Fix: Bruk av høy disk eller CPU “Optimalisering av levering av tjenestevert”

Delivery Optimization er en peer-to-peer-klientoppdateringstjeneste som bruker PC-er, både lokale og ikke-lokale enheter via Internett. Hensikten er å levere oppdaterte Windows 10-biter til organisasjonens nettverks-PCer. Det vil kombinere noen data fra de lokale PC-ene og noen fra Microsofts datasentre for å levere den fullstendige oppdateringen. Hovedideen er å redusere båndbreddeproblemene mens du oppdaterer og øker oppdateringshastigheten.

Til tross for hovedmålet sto brukerne overfor mange problemer etter at oppdateringen ble implementert, for eksempel høy diskbruk eller perioder med langsom ytelse på datamaskinen. Det er en rekke løsninger til stede for å løse problemet. Ta en titt.

Løsning 1: Slå av oppdateringen fra mer enn ett sted

Som vi diskuterte ovenfor, henter Microsoft nå oppdateringer ved hjelp av nettverket av datamaskiner som maskinen din er koblet til via internett. Vi kan deaktivere denne funksjonen, noe som vil bety at oppdateringen bare kunne lastes ned ved hjelp av den vanlige metoden.

  1. Trykk på Windows + S for å starte søkefeltet, skriv " Windows Update Settings " og åpne innstillingsprogrammet som kommer frem.

  1. En gang i oppdateringsinnstillingene, naviger til bunnen av siden og klikk på " Avanserte alternativer ".

  1. Etter å ha navigert til neste side, klikk " Velg hvordan oppdateringer skal leveres ".

  1. Slå av alternativet “ Oppdateringer fra mer enn ett sted ”. Etter endringen, avslutt innstillingsprogrammet og start datamaskinen på nytt for å sjekke om problemet er løst.

Løsning 2: Deaktivering av automatiske oppdateringer i butikkapplikasjonen

Det er også mulig at Windows Store automatisk laster ned oppdateringene i bakgrunnen som forårsaker problemet. Windows Store ser ofte ut til å bli ignorert på grunn av det faktum at vi ikke bruker det på daglig basis. Det er imidlertid en viktig bidragsyter til problemet da det lastes ned og implementerer oppdateringer for å lagre apper som ligner på den viktigste Windows Update-mekanismen.

  1. Trykk på Windows + S for å starte søkefeltet. Skriv “ Store ” i dialogboksen og åpne applikasjonen.

  1. Når du har åpnet Store, klikker du på kontobildet som er tilstede nær toppen av skjermen og velger “ Innstillinger ” fra rullegardinmenyene som er til stede.

  1. Når du er i Innstillinger, fjerner du merket for alternativet “ Oppdater apper automatisk ”. Etter å ha gjort de nødvendige endringene, lukker du vinduet og starter datamaskinen på nytt. Sjekk nå om problemet forsvant.

Løsning 3: Redigere gruppepolicy

Hvis begge løsningene ikke fungerer, kan vi prøve å endre gruppepolitikken. Vær oppmerksom på at endring av retningslinjene du ikke vet om kan hemme datamaskinen. Endre kun policyene som er instruert i løsningen.

Vi vil prøve å deaktivere leveringsoptimaliseringen fullstendig og velge en annen policy på dens vegne. Vi vil prøve å begrense båndbredden når vi laster ned automatiske oppdateringer for å hjelpe til med å kontrollere internettallokeringen.

  1. Trykk på Windows + R , skriv “ gpedit. msc ”i dialogboksen og trykk Enter.
  2. En gang i gruppepolicyen, naviger til følgende bane:

Datamaskinkonfigurasjon> Administrative maler> Windows-komponenter> Leveringsoptimalisering

  1. På høyre side av skjermen ser du en policy som heter “ Last ned modus ”. Dobbeltklikk på den for å åpne egenskapene. En gang i eiendommene, endre policyen til " aktivert ". Se nå på midten av venstre side av skjermen, og du vil se en rullegardinmeny for nedlastingsmodus. Klikk på den og endre den til “ Ingen ”. Dette vil hjelpe deg med å omgå leveringsoptimalisering helt.

  1. Gå nå til følgende filsti i gruppepolicyredigereren:

Datakonfigurasjon> Administrative maler> Nettverk> Bakgrunn Intelligent Transfer Service (BITS)

  1. Her kan du endre grensen for båndbredde og begrense hastigheten tilsvarende med internettforbindelsen. I de fleste tilfeller er 10 Kbps et godt valg, men alt avhenger av internettforbindelsen din.

Start datamaskinen på nytt som et godt mål og sjekk om problemet ble løst.

Løsning 4: Kontrollere nedlastinger av bakgrunnen

Mange rapporterte at de hadde Windows-applikasjoner som ble lastet ned / oppdatert i bakgrunnen da de begynte å oppleve dette problemet. Windows-applikasjoner (tilgjengelig grundig butikk) benytter seg også av leveringsoptimalisering og dens policyer for nedlasting og oppdatering av seg selv. Du bør åpne Windows Store og se etter eventuelle ventende eller nåværende nedlastinger. Ta vare på dem så snart som mulig for å stoppe datamaskinen fra å gå i så høy diskbruk.

Løsning 5: Kjører Clean Boot

Hvis alle de ovennevnte løsningene ikke fungerer, kan vi prøve Clean Booting. Denne oppstarten lar PCen din slå på med et minimalt sett med drivere og programmer. Bare de viktigste er aktivert mens alle andre tjenester er deaktivert. Hvis bruken er perfekt i denne modusen, kan du starte datamaskinen på nytt med å slå på et veldig minimalt sett med programmer (i små biter som 10 eller 15). Hvis problemet fremdeles ikke dukker opp, kan du aktivere flere programmer og så videre. Dette vil hjelpe deg med å diagnostisere hva problemet er.

  1. Trykk på Windows + R for å starte Kjør-applikasjonen. Skriv “ msconfig ” i dialogboksen og trykk Enter.

  1. Naviger til kategorien Tjenester som er til stede øverst på skjermen. Sjekk linjen som sier " Skjul alle Microsoft-tjenester ". Når du klikker på dette, blir alle Microsoft-relaterte tjenester deaktivert og etterlater alle tredjeparts tjenester.
  2. Klikk nå på " Deaktiver alt " -knappen som er tilstede nederst på venstre side av vinduet. Alle tredjepartstjenestene blir nå deaktivert.
  3. Klikk Bruk for å lagre endringene og avslutte.

  1. Gå nå til oppstartsfanen og klikk på alternativet " Åpne oppgavebehandling ". Du vil bli omdirigert til oppgavebehandling der alle applikasjonene / tjenestene som kjører når datamaskinen starter blir oppført.

  1. Velg hver tjeneste en etter en, og klikk " Deaktiver " nederst til høyre i vinduet.

  1. Start datamaskinen på nytt og sjekk om diskbruken forsvinner. Hvis det gjør det, betyr det at det var et eksternt program som forårsaket problemet. Søk gjennom de installerte programmene dine og finn ut hvilket program som forårsaker problemene dine).

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det