Hvordan deaktivere Adobe AcroTray.exe fra start ved oppstart

Adobe Acrobat er programvare som lar brukere se, opprette, manipulere, skrive ut og administrere filer i PDF-format. Den brukes på en rekke felt, inkludert forretning, IT, administrative tjenester og pedagogisk dokumentasjon. Imidlertid vil brukerne få en programvarekomponent kalt AcroTray installert med Adobe Acrobat. Dette programmet lastes automatisk ved oppstart uten behov for å bruke det.

Hva er AcroTray.exe?

AcroTray (står for Adobe Acrobat Tray Icon) er en utvidelse av Adobe Acrobat. Den brukes til å åpne og konvertere PDF-filer til forskjellige formater. AcroTray vil automatisk starte når operativsystemet startes opp. Det vil vise varsler når en bruker prøver å høyreklikke eller prøve å konvertere en PDF-fil. Og den brukes også til å holde oversikt over oppdateringer for Adobe Acrobat. Du kan finne denne filen i Acrobat installerte katalog.

Hvorfor trenger du å deaktivere AcroTray Assistant fra oppstart?

Det er flere forskjellige grunner til at brukere vil deaktivere oppstart av dette programmet. De fleste av de rapporterte årsakene er:

 • Gjør oppstart sakte for PC - Når en bruker slår på PCen, vil noen programmer automatisk begynne å kjøre i bakgrunnen, som vil bruke datamaskinens minne og gjøre oppstarten langsom for PC.
 • Kan være skadelig programvare - Noen skadelig programvare kan skjule seg under samme navn som AcroTray hvis den ligger i Windows-mappen i systemet.
 • Forbruker minne uten grunn - Noen brukere hevder at det tapper CPU og minne som umiddelbart kan redusere ytelsen til systemet.
 • Den brukes sjelden - Denne funksjonen brukes ikke ofte i vårt daglige liv. Å åpne det bare når brukeren trenger det, vil være et bedre valg i stedet for å holde det alltid åpent uten grunn.

Nå som du har en grunnleggende forståelse av problemets natur, vil vi gå videre mot metodene. Sørg for å implementere disse i den spesifikke rekkefølgen de er oppført for å forhindre eventuelle konflikter.

Metode 1: Deaktivering av Adobe AcroTray fra Oppgavebehandling

En enkel metode for å deaktivere oppstartsprogrammer vil deaktivere dem i Oppgavebehandling. Oppgavebehandling har en fane for oppstart; du kan enkelt sjekke AcroTray i listen og deaktivere den. Før du fortsetter, må du sørge for at Oppgavebehandling kjøres som administrator. Nedenfor kan du følge trinnene for å bruke denne metoden:

 1. Hold Windows- tasten og trykk R for å åpne Kjør , skriv taskmgr og Enter for å åpne Oppgavebehandling.
 2. Gå til oppstartsfanen i Oppgavebehandling og søk etter AcroTray .
 3. Høyreklikk på AcroTray og velg Deaktiver .
 4. Nå når du starter PCen på nytt, starter den ikke lenger.

Metode 2: Deaktivering av Adobe AcroTray ved hjelp av autokjør

Autoruns er et verktøy som lar deg spore og kontrollere alle programmer som starter automatisk med Windows-oppstart. Hvis du ikke finner AcroTray i Oppgavebehandling eller hvis den ikke fungerer, kan du enkelt bruke dette verktøyet til å slå den av for oppstart. Følg trinnene nedenfor for å laste ned og bruke Autoruns-verktøyet:

 1. Gå til følgende lenke og last ned den nyeste versjonen av verktøyet: Autoruns

 2. Pakk ut den nedlastede filen ved hjelp av WinRAR .

  (hvis du ikke har WinRar, er det bare å åpne den zippede mappen ved å dobbeltklikke)

 3. Åpne nå den ekstraherte mappen, og høyreklikk deretter på Autoruns64. exe og velg Kjør som administrator .
 4. Søk etter Acrobat Assistant (AcroTray) og fjern avmerkingen fra listen.
 5. Start datamaskinen på nytt, og den starter ikke lenger.

Metode 3: Deaktivering av Adobe AcroTray fra tjenester

I denne metoden kan du endre noen av Adobe-tjenestene som er satt til å kjøre automatisk. Endring av disse tjenestene til manuell kan bidra til å stoppe at AcroTray kjører ved oppstart. Forsikre deg om at du er logget på en Windows-PC som administrator før du bruker denne metoden.

Merk : Du må kanskje bruke metode 1 før denne metoden.

 1. Hold Windows- tasten og trykk R for å åpne Kjør , skriv service.msc og Enter.
 2. Søk etter “ Adobe Acrobat Update ” og “ Adobe Genuine Software Integrity ” -tjenester i listen, høyreklikk på hver av dem (en etter en) og velg Egenskaper.

 3. Endre oppstartstypen til Manual for begge.
 4. Start PC på nytt og AcroTray vil sannsynligvis ikke starte lenger.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det