Hva er CDPUserSvc, og skal den være deaktivert?

Det har vært mange henvendelser om CDPUserSvc i listen over tjenestekonfigurasjoner. Brukere har lurt på tjenestens natur og funksjonalitet. I denne artikkelen vil vi informere deg om tjenestens funksjonalitet og dens nødvendighet.

Hva er CDPUserSvc?

CDPUserSvc ” er direkte relatert til Connected Devices Platform Service, den er faktisk en del av tjenesten, og Microsoft beskriver tjenesten som “ Denne brukertjenesten brukes til scenarier for Connected Devices Platform ”. CDPUserSvc har vanligvis en tilfeldig tag på slutten av navnet i tjenestekonfigurasjonslisten. Dette gir mye mistanke om tjenestens natur.

Vanligvis brukes de tilfeldige kodene av virus / skadelig programvare for å snike seg inn i datamaskinen og forvirre brukeren hvis den er legitim eller ikke. Men det skal bemerkes at CDPUserSvc er helt trygt og ikke er forbundet med skadelig programvare eller virus. Den tilfeldige koden på slutten av navnet skal være der, og tjenesten ble kalt slik av utviklerne.

Tjenestens funksjon som beskrivelsen antyder er å gjøre forbindelsen med Bluetooth-enheter enklere. DLL-filen som er tilknyttet tjenesten, ligger inne i System 32-mappen, noe som betyr at denne tjenesten leveres forhåndsinstallert med Windows. CDPUserSvc er en ny tjeneste og har bare blitt introdusert i Windows 10 så langt.

Bør CDPUserSvc være deaktivert?

Hvis du ikke bruker en Bluetooth-enhet med datamaskinen, er det trygt å deaktivere tjenesten fullstendig. I noen tilfeller forårsaket deaktivering av tjenesten problemer med BlueTooth-enhetene som er koblet til datamaskinen. Det anbefales at du ikke deaktiverer den hvis du planlegger å bruke en BlueTooth-enhet. Det skal også bemerkes at deaktivering av tjenesten løste problemet med Wifi-frakobling for noen brukere.

Hvordan deaktivere CDPUserSvc?

Hvis du har bestemt deg for å deaktivere CDPUserSvc, må du huske at noen Bluetooth-enheter kanskje ikke fungerer som de skal. For å deaktivere tjenesten:

  1. Trykk “ Windows ” + “ R ” for å åpne Kjør-ledeteksten.
  2. Skriv inn “ Tjenester . msc ”og trykk“ Enter ”.
  3. Finn " Connected Devices Platform User Service" fra listen.

    Merk: Husk at tjenesten kan ha en tagg på slutten av navnet.

  4. Dobbeltklikk på tjenesten og velg " Stopp " -knappen.
  5. Klikk på rullegardinmenyen " Oppstartstype" og velg " Deaktivert ".
  6. Dette vil deaktivere tjenesten for datamaskinen din fullstendig.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det