Fix: Ingen oppstartbar enhet - Sett inn Boot Disk og trykk på en hvilken som helst tast

Denne feilen følger vanligvis etter at brukere mister nervene eller konsentrasjonen og enten treffer den bærbare datamaskinen eller slipper eller treffer den bærbare datamaskinen eller CPU-en på datamaskinen. Uansett kan det være fysisk skade som forårsaket feilen, men det er mange tilfeller der problemet skyldes programvarefeil som kan løses via standard feilsøking.

Hvis problemet kan skyldes maskinvaren, må du kanskje ringe en tekniker for å fikse det eller erstatte den defekte harddisken, noe som kan være kostbart. Følg instruksjonene våre for å analysere og løse problemet!

Forberedelse

For å se hva som forårsaket feilmeldingen, kan det være lurt å ta ut harddisken og prøve å starte datamaskinen uten den. Den nøyaktige prosessen med å fjerne harddisken avhenger av CPUen din eller merket på den bærbare datamaskinen.

Det kan også være lurt å vite at du kan miste garantien hvis du tar ut harddisken til den bærbare datamaskinen, så sørg for at du kjenner risikoen.

Uansett, etter at du har startet fra harddisken, sjekk meldingen som vises på skjermen. Hvis meldingen forblir den samme, kan det være tegn på fysisk skade på harddisken din, og du må kanskje enten fikse eller erstatte den. Hvis meldingen nå sier "Ingen oppstartbar enhet - Vennligst start systemet på nytt", kan du fortsette feilsøking ved å følge instruksjonene i artikkelen.

Løsning 1: Endre oppstartsmodus til UEFI

Å endre oppstartsmodus til UEFI klarte å løse ganske mange lignende problemer, og brukere hevder også at dette løste akkurat dette problemet på PC-ene deres. Forskjeller mellom forskjellige oppstartsmodi er ganske uklare, og vi kommer ikke i detaljer. Endring av oppstartsmodus til UEFI vil ikke gjøre noen vesentlige endringer i brukeropplevelsen din, så sørg for at du prøver denne!

 1. Slå av datamaskinen ved å gå til Start-menyen >> Av / på-knapp >> Slå av.
 2. Slå på PCen og prøv å gå inn i BIOS ved å trykke på BIOS-tasten mens systemet starter. BIOS-nøkkelen vises vanligvis på oppstartsskjermen, og sier "Trykk på ___ for å gå til Oppsett." Vanlige nøkler tilordnet denne funksjonaliteten er F1, F2, Del, Esc og F10. Merk at du må være rask med det da meldingen forsvinner på kort tid.

 1. Boot Mode-alternativet som du må endre, ligger under forskjellige faner på BIOS-firmwareverktøy laget av forskjellige produsenter, og det er ingen unik måte å finne det på. Det ligger vanligvis under Boot-fanen, men det er mange navn for det samme alternativet.
 2. Når du finner alternativet Boot Mode i et hvilket som helst område på BIOS-innstillingsskjermen, navigerer du til det og endrer verdien til UEFI.

 1. Naviger til Avslutt-delen og velg Avslutt lagringsendringer. Dette vil fortsette med oppstarten, så sjekk for å se om feilen fremdeles vises.

Merk : Her er noen forskjellige måter dette alternativet kan bli navngitt i BIOS-innstillingene dine sammen med det riktige alternativet du bør velge:

 • Legacy Support (På / Av eller Aktivert / Deaktivert )
 • Boot Device Control
 • Legacy CSM (På / Av eller Aktivert / Deaktivert )
 • Start CSM (På / Av eller Aktivert / Deaktivert )
 • CSM (På / Av eller Aktivert / Deaktivert )
 • UEFI / Legacy Boot (Begge / Bare Legacy / Bare UEFI )
 • Boot Mode (Legacy Support / No Legacy Support )
 • Boot Option Filter (UEFI and Legacy / UEFI First / Legacy First / Only Legacy / UEFI Only)
 • UEFI / Legacy Boot Priority ( UEFI First / Legacy First / Legacy Only / UEFI Only)

Løsning 2: Ta ut CMOS-batteriet for å tilbakestille visse innstillinger

Denne løsningen vil være nyttig for brukere som prøvde å komme inn i BIOS ved å følge instruksjonene ovenfor, men de klarte ganske enkelt ikke å gjøre det. Som tittelen antyder, vil fjerning av dette batteriet føre til at alle oppstarts- og andre BIOS-innstillinger tilbakestilles til fabrikkinnstillingene, noe som hjalp mange brukere til å takle dette irriterende problemet.

 1. Åpne datamaskinkassen og finn CMOS-batteriet på datamaskinens hovedkort. Hvis du ikke finner den, kan du se i hovedkortdokumentasjonen eller kontakte produsenten av datamaskinen din for å få hjelp.

Merk : På noen datamaskiner kan det hende du må koble fra kabler, fjerne stasjoner eller fjerne andre deler av datamaskinen for å få tilgang til CMOS.

 1. Hvis datamaskinen bruker et myntcellebatteri, er det enkelt å ta ut batteriet. Bruk fingrene til å få tak i kanten på batteriet og trekk den oppover og ut av kontakten som holder den på plass. Noen hovedkort har et klips som holder batteriet nede, og du må kanskje flytte det opp for å trekke ut batteriet.
 2. La den forbli fjernet i 10 minutter, sett den inn igjen, og prøv å starte opp i BIOS ved å følge trinnene i løsningen ovenfor. Prøv å gjøre det samme!

Løsning 3: Tilbakestill Boot Manager via ledeteksten

For å følge trinnene som vises i denne løsningen, må du bruke en gjenopprettings-DVD for operativsystemet du bruker. Dette er vanligvis DVDen du installerte operativsystemet fra. Windows 10-brukere har imidlertid muligheten til å opprette en manuelt hvis de trenger det.

 1. Last ned programvaren Media Creation Tool fra Microsofts nettsted. Åpne den nedlastede filen kalt MediaCreationTool.exe for å åpne installasjonen. Trykk på Godta for å bli enige om vilkår og betingelser som er satt av Microsoft.
 2. Velg Opprett installasjonsmedium (USB-flashstasjon, DVD eller ISO-fil) for et annet PC-alternativ fra det første skjermbildet.

 1. Språk, arkitektur og utgave av den oppstartbare stasjonen vil bli valgt basert på datamaskinens innstillinger, men du bør fjerne merket for Bruk de anbefalte alternativene for denne PC-en for å velge de riktige innstillingene for PC-en som støter på feilen (hvis du lager dette på en annen PC, selvfølgelig).
 2. Klikk Neste og klikk på alternativet USB-stasjon eller DVD når du blir bedt om å velge mellom USB eller DVD, avhengig av hvilken enhet du vil bruke til å lagre dette bildet på.

 1. Klikk på Neste og velg ønsket stasjon fra listen som viser lagringsmediet som er koblet til datamaskinen din.
 2. Klikk på Neste, og Media Creation Tool fortsetter med å laste ned filene som er nødvendige for å installere, og opprett installasjonsenheten.

Nå som du også har denne gjenopprettings-DVD-en for Windows 10, følg trinnene nedenfor i henhold til operativsystemet ditt for å åpne ledeteksten uten å måtte starte opp i operativsystemet ditt først:

 1. Sett inn installasjonsstasjonen du eier, og start datamaskinen. Følgende trinn er forskjellige fra ett operativsystem til et annet, så følg dem deretter:
 • WINDOWS XP, VISTA, 7: Windows-installasjonen skal åpne og ber deg om å angi foretrukket språk og klokkeslett og dato. Skriv dem inn riktig, og velg alternativet Reparer datamaskinen nederst i vinduet. Hold den første alternativknappen valgt når du blir bedt om det med Bruk gjenopprettingsverktøy eller Gjenopprett datamaskinen din, og klikk på Neste-alternativet. Velg ledetekst når du blir bedt om det med valg av gjenopprettingsverktøy.
 • WINDOWS 8, 8.1, 10 : Du vil se vinduet Velg tastaturoppsett, så velg det du vil bruke. Skjermbildet Velg et alternativ vises, så naviger til Feilsøk >> Avanserte alternativer >> Kommandoprompt.

 1. Når kommandoprompt åpnes, skriv inn kommandoen nedenfor og klikk Enter etterpå:

bootrec.exe / FixMbr

 1. Start datamaskinen uten gjenopprettingsstasjonen, og sjekk om feilen fortsatt vedvarer.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det