Fix: Windows kan ikke kommunisere med enheten eller ressursen (primær DNS-server)

Feilen "Windows kan ikke kommunisere med enheten eller ressursen (primær DNS-server)" oppstår når datamaskinen ikke klarer å koble til den primære DNS-serveren som er angitt av Internett-leverandøren. Denne feilmeldingen dukker opp i Network Diagnostics som kjøres når du ikke klarer å koble til internett.

Denne feilmeldingen kan være forårsaket av en rekke årsaker, slik som IPv4- eller IPv6-innstillingene som ikke er riktig konfigurert, du kjører en proxy-server, en konflikt med nettverksinnstillingene, eller når DNS-serveren du prøver å få tilgang til er midlertidig utilgjengelig. Vi vil gå gjennom alle løsningene som er tilstede ved å starte med den enkleste og jobbe oss frem til mer komplekse løsninger.

Merk: Prøv å deaktivere proxy-servere før du begynner med løsningene som er oppført her. Også hvis du bruker begrenset internett i en hvilken som helst institusjon (høyskole, universitet osv.), Er det best å følge retningslinjene gitt av dem da de har sine egne internettinnstillinger sammenlignet med ubegrenset internett vi bruker hjemme hos oss.

Løsning 1: Endre IPv4- og IPv6-innstillinger

Internett-protokoll versjon 4 (IPv4) er en protokoll for bruk i pakkeskiftede Link Layer-nettverk (f.eks. Ethernet). IPv4 gir en adresseringsevne på omtrent 4,3 milliarder adresser. Internet Protocol versjon 6 (IPv6) er mer avansert og har bedre funksjoner sammenlignet med IPv4. Det har evnen til å gi et uendelig antall adresser.

Vi vil prøve å endre begge innstillingene på datamaskinen din og se om dette løser problemet. Dette er den vanligste løsningen for å løse dette problemet, og løser for det meste feilmeldingen umiddelbart.

 1. Trykk på Windows + R, skriv " kontrollpanel " i dialogboksen og trykk Enter.
 2. Når du er i kontrollpanelet, klikker du på underoverskriften “ Nettverk og Internett ”.

 1. Velg “Network and Sharing Center ” fra det neste vinduet du navigerer til.

 1. Her finner du nettverket du er koblet til. Klikk på nettverket til stede foran “ Connections ” som vist på skjermbildet nedenfor.

 1. Klikk nå på " Egenskaper " til stede nederst i det lille vinduet som dukker opp.

 1. Dobbeltklikk på “ Internet Protocol Version 4 (TCP / IPv4) ”. Sett begge alternativene til " Få en IP-adresse automatisk " og " Få DNS-serveradresse automatisk ".

 1. Trykk på OK for å lagre endringene. Klikk nå på “ Internet Protocol Version 6 (TCP / IPv6) ” utfør de samme trinnene som nevnt i det forrige trinnet.
 2. Trykk på OK for å lagre endringene og avslutte. Sjekk nå om du kan koble til internett.

Løsning 2: Bruk kommandoprompt til å tilbakestille tilkoblingsinnstillinger

Vi kan prøve en annen løsning som vil tvinge datamaskinen din til å spyle IP- og DNS-konfigurasjonene. Det er mulig at disse innstillingene enten er korrupte eller ikke konfigurert som forventet. Vi kan prøve å tilbakestille dem og se om dette løste problemet. Vær oppmerksom på at administratortilgang for å følge denne løsningen.

 1. Trykk Windows + R, skriv " ledetekst " i dialogboksen, høyreklikk på applikasjonen og klikk " Kjør som administrator ".
 2. Når du er i forhøyet ledetekst, utfører du følgende kommandoer en etter en.

ipconfig / flushdns

ipconfig / registerdns

ipconfig / release

ipconfig / fornye

 1. Lukk ledeteksten etter kjøring av løsningene, og start datamaskinen på nytt. Sjekk nå om det aktuelle problemet ble løst.

Løsning 3: Tilbakestille TCP / IP

Hvis du mottar denne feilmeldingen, kan Internett-protokollen eller TCP / IP-en ha blitt ødelagt. TCP / IP er en av hovedkomponentene som kreves av Windows-operativsystemet for å kunne koble til internett. I denne situasjonen, selv om du er fysisk koblet til internett eller lenken er i gang, vil du ikke kunne sende pakkene. Vi vil prøve å tilbakestille TCP / IP på datamaskinen din og se om dette gjør susen.

Vi kan nå vårt mål ved å laste ned et verktøy fra Microsoft og kjøre det på datamaskinen som er berørt. Vær oppmerksom på at du trenger en annen enhet med en aktiv internettforbindelse.

 1. Gå over til Microsofts offisielle nettsted og last ned verktøyet.

 1. Dobbeltklikk på den nedlastede filen, klikk på “ Neste ” og følg instruksjonene på skjermen.

Alternativt kan du utføre den samme funksjonen ved å åpne en forhøyet ledetekst og utføre kommandoen " netsh int ip reset ". Du kan også definere hvilken som helst spesifikk bane for loggfilen som skal opprettes ved å utføre “ netsh int ip reset c: \ resetlog.txt ”. Husk å starte datamaskinen på nytt etter at du har utført denne operasjonen, og sjekk om problemet ved hånden er løst.

Løsning 4: Tilbakestille drivere til nettverksenheten

Muligheten for at du har feil drivere installert blir nesten ignorert når denne feilen oppstår. Windows oppdaterer automatisk alle driveroppdateringene ved hjelp av Windows Update. Det er mulig at den nåværende driveren som er installert på datamaskinen din ikke er kompatibel eller passer for datamaskinen din. Det kan også være slik at det er ødelagt. Vi kan prøve å kjøre drivere tilbake og sjekke om dette løser problemet.

 1. Trykk på Windows + R, skriv “ devmgmt. msc ”og trykk Enter.
 2. Når du er i enhetsbehandling, utvider du nettverkskort og finner maskinvaren din . Høyreklikk på den og velg “ Avinstaller ”.

 1. Windows kan dukke opp en UAC som bekrefter handlingene dine. Trykk Ja og fortsett. Etter at du har avinstallert driveren, høyreklikker du på et tomt område og velger “ Skann etter maskinvareendringer ”. Windows vil nå automatisk oppdage maskinvaren din og installere standarddriverne. Start datamaskinen på nytt og sjekk om problemet ble løst.

Hvis drivende drivere ikke gjør susen, kan vi prøve å installere de nyeste driverne. Du bør gå til produsentens nettsted og laste ned de nyeste driverne til et tilgjengelig sted. Sørg for at du laster ned driverne i henhold til systemspesifikasjonene dine.

 1. Åpne enhetsbehandling, høyreklikk på Ethernet-maskinvaren og velg “ Oppdater driverprogramvare ”.
 2. Velg de andre alternativene " Bla gjennom datamaskinen min for driverprogramvare ". Bla til driveren du lastet ned og installer den deretter. Start datamaskinen på nytt og sjekk om adapterne fungerer som forventet.

Løsning 5: Start modemet og ruteren på nytt

Det kan være mulig at Internett-ruteren din kan lagres i feil konfigurasjon. Eller eventuelle nylige innstillinger kan ha forårsaket at den ikke fungerer som den skal. Selvfølgelig bør du prøve å starte ruteren på nytt og sjekke, men hvis det ikke fungerer, kan vi prøve å tilbakestille ruteren (hard reset) manuelt og se om det forbedrer vår situasjon.

 1. Plukk opp ruteren og vri den tilbake slik at alle portene er foran deg.
 2. Se etter hvilken som helst knapp som heter " reset " på baksiden. De fleste rutere har ikke disse knappene, slik at du ikke ved et uhell tilbakestiller den til fabrikkinnstillingene, i stedet må du bruke noe tynt som en pinne for å trykke innover mot hullet som sier " reset ".

 1. Tilbakestill ruteren og koble datamaskinen din til Wi-Fi-nettverket igjen. Start Steam igjen og sjekk om problemet blir løst.

Merk: Det er verdt å merke seg at etter at du har tilbakestilt ruteren manuelt, vil ruteren din ikke ha noe SSID (passord), og navnet på Wi-Fi-enheten din blir satt til standard (noe som TPlink121). Videre vil alle internettinnstillinger som internettleverandøren din har angitt, bli fjernet. Ikke utfør denne metoden med mindre du vet om disse innstillingene eller ruteren din fungerer som en plug and play. Det kan være veldig vondt å ringe leverandøren og be dem veilede hvordan du kan få internett til å fungere igjen, så husk alltid denne faktoren. Alle tilkoblede enheter kobles fra, og du må koble alle enhetene til en og en igjen.

Løsning 6: Angi Googles DNS

Hvis alle metodene ovenfor ikke fungerer, kan vi prøve å endre DNS manuelt. Vi vil bruke Googles DNS og sjekke om tilkoblingsproblemet forsvinner. Hvis ikke, kan du tilbakestille endringene ved å bruke samme metode som vi implementerte dem.

 1. Naviger til egenskapene til Internett-maskinvaren din ved å bruke de samme retningslinjene som gitt i løsning 1.

 1. Dobbeltklikk på “ Internet Protocol Version 4 (TCP / IPv4) ” slik at vi kan endre DNS-serveren.

 1. Klikk på " Bruk følgende DNS-serveradresser: " slik at dialogboksene nedenfor blir redigerbare. Still nå verdiene som følger:

Foretrukket DNS-server: 8.8.8.8

Alternativ DNS-server: 8.8.4.4

 1. Trykk på OK for å lagre endringene og avslutte. Start datamaskinen på nytt og se om dette løste problemet ditt.

Merk: Du kan også bruke denne metoden til å angi andre DNS-servere som leveres av Internett-leverandøren din (ISP). Be dem gi deg en liste over DNS-servere som er implementert i nettverket, og prøv å legge dem inn tilsvarende. Videre, hvis ingen av løsningene fungerer, er det mulig at det er et problem med nettverket du bruker. Kontakt nettverksadministratoren eller Internett-leverandøren.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det