Fix: GTA 5 Online fungerer ikke

Spillere opplever et scenario der GTA 5 ikke går i online-modus. Enten blir spillet sittende fast på ubestemt tid, eller så får du en feilmelding på skjermen som tvinger deg til å avslutte spillet. Dette problemet kan spores til både PCer og konsoller.

Dette problemet har vært der i ganske lang tid og har til og med blitt offisielt anerkjent av Rockstar Games på deres nettside. Ifølge dem er problemet hovedsakelig relatert til spilldisken og forbindelsen din. Til tross for at instruksjonene fra spillforumet følges, vedvarer problemet, og brukerne kan ikke spille i online-modus.

Hva får "GTA 5 Online" til å ikke fungere?

Etter å ha undersøkt ulike saker og fått direkte tilbakemelding fra brukere, konkluderte vi med at denne feilmeldingen kan oppstå på grunn av mange forskjellige årsaker, alt fra problemer i spillet til tilkoblingsproblemer. Her er en kortliste over hva som kan forårsake problemet.

 • Server Outrage : Det er kjent at GTA 5-servere møter utbrudd på grunn av hvilke spillere som ikke vil kunne koble til onlineversjonen på noen måte.
 • Spill i feiltilstand: GTA 5 kan også være i feiltilstand. Dette skjer med mange spill og avslutning av alle eksisterende spillprosesser løser vanligvis problemet.
 • Problemer med ruteren : Rutere går i feil konfigurasjoner hele tiden. Hvis de ikke overfører nettverket riktig til enheten din, vil ikke GTA 5 kunne koble til sine online servere.

Før vi begynner med løsningene, er det noen tips du bør sjekke. Forsikre deg om at alle er klare før du begynner å utføre løsningene.

 • Din GTA 5 CD (hvis du spiller spillet på en konsoll) skal være klar og fungerer. Hvis disken er defekt, vil du få uventede feilmeldinger og problemer.
 • Du har en åpen og aktiv internettforbindelse uten proxy-servere og VPN-er. Proxy-servere er vanligvis installert i organisasjoner, og de blokkerer tilgangen til noen moduler (som inkluderer GTA 5 online).
 • Du er logget på som administrator på datamaskinen din.
 • Du har ikke forbud mot å spille GTA 5 online.

Løsning 1: Kontroller serverbrudd

Før vi prøver tekniske løsninger, er det alltid lurt å sjekke om GTA 5-serverne er nede på backend. Det er kjent at servere går offline nå og da på grunn av enten vedlikehold eller på grunn av for stor belastning. Serveren kan også gå ned hvis den har tekniske problemer (veldig sjelden).

Du kan navigere til følgende nettsteder og sjekke serverstatusen til GTA 5 online. Se etter trender og ikke glem å sjekke kommentarfeltet for tilbakemelding fra andre spillere. Hvis du virkelig finner ut at serverne er nede, er det ingenting du kan gjøre bortsett fra å vente.

 • Rockstar offisiell status
 • Opprørsrapport
 • Down Detector

Ikke glem å sjekke Reddit og andre fora også. Det er noen sjeldne tilfeller der selv disse nettstedene ikke viser at serverne er nede.

Løsning 2: Avslutt alle GTA 5-ressurser

Hvis serverne er oppe og går, og problemet bare er med maskinen din, er det sjanser for at spillet er i en feiltilstand og ikke kan koble riktig til online-serverne. Dette skjer med alle slags spill og spillmotorer som Steam.

Her i denne løsningen vil vi åpne ressurssjefen din og suspendere GTA 5-tjenestene. Hvis dette ikke fungerer, vil vi prøve å krasje spillet og se om dette fungerer.

Merk: Denne løsningen er rettet mot tilstanden der du sitter fast på en uendelig belastningsskjerm. Ikke desto mindre kan du prøve det også i andre tilfeller.

 1. Trykk Windows + R, skriv “ taskmgr ” i dialogboksen og trykk Enter .
 2. Når du er i oppgavebehandling, klikker du på kategorien Ytelse og klikker deretter Åpne ressurskontroll .
 3. Finn nå prosessen gtav.exe , høyreklikk på den og velg Suspend Process .
 4. Vent nå i rundt 10-15 sekunder før du høyreklikker og fortsetter prosessen igjen. Nå kan du alt-tabbe til spillet og sjekke om du kan logge deg på online-modus.

Hvis dette ikke fungerer, kan du prøve å trykke Alt + Enter i rundt 10 sekunder for at spillet skal krasje. Deretter kan du starte den igjen og sjekke om problemet er løst.

Løsning 3: Tilbakestill ruteren

Hvis feilmeldingen ikke løses av løsningene som er oppført ovenfor, bør du feilsøke nettverket og sjekke om feilen ligger i nettverket ditt. Siden denne feilmeldingen primært er relatert til at spillet ikke kan koble til spillservere, er det mulig at det tilkoblede nettverket ditt har dårlige konfigurasjoner eller at det er problemer med Internett-leverandøren din.

For å starte, kan du slå på ruteren og koble til den igjen. Hvis dette ikke fungerer, kan du tilbakestille ruteren din helt. Forsikre deg om at du har den nødvendige legitimasjonen tilgjengelig, slik at du kan konfigurere ruteren igjen i henhold til ISP-retningslinjene dine.

 1. Forsikre deg om at ruteren er koblet til strømforsyningen . Se bak den for en liten knapp for tilbakestilling, eller se etter et lite hull.
 2. Hvis det er et hull, bruk en liten pinne og hold inne reset-knappen i 10-15 sekunder .
 3. Etter å ha tilbakestilt ruteren, start datamaskinen på nytt , og start spillet etter at du har koblet til nettverket.

Hvis tilbakestilling av ruteren ikke fungerer, kan du prøve å koble til et annet nettverk . Du kan gjøre mobilen din til et hotspot midlertidig og prøve å koble til spillet ved hjelp av det.

Løsning 4: Spill et nytt spill, og bytt deretter til GTA 5

Hvis du spiller GTA 5 på konsollen din (PS4 eller Xbox) og ikke klarer å koble til GTA Online, betyr det sannsynligvis at enten spill-CD-en din er skadet, eller at det er et problem med de lokale spillinnstillingene inne i konsollen. Konsoller av alle typer er kjent for å ha problemer med sine lokale konfigurasjoner, og en kraftstart starter vanligvis dette.

I denne løsningen vil vi avslutte GTA 5 på konsollen din og starte et nytt spill. Etter at det andre spillet har lansert, lukker vi det og prøver å starte GTA 5 igjen.

 1. Avslutt GTA 5 på konsollen. Når du er på hovedsiden, høyreklikker du på spillet og velger Avslutt .
 2. Gå nå ned til biblioteket ditt og start et nytt spill. Vent til spillet er fullastet.
 3. Avslutt nå spillet som du nettopp lanserte, og start GTA 5 igjen. Prøv å koble til GTA 5 online og sjekk om problemet er løst.

Hvis ingenting har fungert for deg, så prøv å spille spillet i sikkermodus eller rengjør oppstart av Windows for å utelukke konflikter.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det