Fix: AMD-V er deaktivert i BIOS (VERR_SVM_DISABLED)

Flere brukere rapporterer at AMD-V er deaktivert i BIOS (eller av verts-OS) (VERR_SVM_DISABLED) feilmelding når de prøver å starte en virtuell maskin ved hjelp av VM VirtualBox . Selv om dette problemet hovedsakelig er rapportert på Windows 7, Windows 8 og Windows 10, er det flere rapporter om at det forekommer på Linux-distribusjoner.

AMD-V er deaktivert i BIOS (VER_SVM_DISABLED)

Merk: Hvis du får VT-X ikke er tilgjengelig - VERR_VMX_NO_VMX feil, følg denne feilsøkingsveiledningen ( her ) i stedet.

Hva er årsaken til at AMD-V er deaktivert i BIOS-feilen?

Vi undersøkte problemet ved å se på ulike brukerrapporter. Fra det vi var i stand til å samle, er det flere scenarier som vil utløse utseendet til dette aktuelle problemet. Her er en liste med vanlige skyldige som flere andre berørte brukere har klart å identifisere:

 • AMD-V er deaktivert fra BIOS-innstillinger - I hovedsak forteller VERR_SVM_DISABLE feilkoden deg at PCen din støtter AMD-V, men vertsens BIOS-innstillinger deaktiverer den for øyeblikket.
 • Microsoft Hyper-V forstyrrer AMD-V-teknologien - Hvis Hyper-V er aktivert, betyr det automatisk at den innebygde virtualiseringsteknologien ble slått av. I dette tilfellet må du deaktivere det for at AMD-V skal kunne brukes.
 • BIOS-versjonen støtter ikke så mange CPU-kjerner - Som det viser seg, kan problemet bli kastet av VM VirtualBox hvis programvaren blir tvunget til å lage en virtuell maskin med mer enn 1 CPU-kjerne. For å gjøre dette, krever det maskinvarevirtualiseringer og vil kaste feilen hvis funksjonen er deaktivert eller utilgjengelig.
 • VM VirtualBox Bug - Det er flere rapporter om at denne feilen blir kastet på maskiner som kan støtte maskinvarevirtualiseringsteknologien. I dette tilfellet kan problemet vanligvis løses ved å endre noen innstillinger for virtuell maskin.

Hvis du for øyeblikket sliter med å løse denne spesielle feilmeldingen, vil denne artikkelen gi deg flere feilsøkingsveiledninger. Nedenfor har du en samling metoder som andre brukere i en lignende situasjon har brukt for å få problemet løst.

Husk at de potensielle løsningene nedenfor er sortert etter effektivitet og alvorlighetsgrad, så følg dem i rekkefølge til du snubler over en metode som er effektiv for å få problemet løst.

Metode 1: Aktivere AMD-V fra BIOS-innstillingene

AMD-V er det omdøpte varemerket for S ecure Virtual Machine Mode (SVM) . Den viktigste årsaken til at AMD-V er deaktivert i BIOS (eller av verts-OS) (VERR_SVM_DISABLED) -feilen oppstår, er fordi AMD-V-teknologien er deaktivert fra BIOS-innstillingene.

Selv om dette alternativet er aktivert som standard på de fleste maskiner, kan en tredjeparts interferens eller en manuell endring bety at det er deaktivert på datamaskinen din.

Heldigvis kan du aktivere AMD-V på nytt ved å få tilgang til BIOS-innstillingene dine og aktivere Secure Virtual Machine-modus fra CPU-konfigurasjonsinnstillingene.

Men husk at trinnene for å komme inn i BIOS vil være forskjellige, avhengig av hovedkortprodusenten. For å få tilgang til BIOS, må du trykke på Setup-tasten under den første oppstartsprosedyren. Vanligvis er oppsettnøkkelen enten en av F-tastene (F2, F4, F8, F10, F12) eller Del-tasten (for Del-maskiner). Hvis du ikke klarer å oppdage installasjonsnøkkelen selv, må du holde øye med den første oppstartsprosedyren for å nevne den eller søke etter spesifikke trinn i henhold til hovedkortprodusenten.

Trykk på BIOS-tasten under oppstartsprosedyren

Når du har angitt BIOS, må du se etter en oppføring kalt Secure Virtual Machine Mode og sørge for at den er aktivert. På den mest populære BIOS-versjonen finner du den i Avansert> CPU-konfigurasjon . Når du kommer dit, må du sørge for at Secure Virtual Machine Mode er aktivert , og deretter lagre konfigurasjonen og avslutte BIOS.

Forsikre deg om at Secure Virtual Machine Mode er aktivert

Merk: Den nøyaktige plasseringen av denne oppføringen kan variere i henhold til hovedkortmodellen. Hvis Secure Virtual Machine Mode ikke er der for deg, kan du søke etter bestemte trinn i henhold til produsenten din. På et Acer-hovedkort kan du aktivere AMD-V på nytt ved å sette AMD IOMMU til Aktivert (du finner den inne i AMD I / O Virtualization Technology- menyen).

Husk at det ikke er nok å starte maskinen på nytt for at endringen skal kunne håndheves. Du må utføre en kald støvel. Dette betyr at du må slå av maskinen helt og deretter la den starte opp fra bunnen av.

Når neste oppstart er fullført, åpner du den virtuelle maskinen som viste deg meldingen i VM VirtualBox og ser om problemet er løst. Hvis du fremdeles ser at AMD-V er deaktivert i BIOS (eller av verts-OS) (VERR_SVM_DISABLED) -feilen , går du ned til neste metode nedenfor.

Metode 2: Deaktivering av Windows Hyper-V

Flere brukere som støter på AMD-V er deaktivert i BIOS (eller av verts-OS) (VERR_SVM_DISABLED) -feilen har klart å løse problemet ved å deaktivere Microsoft Hyper-V-funksjonen fra skjermbildet Legg til / fjern Windows-funksjoner .

Microsoft Hyper-V er Microsofts egen virtualiseringsteknologi som automatisk aktiveres på det meste av den siste Windows-versjonen. Dette skaper et problem fordi når som helst Hyper-V er aktivert, er den innebygde maskinvareteknologien slått av (i dette tilfellet (AMD-V). Siden VM VirtualBox trenger AMD-V eller VT-X for å kjøre en virtuell maskin, du får en feilmelding i stedet for den faktiske VM.

Heldigvis kan du enkelt rette opp dette problemet ved å følge et sett med enkle instruksjoner som vil hjelpe deg å deaktivere Microsoft Hyper-V-teknologien. Her er hva du trenger å gjøre:

 1. Trykk Windows-tast + R for å åpne opp en Kjør -dialogboksen. Skriv deretter innappwiz.cpl ” og trykk Enter for å åpne programmer og funksjoner .Kjør dialog: appwiz.cpl
 2. Inne i programmer og funksjoner , bruk høyre meny for å klikke på Slå Windows-funksjoner på eller av .I Programmer og funksjoner klikker du på Slå Windows-funksjoner på eller av
 3. På Windows-funksjoner-skjermen, se etter en Hyper-V-oppføring og sørg for at boksen som er tilknyttet den er deaktivert. Klikk deretter OK for å lagre endringene.Fjern merket for boksen som er tilknyttet Hyper-V
 4. Start maskinen på nytt og se om feilen er løst ved neste oppstart.

Hvis du fremdeles støter på, er AMD-V deaktivert i BIOS (eller av verts-OS) (VERR_SVM_DISABLED) når du slår på den virtuelle maskinen, gå ned til neste metode nedenfor.

Metode 3: Endre antall CPU-kjerner til 1

Hvis du har brukt metodene ovenfor for å sikre at maskinen din har alle kravene for å oppnå maskinvarevirtualisering, og problemet fortsatt oppstår, er det veldig sannsynlig at AMD-V-teknologi-ID ikke støttes av din nåværende konfigurasjon.

Heldigvis kan du fortsatt fikse feilen med noen få enkle instruksjonstrinn. Men først, la oss gå gjennom hva som forårsaker problemet - selv om du ikke har tilpasset innstillingene for den virtuelle maskinen som viser feilen, kan standardinnstillingene opprette problemet.

Det som skjer er at programvaren tilordner mer enn 1 CPU i systeminnstillingene, som tvinger systemet til å bruke maskinvarevirtualisering for å starte den virtuelle verten. Imidlertid, hvis maskinen din ikke støtter den (du har en Quad-core AMD eller noe lignende), vil ikke prosedyren fullføres, og du vil se AMD-V er deaktivert i BIOS (eller av verts-OS) ( VERR_SVM_DISABLED) feilmelding i stedet.

Heldigvis kan du rette opp dette problemet ved å endre antall tildelte CPUer til 1. Dette vil mest sannsynlig løse problemet en gang for alle. Her er hva du trenger å gjøre:

 1. Åpne Oracle VM VirtualBox, høyreklikk på maskinen som viser feilen, og klikk deretter på Innstillinger .Høyreklikk på den berørte maskinen og klikk på Innstillinger
 2. I Innstillinger på den virtuelle maskinen, gå til System-fanen (ved hjelp av venstre undermeny) og få tilgang til Prosessor- fanen. Deretter drar du glidebryteren tilknyttet prosessor (er) til 1 CPU og klikker OK for å lagre.Gå til System> Prosessor og sett glidebryteren for prosessor til 1 CPU
 3. Lukk innstillingsmenyen og start den virtuelle maskinen på nytt. Den skal starte opp uten at AMD-V er deaktivert i BIOS (eller av verts OS) (VERR_SVM_DISABLED) feil.

Metode 4: Endre versjonen til Windows 7 eller Windows 2003 (hvis aktuelt)

Flere Ubuntu (Linux) brukere som bruker VM VirtualBox til å kjøre Windows XP eller Windows 10 også fikk AMD-V er deaktivert i BIOS (eller av verts OS) (VERR_SVM_DISABLED) feil. Måten de klarte å løse problemet på er å endre innstillingene for Guest OS slik at den angitte versjonen er satt til Windows 2003 eller Windows 7.

Selv om det ikke er noen forklaring på hvorfor denne løsningen er vellykket, ser det ut til å ha hjulpet mange brukere med å gjenvinne den normale funksjonaliteten til sine virtuelle maskiner. Her er en rask guide for å endre den angitte versjonen av den virtuelle maskinen din:

 1. Åpne VM VirtualBox, høyreklikk på maskinen som viser feilen og velg Innstillinger .Høyreklikk på berørt maskin og klikk på Innstillinger
 2. I Innstillinger-menyen, gå til undermenyen Generelt og klikk deretter på fanen Grunnleggende. Deretter endrer du versjonen ved hjelp av rullegardinmenyen til enten Windows 2003 eller Windows 7 og trykker OK for å lagre endringene.Endre bildeversjonen til Windows 7 eller Windows 2003
 3. Start den virtuelle maskinen på nytt og se om oppstartsprosedyren er vellykket uten at AMD-V er deaktivert i BIOS (eller av verts-OS) (VERR_SVM_DISABLED) feil

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det