Fix: Kan ikke initialisere Steam API

Dette er enda en feil fra det brede feilbiblioteket som dukker opp rett etter lanseringen av et spill på Steam. Feilen kan vises etter at du har startet et hvilket som helst spill i Steam-biblioteket ditt, og det forhindrer brukerne i å starte spillet i det hele tatt.

Feilen kan skyldes forskjellige ting på brukernes datamaskiner, Steam-klienter eller innstillinger, og det er ingen klare regler for hvordan du løser feilen for alle. Det er imidlertid mange ting som har fungert for mange mennesker, og vi har samlet disse metodene for å danne en artikkel som skal hjelpe deg med å løse problemet.

Hva er årsaken til at Steam API ikke kan initialiseres?

Denne feilen er bred og årsaken til den varierer nesten fra ett spill til et annet. Imidlertid kan de vanligste årsakene som kan observeres mest online settes i en kort liste, så sørg for at du sjekker det ut nedenfor:

 • Brannmuren din blokkerer kanskje spillets kjørbare fra å koble til Internett, og forårsaker denne feilen.
 • Comodo Internet Security kan ha plassert spillet på Auto-Containment-listen som har bugged nesten alle som prøver å starte et Steam-spill med dette antivirusprogrammet installert.
 • Steam-beta-klienter er kjent for å ha forårsaket at dette problemet er noen bygninger, så det er noen ganger for det beste å bo hos den vanlige offentlige klienten.

Løsning 1: Gjør et unntak for spillets kjørbare i brannmuren

Blant uvanlige metoder som kan løse problemet, skiller denne seg ut fordi den har hjulpet mange mennesker med å bli kvitt problemet nesten umiddelbart. Hvis du har en tredjeparts brannmur aktiv, eller hvis du har slått på Windows Defender-brannmur, kan det være som blokkerer spillets kjørbare programvare fra å koble til Internett riktig.

Merk : Hvis du bruker en tredjeparts brannmur, varierer instruksjonene om hvordan du tillater et program gjennom det fra ett brannmurprogram til et annet, og du bør utføre et enkelt Google-søk som kan hjelpe deg med å takle problemet. Hvis du bruker Windows-brannmur, kan du følge de enkle trinnene nedenfor:

 1. Åpne Kontrollpanel ved å søke etter dette verktøyet i Start-knappen eller ved å klikke på forstørrelsesglasset Søk eller den sirkulære Cortana-knappen til venstre på oppgavelinjen.
 2. Etter at Kontrollpanel-vinduet åpnes, endrer du visningen til Store eller Små ikoner og naviger til bunnen av den for å finne alternativet Windows-brannmur.

 1. Klikk på Windows-brannmur, og klikk deretter på Tillat og app eller funksjon gjennom Windows-brannmur fra alternativlisten til venstre. En liste over apper skal åpnes. Finn oppføringen til det problematiske spillet på listen og merk av i boksene ved siden av både private og offentlige nettverk.
 2. Klikk på OK og start datamaskinen på nytt før du starter det problematiske spillet på nytt via Steam og sjekker om det nå vil kjøre uten å vise feilmeldingen "Kan ikke initialisere Steam API".

Løsning 2: Velg bort Steam Beta og start Steam på nytt

Steam Beta-klienten er en kjent skyld i problemet. Steam Beta-brukere mottar de nye oppdateringene før alle andre, men du godtar også å teste ut funksjoner som kan være buggy eller uferdige, og det kan ødelegge spillopplevelsen din med feil som denne.

Selv om du er valgt bort alle Steam-beta-prosjekter, bør du likevel følge resten av trinnene i denne løsningen, fordi du bare starter Steam på nytt ved å avslutte det helt og åpne det igjen har klart å løse problemet for mange brukere.

 1. Åpne Steam PC-klienten din ved å dobbeltklikke på den på skrivebordet eller ved å søke etter den i Start-menyen og klikke på det første tilgjengelige resultatet.
 2. Klikk på Steam-alternativet på menyen øverst på klientens skjerm og velg Innstillinger. Hold deg i Konto-fanen i Innstillinger-vinduet, og klikk på Endre-knappen under Beta-deltakelsesdelen.

 1. Et nytt vindu skal åpnes, så sjekk igjen under Beta-deltakelse og klikk for å åpne rullegardinmenyen. Velg alternativet "MERKNAD - Velg bort alle beta-programmer" og bruk endringene du har gjort.
 2. Klikk på Steam-alternativet øverst til venstre i Steam-vinduet, og velg Avslutt for å avslutte Steam helt (ikke bare klikk på x-knappen øverst til høyre).

 1. Nå må du drepe alle Steam-relaterte prosesser ved hjelp av Oppgavebehandling. Bruk tastekombinasjonen Ctrl + Shift + Esc ved å trykke på tastene samtidig for å åpne Task Manager-verktøyet.
 2. Alternativt kan du bruke Ctrl + Alt + Del-tastekombinasjonen og velge Oppgavebehandling fra den blå popup-skjermen som vil vises med flere alternativer. Du kan også søke etter det i Start-menyen.

 1. Klikk på Flere detaljer nederst til venstre i vinduet for å utvide Oppgavebehandling og søke etter Steam-relaterte prosesser som Steam.exe, Steam Client Bootstrapper eller GameOverlayUI.exe. De skal være plassert rett under bakgrunnsprosesser. Velg dem en etter en, og velg alternativet Avslutt oppgave nederst til høyre i vinduet.
 2. Klikk Ja til meldingen som skal vises som skal advare om hvordan avslutning av forskjellige prosesser kan påvirke datamaskinen din, så sørg for at du bare bekrefter det.

 1. Åpne klienten på nytt ved å følge instruksjonene fra første trinn og starte spillet fra Bibliotek-fanen. Kontroller om problemet fremdeles vises ved oppstart.

Merk : Hvis trinnene ovenfor ikke løste problemet ditt, bør du fortsatt velge bort alle beta-programmer og avslutte Steam helt ved å følge trinnene ovenfor nøye. Etter det anbefaler vi at du prøver å kjøre Steam.exe-klienten som administrator, da dette var i stand til å løse problemet fra mange brukere.

 1. Finn Steam-kjørbarheten, og åpne dens egenskaper ved å høyreklikke på oppføringen enten på skrivebordet eller Start-menyen eller søkeresultatvinduet, og velg Egenskaper fra hurtigmenyen.
 2. Naviger til kategorien Kompatibilitet i vinduet Egenskaper og merk av i boksen ved siden av Kjør dette programmet som administrator før du bruker endringene.

 1. Forsikre deg om at du bekrefter eventuelle dialoger som kan vises som skulle be deg om å bekrefte valget med administratorrettigheter, og Steam skal starte med administratorrettigheter fra nå av. Åpne Steam ved å dobbeltklikke på ikonet, og prøv å starte spillet på nytt for å se om "Unable to initialize Steam API" fremdeles vises.

Løsning 3: Deaktiver automatisk inneslutning på Comodo Internet Security

Hvis du bruker Comodo antivirusprogram på datamaskinen din, har du kanskje lagt merke til at programmet noen ganger blokkerer uskyldige programmer helt ved hjelp av alternativene Auto-Containment som aktiveres automatisk.

Du bør deaktivere dette alternativet eller bare slette spillets kjørbare fra listen over blokkerte programmer for å løse problemet umiddelbart.

 1. Åpne Comodo Internet Security-brukergrensesnittet ved å dobbeltklikke ikonet på skrivebordet eller systemstatusfeltet (nederst til høyre på skjermen).
 2. Åpne Innstillinger-vinduet ved å klikke på Innstillinger-knappen fra startskjermen, og sørg for at du navigerer til kategorien Inneslutning. Under denne kategorien skal du kunne klikke på underavsnittet Auto-Containment.

 1. Etter å ha klikket på delen Auto-inneslutning, bør du se en avkrysningsrute øverst i vinduet som sier Aktiver automatisk inneslutning. Du kan bare fjerne merket for å slutte å bruke denne funksjonen, som automatisk blokkerer visse programmer fra å kjøre.
 2. Alternativt kan du finne spillets kjørbare fra listen som vises nedenfor, og bare slå av glidebryteren under Aktiver automatisk inneslutning for å stoppe å blokkere appen. Bekreft endringene og start spillet på nytt for å se om problemet fremdeles vises.

//steamcommunity.com/app/480490/discussions/0/1327844097117293195/?ctp=2

Løsning 4: Installer Steam på nytt

Å installere Steam på nytt er en av de minst populære metodene, og det er en grunn til at det er plassert så lavt på listen vår. Metoden har løst problemet for så mange brukere, men det bør være en siste utvei, da det er mange enklere metoder du bør prøve før du gjør dette.

Det er sant at avinstallering av Steam sletter spillfilene dine som senere må lastes ned på nytt, men ved å følge trinnene nedenfor, bør du enkelt kunne sikkerhetskopiere disse filene.

 1. Åpne Steam PC-klienten din ved å dobbeltklikke på den på skrivebordet eller ved å søke etter den i Start-menyen og klikke på det første tilgjengelige resultatet.

 1. Når Steam-klienten åpnes, klikker du på Steam-knappen øverst til høyre i vinduet og velger Innstillinger fra rullegardinmenyen. Naviger til kategorien Nedlastinger i Innstillinger-vinduet, og klikk på Steam Library-mapper.
 2. Her bør du se den fullstendige listen over alle biblioteker du bruker for øyeblikket, og mappene du bør se etter når du sikkerhetskopierer. Siden standardmappen er C >> Programfiler (x86) >> Steam >> steamapps, la oss se hvordan du sikkerhetskopierer den.

 1. Naviger til stedet ovenfor ved å klikke for å åpne en hvilken som helst mappe eller Filutforsker og klikke Denne PCen eller Min datamaskin i høyre rute. Deretter åpner du plasseringen ovenfor og finner mappen "steamapps".
 2. Høyreklikk mappen og velg alternativet Kopier fra hurtigmenyen. Naviger til et hvilket som helst sted utenfor Steam-mappen på datamaskinen din, og lim inn mappen ved å høyreklikke og velge Lim inn. Den beste plasseringen vil være skrivebordet ditt.

 1. Gjenta den samme prosessen for alle bibliotekmapper. Etter at du har avinstallert Steam, må du legge til mappene igjen som Steam-bibliotekmappene som du gjorde første gang.

Etter at du har sikkerhetskopiert spillinstallasjonene dine, er neste trinn å avinstallere Steam fra datamaskinen. Dette kan enkelt gjøres ved hjelp av Innstillinger-appen eller Kontrollpanel.

 1. Først og fremst må du sørge for at du har logget på med en administratorkonto, da du ikke kan avinstallere programmer ved hjelp av andre kontoprivilegier.
 2. Forsikre deg om at du har utført trinnene ovenfor for hver bibliotekmappe du bruker på datamaskinen din, og legg merke til de rette stedene slik at du kan legge dem til igjen når Steam er installert på nytt.
 3. Klikk på Start-menyen og åpne Kontrollpanel ved å søke etter det. Alternativt kan du klikke på tannhjulikonet for å åpne innstillingene hvis du bruker Windows 10.
 4. I Kontrollpanel velger du å vise som: Kategori øverst til høyre og klikker på Avinstaller et program under Programmer-delen.

 1. Hvis du bruker Innstillinger-appen, klikker du på Apper umiddelbart for å åpne en liste over alle installerte programmer på din PC.
 2. Finn Steam-oppføringen på listen, og klikk på den en gang. Klikk på Avinstaller-knappen over listen og bekreft eventuelle dialogbokser som kan vises. Følg instruksjonene på skjermen for å avinstallere Steam og starte datamaskinen på nytt etterpå.

Last ned Steam-klienten på nytt ved å navigere til denne lenken, og kjør den nedlastede kjørbare filen på datamaskinen din ved å finne den i nedlastingsmappen og dobbeltklikke på den. Følg instruksjonene på skjermen for å installere Steam igjen og sjekk om det samme problemet vises på datamaskinen din igjen!

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det