Fix: Windows 10 museklikk på ett klikk

Noen brukere opplever et merkelig problem på Windows 10 hvor hvert eneste venstre klikk blir registrert som et dobbeltklikk. Dette problemet ser ut til å være ganske hyppig blant de brukerne som nylig har oppgradert til Windows 10 fra en eldre Windows-versjon.

Hva forårsaker Windows 10 Mouse Double Clicks on Single Click-feil

Etter å ha undersøkt problemet ved å se på forskjellige brukerrapporter og prøve å replikere problemet, nådde vi noen konklusjoner:

 • Oppførselen er ikke spesifikk for en bestemt Windows 10-bygning.
 • Den samme oppførselen oppdages av og til i de siste versjonene av Windows 8.1.
 • Det er ingen rapporterte tilfeller der feilen ble bestemt å være forårsaket av et maskinvareproblem til musen.

Her er en liste med potensielle elementer og innstillingsalternativer som andre brukere har identifisert som skyldige:

 • Innstilling for mappealternativer - Det er et innstillingselement for File Explorer som forvandler hvert venstre klikk til dobbeltklikk. Innstillingen kan endres fra mappealternativmenyen.
 • Problem med strømstyringsinnstillinger - På noen musemodeller (spesielt med trådløse modeller) vil en strømstyringsinnstilling gi denne oppførselen. Se metode 2 for trinn for å rette opp dette.
 • Flere HID-kompatible musoppføringer - Etter en oppgradering til Windows 10, kan operativsystemet feilaktig opprette to forskjellige HID-kompatible museposter som vil føre til denne oppførselen.

Hvordan fikse Windows 10 museklikk på feil ved enkelt klikk

Hvis du sliter med å løse dette problemet, vil denne artikkelen gi deg en rekke tilnærminger som du kan bruke som feilsøkingstrinn. Nedenfor har du en samling metoder som andre brukere i en lignende situasjon har brukt for å løse problemet.

For å få de beste resultatene, bør du vurdere å starte med den første metoden og jobbe deg nedover til du finner en metode som gjelder ditt spesifikke scenario og løser problemet. La oss begynne.

Metode 1: Endring av dobbeltklikk på innstillinger fra File Explorer

Det viser seg at File Explorer har ett innstillingsalternativ som vil forårsake denne typen oppførsel. En manuell endring eller en tredjeparts programvare kan endre standard oppførsel og gjøre hvert venstre klikk til et tilsynelatende dobbeltklikk.

Heldigvis kan du enkelt sjekke om denne oppførselen er forårsaket av File Explorer-innstillinger ved å gå til Vis- fanen fra båndet øverst. Her er en rask guide til hvordan du gjør dette:

 1. Start med å åpne File Explorer. Du kan gjøre dette enkelt ved å trykke på Windows-tasten + X og klikke på File Explorer fra den nylig viste fanen.
 2. Inne i File Explorer, bruk båndet øverst for å klikke på Vis- fanen.
 3. I Vis- fanen klikker du på Alternativer og deretter på Endre mappe og søkealternativer .

 4. Inne i mappealternativer , gå til kategorien Generelt og sørg for at dobbeltklikk for å åpne et element (enkeltklikk for å velge) er aktivert under Klikk på elementer som følger . Hvis du endret oppførselen, klikker du på Bruk for å lagre endringene.
 5. Se om problemet er løst ved å enkelt klikke på en mappe.

Hvis systemet ditt fortsatt dobbeltklikker ved hvert venstre klikk, fortsett nedover med neste metode nedenfor.

Metode 2: Deaktivering av musens strømstyringsinnstillinger

Noen brukere har klart å løse dette problemet ved å deaktivere innstillingene for strømstyring for hver USB Root Hub-enhet som er tilstede i Enhetsbehandling.

Merk: Husk at andre eksterne enheter kan bli påvirket av denne endringen i innstillinger.

Her er en rask guide til bruk av Enhetsbehandling for å deaktivere strømstyringsinnstillingene for hver USB Root Hub-enhet:

 1. Trykk på Windows-tasten + R for å åpne en Run-boks. Skriv deretter inn “devmgmt.msc” og trykk Enter for å åpne Enhetsbehandling. Klikk Ja ved UAC (User Account Control) -meldingen hvis den vises.

 2. Inne i Enhetsbehandling utvider du rullegardinmenyen til Universal Serial Bus Controllers.
 3. Høyreklikk deretter på den første USB Root Hub- enheten og velg Egenskaper .

 4. Gå til kategorien Strømstyring i egenskapene til USB-rotnav og fjern avmerkingen i boksen som er tilknyttet La datamaskinen slå av denne enheten for å spare strøm .

 5. Gå tilbake til Enhetsbehandling og gjenta trinn 3 og trinn 4 med resten av USB Root Hub-enhetene.
 6. Trykk Ok for å lagre endringene, start deretter enheten på nytt og se om problemet er løst ved neste oppstart.

Metode 3: Avinstaller de andre HID-kompatible musoppføringene

Noen brukere som sliter med det samme problemet på Windows 10, har klart å løse problemet etter å ha oppdaget at kategorien Mus og andre pekeenheter i Enhetsbehandling har to forskjellige HID-kompatible musoppføringer. I deres tilfelle var løsningen å avinstallere en oppføring og starte systemet på nytt.

Her er en rask guide til hvordan du gjør dette:

 1. Trykk på Windows-tasten + R for å åpne en ny Run-boks. Skriv deretter inn “ devmgmt.msc ” og trykk Enter for å åpne Enhetsbehandling.

 2. I Enhetsbehandling utvider du fanen Mus og andre pekeenheter .
 3. Hvis du oppdager at du har to forskjellige HID-kompilerende musoppføringer , høyreklikker du på en av dem og velger Avinstaller enhet .

 4. Start datamaskinen på nytt og se om problemet løses ved neste oppstart.

Hvis feilen fremdeles oppstår, fortsett nedover med neste metode nedenfor.

Metode 4: Bruke MouseFix (for Windows 8.1)

Hvis du støter på dette problemet på en Windows 8.1-datamaskin, er det et lite verktøy som tidligere har hjulpet mange brukere med å forhindre at musen dobbeltklikker ved hvert venstre klikk. Dette kan være nyttig hvis dobbeltklikken er forårsaket av et musemaskinvare eller mottakerprogram.

MouseFix er et program med åpen kildekode som implementerer globale musekroker som filtrerer overflødige klikk basert på en terskel. Dette programmet ble skrevet med tanke på Windows 8.1, så det er ingen garanti for at det fungerer for Windows 10.

Du kan laste ned verktøyet fra denne lenken ( her ). For å bruke det, trekk ut arkivet og plasser det inne i C: \ Program Files \ MouseFix. Opprett deretter en snarvei til MouseFix.exe og plasser den i oppstartsmappen for lettere tilgang (valgfritt).

Til slutt, start datamaskinen på nytt og rune Mousefix.exe ved neste oppstart, og se om musen slutter å dobbeltklikke.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det