Fix: Canon-skriveren svarer ikke

Mange Canon-skrivereiere får feilen "skriveren svarer ikke" mens de prøver å skrive ut et dokument under Windows 10 eller en eldre versjon. Problemet er vanligvis begrenset til brukere som prøver å skrive ut fra et trådløst LAN-miljø, men det er noen forekomster med kablet tilkobling. Merk: Mens noen brukere rapporterer om å få denne feilen med ethvert dokument, rapporterer noen brukere at problemet vanligvis oppstår med det andre dokumentet de prøver å skrive ut. Etter å ha undersøkt problemet grundig, her er en liste over mulige årsaker som kan ha utløst denne meldingen:

 • Skriverdriveren er konfigurert med en feil port.
 • Et feil tilgangspunkt ble valgt under første oppsett.
 • Tredjeparts brannmur eller antivirusprogramvare forstyrrer skriverprogramvaren.
 • USB-problem som nekter å opprette kontakt under Windows (hvis en kablet tilkobling brukes)

Hvis du for øyeblikket sliter med "skriveren svarer ikke" -feilen, kan følgende metoder hjelpe. Vi klarte å identifisere mange potensielle løsninger som har klart å hjelpe brukere i en lignende situasjon med å løse problemet. Følg hver løsning i rekkefølge (og hopp over de som ikke er aktuelt) til du fant en metode som løser situasjonen din. La oss begynne!

Metode 1: Start nettverkstilkoblingen på nytt

Før du dykker inn i de mer tekniske metodene nedenfor, la oss eliminere de enkle potensielle syndere fra listen. Start med å sørge for at skriveren er riktig koblet til det samme trådløse nettverket som datamaskinen. Hvis du bruker en kablet tilkobling, må du sørge for at kabelen sjekker ut. Når du har funnet ut det, start skriveren på nytt og start deretter nettverkstilkoblingen på nytt. Den enkleste måten å gjøre dette på er å fysisk koble strømkabelen ut av ruteren / modemet. Merk: Du kan også bruke tilbakestillingsknappen for å tilbakestille hjemmenettverket ditt, men vi fraråder det hvis du ikke er trygg på nettverksferdighetene dine.

Metode 2: Bruke skriverens feilsøkingsprogram

Selv om Windows feilsøkingsprogram er kjent for å være uhjelpsom, ser det ut til at feilsøkingsverktøyet for skrivere har hjulpet ganske mange mennesker med å løse problemet. Her er en rask guide til å starte Windows Printer Troubleshooter og bruke den til å løse feilen "skriveren svarer ikke" :

 1. Trykk på Windows-tasten + R for å åpne en Run Box. Skriv inn “ control.exe / name Microsoft.Troubleshooting ” og trykk Enter for å åpne Windows feilsøking .
 2. I Feilsøking vinduet, bla nedover, klikk på Skriver velg Kjør feilsøkings .
 3. Vent til feilsøkingsprogrammet oppdager problemene knyttet til skriverdriverne. Hvis det oppdages uoverensstemmelser, blir du spurt om du vil følge reparasjonsstrategiene. Hvis det er tilfelle, klikk på Bruk denne løsningen og følg instruksjonene på skjermen for å fullføre reparasjonsprosessen.
 4. Start datamaskinen på nytt og se om problemet er løst etter omstart.

Hvis problemet ikke er løst ennå, fortsett med de andre metodene nedenfor.

Metode 3: Deaktivering av tredjeparts brannmur eller sikkerhetspakke

Som nevnt i begynnelsen av artikkelen, er dette problemet ofte forårsaket av en overbeskyttende brannmur . Jeg snakker ikke om den innebygde løsningen (Windows Firewall) som er ganske begrensende. Dette spesielle problemet er en vanlig forekomst med tredjeparts antivirus-suiter (som Mc Affee, Avira, AVG, etc.), men det rapporteres også at det skjer med dedikerte brannmurer (ZoneAlarm Free, Comodo Free Firewall, GlassWire, etc.). De fleste brukere som støter på dette problemet rapporterer at antivirusløsningen deres endte med å blokkere spooler-undersystem-appensom gjorde den trådløse forbindelsen ubrukelig. Mange brukere har rapportert at problemet er løst av seg selv etter at de deaktiverte brannmurfunksjonen eller avinstallerte sikkerhetsserien som filtrerte tilkoblingene. Som du kan forestille deg, er de nøyaktige trinnene mot deaktivering av tredjeparts antivirusprogrammet veldig spesifikt for applikasjonen du bruker. Men hvis du vil ha en rask og enkel løsning, avinstallerer du programmet fra Programmer og funksjoner . For å gjøre dette, åpne en Run-boks ( Windows-tast + R ), skriv " appwiz.cpl " og trykk Enter for å åpne Program og funksjoner . I vinduet Programmer og funksjoner , finn tredjepartsapplikasjonen, høyreklikk på den og velgAvinstaller for å fjerne det fra systemet. Merk: Hvis du er bekymret for å la systemet være sårbart, ikke vær det. Når du avinstallerer det dedikerte antivirusprogrammet, begynner Windows-brannmur automatisk å overvåke dine innkommende og utgående tilkoblinger. Hvis denne metoden ikke løste problemet, eller hvis det ikke gjaldt, flytt ned til metoden nedenfor.

Metode 4: Endre USB-porten (bare kablet tilkobling)

Som noen brukere har påpekt, kan dette veldig godt være et USB-problem hvis skriveren bruker en kablet tilkobling for å kommunisere med Windows-datamaskinen. For å teste denne teorien, prøv bare en annen USB-port, la Windows installere driverne som kreves av skriveren, og start datamaskinen på nytt. Ved neste omstart, se om problemet er løst. Hvis problemet ikke er løst ennå, kobler du fra USB-kabelen som kobler skriveren til PCen din igjen. La oss ta en titt i Enhetsbehandling for utropstegn relatert til USB-porter og skrivere. For å gjøre dette, åpne en Run-boks ( Windows-tast + R ), skriv " devmgmt.msc " og trykk Enter for å åpne Enhetsbehandling . IEnhetsbehandling , utvid rullegardinmenyen tilknyttet Universal Serial Bus-kontrollere og se om du klarer å finne utropstegn i nærheten av ikonene. Hvis du finner en forekomst, høyreklikker du på den tilknyttede oppføringen og velger Avinstaller enhet. Gjenta denne prosedyren for enhver forekomst, og start deretter datamaskinen på nytt. Ved neste omstart kobler du skriveren igjen til en annen USB-port og ser om tilkoblingen er vellykket etter at Windows har startet USB-porten på nytt ved å bruke driveren på nytt. Hvis du fortsatt har det samme problemet, kan du gå videre til metoden nedenfor.

Metode 5: Avinstallere Canon-drivere via DELDRV64.EXE (kun trådløs tilkobling)

Hvis du har kommet så langt uten resultat, la oss se om du vil ha bedre lykke til å følge feilsøkingstrinnene som vanligvis brukes av Canon-teknikere for å løse denne typen problemer. Noen brukere har offentliggjort trinnene de ble bedt om å følge etter å ha ringt support. Denne prosedyren innebærer å bruke det dedikerte avinstalleringsprogrammet for å fjerne skriverdriveren, sette inn WEP-nøkkelen på skriveren og deretter installere den riktige Canon-driveren på nytt fra den offisielle nedlastingssiden. Her er en rask guide gjennom det hele:

 1. Trykk på Windows-tasten + R for å åpne en Run- boks. Skriv deretter inn “ DELDRV64.EXE ” og trykk Enter for å åpne Canons avinstalleringsprogram. Følg deretter instruksjonene på skjermen for å fjerne driveren fra systemet og starte datamaskinen på nytt for å fullføre prosessen.
 2. På skriveren skriver du inn WEP-nøkkelen (passordet) til det trådløse nettverket og sørger for at det er riktig koblet til hjem- / arbeidsnettverket.
 3. Gå til denne lenken ( her ) og last ned riktig skriverdriver i henhold til operativsystemversjonen.
 4. Åpne installasjonsprogrammet til driveren og følg instruksjonene for å fullføre installasjonen.
 5. Utfør en siste omstart av datamaskinen og se om problemet er løst.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det