Hvordan fikse muszooming i stedet for å rulle på Windows 10?

Flere Windows-brukere har nådd oss ​​med spørsmål etter å ha blitt ekstremt irritert over det faktum at de plutselig ikke klarer å bla på PC-en. Hver gang de prøver å bruke rullefunksjonen, zoomer operativsystemet deres inn i stedet. Dette rapporteres å skje i mange applikasjoner, inkludert innfødte apper som File Explorer. Problemet er ikke eksklusivt for en bestemt Windows-versjon siden det er bekreftet at det forekommer på Windows 7, Windows 8.1 og Windows 10.

Hva forårsaker muszoom når du ruller på Windows?

Vi undersøkte dette problemet ved å se på forskjellige brukerrapporter og ved å analysere flere forskjellige reparasjonsstrategier som ofte brukes av berørte brukere. Som det viser seg, kan flere forskjellige scenarier forårsake dette problemet. Her er en liste med synder som kan utløse denne musenes oppførsel:

 • Fysisk fast Ctrl-nøkkel - I de aller fleste tilfeller endte vi med å analysere, dette problemet oppstod på grunn av en Ctrl-nøkkel som var fysisk fast og forårsaket denne oppførselen i hver enkelt applikasjon. Hvis dette scenariet gjelder, bør du bruke skjermtastaturet til å undersøke om Ctrl-tasten virkelig sitter fast. Hvis det er tilfelle, er de eneste løsningene å enten løsne nøkkelen eller erstatte tastaturet med et nytt.
 • Pinch Zoom er aktivert - Hvis du støter på problemet på en bærbar datamaskin og bruker en Synaptics-driver, er sjansen stor for at du støter på denne oppførselen på grunn av en styreflatefunksjon kalt Pinch to Zoom. I dette tilfellet vil du kunne løse problemet ved å få tilgang til Synaptics-driverinnstillingene og deaktivere funksjonen helt.
 • Zoom on Roll with Intellimouse er aktivert i Excel - Hvis problemet ditt er spesifikt for å utmerke seg, er det veldig stor sjanse for at problemet skyldes en avansert funksjon kalt “Zoom on Roll with Intellimouse”. Hvis dette alternativet er aktivert, blir rulling automatisk konvertert til zoom (men bare i Excel). I dette tilfellet kan du løse problemet ved å deaktivere funksjonen fra Alternativer> Avansert.

Hvis du for øyeblikket sliter med å løse den samme oppførselen, vil denne artikkelen gi deg flere forskjellige feilsøkingsveiledninger som du kan bruke til å identifisere problemet. Nedenfor finner du flere forskjellige metoder som andre i en lignende situasjon har brukt for å forhindre at musenes periferiutstyr zoomer når de prøvde å bruke bla-knappen.

Hver av de potensielle løsningene som er inkludert nedenfor, er bekreftet å være effektiv av minst en bruker. For å være så effektiv som mulig, anbefaler vi deg å følge metodene i samme rekkefølge som vi ordnet dem i. Til slutt bør du støte på en potensiell løsning som løser problemet uavhengig av den skyldige som forårsaker det.

La oss begynne!

Metode 1: Testing for fast CTRL-nøkkel

Som det viser seg er en av de vanligste årsakene som vil utløse denne typen oppførsel en fast CTRL-nøkkel. Hvis du ikke visste det, hvis du trykker på noen av CTRL-tastene og blar oppover eller nedover, vil musens bla produsere zooming. Dette vil skje i alle applikasjoner, inkludert innfødte Windows-programmer som File Explorer eller WordPad.

Du kan begynne med å se om CTRL-tasten trykkes fysisk. Hvis du ikke ser forskjell med hensyn til resten av tastene, kan du vurdere å bruke OSK (skjermtastatur) for å finne ut om Ctrl- tasten er trykket eller ikke.

Flere brukere har bekreftet at lanseringen av skjermtastaturet har gjort det mulig for dem å bekrefte at Ctrl-tasten ble trykket og forårsake denne oppførselen.

Her er en rask guide for testing av en fast Ctrl-tast ved hjelp av skjermtastaturet:

 1. Trykk Windows-tasten + R for å åpne dialogboksen Kjør. Skriv inn 'osk' i tekstboksen og trykk Enter for å åpne skjermtastaturverktøyet .
 2. Så snart du ser tastaturverktøyet på skjermen vises, bør du kunne fortelle om du har å gjøre med en fast nøkkel. Hvis du merker at de to Ctrl- tastene er trykket (farget med blått), er det klart at du har å gjøre med en fast tast.
 3. Hvis du bekrefter at Ctrl-tasten sitter fast, kan du prøve å få den løsnet ved å trykke på den et par ganger. Hvis det ikke fungerer, er den eneste måten å stoppe musens irriterende atferd på å erstatte tastaturet.

Imidlertid, hvis undersøkelsen ovenfor avslørte at Ctrl-tasten ikke har noe å gjøre med zoomadferden, kan du gå ned til neste metode nedenfor.

Metode 2: Deaktivering av Pinch Zoom

Hvis du bruker Synaptics-driveren for musedriveren, er det sjanse for at du støter på dette zoomeproblemet som et resultat av en funksjonalitetsfunksjon kalt Pinch to Zoom . Hvis denne funksjonen er deaktivert og du støter på problemet på en bærbar datamaskin, kan du oppleve denne oppførselen mens du prøver å bla fra en mus.

Flere berørte brukere har bekreftet at den irriterende zoomingen sluttet å oppstå etter at de åpnet Egenskaper for Synaptics-skjermen og deaktiverte Pinch to Zoom.

Her er en rask guide for deaktivering av funksjonen Synaptics Pinch to Zoom :

Merk: Du bør kunne følge trinnene nedenfor, uavhengig av Synaptics-driverversjonen du bruker.

 1. Trykk Windows-tast + R for å åpne opp en Kjør -dialogboksen. Når du er inne i Run-vinduet, skriver du inn “control” i tekstboksen og trykker Enter for å åpne det klassiske kontrollpanelgrensesnittet.
 2. Når du er inne i det klassiske kontrollpanelgrensesnittet, bruk søkefunksjonen øverst til høyre for å søke etter 'mus' . Klikk deretter på Endre musinnstillinger fra listen over resultater .
 3. Når du er inne i menyen Egenskaper for mus , velger du den aller siste kategorien (sannsynligvis kalt Enhetsinnstillinger ). Klikk deretter på Alternativer- knappen for å åpne de spesifikke Synaptics-innstillingene .
 4. Når du har klart å komme inn i Egenskaper for synaptikk- skjermen, velger du Pinch Zoom- delen fra venstre rute, og deretter flytter du til høyre rute og fjerner merkingen i boksen som er knyttet til Enable Pinch Zoom .
 5. Start datamaskinen på nytt og se om problemet løses ved neste systemstart.

Hvis det samme problemet fremdeles oppstår, eller denne metoden ikke gjaldt ditt spesielle scenario, kan du gå ned til neste metode nedenfor.

Metode 3: Deaktivering av zoom på rull med Intellimouse

Som det viser seg, kan dette spesielle problemet også oppstå på grunn av en Office-innstilling som er tilstede på eldre Office-installasjoner, så vel som den siste. Det er en innstilling kalt "Zoom on Roll with Intellimouse"  som vil produsere denne oppførselen, men bare i Microsoft Excel.

Så hvis du alltid zoomer mens du bruker rulleknappen på musen, og problemet bare skjer i Excel, er det nesten klart at dette er kilden til problemet. Vi klarte å finne noen rapporter med brukere som befant seg i samme scenario, og de klarte alle å løse problemet ved å følge trinnene nedenfor.

Her er hva du trenger å gjøre for å deaktivere Zoom on Rool with Intellimouse-funksjonen på Microsoft Excel:

 1. Åpne Microsoft Excel og få tilgang til Fil- menyen ved hjelp av båndlinjen øverst.
 2. Når du er inne i Fil- menyen, se etter Alternativer- menyen nederst til venstre på skjermen.
 3. Når du ankommer skjermbildet Alternativer for Excel , velger du Avansert-menyen fra den vertikale menyen til venstre.

  Merk: Hvis du bruker en eldre Excel-versjon, må du velge kategorien Redigering i stedet.

 4. Når kategorien Avansert / redigering er valgt, flytter du til høyre rute og fjerner merket for ruten som er knyttet til Zoom on roll med IntelliMouse.
 5. Klikk Ok for å lagre endringene, start deretter datamaskinen på nytt og se om problemet er løst ved neste oppstart av datamaskinen.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det