Fix: Denne endringen er ikke tillatt fordi utvalget er låst

Noen brukere kan angivelig ikke velge hvilken som helst type tekst i Word, Excel, Outlook eller andre Office-dokumenter. Som det viser seg er problemet ikke spesifikt for en bestemt Windows-versjon og rapporteres å forekomme med flere Office-versjoner. Selv om noen brukere rapporterer at de ikke støter på noen feilmelding, rapporterer noen brukere å se en av følgende to feil i statuslinjen (nederst på skjermen):

 • Denne endringen er ikke tillatt fordi valget er låst.
 • Du kan ikke gjøre denne endringen fordi utvalget er låst.

Hva forårsaker feilen 'Du kan ikke gjøre denne endringen fordi utvalget er låst'?

Vi undersøkte denne reparasjonsstrategien ved å se på forskjellige brukerrapporter og reparasjonsstrategiene de brukte for å løse problemet. Fra det vi samlet, er det flere vanlige scenarier som vil skape akkurat dette problemet:

 • Problemet oppstår i en prøveversjon av Office - Det er kjent at prøveversjoner av Office (spesielt med eldre Office-suiter) begrenser visse funksjoner, inkludert muligheten til å velge og endre tekst.
 • Dokumentet inneholder metadata som ikke kan endres - Hvis dokumentet inneholder synlige metadata, vil du se denne feilen når du prøver å endre teksten. I dette tilfellet er løsningen å endre metadataene direkte.
 • 'Innholdskontroll kan ikke slettes' er aktivert ' - Dette utvikler-eksklusive alternativet visse elementer i et dokument blir slettet.
 • Microsoft Office er ikke aktivert - Denne spesielle feilen kan også oppstå på ikke-aktiverte Microsoft Office-versjoner. Hvis du har en produktnøkkel, aktiverer du Office-pakken og ser om problemet er løst.
 • Synergy forhindrer klikk- og drahandlinger i Office-applikasjoner - Hvis du bruker Synergy, kan programmet være ansvarlig for å blokkere innholdsvalg i forskjellige Office-applikasjoner.
 • Windows-feil - Som det viser seg, kan problemet også oppstå på grunn av en Windows 7-feil som vil oppstå når en bestemt Office-oppdatering er installert.

Hvis du for øyeblikket sliter med å løse denne spesielle feilmeldingen, vil denne artikkelen gi deg flere feilsøkingstrinn. Nedenfor har du en samling metoder som andre brukere i en lignende situasjon har brukt for å få problemet løst.

For å maksimere effektiviteten, følg metodene i den rekkefølgen de presenteres. Du bør til slutt komme over en tilnærming som er effektiv i ditt spesielle scenario.

Metode 1: Start Office-programmet på nytt (midlertidig løsning)

Flere brukere som har det samme problemet har rapportert at problemet for dem forsvinner en liten stund hvis de starter Office-programmet på nytt og åpner den samme filen igjen.

De fleste berørte brukere som har prøvd denne løsningen, rapporterer imidlertid at denne metoden bare er effektiv i et par minutter etter at applikasjonen er lansert på nytt - etter det kommer den samme feilmeldingen tilbake.

Gitt at dette bare er en midlertidig løsning som løser problemet en liten stund, kan du bruke den korte tiden til å kopiere hele innholdet i Office-dokumentet på en helt ny side. Dette trikset bør omgå problemet.

Hvis problemet kommer tilbake, eller hvis du leter etter en mer permanent løsning, kan du gå ned til neste metode nedenfor.

Metode 2: Oppdatering eller deaktivering av Synergy (hvis aktuelt)

Som det viser seg, kan Synergy også være ansvarlig for en av disse to feilmeldingsvariasjonene. Denne oppførselen er en del av en velkjent Synergy-feil som effektivt deaktiverer dra-velg-alternativet i alle Microsoft Office-applikasjoner.

Per nå har utviklerne bak Synergy lappet denne feilen helt siden utgivelsen av versjon v1.8.2-stabil. Så hvis du fremdeles støter på denne feilmeldingen og har Synergy installert, kan du starte feilsøkingsveiledningen din ved å oppdatere Synergy til den nyeste tilgjengelige versjonen.

Imidlertid, hvis oppdatering til den nyeste versjonen ikke er et alternativ for deg, har andre brukere klart å komme rundt dette problemet ved å trykke på Win-tasten rett før de prøvde å gjøre et valg i et Microsoft Office-program.

En annen måte å løse problemet på er å deaktivere programvaren mens du bruker et Office-program eller avinstallere det helt.

Hvis denne metoden ikke gjaldt for ditt spesielle scenario, kan du gå ned til neste metode nedenfor.

Metode 3: Kjører Microsoft FixIt 50123

Flere brukere som støter på det samme problemet har rapportert at problemet ble løst på ubestemt tid etter å ha kjørt en bestemt Microsoft FixIt. Etter å ha kjørt Microsoft FixIt 50123 og startet datamaskinen på nytt, gikk problemet i noen tilfeller bort for godt.

Her er en rask guide til å kjøre Microsoft FixIt 50123-verktøyet for å løse feilen ' Denne modifikasjonen er ikke tillatt fordi valget er låst :

 1. Gå til denne lenken ( her ) for å laste ned Microsoft Fixit 50123.
 2. Åpne MSI-installasjonsprogrammet og følg instruksjonene på skjermen for å installere reparasjonen på systemet ditt.
 3. Når installasjonen er fullført, start datamaskinen på nytt og se om feilmeldingen er løst.

Metode 4: Endring av dokumentets egenskaper

Hvis du finner ut at et enkelt element i teksten din ikke kan redigeres (mest sannsynlig tittelen), er det veldig sannsynlig at problemet kommer fra metadataene til filen.

Flere brukere som støter på det samme problemet har rapportert at de klarte å løse problemet ved å gå inn i dokumentets egenskaper og endre tittelen derfra. Her er en rask guide til hvordan du gjør dette:

 1. Åpne dokumentet i programmet som viser feilen.
 2. Klikk på Fil fra båndlinjen øverst.

 3. Klikk på Info fra menyen til venstre, og flytt deretter til høyre side. Der klikker du på rullegardinmenyen tilknyttet Egenskaper og velger Avansert meny .
 4. Gå til kategorien Sammendrag i Avanserte egenskaper- menyen og endre tittel, emne eller andre metadata du trenger. Ikke glem å trykke OK for å lagre endringene.

  Hvis denne metoden ikke gjaldt for ditt spesielle scenario, kan du gå ned til neste metode nedenfor.

Metode 5: Deaktivering av 'Begrens redigering' via kategorien Utvikler

Hvis du oppdager at feilmeldingen kommer fra et enkelt element i dokumentet, kan problemet være koblet til en mal som den aktuelle filen prøver å bruke.

Flere brukere som støter på den samme feilmeldingen har rapportert at de klarte å løse problemet ved å aktivere kategorien Utvikler og fjerne merket for alternativet "Innholdskontroll kan ikke slettes". Her er en rask guide til hvordan du gjør dette:

 1. Inne i Office-programmet som utløser feilen, gå til Fil> Alternativer .
 2. I Options -menyen, velg Tilpass Ribbon fra menyen til venstre. Gå deretter til listen over elementer under Tilpass båndet og sørg for at ruten som er tilknyttet Utvikler- fanen er merket av.
 3. Gå tilbake til selve dokumentet, og klikk på den nylig dukket opp utviklerfanen. Klikk deretter på Begrens redigering for å deaktivere alternativet og løse problemet.
 4. Start Office-programmet på nytt og se om du kan velge og endre tekst uten problemer.

Hvis du fremdeles støter på den samme feilmeldingen, går du ned til neste metode nedenfor.

Metode 6: Aktivere Office Suite

Feilen ' Denne modifiseringen er ikke tillatt fordi valget er låst ' kan være et symptom på at Office-prøveperioden er utløpt, og du må aktivere den med nøkkelen.

Hvis dette scenariet gjelder for din nåværende situasjon, må du kjøpe en ny programvarenøkkel eller bruke gratis alternativer som LibreOffice , OpenOffice eller WPS Office .

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det