Hvordan fikse Vizio-fjernkontrollen som ikke fungerer?

En Vizio-fjernkontroll kan slutte å fungere på grunn av strømtappede batterier, blokkerte TV-sensorer, strømrester fra fjernkontrollen og TVen, skitten strømkilde, fast minne på fjernkontrollen og til og med problemer med selve TV-en.

Vizio-fjernkontrollen er mer kritisk for bruken av TV-en sammenlignet med andre fjernkontroller, da den gir "Smart TV" -kontroller som lar deg bruke og navigere til forskjellige applikasjoner.

Hva er årsaken til at Vizio Remote ikke fungerer?

Etter nøye analyse av brukerrapportene, kunne vårt team av eksperter finne følgende årsaker til "Vizio Remote fungerer ikke".

 • Power Drain-batterier : Hvis batteriene til fjernkontrollen er tømt for strøm, kan du ikke bruke Vizio-fjernkontrollen.
 • Blokkert TV-sensor : Hvis IR-strålen ikke når TV-en på grunn av blokkering mellom fjernkontrollen og TV-sensoren, kan du lide av denne feilen.
 • Elektronisk forstyrrelse : Hvis andre enheter i nærheten avgir stråling som forstyrrer IR-strålen på fjernkontrollen, kan du lide av den nåværende feilen.
 • Skitten strømkilde: Hvis strømkilden til TV-en leverer skitten strøm til systemet, kan du lide av det nåværende problemet.
 • Strømrester fra TV og fjernkontroll : Hvis det er strømrester i fjernkontrollen eller TV-en som kan påvirke deres evne til å sende eller oversette IR-strålen, kan du møte det nåværende problemet.
 • Stuck Remote Memory: Hvis minnet til fjernkontrollen har festet seg til et bestemt punkt eller en enhet, kan det hende du må støte på problemer som den nåværende.
 • Feil TV : Hvis TV-en din har blitt feil, kan du lide av feilen.

Før vi går videre med løsningene, bør vi forsikre oss om at fjernkontrollen sender IR (hvis du bruker IR-fjernkontroll). Det kan oppnås med en enkel kameratest. Du kan bruke et digitalt kamera eller et kamera på en mobiltelefon.

 1. Slå på kameraet og se deretter fjernkontrollen gjennom skjermen på kameraet.
 2. Pek enden (enden som normalt peker mot TV-en) på fjernkontrollen mot kameraet.
 3. Trykk og hold nede en hvilken som helst knapp på fjernkontrollen og på kameraets skjerm, du skal se et lys som blinker fra IR-LED på enden av fjernkontrollen.
 4. Sjekk hver knapp på fjernkontrollen, spesielt strømknappen og volumknappene for å se om de fungerer.

Hvis alle knappene ikke fungerer, kan det være feil på fjernkontrollen (å prøve den siste løsningen kan løse problemet eller på annen måte ta det til verkstedet eller kjøpe en ny).

Hvis bare noen knapper ikke fungerer, kan kontaktene deres være skitne eller utslitte ved bruk (ta den med til et verksted eller kjøpe en ny).

Hvis alle knappene fungerer, bør du fortsette med feilsøkingsprosessen.

Hvordan fikse Vizio TV Remote?

Strøm syklus fjernkontrollen

Strømrester eller mer teknisk, strømrester kan føre til at Vizio fjernkontroll slutter å virke. Strømsykling fjernkontrollen tilbakestiller den og tømmer alle strømrester som er igjen, selv om du ikke bruker fjernkontrollen. Motorsykling gjøres vanligvis for å sikre at alle midlertidige konfigurasjoner tilbakestilles helt. Dette kan løse eventuelle feilkonfigurasjoner i fjernkontrollen. Dette kan også løsne en knapp på fjernkontrollen du kanskje ikke har skjønt at den var klemt fast.

 1. Fjern batteriene fra fjernkontrollen.
 2. Trykk og hold inne fjernkontrollens strømknapp . Den er vanligvis plassert nær toppen av fjernkontrollen.
 3. Slipp av / på-knappen etter fem sekunder. Og eventuelle rester av strøm vil bli drenert fra fjernkontrollen.
 4. Trykk på hver knapp på fjernkontrollen minst en gang . Hvis du gjør det, kan du løsne eventuelle fastlagte knapper. Sørg for å plukke ut noen av knappene på fjernkontrollen som er låst i en konstant presset posisjon, og i dette tilfellet vil ikke fjernkontrollen svare på andre innganger fra brukeren.
 5. Settfjernbatteriene i fjernkontrollen.

Sjekk nå om fjernkontrollen din har begynt å fungere skikkelig.

Slå på TV-en

En Vizio TV kan ikke svare på alle innganger, som å bytte kanal med fjernkontrollen hvis den selv er i en feiltilstand eller noen av parametrene ikke fungerer. Strømsykling av TV-en kan løse problemet. Vi fulgte den samme metoden i forrige artikkel.

 1. Koble TV-en fra stikkontakten.
 2. Trykk og hold inne strømknappenTV-en (vanligvis plassert på siden av) i 30 sekunder, som tømmer restkraften til TV-en og kan løse de merkelige problemene.
 3. Vent ett minutt.
 4. kobler TV tilbake i stikkontakten og slå den på.

Sjekk fjernkontrollen igjen for å se om den fungerer bra.

Tilbakestill fjernkontrollen for å fjerne minnet (universelle fjernkontroller)

Vizio Universal-fjernkontroller har en mer vanlig minnefeil som sitter fast på et bestemt punkt eller en enhet. I så fall kan tilbakestilling av disse fjernkontrollene løse problemet. Denne metoden fungerer ikke på ikke-universelle fjernkontroller. Etter at du har ryddet fjernkontrollens minne, må du koble det til de forskjellige enhetene dine, for eksempel en DVD-spiller, da tilkoblingene til disse enhetene blir tilbakestilt.

 1. Trykk og holdSET eller SETUP knappen . Normalt plassert nær det øverste venstre hjørnet av fjernkontrollen.
 2. Slipp SET når LED-lampen blinker to ganger . Normalt er LED-lampen på Vizio universal fjernkontroll plassert nær toppen av fjernkontrollen.
 3. Skriv inn tilbakestillingskoden til fjernkontrollen, de fleste Vizio universelle fjernkontroller har en tilbakestillingskode på 981 eller 977 . Du kan også se håndboken til fjernkontrollen for å finne tilbakestillingskoden.
 4. Vent til LED-lampen blinker to ganger . Når den har blinket to ganger, har Vizio universelle fjernkontroll tørket hukommelsen. Eventuelle firmwareproblemer bør løses etter å ha gjort dette. Reparer den nå med TV-en.
 5. pare fjernkontrollen med TV-en. Nå er den forvirrende tingen med Vizio-fjernkontroller at de har TO steder hvor du kan bytte fjernkontrollen til apparatet du vil kontrollere. En av knappene er på toppen av fjernkontrollen, mens den andre er på Bunnen av fjernkontrollen. Bytt den tilbake til TV ved hjelp av BUNNEN.

Sjekk nå om fjernkontrollen din har begynt å fungere skikkelig.

Fjern blokkering til TV-sensor

Din Vizio smart TV-fjernkontroll fungerer kanskje ikke fordi IR-sensoren på TV-en er blokkert og ikke kan få IR-signalet. TV-ens IR-sensor er normalt plassert enten nede til venstre eller nede til høyre på TV-en. Selv gjennomsiktige gjenstander kan blokkere det infrarøde signalet fra fjernkontrollen, som den beskyttende plastfolien som leveres med nye TV-er.

 1. Finn IR-sensoren på TV-en.
 2. Flytt alt som er foran TV-en.
 3. Se også etter synlig flekker på sensoren. Det vil være en god idé å fjerne fronten på sensoren med alkohol.
 4. peker fjernkontrollen mot IR sensoren på TV, og trykk på “ Strøm ” -knappen. Sørg for å være innen 10 fot fra TV-en, da IR-signaler bare fungerer opp til en begrenset avstand.

Hvis TV-en slås på eller av, blokkerte du noe IR-signalet.

Bytt strømkilde

Unormalt med strømkvaliteten som blir levert til en enhet, kalles “Dirty Power”. Disse avvikene er som spenningsvariasjoner, lav effektfaktor, frekvensvariasjoner og strømstøt. Hvis TV-en er koblet til en skitten strømkilde, kan du lide av at Vizio Remote ikke fungerer.

 1. Koble Vizio TV fra strømkilden.
 2. Flytt & Plugg Vizio TV til en annen strømkilde hvor makten er kjent for å være normal.

Sjekk nå om fjernkontrollen fungerer som den skal.

Begrens elektronikkforstyrrelser

Livet vårt er fullt av elektroniske dingser i dag. Disse elektroniske enhetene avgir forskjellige typer stråling, og hvis disse strålene forstyrrer IR-signalet til fjernkontrollen, kan dette fenomenet føre til at fjernkontrollen slutter å fungere.

 1. Identifiser andre elektroniske enheter eller til og med lys som er slått på, (CFL) i det direkte "synsfeltet" i fjernkontrollens "vindu".
 2. Slå av enhetene eller flytt dem til et annet sted.
 3. Legg en stripe med blå malertape eller vanlig brunt maskeringstape over IR-sensoren foran på mottakeren . Malerbåndet kan filtrere den bortkomne IR-en fra andre enheter og lar fjernsignalet komme gjennom.

Sjekk nå om fjernkontrollen fungerer som den skal.

Bruk av eksterne apper på mobil

Mange mobilapper kan gjøre mobilenheten din til en fjernkontroll. Å bruke en av dem kan løse problemet. For detaljer, se Universal Remote Apps.

Kontroller batteriene

Batterier driver fjernkontrollen til å utføre sine funksjoner. Hvis batteristrømmen er tømt eller kontaktpunktene på fjernkontrollen har rustet eller det dannes karbon (det hvite stoffet), kan det hende at Vizio-fjernkontrollen ikke fungerer. De fleste Vizio-fjernkontroller bruker vanligvis to AA-batterier eller to AAA-batterier

 1. Pop-outbatteriene . Batterier plasseres vanligvis i sporet som enten er nederst på forsiden av fjernkontrollen eller på baksiden av fjernkontrollen.
 2. kontrollere den tilkoblingspunktet / terminal av batteriet dersom de er rustne ut eller Carbon (den hvite substans) dannet over det hvis så, fjerner punktene med alkohol.
 3. Put-in den nye par av batterier i fjernkontrollen. Forsikre deg om at batteriene er riktig installert med positive og negative ender i riktig retning.

Sjekk nå om fjernkontrollen din har begynt å fungere skikkelig.

Hvis fjernkontrollen fortsatt ikke fungerer, kan du prøve å bruke en annen Vizio-fjernkontroll med TV-en. Hvis den andre fjernkontrollen fungerer bra, bytter du ut fjernkontrollen. De fleste VIZIO fjernkontroller fungerer med de fleste VIZIO TV-er. Og hvis den andre fjernkontrollen ikke fungerer med TV-en, ville det være lurt å få TV-en sjekket fra et verksted.

Og hvis den andre fjernkontrollen fungerer som den skal, må du bytte ut Vizio Remote da Vizio-fjernkontrollen kan ha intern eller ekstern skade som gjør at den ikke fungerer som den skal. Du kan erstatte fjernkontrollen med enten en annen Vizio-fjernkontroll eller en universell fjernkontroll.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det