Hvordan åpne Local Group Policy Editor på Windows 10

Local Group Policy Editor lar deg kontrollere mange innstillinger som ikke nødvendigvis har en grafisk fremstilling uten å måtte endre registeret . Når den brukes riktig, er gruppepolicyen et kraftig verktøy som kan låse opp og deaktivere funksjoner som normalt er utilgjengelige via de konvensjonelle banene.

Hva er redaktør for lokal gruppepolicy

The Local Group Policy Editor (gpedit.msc) er egentlig en Management Console (MMC) snap-in som fungerer som et felles grensesnitt for alle Computer Configuration og brukerkonfigurasjonsinnstillinger . Administratoren kan bruke gpedit.msc- verktøyet til å opprette policyer som deretter blir brukt på datamaskinen (uavhengig av hvem som får tilgang til den) eller bare på bestemte brukere som logger på med brukerens kontoer.

Hvis administratoren bruker Computer Configuration til å angi policy, vil innstillingene bli brukt på alle brukere, uavhengig av hvem som er pålogget. Hvis administratorene bruker brukerkonfigurasjon for å håndheve en policy, vil den gjelde for brukerne (uavhengig av hvilken datamaskin de bruker).

Som standard gir policyene som håndheves med Local Group Policy Editor effekter med alle brukere med mindre administratoren spesifiserer noe annet.

Merk: Husk at Local Group Policy Editor bare finnes i Windows 10 Enterprise, Windows 10 Education og Windows 10 Pro-utgaver. Hvis du ikke har en av disse utgavene, men fortsatt vil bruke Local Group Policy Editor , kan du installere Local Group Policy Editor (gpedit.msc) på Windows 10 Home Edition.

Hvordan åpne Editor for lokal policy

Når du er sikker på at datamaskinen din er utstyrt for å åpne Local Group Policy Editor , er det en liste over forskjellige metoder som du kan bruke til å åpne gpedit.msc-verktøyet i Windows 10. Husk at alle metodene vil hjelpe deg med å oppnå det samme ting, så følg hvilken metode som virker mer bekvem for din situasjon.

Merk: Husk at uansett hvilken metode du ender opp med, må du være logget på med en administratorkonto for å åpne og bruke Local Group Policy Editor .

Metode 1: Åpne Local Group Policy Editor via en Run Box

Dette er en av de raskeste måtene å få tilgang til Local Group Policy Editor . For å åpne gpedit.msc-verktøyet fra en Run-boks, trykk Windows-tasten + R for å åpne en Run-boks. Skriv deretter “ gpedit.msc ” og trykk Enter for å åpne redigereren for lokal gruppepolicy .

Merk: Hvis du får en melding som sier "Windows finner ikke gpedit.msc", er det sannsynligvis fordi Windows 10-versjonen ikke er utstyrt for å åpne Local Group Policy Editor .

Metode 2: Åpne Local Group Policy Editor via søkefeltet

En annen rask måte å komme seg rundt ved å åpne gpedit.msc-verktøyet er via søkefunksjonen. Slik gjør du dette:

 1. Start med å klikke på startlinjen i Windows (nederst til venstre) eller trykk på Windows-tasten.
 2. Skriv deretter inn gpedit.msc for å gjøre bruk av søkefunksjonen. Deretter klikker du på Rediger gruppepolicy og klikker på Ja- knappen i UAC (User Account Control).

Metode 3: Åpne lokal gruppepolicyredigerer via kommandoprompt

En annen måte å gå rundt på å åpne Local Group Policy Editor er å bruke kommandoprompt til å starte gpedit.msc- verktøyet. Slik gjør du dette:

 1. Åpne et ledetekstvindu (det trenger ikke å bli forhøyet) - for å åpne et ledetekstvindu, kan du enten åpne startlinjen ( Windows-tasten ) og bruke søkefunksjonen til å søke etter “ cmd ” eller trykke Windows-tasten + R for å åpne åpne en Run-boks, skriv deretter " cmd " og trykk Enter for å åpne et ledetekstvindu.

2. Skriv deretter gpedit.msc i vinduet Kommandoprompt, og trykk Enter for å åpne redigereren for lokal gruppepolicy .

Metode 4: Åpne en lokal gruppepolicyredigerer i PowerShell

En annen måte å åpne verktøyet Local Group Policy Editor (gpedit.msc) er via Powershell. Prosedyren er veldig lik kommandoprompt. Slik gjør du det:

 1. Åpne Powershell ved å gå til Windows Start- meny, skriv "PowerShell" og klikk på Windows Powershell .

  Merk: I tillegg kan du åpne Windows Powershell ved å åpne en Ru n-boks ( Windows-tast + R ), skrive "PowerShell" og trykke Enter for å åpne Windows Powershell .

 2. I Powershell skriver du inn “ gpedit.msc ” og trykker Enter for å åpne Local Group Policy Editor .

Metode 5: Åpne Local Group Policy Editor via Kontrollpanel

En annen måte å åpne gpedit.msc-verktøyet er via den gamle kontrollpanelmenyen. Som du vet erstatter Microsoft sakte det gamle kontrollpanelet med den nye innstillingsmenyen, men det betyr ikke at du ikke lenger har tilgang til det. Følg trinnene nedenfor for å åpne Local Group Policy Editor fra Kontrollpanel-menyen:

 1. Trykk på Windows-tasten + R for å åpne en ny Run-boks. Skriv deretter “ kontroll ” og trykk Enter for å åpne den gamle kontrollpanelmenyen .
 2. I Kontrollpanel klikker du på Administrative verktøy og dobbeltklikker deretter på redigeringsprogrammet for lokal gruppepolicy .

  Merk: En annen måte å gjøre dette på er å bruke søkefunksjonen øverst til høyre for å søke etter gruppepolicy, og deretter klikke på Rediger gruppepolicy.

Metode 6: Åpne Local Group Policy Editor via Innstillinger

En annen måte å åpne Local Group Policy Editor er via innstillingssjarmen . Her er en rask guide til hvordan du gjør dette:

 1. Trykk på Windows-tasten + I for å åpne Innstillinger- appen i Windows 10.
 2. Bruk deretter søkefunksjonen i Innstillinger- appen for å søke etter " gruppepolicy ".
 3. Klikk deretter på Rediger gruppepolicy for å åpne Local Group Policy Editor .

Metode 7: Åpne Local Group Policy Editor ved å bruke Oppgavebehandling

Windows Oppgavebehandling kan også brukes til å åpne Local Group Policy Editor (gpedit.msc) direkte. Dette er en funksjon innebygd som en funksjon i Oppgavebehandling siden begynnelsen.

 1. Høyreklikkoppgavelinjen, og klikk deretter på Oppgavebehandling .
 2. Klikk på Fil-menyen og klikk eller trykk deretter på " Kjør ny oppgave ".
 3. Nå skriver du inn “ gpedit.msc ” i vinduet “Opprett ny oppgave ” i Åpne-feltet og trykker deretter ENTER .

  Merk: En annen ting å prøve er å trykke Windows + R, skrive “gpedit.msc” og trykke Enter.

Metode 8: Åpne Local Group Policy Editor ved hjelp av Windows Utforsker

Windows Utforsker kan også brukes til å åpne Local Group Policy Editor (gpedit.msc).

 1. Åpne File Explorer.
 2. Nå skriver du inn “ gpedit.msc ” i adressefeltet og trykker ENTER .

Metode 9: Åpne Local Group Policy Editor gjennom Exe File

Den manuelle måten å åpne gpedit.msc- verktøyet er å manuelt bla til plasseringen til Local Group Policy Editor og dobbeltklikke på den kjørbare filen. Her er en rask guide til hvordan du gjør dette:

 1. Åpne Windows File Explorer og naviger til
  C: \ Windows \ System32.
 2. Finn deretter gpedit.msc manuelt eller bruk søkefunksjonen (øverst til høyre) for å søke etter den.
 3. Dobbeltklikk på gpedit.msc for å åpne Local Group Policy Editor og klikk Ja ved UAC-ledeteksten .

Merk: Hvis du ofte bruker gpedit.msc-verktøyet, kan du opprette en snarvei ved å høyreklikke på den og velge Send til> Desktop .

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det