Fix: Nettverksinnstillingene blokkerer partyprat

Å kunne kommunisere med lagkameratene dine under et online spill er en av de morsomste sidene ved online flerspillerspill, og det er en av grunnene til at den forhåndsinstallerte Xbox-appen finnes på din Windows-PC.

Imidlertid oppstår det visse feil der appen viser en feilmelding som inneholder følgende tekst:

“Nettverksinnstillingene blokkerer partyprat”, med feilkoden 0x89231906 vises rett ved siden av.

Dette problemet kan være ganske stort siden du kobles automatisk fra festpraten du en gang var en del av, og det lar deg ikke koble deg tilbake til det. Du kan heller ikke bruke chattefunksjonen i det hele tatt, men du er fortsatt i stand til å spille spillet normalt online. Følg instruksjonene nedenfor for å finne ut hvordan du løser dette problemet.

Løsning 1: Åpne noen av portene som trengs for chattefunksjonen

Å åpne noen av portene som sannsynligvis var blokkert som standard, vil sikkert løse de fleste problemene som oppstod med funksjonaliteten. Port forwarding er ikke en vanskelig prosess, og det innebærer å gjøre et unntak for visse porter gjennom brannmuren.

Hvis disse portene ble blokkert som standard, kunne ikke Party Chat koble til Internett ordentlig, og det er derfor du mottok feilmeldingen ovenfor. Følg trinnene nedenfor for å fikse dette!

 1. Naviger til Kontrollpanel ved å søke etter det i Start-menyen og klikke på System og sikkerhet >> Windows-brannmur. Du kan også bytte visning til store eller små ikoner og klikke på Windows-brannmur umiddelbart.

 1. Velg alternativene for avanserte innstillinger, og merk innkommende regler i venstre del av skjermen.
 2. Høyreklikk på Innkommende regler og klikk på Ny regel. Velg Port under Regeltype-delen. Velg enten TCP eller UDP fra det første settet med radioknapper (TCP anbefales) og bytt den andre alternativknappen til “Spesifikke lokale porter. Du må legge til følgende porter for å fikse Party Chat-funksjonaliteten:
 3. 53, 80, 88, 500, 3074, 3544, 4500
 4. Sørg for at du skiller dem med koma helt til den siste, og klikker på Neste når du er ferdig.
 5. Velg alternativknappen Tillat tilkobling i neste vindu, og klikk Neste.

 1. Velg nettverkstype når du vil bruke denne regelen. Hvis du bytter fra en nettverkstilkobling til en annen ganske ofte, anbefales det at du holder alle alternativene sjekket før du klikker på Neste.
 2. Nevn regelen noe som gir mening for deg og klikk Fullfør.

Løsning 2: Avinstaller nettverksverktøy og adaptere fra tredjeparter

Tredjeparts nettverksverktøy og adaptere virker noen ganger som premiumløsningen for et problem du har, og de gir noen ganger en forbedring av din generelle internettforbindelse, fordi de gir en ny fantastisk funksjon.

Imidlertid ser det ut til at disse verktøyene noen ganger forstyrrer funksjoner som Xbox Party Chat, og brukere har rapportert at de var i stand til å bruke funksjonen etter at de har avinstallert slike verktøy, for eksempel Hamachi eller Tunngle. Følg trinnene nedenfor.

 1. Først og fremst må du sørge for at du er logget på med en administratorkonto, da du ikke vil kunne slette programmer med noen annen konto.
 2. Sikkerhetskopier dataene du vil lagre fordi sletting av Hamachi vil fjerne dem.
 3. Klikk på Start-menyen og åpne Kontrollpanel ved å søke etter det. Alternativt kan du klikke på tannhjulikonet for å åpne innstillingene hvis du bruker Windows 10.

 1. I Kontrollpanel velger du å vise som: Kategori øverst til høyre og klikker på Avinstaller et program under Programmer-delen.
 2. Hvis du bruker Innstillinger-appen, klikker du på Apper umiddelbart for å åpne en liste over alle installerte programmer på din PC.
 3. Finn Hamachi i Kontrollpanel eller Innstillinger, og klikk på Avinstaller.

 1. Hamachis avinstallasjonsveiviser skal åpnes med flere alternativer. Velg at du vil avinstallere programmet og vent et par minutter.
 2. Det vises en melding som spør "Vil du fjerne Hamachi for Windows helt?" Velg Ja.
 3. Klikk Fullfør når det avinstallerte fullfører prosessen, og start datamaskinen på nytt for å se om feil fortsatt vises.

I tillegg : Det er viktig å sjekke om det er gjenværende tredjeparts nettverksdrivere på datamaskinen din som kan forårsake problemer med både Windows-brannmuren og Xbox Party Chat-funksjonen. Gjør det ved å følge trinnene nedenfor:

 1. Start kontrollpanelet ved å søke etter det i søkefeltet til venstre på oppgavelinjen, klikk på Maskinvare og lyd, og klikk deretter Enhetsbehandling.

 1. Utvid noden ved siden av nettverkskort, høyreklikk på oppføringen som skal hete lik programmet som installerte den (for eksempel Hamachi). Hvis du ikke er sikker, kan du utføre et Google-søk på hver av enhetene du ser under delen Nettverkskort og konkludere med hvilken du skal avinstallere ved å høyreklikke på den og velge alternativet Avinstaller enhet.

 1. I dialogboksen Bekreft fjerning av enhet klikker du OK for å starte avinstallasjonsprosessen.
 2. Når avinstallasjonsprosessen er fullført, start datamaskinen på nytt og sjekk om problemet vises igjen.

Løsning 3: Endre standardkommunikasjon og standard avspillingsenhet

Løsningen kan ligge i at enheten din er deaktivert som standard, spesielt hvis du bruker et eksternt par hodetelefoner eller lignende. Du kan tilpasse disse innstillingene enkelt, så sørg for at du velger riktig enhet som skal brukes til festpraten din.

 1. Høyreklikk på volumikonet på oppgavelinjen og velg alternativet Avspillingsenheter. Hvis dette ikonet ikke ligger på oppgavelinjen, kan du finne lydinnstillinger ved å åpne Kontrollpanel, bytte visningen til Kategori og velge Maskinvare og lyd >> Lyd.

 1. Sjekk om enhetene dine er aktivert under kategoriene Avspilling og innspilling. Hvis du merker at de er deaktivert, høyreklikker du på dem og velger aktiveringsalternativet.

 1. Hvis du har tilkoblet flere mikrofoner eller hodesett, kan du prøve å endre standard avspillings- og opptaksenheter ved å høyreklikke på enheten og velge Angi som standard kommunikasjonsenhet.

Løsning 4: Aktiver Teredo-klienten ved hjelp av ledeteksten

I datamaskinnettverk er Teredo et overgangsverktøy som gir full IPv6-tilkobling for IPv6-kompatible verter som bruker IPv4-Internett, men som ikke har noen mulighet til å koble til et IPv6-nettverk. I motsetning til andre protokoller, kan den utføre sin funksjon selv bak NAT-oversettelsesenheter (NAT) -enheter som hjemmerutere, etc.

Aktivering av denne klienten har hjulpet mange mennesker med å takle denne irriterende feilkoden, og vi anbefaler at du sjekker ut dette.

 1. Åpne ledeteksten i Windows 10 eller Windows 8 ved å skrive “cmd” i søkeboksen og åpne det første resultatet med administratorrettigheter. Et annet alternativ er å åpne Kjør og skrive "cmd".

 1. Utfør følgende kommandoer en etter en. Sørg for at du klikker Enter etter at du har kopiert hver enkelt for å kjøre den.

netsh

int teredo

sett tilstand deaktivert

int ipv6

angi teredo-klient

 1. Start datamaskinen på nytt og prøv å koble til en Party Chat nå og se om du er i stand til å gjøre det.

Løsning 5: Fjern vedvarende lagring og tilbakestilling av MAC-adressen på Xbox ONE

Vedvarende lagring inneholder filer som er relatert til Blu-ray-platene, men siden disse filene kan forårsake problemer, må du fjerne dem. Dette alternativet er relatert til Xbox One-brukere som sliter med dette problemet og ikke for Windows-brukerne. Løs problemet ved å følge disse trinnene:

Tømme vedvarende lagring:

 1. Åpne Innstillinger på Xbox One og naviger til Disc & Blu-ray.
 2. Klikk på Blu-ray.
 3. Velg Vedvarende lagring og velg alternativet Fjern vedvarende lagring. Du må kanskje gjenta dette trinnet noen ganger for å fullstendig slette den vedvarende lagringen.

Tilbakestille MAC-adressen:

 1. På startskjermen til Xbox One navigerer du til venstre for å åpne guiden. Velg Innstillinger fra listealternativene som vises.

 1. Innstillingsdelen viser flere alternativer, klikk på Alle innstillinger øverst for å fortsette.
 2. Velg Nettverksinnstillinger. Her kan få seksjoner observeres, så gå til Avanserte innstillinger.
 3. Klikk på Alternativ MAC-adresse på skjermen som vises umiddelbart.

 1. For å tilbakestille MAC-adressen, klikk på Slett-knappen. Følgende skjermbilde vil be deg om å starte konsollen på nytt, klikk på Start på nytt.
 2. Til slutt, sjekk om du fremdeles konfronterer Xbox Feil 0x89231906 når du kjører en Party Chat i spillet.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det