Fix: Windows 10 kobles ikke automatisk til WIFI

Mange Windows 10-brukere fra hele verden klager over at Windows 10-datamaskiner ikke kobles til lagrede WiFi-nettverk automatisk, selv om de har sørget for at alternativet Koble automatisk for disse nettverkene er aktivert. Slike brukere har rapportert at datamaskinene bare kobles til WiFi-nettverk de allerede husker, og at de skal koble seg automatisk til når de enten kobles til dem manuelt fra datamaskinens WiFi-meny, eller i noen tilfeller trykker du på maskinvarens WiFi-knapp på den bærbare datamaskinen.

Dette problemet kan være forårsaket av enten en enkel feil eller i de fleste tilfeller en systemoppgradering som får datamaskinen til å begynne å slå av WiFi-adapteren, og dermed krever at den blir vekket etter hver avstengning eller omstart for å kunne spare strøm. Problemet kan også være forårsaket av at LAN er koblet til, så hvis du har det koblet til, fjern det og start på nytt for å teste, hvis det fungerer og du har det bra, la dette være som det er, men hvis det ikke fungerer, og du vil at både LAN og WiFi skal fungere, så følg den siste metoden for å opprette en gruppepolicy. Hvis du er på et domenenettverk, vil domenepolitikken overstyre dette.

Heldigvis er det noen ting du kan gjøre for å bli kvitt dette problemet. Følgende er de to mest effektive løsningene som kan brukes til å fikse en Windows 10-datamaskin som ikke klarer å koble til WiFi-nettverk den husker automatisk.

Reparer korrupte systemfiler

Last ned og kjør Restoro for å skanne og reparere korrupte / manglende filer herfra , hvis filer blir funnet å være korrupte og mangler å reparere dem, og se om systemet automatisk kobles til WiFi, hvis ikke, prøv de andre trinnene som er foreslått nedenfor.

Glem WiFi-nettverket ditt, og koble deretter til det igjen

Hvis en enkel feil eller feil forårsaker at datamaskinen din ikke kobler seg til et lagret WiFi-nettverk automatisk, vil følgende garantert fungere for deg:

Klikk på WiFi- ikonet i oppgavelinjen.

Klikk på Nettverksinnstillinger

Velg Administrer Wi-Fi-innstillinger under delen Trådløs nettverkstilkobling . Klikk deretter navnet på det trådløse nettverket ditt under Administrer kjente nettverk og velg Glem.

Windows 10 vil ikke koble seg til WIFI automatisk

Start datamaskinen på nytt. Klikk på WiFi- ikonet i oppgavelinjen, og klikk deretter på WiFi-nettverket ditt fra listen over tilgjengelige nettverk.

Forsikre deg om at du sjekker Connect automatisk. Klikk på Koble til .

Tast inn sikkerhetskoden for nettverket. Når datamaskinen din er koblet til nettverket, bør minnet oppdateres, og det skal kobles til nettverket automatisk, selv etter nedstengning og omstart.

Stopp datamaskinen din fra å slå WiFi-adapteren av for å spare strøm

Hvis datamaskinen din ikke har koblet seg automatisk til WiFi-nettverk den husker etter en systemoppgradering til Windows 10 eller noen av dens bygg, vil du være bedre å prøve følgende:

Høyreklikk på Start- knappen, og klikk på Enhetsbehandling i menyen som vises .

windows 10 wifi 6

Dobbeltklikk på delen Nettverkskort for å utvide den.

windows 10 wifi 7

Finn ut hvilke av kortene i listen som vises, er datamaskinens WiFi-adapter, og høyreklikk deretter på den. Klikk på Egenskaper fra høyreklikkmenyen .

windows 10 wifi 8

I dialogboksen som vises, klikker du på kategorien Strømstyring for å navigere til den. Fjern merket for Tillat denne datamaskinen å slå av denne enheten for å spare strøm . Klikk på OK .

windows 10 wifi 9

Når endringen er lagret, skal datamaskinen din begynne å koble seg automatisk til WiFi-nettverk som den husker så snart den våkner fra en avstengning, en omstart eller en enkel søvn. I tillegg feilsøkte vi den 12/22/2015 denne veiledningen og har funnet trinnene her for å fungere.

Rediger eller opprett gruppepolicy via Registerredigering

Hold Windows-nøkkelen og trykk R. Skriv regedit i kjøredialogen og klikk OK. Naviger til følgende bane i Registerredigering,

HKLM \ Programvare \ Retningslinjer \ Microsoft \ Windows \ WcmSvc \

Se om GroupPolicy-undernøkkel eksisterer, hvis ikke med WcmSvc uthevet, høyreklikk på WcmSvc og velg Ny -> Tast og gi den navnet GroupPolicy, klikk deretter GroupPolicy og deretter i høyre rute, (høyreklikk) og velg Ny -> DWORD ( 32-bit) og opprett verdi, gi den navnet fMinimizeConnections og klikk OK. Start på nytt og test. Denne policyen lar deg koble automatisk til trådløst nettverk, selv med et LAN koblet til og fungerer både på Windows 8 / 8.1 og 10.

Kjøre nettverksfeilsøkingsprogrammet (Post 1709 Update)

Du bør prøve å kjøre feilsøkingsverktøyet for nettverket før du fortsetter med andre metoder. Windows feilsøkingsprogram analyserer Wi-Fi-maskinvaren din samt kontrollerer tilkoblingen til internett ved å få tilgang til Microsofts servere. Hvis det er noe avvik til stede, vil det informere deg og prøve å fikse det automatisk. I de fleste tilfeller fungerte dette der brukerne ikke klarte å koble seg til internett da de startet datamaskinen.

 • HøyreklikkWi-Fi-ikonet ditt og velg " Feilsøk problemer ".

 • Nå vil Windows prøve feilsøking. Vær tålmodig og la prosessen fullføres.

Deaktivere Microsoft Wi-Fi Direct Virtual Adapter (Post 1709 Update)

Denne funksjonen er designet og installert på systemet ditt for å støtte deling av internettforbindelsen din (et bærbart hotspot som er vert på din PC). Etter oppdateringen ble denne funksjonen tilgjengelig automatisk selv på enheter der den ikke støttes. Vi kan prøve å deaktivere denne funksjonen og sjekke om problemet blir løst.

 1. Trykk på Windows + R for å starte Kjør-applikasjonen. Skriv “ devmgmt. msc ”i dialogboksen og trykk Enter.
 2. Når du er i enhetsbehandling, klikker du på " Vis " og klikker på " Vis skjulte enheter ".

 1. Utvid kategorien “ Nettverkskort ”. Bla etter oppføringen " Microsoft Wi-Fi Direct Virtual Adapter ". Høyreklikk på den og velg “ Deaktiver enhet ”.

 1. Start datamaskinen på nytt og sjekk om problemet fortsatt vedvarer.

Denne løsningen skal fungere i de fleste tilfeller, spesielt med eldre enheter der denne enheten er aktivert, men den ikke støttes. Vær oppmerksom på at deaktivering av denne enheten ikke lar deg bruke den mobile hotspot-funksjonen i Windows 10 som standard. Hvis dette ikke løser problemet for deg, kan du alltid aktivere enheten med de samme trinnene.

Gjør det mulig for datamaskinen å sette Wi-Fi i dvale (Post 1709 Update)

En annen løsning som fungerte for mange brukere, var å aktivere alternativet som tillot datamaskinen å sette Wi-Fi-enheten i dvale for å spare strøm. Selv om dette ikke fungerer på de fleste enheter, er det fortsatt verdt et skudd.

 1. Trykk på Windows + R for å starte Kjør-applikasjonen. Skriv “ devmgmt. msc ”i dialogboksen og trykk Enter.
 2. Når du er i enhetsbehandling, utvider du kategorien " Nettverkskort ", velger Wi-Fi-enheten og velger " Egenskaper ".

 1. Gå til kategorien Strømstyring og sørg for at " Tillat datamaskinen å slå av denne enheten for å spare strøm " er krysset av . Lagre endringer, avslutt og start datamaskinen på nytt.

Kjøre en sjekk diskskanning

Det er fortsatt mange feil / feil i Windows 10, selv etter oppdateringen. Derfor, i dette trinnet, vil vi kjøre en Kontroller diskskanning for å sjekke og reparere disse feilene / feilene. For å gjøre det:

 1. TrykkWindows ” + “ R ” -tastene samtidig for å åpne Kjør-ledeteksten.
 2. Skriv inn “ cmd ” og trykkSkift ” + “ ctrl ” + “ Enter ” samtidig.
 3. Klikk på “ ja ” i ledeteksten for å gi administrative rettigheter.
 4. Skriv inn følgende kommando og trykkEnter ” for å starte skanningen
  chkdsk / f / r / x
 5. Vent til skanningen er fullført, og sjekk om problemet vedvarer.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det