Fix: VLC kan ikke åpne MRL-filen

Det er en feil med VLC som ikke ser ut til å bli løst uavhengig av byggeversjonen. Den “VLC er ikke åpne MRL” oppstår feil når VLC spilleren prøver å åpne en fil eller streame en film som fysisk befinner seg et annet sted enn på den lokale datamaskinen. Hvis VLC-spiller ikke kan få tak i det av en eller annen grunn, vil du ende opp med å se "VLC kan ikke åpne MRL" -feilen.

Selv om feilen kan være et resultat av en intern brannmurveisperring av applikasjonsfeil, er det også sannsynlig at feilen ikke er med selve applikasjonen, men med verten for innholdet som ligger eksternt.

Siden feilen oppstår når et eksternt lokalisert innhold ikke er tilgjengelig av en eller annen grunn, er det en rekke trinn du kan følge for å finne kilden til problemet. Hvis du ser "VLC kan ikke åpne MRL" -feilen når du prøver å spille av en video eller en strøm, følger du trinnene nedenfor for å få problemet løst. Nedenfor har du en samling metoder som andre brukere har brukt for å få problemet løst. Følg metodene i rekkefølge til du snubler over en løsning som får problemet løst.

Metode 1: Forsikre deg om at kilden fungerer

Før du gjør noe annet, er det viktig å sørge for at kilden du prøver å få tilgang til, faktisk fungerer. Siden feilen hovedsakelig oppstår med strømmer og annet URL-basert innhold, går du til Fil> Åpne nettverksstrøm og kopier URL-en du prøver å få tilgang til derfra.

Lim inn URL-en i nettleseren din (eller en annen videospiller) og se om den begynner å spilles. Hvis nettverks-URL-en ikke fungerer i andre applikasjoner, er det veldig sannsynlig at problemet ikke ligger i versjonen av VLP-spilleren, men i stedet for kilden.

I tilfelle kilden fungerer i nettleseren din eller i en annen mediaspiller, fortsett med de neste metodene nedenfor.

Metode 2: Avinstaller eller juster brannmurinnstillingene dine

De fleste forekomster med “VLC kan ikke åpne MRL” -feilen som ikke er et resultat av en ødelagt kilde, er faktisk forårsaket av en brannmurinnstilling. Overbeskyttende brannmurer (spesielt tredjepartsløsninger) kan ende opp med å blokkere de nødvendige portene som VCL trenger for å kunne streame kilden.

Avhengig av din tredjeparts brannmur, vil trinnene selvfølgelig være forskjellige fra det eksterne antivirusprogrammet ditt. Hvis du bruker AVG, kan du løse dette problemet ved å gå til Brannmur> Verktøy / Brannmurinnstillinger , og deretter velge Programmer fra venstre rute. Deretter går du over til høyre rute og endrer handlingen som er tildelt VLC mediespiller til Tillat for alle .

Merk: Hvis du bruker et annet antivirus, må du finne spesifikke trinn relatert til sikkerhetspakken du bruker.

Hvis du har problemer med å finne de tilsvarende trinnene for tredjeparts antivirusprogrammet du bruker, vil en enklere løsning være å bare kvitte seg med tredjepartsbrannmuren og bruke den innebygde løsningen. Windows Defender-brannmur er ikke kjent for å forårsake konflikter med VLC som andre tredjeparts brannmurer gjør. Her er en rask guide til hvordan du avinstallerer tredjeparts sikkerhetspakke og bruker den innebygde brannmuren:

 1. Trykk Windows-tasten + R for å åpne en dialogboks Kjør-boksen. Skriv deretter inn “ appwiz.cpl ” og trykk Enter for å åpne vinduet Programmer og funksjoner.

 2. I vinduet Programmer og funksjoner blar du ned gjennom programlisten og høyreklikker> Avinstaller på tredjeparts brannmurpakken du bruker.
 3. Følg instruksjonene på skjermen for å fjerne den eksterne brannmuren fra systemet.
 4. Start datamaskinen på nytt. Ved neste oppstart aktiveres Windows Defender-brannmur automatisk.
 5. Sjekk om problemet er løst ved å åpne VLC. Hvis streaming av eksternt innhold utløser den samme "VLC kan ikke åpne MRL" -feilen, fortsett med neste metode nedenfor.

Metode 3: Avinstaller VLC og installer den nyeste versjonen

Den “VLC er ikke åpne MRL” feilen kan også være forårsaket av en intern programfeil eller svikt. Noen brukere har klart å få løst problemet etter å ha avinstallert VLC og installert den siste tilgjengelige versjonen fra det offisielle nettstedet.

Her er en rask guide til hvordan du gjør dette:

 1. Åpne en ny Kjør ved å trykke Windows-tast + R . Skriv deretter inn “ appwiz.cpl ” og trykk Enter for å åpne vinduet Programmer og funksjoner .

 2. I Programmer og funksjoner blar du gjennom applikasjonslisten og finner VLC mediespiller. Høyreklikk deretter på VLC media player og velg Avinstaller / endre.
 3. Følg instruksjonene på skjermen for å fjerne VCL mediespiller fra systemet og starte datamaskinen på nytt hvis du blir bedt om å gjøre det.

  Merk: For å få de beste resultatene, bør du vurdere å bruke Revo Uninstaller eller iOBit Uninstaller for å fjerne alle spor av det gamle programmet.

 4. Besøk denne lenken ( her ) og last ned den nyeste versjonen av VLC Media Player. Følg instruksjonene på skjermen for å installere den nyeste versjonen på systemet ditt og start på nytt om nødvendig.
 5. Når applikasjonen er installert, kan du se om du nå kan streame innhold uten “VLC kan ikke åpne MRL” -feilen. Hvis den samme feilen forblir, fortsett nedover med neste metode nedenfor.

Metode 4: Krev eierskap til filer

Noen brukere rapporterer at de mottok "VLC kan ikke åpne MRL" -feilen da de prøvde å spille av bestemte filer på eksterne lagringsstasjoner eller på flyttbare eksterne stasjoner. Tilsynelatende har noen brukere klart å løse problemet ved å hevde at de eier filene som ble åpnet med "VLC kan ikke åpne MRL" -feilen.

Her er en rask guide til hvordan du gjør dette:

 1. Høyreklikk på filen som åpnes med feilen ved hånden, og velg Egenskaper .
 2. Gå til Egenskaper- menyen, gå til kategorien Sikkerhet og klikk på Avansert- knappen tilknyttet Tillatelser .

 3. Klikk på Endre- knappen øverst (tilknyttet eier).
 4. I den neste boksen skriver du inn “ Administrator ” i boksen tilknyttet Angi objektnavnet for å velge og trykk OK .

 5. Deretter merker du av i boksen som er tilknyttet Erstatt alle oppføringer for underordnede tillatelser med arvbare oppføringer fra dette objektet, og klikk Bruk .

 6. Med tillatelsen endret, se om du er i stand til å åpne filene uten “VLC kan ikke åpne MRL” -feilen.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det