Fix: MTP USB Device Driver mislyktes

MTP står for Media Transfer Protocol. Den brukes aktivt når du vil overføre data mellom datamaskinen og hvilken som helst Android-enhet. Hvis denne enheten ikke installeres som forventet, vil du ikke kunne overføre media eller andre filer.

Denne feilen dukker vanligvis opp når du kobler enheten til datamaskinen din ved hjelp av en USB-tilkobling. Det betyr at datamaskinen ikke klarte å opprette en forbindelse med enheten. Derfor mislyktes installasjonen av enhetsdriveren.

Før vi går videre til feilsøking, bør du sørge for at telefonens maskinvare fungerer bra og at det ikke er feil. Prøv å koble enheten til andre datamaskiner og sjekk om de kobles til der. Prøv å koble USB til forskjellige porter på datamaskinen (prøv både foran og bak på PC-en). Du bør også sjekke om kabelen du bruker, fungerer som den skal. Prøv å bruke forskjellige dataoverføringstabeller og sjekk om det er forskjell.

Du kan også prøve å sjekke alternativet " USB-feilsøking " på mobilenheten og deretter prøve å koble den til datamaskinen. Hvis dette ikke gir noen effekt, kan du alltid tilbakestille endringene.

Løsning 1: Bruke ledeteksten

Vi kan prøve å kjøre en kommando på ledeteksten din relatert til den lokale gruppen på datamaskinen din. Mesteparten av tiden skyldes feilmeldingen bare at UAC begrenser datamaskinen fra å installere de nødvendige enhetsdriverne. Vi kan prøve å endre det gjennom ledeteksten og sjekke om dette løser problemet.

 1. Trykk på Windows + S for å starte søkefeltet, skriv " ledetekst " i dialogboksen, høyreklikk på applikasjonen og velg " Kjør som administrator ".
 2. En gang ved ledeteksten, utfør følgende kommando:
net localgroup Administrators local service / add

 

 1. Utfør følgende kommando og prøv å koble til enheten igjen for Windows for å oppdage den og installere de nødvendige driverne. Forhåpentligvis vil problemet bli løst. Du kan også prøve å starte datamaskinen på nytt etter at du har utført kommandoen hvis problemet fortsatt vedvarer.

Løsning 2: Kontrollere registerinnstillinger

En annen grunn til at denne feilen kan oppstå, er at registerinnstillingene kan være satt til ikke å gjenkjenne og installere en ekstern enhet. Vi kan prøve å endre registerinnstillingene ved å slette en oppføring og sjekke om dette løser problemet.

 1. Trykk på Windows + R , skriv " regedit " i dialogboksen og trykk Enter.
 2. Når du er i registereditoren, navigerer du til følgende adresse:
HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Control / Class.
 1. Når du er på målplasseringen, trykker du " Ctrl + F " for å starte søkedialogen. Skriv inn ordet " Bærbare enheter " og trykk "Finn neste".

Hvis du ikke finner mappen, kan du gå videre til neste løsning, da denne ikke passer for datamaskinen din.

 1. Windows vil nå gjenta alle resultatene og prøve å søke etter nøkkelordet. Hvis den finner samsvar, sjekk om den mappen inneholder nøkkelen " UpperFilters ". Hvis du finner det, sletter du nøkkelordet og starter datamaskinen på nytt for at endringene skal tre i kraft.
 2. Etter at du har startet på nytt, kobler du til enheten igjen og sjekker om problemet løses.

Merk: Registerredigering er et kraftig verktøy. Å redigere tastene du ikke vet om, kan hemme datamaskinen din og til og med gjøre den ubrukelig. Det anbefales å ta sikkerhetskopi av registret ditt før du implementerer endringer for å sikre at du alltid kan gjenopprette hvis noe går galt.

Løsning 3: Installere MTP Porting Kit

Hvis problemet fortsatt vedvarer, kan det bety at du ikke har MTP Porting Kit installert på datamaskinen din, eller at den er utdatert. Vi kan prøve å installere det nyeste settet fra Microsofts offisielle nettsted og sjekke om dette gir noen forskjell.

 1. Gå over til Microsofts offisielle nettsted og last ned MTP Porting Kit til et tilgjengelig sted.
 2. Åpne den kjørbare filen og installer programvaren på datamaskinen din. Start datamaskinen på nytt etter installasjonen  .
 3. Kobletil enheten og sjekk om datamaskinen installerer de nødvendige driverne som forventet.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det