Hvordan fikser jeg dampen som er fast på å tildele diskplass på Windows?

Meldingen " Tildel diskplass " i Steam vises når du laster ned et spill via Steam-klienten. Det er en normal melding under installasjonen, men problemet er at denne meldingen holder på for lenge. I de fleste tilfeller blir klienten ganske enkelt sittende fast mens den viser denne meldingen under installasjonen.

Heldigvis er det mange forskjellige metoder folk brukte for å løse dette problemet, og vi har besluttet å presentere dem alle i en artikkel. Sørg for å sjekke det ut nedenfor og følg instruksjonene nøye!

Hva er årsaken til at dampen sitter fast ved tildeling av diskplassfeil på Windows?

Dette problemet har påvirket mange Steam-brukere over hele kloden, og vi tror at å finne riktig årsak er avgjørende hvis du vil løse problemet så snart som mulig. Når du slår deg ned på riktig sak, kan du umiddelbart finne ut feilsøkingsmetoden du trenger å bruke, og problemet er borte på kort tid. Sjekk ut listen over årsaker vi har utarbeidet nedenfor!

 • Last ned hurtigbuffer - Steam har sin nedlastingsbuffer som kan sette seg fast og blokkere installasjonen av spillet. Å rydde denne hurtigbufferen har vist seg å være en fin måte å løse problemet "Tildeling av diskplass".
 • Nedlastingsserveren er full eller fungerer ikke - Du kan velge hvilken server du vil laste ned Steam-spill. Noen servere kan være fulle, eller de kan være under vedlikehold. Dette forårsaker problemet, og vi anbefaler at du endrer serveren i Steam-innstillinger.
 • Blokkert av en brannmur - Mange brukere har rapportert at de trengte å legge til Steam som unntak i Windows Defender-brannmur for å kvitte seg med meldingen "Tildel diskplass". Hvis Steam er blokkert av en brannmur, er det vanskelig å forvente at forbindelsen går gjennom!
 • Overklokking - Hvis du overklokker noe på datamaskinen din, må du stoppe under installasjonsprosessen.

Løsning 1: Fjern nedlastingsbuffer

Den mest åpenbare årsaken til dette problemet er at Steam ble sittende fast og prøvde å administrere nedlastningsbufferfiler. Denne hurtigbufferen kan tømmes enkelt fra klienten, så sørg for at du prøver ut denne enkle metoden før du går videre til de mer kompliserte. Følg trinnene nedenfor for å tømme nedlastingsbufferen i Steam.

 1. Åpne Steam- klienten din ved å dobbeltklikke snarveien på skrivebordet. Et alternativ er å bare søke etter det i Start-menyen eller ved å klikke på Søk / Cortana- knappen ved siden av det.
 1. Denne metoden kan utføres selv når installasjonen allerede kjører og meldingen "Tildel diskplass" vises. Klikk på Steam- knappen i menylinjen øverst til høyre i vinduet, og velg Innstillinger- alternativet fra hurtigmenyen som vises.
 2. Naviger til kategorien Nedlastinger og sjekk bunnen av skjermen for å fjerne nedlastingsbufferen. Klikk på den før du klikker OK. I Steam-vinduet klikker du på Steam-knappen igjen og klikker Avslutt for å avslutte Steam helt.
 1. Åpne klienten på nytt, og nedlastingen / installasjonen skal nå fullføres uten problemer!

Løsning 2: Avslutt dampprosessen i Oppgavebehandling og kjør den som administrator

Voldelig avslutning av Steam-prosessen under installasjonen ser ut til å være en fin måte å løse problemet på, ifølge andre brukere som har opplevd det samme problemet. Å avslutte oppgaven og gjenåpne Steam og installasjonen klarte å løse problemet for mange brukere, så sørg for at du også prøver det.

 1. Bruk Ctrl + Shift + Esc- tastekombinasjonen for å åpne Oppgavebehandling direkte. Du kan også bruke Windows Key + R- kombinasjonen til å åpne Run-boksen. Skriv “ taskmgr. exe ”i tekstboksen uten anførselstegn, og klikk OK for å åpne Oppgavebehandling .
 1. Klikk på Flere detaljer inne for å utvide den. Naviger til kategorien Detaljer og klikk på kolonnen Navn for å sortere listen over oppgaver i alfabetisk rekkefølge.
 2. Rull ned til du kommer til Steam. exe oppføring i listen. Venstreklikk på den og klikk Avslutt oppgave- knappen nederst til høyre i vinduet. Gjenta prosessen for alle oppføringer hvis tilgjengelig.
 1. Åpne Steams installasjonsmappe. Hvis du har en snarvei på skrivebordet, høyreklikker du den og velger Åpne filplassering fra hurtigmenyen som vises.
 2. Hvis du ikke har en snarvei på skrivebordet, finner du installasjonsmappen manuelt. Som standard skal det være:
C: \ Program Files (x86) \ Steam
 1. Finn dampen. exe- filen inne, høyreklikk på oppføringen og velg Egenskaper fra menyen som vises etter høyreklikk. Naviger til kategorien Kompatibilitet i Egenskaper .
 2. Under Innstillinger- delen nederst, sørg for at du setter et hake ved siden av Kjør dette programmet som administrator. Bekreft endringene du har gjort ved å klikke på OK-knappen inne.
 1. Åpne Steam-klienten igjen ved å dobbeltklikke på ikonet på skrivebordet eller ved å søke etter det. Sjekk om installasjonen er ferdig uten å bli sittende fast i meldingen "Tildel diskplass"!

Løsning 3: Endre nedlastingsserveren

Denne meldingen henger noen ganger på hvis Steam-serveren du laster ned spillet fra har problemer med for mye trafikk. Mange spillere har rapportert at det å endre nedlastingsserveren fra den som er angitt nå, kan løse problemet ganske enkelt, så sørg for at du følger trinnene nedenfor å gjøre slik!

 1. Åpne Steam- klienten din ved å dobbeltklikke snarveien på skrivebordet . Et alternativ er å bare lete etter det i Start-menyen eller ved å klikke på Søk / Cortana-knappen ved siden av det.
 1. Disse trinnene kan kjøres selv når installasjonen allerede er i gang og meldingen "Tildel diskplass" er rett. Det er et nytt Steam-vindu. Klikk på Steam- knappen i menylinjen øverst til høyre i Steam-klienten, og velg innstillingsalternativet fra hurtigmenyen som vises.
 2. Naviger til Nedlastinger -kategorien og se på skjermen for nedlasting Region Klikk pilen knappen under og velg en annen server å laste ned fra. Forsikre deg om at stedet er i nærheten. I Steam-vinduet klikker du på Steam- knappen igjen og klikker Avslutt for å avslutte Steam helt.
 1. Åpne klienten på nytt, og nedlastingen / installasjonen skal nå fullføres uten problemer!

Løsning 4: Oppdater dampinstallasjonen

Oppdatering av Steam-installasjonen er en ganske enkel løsning som kan brukes til å enkelt erstatte ødelagte filer og løse problemer som "Allocating disk space" -meldingen. Avinstallering av Steam er nesten alltid ikke et alternativ fordi alle spill du har installert blir også avinstallert sammen med klienten! Følg trinnene nedenfor for å oppdatere Steam-installasjonen!

 1. Følg trinn 1-3 fra løsning 2 for å avslutte Steam helt. Åpne Steams installasjonsmappe. Hvis du har en snarvei på skrivebordet, høyreklikker du den og velger Åpne filplassering fra hurtigmenyen som vises.
 1. Hvis du ikke har en snarvei på skrivebordet, finner du installasjonsmappen manuelt. Som standard skal det være:
C: \ Program Files (x86) \ Steam
 1. Inne i Steam-mappen, velg alt bortsett fra steamapps- mappen og Steam. exe kjørbar. Høyreklikk på valget og velg Slett fra hurtigmenyen som vises.
 1. Etter at filene er slettet, åpner du Steam ved å dobbeltklikke på kjørbar Steam.exe. Den skal laste ned Steam igjen. Start installasjonen på nytt og sjekk om meldingen “Tildel diskplass” fortsatt henger under installasjonen!

Løsning 5: Trick Steam til å tenke at spillet er installert

Trinnene presentert nedenfor vil sørge for at Steam-klienten blir lurt til å tro at spillet allerede er installert. Dette vil effektivt hoppe over den tildelte diskplassdelen, og problemet skal løses på kort tid. Metoden er litt lang, men den får jobben gjort!

 1. Sørg for at du følger trinn 1-3 fra Løsning 2 for å lukke Steam-klienten og installasjonsvinduet på datamaskinen.
 2. Naviger til bibliotekmappen der Steam er installert. Hvis du ikke har gjort noen endringer i installasjonsmappen, bør det være:
C: \ Program Files (x86) \ Steam
 1. Naviger til steamapps >> nedlasting . Nå åpner du en nettleser og åpner denne lenken. Skriv inn navnet på spillet du feilsøker i søkefeltet øverst i vinduet. Finn spillet ditt i resultatlisten og sjekk AppID. Merk deg nummeret.
 1. Inne i nedlastingsmappen, finn mappen som er den samme som AppID-en du nettopp noterte, høyreklikk på den og velg alternativet Gi nytt navn fra hurtigmenyen som vises. Endre navnet ved å legge til noe ved siden av nummeret. Åpne mappen, bruk Ctrl + A- kombinasjonen etterfulgt av Ctrl + C- kombinasjonen for å kopiere alt fra mappen.
 2. Nå er det på tide å navigere til Steam- bibliotekmappen. Det kan være en mappe du har satt opp, men som standard er det den vanlige mappen inne i steamapps. Åpne den, høyreklikk hvor som helst inne, og velg Ny >> mappe .
 1. Navngi det som spillet du prøver å installere. Åpne mappen og bruk tastekombinasjonen Ctrl + V for å lime inn alt du kopierte fra nedlastingsmappen. Du kan også høyreklikke hvor som helst og velge Lim inn fra menyen.
 2. Naviger til steamapps- mappen, høyreklikk hvor som helst inne, og velg Ny >> Tekstdokument . Gi den navnet “ appmanifest_AppID ” der AppID- plassholderen må erstattes av den faktiske AppID .
 1. Åpne filen og skriv inn følgende inne. Forsikre deg om at du holder formateringen den samme.
"AppState" {"AppID" "AppID" "Universe" "1" "installdir" "AppDir" "StateFlags" "1026"}
 1. Bytt ut AppID-plassholderen med den faktiske AppID-en, og erstatt AppDir- plassholderen med det nøyaktige navnet på spillets mappe inne i steamapps >> common. Klikk på Filalternativ fra menylinjen øverst, og velg alternativet Lagre som fra menyen.
 1. Sett alternativet Lagre som type til Alle filer . Sett filnavnet til “ acf ” med den faktiske AppID før du klikker på Lagre- knappen. Hvis du blir bedt om å erstatte filen med den som allerede er i mappen, må du bekrefte.
 2. Åpne Steam-klienten din ved å dobbeltklikke snarveien på skrivebordet. Et alternativ er å bare søke etter det i Start-menyen eller ved å klikke på Søk / Cortana- knappen ved siden av det.
 1. Naviger til fanen Bibliotek, og spillet du feilsøker, skal vises som installert. Høyreklikk på oppføringen og velg Egenskaper- alternativet fra hurtigmenyen som vises.
 2. Naviger til fanen Lokale filer i vinduet Egenskaper, og klikk på Bekreft integriteten til spillfiler
 1. Vent til den er ferdig med å sjekke mappen. Det bør starte en oppdatering for å laste ned alle gjenværende filer, og starte der installasjonen slapp. Vent til den er ferdig!

Løsning 6: Deaktiver Windows Defender-brannmur

Det er høyst sannsynlig at nedlasting og installasjon av spillet har blitt blokkert på et tidspunkt av Windows Defender-brannmuren. Denne brannmuren skal samarbeide godt med legit programvare som Steam, men problemer som dette oppstår ofte. Deaktivering av antivirusprogrammet under installasjonen bør være nok til å løse problemet, så sørg for at du følger trinnene nedenfor og ikke glem å aktivere brannmuren etterpå!

 1. Åpne opp Kontrollpanel ved å bruke Windows-tasten + R tastekombinasjon som brukes til å åpne Kjør -dialogboksen. Skriv “ kontroll. exe ”i boksen og klikk på OK- knappen for å åpne kontrollpanelet. Å søke etter det i Start-menyen er også et alternativ.
 1. Klikk på Vis etter alternativet øverst til høyre i Kontrollpanel-vinduet, og sørg for at du velger Store eller Små ikoner . Rull ned til du kommer til Windows Defender-brannmuroppføringen og venstreklikk for å åpne den.
 2. Fra navigasjonsmenyen til venstre klikker du på Slå Windows Defender-brannmur på eller av. Sørg for at du gir administratortillatelser hvis du blir bedt om å gjøre det!
 1. Sjekk alternativknappen ved siden av Slå av Windows Defender-brannmur (anbefales ikke) for både private og offentlige nettverksinnstillinger. Klikk på OK- knappen for å bruke endringen. Start installasjonen på nytt og sjekk om den er ferdig.
 2. Hvis den gjør det, går du tilbake til Windows Defender Firewall Settings og returnerer alternativknappene ved siden av Slå på Windows Defender Firewall- alternativer for både private og offentlige nettverksinnstillinger.

Løsning 7: Stopp overklokking

Overklokking brukes til å øke klokkehastigheten til CPU- eller GPU-prosessorer eller til og med frekvensen som RAM-en fungerer på. Det kan gi datamaskinen din en betydelig ytelsesforbedring og forbedre ytelsen du får fra forskjellige installerte programmer på datamaskinen.

Alt kommer imidlertid med en pris, og du bør vite at overklokking kan være farlig og forårsake ulike problemer. I tillegg til problemer med ustabilitet og strømforsyning, kan du også forvente forskjellige harddiskproblemer, for eksempel dette problemet knyttet til diskplass under Steam-spillinstallasjon. Flere brukere har rapportert at det å stoppe overklokking på datamaskinen deres var den rette metoden for å løse problemet, så sørg for at du gjør det.

Fremgangsmåten du må ta, er avhengig av programvaren du brukte for å starte overklokking. Åpne den, og ser for slikt alternativ inne. Start datamaskinen på nytt, kjør installasjonen på nytt og sjekk om den samme feilen fremdeles vises når du prøver å installere et Steam-spill!

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det