Fix: Safari kan ikke opprette en sikker tilkobling til serveren

Det har vært rare rapporter om hvordan Safari bare slutter å fungere (eller bestemmer seg for å jobbe selektivt) etter en gitt periode. Det er rart hvordan en nettleser fungerer sømløst, og deretter plutselig bestemmer seg for å velge hvor og når de skal fungere. Mange Mac-brukere har møtt denne rare bug / hitch. Noen nettsteder vil åpne uten oppstyr på Safari, mens andre rett opp vil bli rammet av den nå berømte "Safari kan ikke opprette en sikker forbindelse til serveren" -feilen.

Det som er enda mer forvirrende er at de vanlige relaterte løsningene ikke gjør noe for feilen ovenfor. Tømning av informasjonskapsler, deaktivering av utvidelser, tilbakestilling av Safari, deaktivering av foreldrekontroll, nøkkelringanalyse og tilbakestilling av tillatelser treffer alt en murvegg. Denne feilen får deg selv om du ikke bruker proxy for å koble til nettet. Imidlertid er det håp. De mulige årsakene til denne feilen har blitt begrenset til flere aspekter.

2016-04-27_101628

Mulig årsak 1: Internett-leverandører DNS

Klikk på Apple-ikonet og velg Systemvalg. Klikk deretter på nettverksikonet og velg Avansert. Klikk på DNS-fanen og fjern eventuelle oppføringer i venstre rute, klikk deretter på + symbolet og legg til 8.8.8.8, og klikk deretter plussymbolet igjen for å legge til 8.8.4.4.

Mulig årsak 2: Svak kryptering

Når svak kryptering oppdages, blir Safari øyeblikkelig avbrutt fra forbindelsen (det er ennå ikke bestemt hva som oppdager den svake krypteringen først mellom Safari og Mac-systemet). Men vi vet alle for vårt privatliv og sikkerhet, nettsteder må kobles med sterk kryptering før en nettforbindelse kan opprettes ubetinget. Dette har spesielt blitt understreket etter at innsatsen fra OS X Yosemite (versjon 10.10.4) og iOS 8.4 ble forsterket med ekstra sikkerhetsforbedringer. Så når svake krypteringer (eller hva systemet antar å være svakt) er oppfylt, vil ikke Safari kunne koble til. Det er slik feilen “Safari ikke kan opprette en sikker tilkobling til serveren” .

La oss nå se om vi kan ordne det en gang for alle. Når et spørsmål om kryptering er frontet, er det første stedet å søke en forklaring sertifikatene. Slik kan du omgå det

Du opplever feilen i Safari, men ikke i andre nettlesere. Åpne det blokkerte nettstedet (Facebook og Twitter er populære mistenkte) i en annen nettleser, f.eks. Firefox. Når den er åpen, vil du ved siden av URL-en identifisere en liten grønn lås. Klikk på den. Klikk på “mer informasjon” -knappen i det nye vinduet.

2016-04-27_140920

Du bør lande i enda et vindu. Klikk også på fanen Sikkerhet på høyre side. Klikk nå på “vis sertifikat”. Bytt til kategorien Detaljer.

Du vil få vist gjeldende sertifikat for nettstedet du åpnet. Syntaksen skal være omtrent slik: “VeriSign Class 3 Public Primary Certification Authority - G5 certificate”

2016-04-27_141342

Deretter åpner du nøkkelringen. Du kan gjøre dette ved å klikke CMD + mellomromstasten; skriv deretter inn "Nøkkelring". ELLER gå til Verktøy og få tilgang til  nøkkelring  derfra.

Klikk deretter på systemets røtter for alle oppføringene. Du finner her sertifikatet ditt, og det vil ha et blått kryss merket. Dobbeltklikk på den, og et annet vindu kommer opp. Du har muligheten til å velge en systeminnstilling , alltid godkjenne eller alltid avvise .

Du vil innse at sertifikatet var problemet hele tiden. Vanligvis blir et sertifikat låst på e-postserveren, og det vil forhindre andre nettsteder i å bruke det. (E-postserveren din skal være oppføringen som begynner med " smtp " -prefikset og slutter med " .dk " -suffikset. Hvorfor sertifikatet vil bli låst til e-postserveren er like bra som noen antar.

Endre godkjenningen av sertifikatet til “System setting”

Der går du! Alle sidene du trenger vil lastes feilfritt på Safari. Problem løst.

MERKNAD: Trinnene ovenfor kan variere litt, avhengig av hvilken nettlesertype du bruker (selvfølgelig unntatt Safari selv).

Mulig årsak 3: Antivirus

Hvis du ikke er opptatt av å fikle med sertifikater, kan det være lurt å først sjekke ut antivirusprogrammet som er installert på maskinen din. Vanligvis er Avast en beryktet synder på denne fronten. Slå av Web Shield og se hva som skjer. Mest sannsynlig vil Safari umiddelbart koble seg til tidligere forbudte nettsteder. Du vil være i gang, men det er fortsatt ingen forklaring på hvorfor Safari hadde jobbet før og plutselig stoppet. Lykke til med det.

Mulig årsak 4: IPv6

Hvis alternativ 2 fremdeles ikke fungerte for deg, og du ikke vil gå dypt inn i sertifikater og hva-ikke, kan du prøve å isolere enheten fra wifi-nettverket den har brukt. Koble den til et annet Wi-Fi-nettverk og se om alt åpnes sømløst. Hvis du kan koble til alle nettsteder, inkludert de som tidligere er blokkert, slår du av IPv6 på ruteren din (hvis tilgjengelig) og via Systemvalg -> Nettverk -> Nettverket ditt -> Avansert ->  Deaktiver IPv6 herfra  ved å velge det som "Manuelt"

2016-04-27_142017

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det