Fix: Bluetooth mangler og forsvinner på Windows 10

Bluetooth mangler i systemets innstillinger, hovedsakelig på grunn av problemer i integrasjonen av Bluetooth-programvaren / rammeverket eller på grunn av et problem med selve maskinvaren. Det kan også være andre situasjoner der Bluetooth forsvinner fra innstillingene på grunn av dårlige drivere, motstridende applikasjoner etc.

Først og fremst bør du sjekke om Bluetooth-maskinvare faktisk finnes på enheten din (eller systemet ditt støtter Bluetooth). Hvis det er, betyr det at det ikke er riktig konfigurasjon på grunn av hvilken du står overfor denne vanskeligheten. Ta en titt på løsningene som er oppført nedenfor.

Start i sikkermodus og deretter tilbake til normal modus

 1. Hold Windows -tasten og trykk R . Skriv inn msconfig og klikk OK
 2. Gå til Boot- fanen og merk av for Safe Boot.
 3. Start PCen på nytt, og den skal starte i sikkermodus. En gang i sikkermodus, bør driverne installeres automatisk.
 4. Gjenta trinn 1 og 2 for å fjerne merket for Sikker oppstart og starte opp i normal modus og sjekk om problemet er løst.

Kontrollerer Bluetooth-tjenesten

Den vanligste årsaken til at Bluetooth ikke vises i Innstillinger, er at tjenesten ikke er aktivert. Som standard er tjenestens oppstartstype satt til Manuell i stedet for Automatisk. Vi kan prøve å starte tjenesten igjen, endre den til automatisk og sjekke om dette løser problemet.

 1. Trykk på Windows + R for å starte Kjør-applikasjonen. Skriv “ tjenester. msc ”i dialogboksen og trykk Enter.
 2. Når du er i tjenester , navigerer du gjennom alle oppføringene til du finner “ Bluetooth Support Service ”. Dobbeltklikk på tjenesten for å starte egenskapene.

Vær oppmerksom på at det på noen enheter kan være andre tjenester, så som 'Bluetooth Driver Management System, etc.'. Forsikre deg om at du utfører disse endringene for dem alle.

 1. Start tjenesten først ved å klikke på " Start " -knappen og angi oppstartstypen som " Automatisk ". Trykk på Bruk for å lagre endringene og avslutte.
 1. Gå til innstillinger ved å trykke på Windows + I, og naviger deretter til " Enheter " og sjekk om problemet er løst.

Installere standarddrivere

En annen løsning for å løse dette problemet er å installere standarddriverne for maskinvaren. Vi kan gjøre dette ved å avinstallere enheten og deretter se etter maskinvare ved hjelp av enhetsbehandling.

 1. Trykk på Windows + R , skriv “ devmgmt. msc ”i dialogboksen og trykk Enter.
 2. Når du er i enhetsbehandling, utvider du kategorien " Bluetooth ". Bluetooth-maskinvaren din vil bli oppført her. Høyreklikk på den og velg “ Avinstaller ”.
 1. Bluetooth-kategorien forsvinner helt fra enhetsbehandling. Dette betyr at enheten ble avinstallert.
 1. Hvis du ikke kan se Bluetooth-enheter der, klikker du på Vis- menyen og deretter på Vis skjulte enheter .
 2. Høyreklikk på et hvilket som helst mellomrom og velg " Skann etter maskinvareendringer ". Datamaskinen din skanner nå all tilkoblet maskinvare. Etter at den kommer over Bluetooth-maskinvaren, vil den automatisk installere standarddriverne.
 1. Åpne den Bluetooth kategorien igjen og sjekke om driveren ble installert.
 1. Nå kan du sjekke om alternativet er tilbake i innstillingene. Hvis ikke, må du starte datamaskinen på nytt og sjekke igjen. Vær oppmerksom på at du kanskje må skanne etter maskinvareendringer mer enn en gang hvis den ikke oppdager det ved første forsøk.

Merk: Du bør også sjekke om enheten er aktivert . Høyreklikk på enheten og velg "Aktiver enhet".

I sjeldne tilfeller er driveren for maskinvaren din skadet eller ikke kompatibel. I så fall høyreklikker du på enheten og velger “ Oppdater driver ”. Det vil være to alternativer tilgjengelig (automatisk og manuell). Velg automatisk og sørg for at du har en aktiv internettforbindelse. Windows vil nå søke etter drivere på nettet og oppdatere dem.

Hvis du ikke finner noen drivere automatisk, kan du prøve å bruke den manuelle metoden og installere driverne etter å ha lastet dem ned fra produsentens nettsted.

Aktivere Bluetooth ved hjelp av den fysiske nøkkelen

På mange bærbare datamaskiner er det en egen nøkkel til stede for aktivering / deaktivering av Bluetooth-enheten. Forsikre deg om at Bluetooth faktisk er aktivert ved hjelp av den fysiske nøkkelen på den bærbare datamaskinen.

Mange bærbare datamaskiner har en snarvei av Bluetooth på tastaturet. Disse tastene er vanligvis Fn + F12 etc. Kontroller tastaturet grundig og sørg for at Bluetooth faktisk er aktivert. Det ser ut til at de fysiske tastene alltid overstyrer programvaren, slik at programvaren alene ikke kan starte / starte Bluetooth.

Aktivere Bluetooth på oppgavelinjen

Hvis du vil legge til Bluetooth i varslingsområdet ditt, kan du gjøre det enkelt ved å endre innstillingene. Ved å ha det på oppgavelinjen, kan du utføre handlinger, men bare høyreklikke på ikonet i stedet for å navigere til innstillinger og utføre dem der.

 1. Trykk på Windows + S for å starte søkefeltet. Skriv “ Bluetooth ” i dialogboksen og åpne det mest relevante programmet som kommer frem.
 1. På venstre side av skjermen vil det være flere alternativer. Velg “ Flere Bluetooth-alternativer ”.
 1. Når du er i Bluetooth-innstillinger, merker du av i boksen som viser “ Vis Bluetooth-ikonet i varslingsområdet ”. Trykk på Bruk for å lagre endringene og avslutte. Bluetooth-ikonet vil automatisk være til stede på oppgavelinjen.

Hvis du ikke ser det, trykker du på pilen på oppgavelinjen for å vise skjulte ikoner. Det vil mest sannsynlig være til stede der.

Kjør Bluetooth-feilsøkingsprogrammet

Windows 10 har mange innebygde feilsøkere for å hjelpe brukere med å løse mange Windows 10-problemer. Den har også en dedikert Bluetooth-feilsøking. Denne feilsøkingsprogrammet sjekker automatisk din eksisterende Bluetooth-maskinvare og sørger for at den er integrert med operativsystemet riktig. Hvis det ikke er det, vil det prøve å initialisere alt på nytt fra bunnen av og konfigurere maskinvaren på nytt. Dette kan ta litt tid, så sørg for at du lar prosessen fullføres.

 1. Trykk Windows- tasten, skriv Feilsøk og klikk deretter Feilsøk innstillinger .
 2. I høyre rute i vinduet, bla ned og finn Bluetooth .
 3. Klikk nå på Bluetooth og klikk deretter på Kjør denne feilsøkingsprogrammet .
 4. Følg nå instruksjonene som vises på skjermen.
 5. Når feilsøkingsprogrammet har fullført prosessen, start systemet på nytt og sjekk om Bluetooth-ikonet er tilbake.

Forhåpentligvis er systemet klart for Bluetooth-problemet. Hvis ikke, prøv å tilbakestille BIOS til “ Fabrikkinnstillinger ”.

Fortsett å besøke oss for nye tips og triks!

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det