Fix: Du kan være et offer for forfalskning av programvare

Meldingen "Du kan være utsatt for forfalskning av programvare" er en Windows Server-godkjenningsfeil som finner sted hvis en Windows-lisens er merket som ikke-ekte. På Windows 7 kan dette også skje på grunn av manglende registernøkkel eller på grunn av manglende tillatelser knyttet til nettverkstjenestekontoen .

Hvis du sliter med dette aktuelle problemet, er det første du bør gjøre å sørge for at Windows-installasjonen din ikke er forfalsket. Hvis du kjøpte en brukt datamaskin med en allerede aktivert Windows-versjon, bør du undersøke den for å finne aktiveringsnøkkelen. Hvis det er en bærbar datamaskin, vil du sannsynligvis finne produktnøkkelen limt et sted på bunnen. På stasjonære maskiner er den vanligvis plassert et sted på kabinettet.

Selv om du har en gyldig lisensnøkkel, må du sørge for at den ikke brukes på mer enn én datamaskin. Med mindre du kjøpte en Windows-lisens for familiepakker (som tillater 3 installasjoner samtidig), kan du bare bruke en enkelt lisensnøkkel på en datamaskin. Hvis Windows Activation Server administrerer to, identifiserer det at en lisensnøkkel er installert på flere datamaskiner enn den skal, vil den merke den siste installasjonen som ikke-ekte.

Slik aktiverer du Windows 7-lisensen på nytt

Hvis du er sikker på at du eier en legitim Windows-lisens, kan du prøve å legge inn produktnøkkelen din på nytt, eller til og med prøve andre måter å aktivere Windows på nytt. La oss starte med å gå til Windows Activation-skjermen. For å gjøre dette, åpne et Run-vindu ( Windows-tast + R ), skriv " slui.exe " og trykk Enter.

Når du er i Windows Activation-menyen, klikker du på "Skriv inn / skriv inn produktnøkkelen din" og skriv den inn igjen. Hvis det ikke løser problemet, går du tilbake til Windows Activation- skjermen og klikker på Activate Windows online nå. Følg deretter instruksjonene på skjermen og se om du kan aktivere lisensen din på nytt.

Hvis den elektroniske aktiveringsmetoden mislykkes, klikker du på Se andre måter å aktivere og følge instruksjonene på skjermen for å komme i kontakt med en Microsoft Answer-teknologi. Så lenge produktnøkkelen din sjekker ut, er han forpliktet til å løse problemet ditt - enten ved å aktivere Windows med den nåværende produktnøkkelen eller ved å gi deg en annen.

Viktig: Hvis du ikke får tilgang til Windows-aktiveringsskjermen og utfører trinnene som er oppført ovenfor, kan det hende datamaskinen din mangler noen tillatelser til registernøkler som forhindrer din å få tilgang til aktiveringsskjermen. Det er to potensielle løsninger som løser dette problemet og lar deg aktivere Windows på nytt med produktnøkkelen. Men før du går igjennom dem, må du utføre bekreftelsestrinnene nedenfor for å finne ut om de gjelder for din situasjon.

Det er en måte å avgjøre om de to løsningene nedenfor skal være effektive. For å gjøre dette, åpne et Run-vindu ( Windows-tast + R ), skriv " slui.exe " og trykk Enter. Hvis du er i stand til å gå inn i Windows Activation- menyen, er det ingen vits i å prøve løsningene nedenfor, da de ikke vil være effektive. Imidlertid, hvis du får feilen "0x80070005 Access nektes" , oppfordres du til å gå gjennom med de to løsningene nedenfor, ettersom problemet mest sannsynlig er forårsaket av en manglende registernøkkel eller av et tillatelsesproblem.

Metode 1: Deaktiver Plug and Play-gruppepolicy

Denne Windows-aktiveringsfeilen er ofte forårsaket av en registernøkkel kalt HKU \ S-1-5-20 . For at valideringsprosessen skal skje, må nettverkstjenestekontoen ha full kontroll og lesetillatelser over den tidligere spesifiserte nøkkelen.

Som påpekt av noen brukere som støter på dette spesielle problemet, er dette problemet ofte resultatet ved å bruke Plug and Play Group Policy-objektet (GPO) på en Windows-maskin. Fordi Lisensieringstjenesten bruker Plug and Play for å innhente maskinvareinformasjon, kan denne innstillingen forvirre aktiveringstjenesten til å tro at en aktivert tjeneste er utenfor toleranse.

Følg guiden for å deaktivere Plug and Play-policyen for å se om den er ansvarlig for feilen "Du kan være et offer for programvare forfalskning" :

 1. Trykk Windows-tasten + R for å åpne et Run-vindu. Skriv “ rsop.msc ” og trykk Enter for å åpne det resulterende settet med policy .

 2. I det resulterende politiske settet navigerer du til følgende sted: Datakonfigurasjon> Politikk> Windows-innstillinger> Sikkerhetsinnstillinger> Systemtjenester.

 3. Deretter blar du gjennom venstre rute og finner Plug and Play . Hvis verdiene for oppstart og tillatelse knyttet til Plug and Play er forskjellige enn Ikke definert , fortsett med trinnene nedenfor.

  Merk: Hvis du ser de to verdiene som er oppført som Ikke definert , går du rett over til metode 2.

 4. Høyreklikk på Plug and Play , velg Egenskaper , og endre deretter gruppepolicyen for oppstart og tillatelse til Ikke definert .
 5. Lukk det resulterende politikkvinduet og start datamaskinen på nytt. Når systemet starter opp igjen, kan du se om du kan aktivere Windows.

Hvis du fremdeles får den samme "0x80070005 tilgang nektes", flytt ned til metode 2.

Metode 2: Rediger tillatelsene for nettverkstjeneste

Hvis Plug and Play- tjenesten ikke var ansvarlig for problemet ditt, la oss undersøke om problemet skyldes manglende tillatelse til registernøkkelen. Dette kan vise seg å være det som får datamaskinen til å være utenfor toleranse.

Følg trinnvis veiledning nedenfor, legg til de nødvendige nettverkstjenestetillatelsene via Registerredigering :

 1. Trykk Windows-tasten + R for å åpne et Run Window. Skriv “ regedit ” og trykk Enter for å åpne Registerredigering.

 2. I Registerredigering , naviger til HKey_Users , høyreklikk på S-1-5-10 og velg Tillatelser.

 3. I Tillatelser for S-1-5-20- skjermen kan du se om nettverkstjenesten er tilstede i kolonnen Gruppe- eller brukernavn .

  Merk: Hvis du kan se en nettverkstjeneste , hopper du til trinn 5 .

 4. Klikk på Legg til- knappen og vent til vinduet Velg brukere eller grupper vises. Skriv deretter inn “ Network Service ” under Angi objektnavnene du vil velge, og klikk på Kontroller navn- knappen. Til slutt klikker du OK- knappen for å opprette tillatelsen.

 5. Når du klarer å identifisere (eller opprette) nettverkstjenestetillatelsen , klikker du på den en gang for å velge den. Merk deretter av i Tillat- boksene for Full kontroll og Les . Til slutt klikker du Bruk for å lagre endringene.

 6. Når de nødvendige tillatelsene er gitt, starter du datamaskinen på nytt og prøver å aktivere Windows på nytt. Du burde være i stand til å trekke den av denne gangen.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det