Fix: PS4-feil CE-34788-0

PS4-feilen CE-34788-0 er en feil som vanligvis vises rett etter at konsollen har lastet ned en ny oppdatering, og den vises under oppstart langs meldingen:

“Denne oppdateringsfilen kan ikke brukes

Oppdateringsfilen på USB-enheten kan ikke brukes. For å installere en oppdateringsfil fra USB, må du sørge for at du bruker riktig oppdateringstype:

For en standardoppdatering trenger du den siste versjonen av systemprogramvaren som kan lastes ned fra eu.playstation.com/get-help/ps4-system-software/. ”

Det er ikke mange måter å løse problemet på, men de vi vil presentere nedenfor vil nesten definitivt løse problemet hvis du følger instruksjonene nøye.

Hva er årsaken til PS4-feil CE-34788-0?

Den vanligste årsaken til dette problemet er en feilaktig oppdateringsfil som du har lastet ned automatisk til konsollen din, eller som du har prøvd å installere manuelt ved hjelp av en USB-lagringsenhet, og den forårsaket en svart skjerm i stedet for vanlig oppstart. Heldigvis er det en måte å løse det på ved å laste ned PS4-systemet på nytt til en USB-enhet og installere det derfra.

En annen ting som kan løse problemet er ganske enkelt vanskelig tilbakestilling. Dette fungerer i færre scenarier, men det er verdt å gi det et skudd, da det bare tar et minutt i motsetning til metoden ovenfor.

Løsning 1: Gi PlayStation 4 en hard tilbakestilling

Hard tilbakestilling av en PlayStation 4-enhet kan gjøre det underverdig, og vi anbefaler at du prøver det hvis du noen gang får PS4-feilen CE-34788-0 når du prøver å oppdatere. Dette kan løse problemet enkelt uten å prøve å installere hele systemet manuelt igjen, og det kan bare ta et minutt.

Følg trinnene nedenfor nøye for å oppnå full effekt av tilbakestilling av PS4, og vi håper at du ikke lenger vil se feilen etter at du er ferdig!

 1. Trykk og hold på strømknappen foran på Xbox-konsollen til den slås helt av.
 2. Trekk ut støpselet fra baksiden av PS4. Trykk og hold inne av / på-knappen på PS4 flere ganger for å sikre at det ikke er igjen strøm, og dette vil faktisk rense hurtigbufferen og tømme PS4 for strøm. Forsikre deg om at du lar den være frakoblet i et par minutter.
Koble fra PS4
 1. Sett strømstøtten tilbake og vent på at lyset på strømsteinen skifter farge fra hvit til oransje.
 2. Slå på PS4 igjen slik du normalt ville gjort, og sjekk om PS4-feilen CE-34788-0 fremdeles vises når du starter konsollen.

Løsning 2: Installer det oppdaterte systemet manuelt

Dette kan være den eneste metoden for å løse problemet hvis hard reset-metoden ikke fungerer siden utallige brukere sa at feilmeldingen forsvinner etter at de lastet ned hele oppsettet for PS4 fra deres offisielle nettsted og installerte den ved hjelp av en USB-enhet.

Det er en stor ulempe ved denne metoden, og det er det faktum at du mister dine personlige data. Siden dette sannsynligvis er den eneste måten å løse problemet på, vil du kanskje godta det faktum at du er i ferd med å miste dataene dine, eller du kan sikkerhetskopiere det før du utfører en hard tilbakestilling ved å følge dette første settet med trinn.

 1. Du må bruke en USB-lagringsenhet formatert til enten FAT eller exFAT. Sørg for å sette enheten helt inn i USB-porten. Noen enheter er ikke kompatible på grunn av form eller design.
 2. Fra funksjonsskjermen på PS4 velger du Innstillinger og navigerer til System> Sikkerhetskopier og gjenopprett. Velg alternativet Sikkerhetskopier PS4 fra det nye skjermbildet.
Sikkerhetskopiering og gjenoppretting
 1. Trykk på X for å legge til et hake i delen Lagring av applikasjoner.
 2. PS4 vil nå starte på nytt og overføre alle dataene du har lagret. Avhengig av datamengden, kan det ta et par timer, til lenger enn en dag.

Etter å ha tatt vare på dette lille problemet, kan du gå og faktisk tilbakestille PS4 ved hjelp av filen du vil laste ned fra PS4 offisielle nettside. Du må fortsatt bruke en annen USB-lagringsenhet for å lagre filen som skal være rundt 900 MB.

 1. Slå på datamaskinen og lag en mappe som heter “PS4”. Åpne den mappen og opprett en annen mappe som heter “UPDATE”.
 2. Last ned oppdateringsfilen for PS4 fra PlayStations offisielle nettside og flytt den til UPDATE-mappen du nettopp opprettet. Gi filen navnet “PS4UPDATE.PUP”. Du kan laste ned den siste oppdateringsfilen ved å navigere til dette stedet. Bla ned til bunnen og klikk på "Utfør en ny installasjon av systemprogramvaren". Finn Last ned-knappen.
Laste ned systemfilen
 1. Flytt hele PS4-mappen du opprettet på datamaskinen din til rotmappen på USB-lagringsenheten du eier. Forsikre deg om at du har minst 320 MB ledig plass på USB-stasjonen. Koble USB-stasjonen til PlayStation 4.
 2. Slå på PS4, klikk på PlayStation-knappen for å navigere til funksjonsskjermen og åpne deretter Innstillinger >> Systemprogramvareoppdatering.
PS4 System Software Update
 1. PS4 skal automatisk gjenkjenne oppdateringsfilene hvis du har navngitt mappene og filene riktig. Bare følg instruksjonene på skjermen for å fortsette. Hvis filen ikke gjenkjennes, sjekk om du har navngitt og plassert mappene riktig i de forrige trinnene.

Det siste trinnet i denne metoden vil bestå i å gjenopprette sikkerhetskopien du har opprettet for spill og brukerinnstillinger. Det kan gjøres enkelt etter at du har tilbakestilt programvaren, så du bør ikke bekymre deg for å miste dataene dine.

 1. Koble USB-pinnen du brukte for å sikkerhetskopiere spillfilene til systemet.
 2. Fra funksjonsskjermbildet på PlayStation 4-menyen velger du Innstillinger> Programlagret datahåndtering> Lagrede data på USB-lagringsenhet> Last ned til systemlagring. Velg en tittel.
Last ned til systemlagring
 1. Trykk på X for å legge til et hake i avmerkingsboksen for de lagrede dataene du vil kopiere, og velg deretter Kopier. Filene skal være der.

Løsning 3: Gjenopprett PS4-databasen

Gjenoppbygging av databasen kan løse mange problemer på PS4, og det kan frigjøre god plass og kan løse de fleste problemer. Det oppretter en ny database med alt innholdet etter rengjøring av diskstasjonen. Følg trinnene nedenfor for å gjenoppbygge PS4s database fra grunnen av.

 1. Trykk på strømknappen på frontpanelet og slå av PS4-systemet. Strømindikatoren vil blinke i noen sekunder før den slås av.
 2. Etter at du har slått av PS4-systemet, trykk og hold inne strømknappen igjen. Du vil høre en pipelyd når du trykker på knappen og et andre pip syv sekunder senere til den forrige. Slipp knappen når du hører den andre pipelyden.
 3. Etter dette kobler du den trådløse DUAL SHOCK 4 -kontrolleren med USB-kabelen. Trykk deretter PS-knappen på kontrolleren.
 4. Velg alternativet “Gjenoppbygg database” fra menyen ved å trykke på valgknappen på kontrolleren.

 5. Vent noen sekunder mens den fortsetter, og sjekk deretter om feilen er løst eller ikke.
 6. Hvis problemet ikke løses, og PS4 løper tilbake i vanlig modus etter omstart, kan du prøve å oppdatere PS4-systemet manuelt først eller hardt tilbakestille PS4.

Løsning 4: Initialiser PS4 helt

Hvis PS4 krasjer kontinuerlig og resulterer i flere feil og feil, kan du utføre full initialisering på enheten. Dette vil sette enheten i god stand og forhindre at den fungerer igjen. Men å initialisere spillestasjonen fullt ut kan slette dataene fra konsollen. Så vær forsiktig og prøv å sikkerhetskopiere konsollen før du utfører en initialisering slik at dataene dine, inkludert bilder, videoer og mye mer, kan reddes fra sletting. Den anbefalte måten for initialisering av PS4 er gjennom sikker modus, så vi må starte opp i den først. For det:

 1. Trykk på strømknappen på frontpanelet for å slå av PS4. Etter dette vil strømindikatoren blinke i noen sekunder før den slås av.
 2. Etter å ha slått av PS4-systemet, trykk og hold inne strømknappen igjen. Du vil høre en pipelyd når du trykker på knappen og et andre pip syv sekunder senere til den forrige. Slipp knappen når du hører den andre pipelyden.
 3. Etter dette kobler du den trådløse DUAL SHOCK 4 -kontrolleren med USB-kabelen. Trykk deretter PS-knappen på kontrolleren.
 4. Velg " Initialiser PS4-alternativet " fra listen.
 5. Vent til PlayStation blir initialisert, og sjekk om problemet vedvarer etter at prosessen er fullført.

Løsning 5: Formater PS4 HardDrive

En av de viktigste årsakene bak denne feilen kan være funksjonsfeil og ødeleggelse av harddisken. Dette kan igjen føre til flere feil og feil som kan være problematiske å håndtere. Du kan alltid prøve å oppgradere PS4-harddisken til en nyere, men den gamle kan også repareres. Hvis PS4-harddisken består av dårlige sektorer, kan det føre til korrupsjon av data og ødelegge hele systemet. Harddisken din kan høres ut som den fungerer som den skal, mens den inneholder noen dårlige sektorer der optimal datalagring bare ikke er mulig. Et middel for dette problemet er å prøve å sikkerhetskopiere dataene dine, siden generering av flere kopier er den eneste måten harddiskdataene dine kan forhindres i å bli ødelagt og bli oppløst.For å eliminere de dårlige sektorene på PS4-harddisken, kan du koble den til en PC og formatere den fullstendig for å kvitte seg med feil partisjonering og fjerne dårlige sektorer. I tillegg til dette kan du undersøke helsen din med en programvare for harddiskovervåking for å sikre at den er fysisk opp til merket.

Også, hvis du bruker en ekstern USB eller harddisk på datamaskinen, anbefales det at du prøver å formatere den også, fordi den noen ganger også kan inneholde noen ødelagte sektorer. Før du installerer en programvareoppdatering på PlayStation 4, kan du prøve å tilbakestille den eksterne harddisken eller USB hvis de er koblet til.

Løsning 6: Installer PS4-fastvaren på nytt

Hvis du trenger å oppdatere PS4 til neste systemfastvare, kan du laste den ned ved å bruke nettstedet Play Station. Du kan hente oppdateringsfilen herfra, men noen ganger klarer ikke PS4 å gjenkjenne operativsystemet ordentlig etter oppdateringen, og feilmeldingen vises. Derfor, hvis du har byttet ut harddisken din, må du installere systemprogramvaren på nytt fra PlayStation-nettstedet for å sikre at operativsystemet fungerer optimalt. For det:

 1. Besøk dette PlayStation-nettstedet og se etter nedlastningskoblingen for ominstallasjonsfilen.
 2. Klikk på alternativet for nedlasting av " PS4 System Software Reinstallation File ".
 3. Etter å ha klikket på alternativet, bør nedlastingen starte.
 4. Vent til nedlastingen er ferdig, og bekreft filen ved å sjekke filstørrelsene. Oppdateringsfilen som vi tidligere har lastet ned og installert, vil ligge noe nærmere 300 MB, mens full filstørrelse for installasjonen vil være nærmere 800 MB.
 5. Plasser denne filen inne i en USB-stasjon som er formatert til FAT 32- formatet og sørg for at du plasserer den mens vi plasserte oppdateringsfilen i løsningen ovenfor.
 6. Trykk på strømknappen på frontpanelet for å slå av PS4. Etter dette vil strømindikatoren blinke i noen sekunder før den slås av.
 7. Etter å ha slått av PS4-systemet, trykk og hold inne strømknappen igjen. Du vil høre en pipelyd når du trykker på knappen og et andre pip syv sekunder senere til den forrige. Slipp knappen når du hører den andre pipelyden.
 8. Etter dette kobler du den trådløse DUAL SHOCK 4 -kontrolleren med USB-kabelen. Trykk deretter PS-knappen på kontrolleren.
 9. Når du er ferdig med dette og har startet opp i sikker modus, velger du “ Initialiser PS4 (Installer systemprogramvare) ”.Initialiser og start Ps4 på nytt og installer programvareoppdateringen på nytt
 10. Velg alternativet Installer fra USB og følg instruksjonene på skjermen for å installere hele programvaren til PlayStation 4 fra en USB på nytt.
 11. Kontroller om problemet fortsatt vedvarer etter at du har installert programvaren på nytt fra bunnen av.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det