Slik løser du problemer med svart skjerm på Smart TV (Samsung)

Opplever du en svart skjerm på Samsung Smart TV? Er den slått på, og du kan ikke se et bilde? Vel, du er absolutt på rett sted for å få løsningen på dette problemet. TV-en fungerer kanskje bra, så blir skjermen helt svart. Du kan like gjerne høre lyden som spilles av, justere volumet og endre kanaler, men fremdeles ikke i stand til å se noe på skjermen. Du er ikke alene om dette. Husk å navigere gjennom siden og få løsningen på problemet.

Svart skjerm på Samsung TV

Før du skaffer deg TV-en og kjøper en ny eller graver i lommen for å løse problemet, er det noen mulige løsninger du enkelt kan prøve ut. Problemet kan oppstå fra noen få ting, inkludert kilden, kablene eller andre innganger. Selv om dette ikke er den svarte skjermen for død, kan du enkelt feilsøke og fikse problemet alene hjemme. Noen tilfeller kan imidlertid indikere at skjermen er død, derfor må du søke profesjonell service.

Hva forårsaker problemet med svart skjerm på din Samsung Smart TV?

Derfor, etter å ha mottatt mange rapporter fra flere brukere, bestemte vi oss for å undersøke problemet og kom med et sett med løsninger som løste problemet for de fleste av våre brukere. Vi så også på årsakene til at Black Screen-problemet vises på Samsung Smart TV og listet dem opp nedenfor.

 • Kabelforbindelsesproblem: Samsung Smart TV har sannsynligvis et svart skjermproblem på grunn av kabelforbindelsesproblemet. Løse tilkoblinger, ødelagte kabler eller inaktive strømkilder er den sannsynlige årsaken til problemet på TV-en.
 • Kildeproblem: Dessuten kan problemet være forårsaket av problemene knyttet til kildene som DVD-spiller, kabelboks eller andre eksterne kilder. For å finne ut om problemet er med kildene, trykk på menyknappen på fjernkontrollen. Hvis menyen vises på TV-skjermen, er problemet kildene.
 • Problem med innstillingsinnstillinger: Problemet med svart skjerm kan skyldes innstillingsproblemet for innganger. TV-en din kan være satt til feil inngang. Forsikre deg om at TV-en er satt til riktig inngang for å unngå dette problemet.
 • Fastvareoppdateringsproblem: TV-skjermen kan ha en svart skjerm på grunn av den foreldede fastvaren. Firmware må derfor oppdateres for å løse dette problemet.
 • Hvilemodus / strømsparingsmodus: I tilfeller der TV-en tilfeldig blir svart, kan problemet skyldes at sovemodus eller energisparemodus er på. Vurder å slå dem av for å se om problemet er løst.
 • Maskinvarefeil: Det kan også hende at TV-en din viser en svart skjerm på grunn av maskinvarefeil. Dette kan være et defekt kretskort, et defekt TV-panel eller en feil LED på TVen. I dette tilfellet må du søke profesjonell service for å få TVen din løst.

Nå som du har en grunnleggende forståelse av problemets natur, vil vi gå videre mot løsningene. Sørg for å implementere disse i den spesifikke rekkefølgen de er oppført for å forhindre eventuelle konflikter.

Løsning 1: Sørg for riktig kabeltilkobling

Du må sørge for at det er riktig kabelforbindelse mellom de eksterne kildene og TV-en. Dette vil gi deg beskjed om problemet skyldes tilkoblingen eller andre problemer. Du må derfor koble fra alle tilkoblingene som er koblet til dem tett og ordentlig for å sikre at det ikke er løse tilkoblinger. Du må også sørge for at strømkabelen og strømforsyningen er under gode arbeidsforhold.

Når du er ferdig, men problemet fremdeles vises, sjekk kablene for å se om de er skadet eller feil. Koaksialkabelen og HDMI-kabelen skal være i god form. Hvis du finner en ødelagt kabel, kan du prøve å bruke en annen kabel og sjekke om problemet er løst. Du kan også prøve å bytte fra en HDMI-port til den andre for å teste om porten fungerer bra. Hvis det fortsatt ikke svarer, ikke bekymre deg, pass på å gå til neste løsning til du finner løsningen på problemet.

Løsning 2: Dobbeltsjekk kildene

Først av alt, for å sjekke om problemet er med kildene dine, bruker du fjernkontrollen til å trykke på menyknappen. Hvis menyen vises på skjermen, er TVen i god stand, og problemet må ha noe med kildene å gjøre. Kildene kan omfatte blant annet SAT Box, Cable Box, DVD Player, Amazon, Roku.

Sørg derfor for å dobbeltsjekke disse kildene for å sikre at de fungerer godt. Prøv å slå av kildene du bruker, og deretter på igjen. Dette vil løse den midlertidige feilen i kildene og løse problemet med svart skjerm. hvis det ikke fungerer, kan du prøve å koble en annen kilde til TV-en eller den samme kilden til en annen TV. Dette vil tillate deg å dobbeltsjekke kildene og finne en sannsynlig løsning på problemet.

Løsning 3: Still inn TV-inngangen riktig

TV-en din kan ha et svart skjermproblem på grunn av feil innstillinger for TV-inngangene. Kildenheten er kanskje ikke slått på også. Derfor må du sørge for at inngangene er riktig innstilt. Bruk fjernkontrollen til å trykke på Source-knappen for å se tilgjengelige innganger og navigere på inngangsinnstillingene for å sikre at de er riktig innstilt.

Kildeknapp på fjernkontrollen

Videre må du sørge for at TV-inngangen er satt til komponenten du bruker for øyeblikket. Du kan også prøve å bytte til alle TV-inngangene en om gangen for å forsikre deg om at du har komponenten riktig koblet til riktig inngang. På denne måten vil du sannsynligvis løse problemet med svart skjerm i Samsung Smart TV.

Løsning 4: Slå av strømsparer / hviletimer

Du har kanskje slått på sovetimeren eller energisparemodusen. Sleep timer-funksjonen vil sannsynligvis automatisk slå av TV-en din etter en forhåndsinnstilt periode. Dette kan være den sannsynlige grunnen til at TV-en din viser en svart skjerm. Strømsparingsmodusen vil sannsynligvis også forårsake dette problemet på Samsung Smart TV.

Derfor, for å løse problemet med svart skjerm på TV-en din, må du slå av disse funksjonene. Følg trinnene nedenfor for å slå av sovetidtakeren:

 1. Trykkmenyknappen på fjernkontrollen.
 2. Velg system og klikk på Tid.
 3. Velg Sleep Timer og slå den av.
Slå av sovetimeren av svart skjerm fra Samsung

På den andre siden, for å slå av strømsparingsmodus, må du følge trinnene som er beskrevet nedenfor:

 1. Trykk på menyknappen ved hjelp av fjernkontrollen .
 2. Naviger til Innstillinger på TV-en.
 3. Velg energisparemodus og slå den av.
Slå av energisparemodus

Hvis løsningen ovenfor fortsatt ikke løser problemet, fortsett til neste løsning nedenfor.

Løsning 5: Oppdater fastvaren til TV-en

Oppdatering av programvaren til Samsung Smart TV vil ikke bare få mest mulig ut av TV-en, men også hjelpe deg med å løse de fleste av TV-problemene. Problemet med svart skjerm på TV-skjermen er et av problemene som sannsynligvis løses ved å oppdatere firmwaren til TV-en. Dermed er det et behov for å utføre denne prosessen, og for å gjøre det må du følge trinnene nedenfor:

 1. Trykkmenyknappen på fjernkontrollen.
 2. Naviger til Innstillinger og klikk på Støtte .
 3. Klikk på Programvareoppdatering.
 4. Velg Oppdater nå alternativet .
Oppdaterer fastvaren til din Samsung TV

TV-en din vil nå gjennomgå oppdateringsprosessen, og de nye oppdateringene lastes ned og installeres på TV-en. Når oppdateringen er fullført, starter enheten på nytt automatisk, og problemet med svart skjerm vil sannsynligvis bli løst.

Løsning 6: Tilbakestill TV-en

Nå, når løsningene ovenfor ikke løste problemet på TV-en, kan du prøve denne siste tingen mens du er hjemme før du vurderer den profesjonelle tjenesten. Tilbakestilling av TV-en din vil slette alle innstillingene, slette alle dataene og kvitte seg med feil og feil i TV-en. Dette vil sannsynligvis løse problemet med svart skjerm du opplever på Samsung Smart TV. Følg trinnene nedenfor for å tilbakestille TV-en:

 1. Trykk på menyknappen på fjernkontrollen.
 2. Fra hovedmenyen, klikk på Innstillinger og trykk Enter på fjernkontrollen.
 3. Naviger til Support og trykk Enter .
Klikk på Support-alternativet (Samsung svart skjerm)
 1. Velg alternativet Selvdiagnose og trykk Enter .
Velge alternativet Selvdiagnose
 1. På siden Selvdiagnose velger du Tilbakestill og trykker Enter .
Klikk på tilbakestillingsalternativet
 1. Etter at du har valgt Tilbakestill-alternativet, blir du bedt om å angi PIN-koden. Hvis du hadde skiftet pin, tast inn høyre pin og trykk enter. Ellers standard PIN er 0000 .
Tast inn PIN-nummeret på svart skjerm
 1. TV-en din vil nå gjennomgå en tilbakestillingsprosess, og når den er fullført, starter TV-en på nytt . Følg instruksjonene på skjermen for å sette opp TVen.

Etter denne prosedyren er det sannsynlig å være en mulig løsning for dette svartskjermproblemet. Men hvis problemet vedvarer, kan du nå søke teknisk hjelp.

Løsning 7: Søk profesjonell / teknisk hjelp

Hvis løsningene ovenfor ikke var fruktbare, må du nå ta den siste løsningen. Du kan kreve garantitjenesten for å bytte ut TV-en. Du kan også prøve å fikse det med profesjonell / teknisk hjelp der den utdannede teknikeren kan diagnostisere og reparere TV-en. Ikke utfør diagnosen og reparasjonen på egen hånd med mindre du er sikker på hva du gjør.

Denne løsningen vil løse maskinvarefeilproblemet som sannsynligvis vil forårsake svart skjermproblem i Samsung Smart TV. Dette kan skyldes et dårlig driverkort, feil LED, defekte kondensatorer, feil TV-panel og mye mer maskinvareproblemer på TV-en. Når teknikeren har funnet problemet, vil de defekte gjenstandene bli erstattet, og problemet vil bli løst.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det