilgjengelige skannerdriverne. Sørg for å laste ned de eksakte driverne som er ment for skriveren. Du kan se etter modellnummeret på forsiden av skriveren eller i esken.

Merk: Det er noen få tilfeller der en nyere driver ikke fungerer. I så fall laster du ned en eldre versjon av driveren og installerer den ved å bruke samme metode som beskrevet nedenfor.

 1. Trykk Windows + R for å starte Run Type " devmgmt.msc " i dialogboksen og trykk Enter. Dette starter datamaskinens enhetsbehandling.
 2. Naviger gjennom all maskinvaren, åpne undermenyen “ Imaging devices ”, høyreklikk på skannerens maskinvare og velg “ Update driver ”.

Merk: Hvis skanneren er innebygd i skriveren, bør du oppdatere driverne til skriveren ved å bruke samme metode som beskrevet nedenfor. I så fall bør du se i kategorien 'Utskriftskøer'.

 1. Nå åpner Windows en dialogboks der du blir spurt hvilken vei du vil oppdatere driveren til. Velg det andre alternativet ( Bla gjennom datamaskinen etter driverprogramvare ) og fortsett.

Velg driverfilen du lastet ned ved hjelp av bla-knappen når den vises, og oppdater den deretter.

 1. Start datamaskinen på nytt og sjekk om problemet blir løst.

Merk: Hvis oppdatering av driverne ikke fungerer, bør du avslutte alle skannerapplikasjonene og avinstallere dem deretter. Gå nå tilbake til enhetsbehandling og avinstaller skanneren / skriveren ved å høyreklikke på den og velge "Avinstaller". Når du har avinstallert, kobler du fra skanneren og laster ned de nyeste driverne fra nettstedet og installerer dem etter at du har koblet til maskinvaren igjen.

Tips:

 • Prøv å deaktivere antivirusprogramvaren (du kan bruke Windows Defender midlertidig).
 • Avinstaller Epson Scan, åpne Windows Utforsker og naviger til “C: \ Windows”. Finn “ twain_32 ” og gi den nytt navn, for eksempel “twain_old”. Start datamaskinen på nytt og installer Epson Scan på nytt.
 • Sjekk om det er noen begrensningernettverket som får skriveren til å ikke koble til. Legg også til "C: \ WINDOWS \ twain_32 \ escndv \ escndv.exe" til unntakene for Windows Defender, Firewall og Antivirus.
 • Forsikre deg om at riktige nettverkskonfigurasjoner er angitt i skannerens maskinvare hvis du kobler til et nettverk.
 • Forsikre deg om at USB-portene fungerer perfekt på datamaskinen din der du kobler til maskinvaren.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det