Fix: Systemet ditt er sterkt skadet av fire virus

Du kan utsette virusskapere for mange ting, men ikke for mangel på kreativitet. Skadelig programvare kommer i alle fasonger og størrelser, men hittil har mobilområdet for det meste sett svindlere og nettkriminelle som planlegger måter å rive sårbare ofre av. Siden sikkerheten er stram, er standardpraksisen å bruke arrdannelse eller følelsesmessig popup for å lure brukere til å installere appen eller sende betaling i bytte mot en ikke-eksisterende virusfjerning.

Dette er tilfelle med det utrolig irriterende Four-viruset . Four Virus er en vanlig forekomst på både Android og iOS , og er en luskende nettleserkaprer som prøver veldig hardt å overbevise deg om at systemet ditt er sterkt skadet.

Alt starter med en popup-melding som går ut på at “ systemet ditt er sterkt skadet av fire virus ”. Den fortsetter med å forklare hvordan enheten din er “ 28,1% skadet på grunn av fire skadelige virus fra nylige voksnesider ”.

Uansett hvilke nettsteder du har besøkt, kan du være trygg. Du har ikke de fire virusene installert på enheten, og systemet ditt blir ikke skadet på noen måte. Meldingen er ment for å lure deg til å installere tvilsom programvare eller verve hjelp fra noen falske teknikere.

Det gode er at denne nettleserkapreren ikke er i stand til å angripe dine personlige medier, kortdetaljer eller annen viktig informasjon. I beste fall vil det føre til at forskjellige annonser vises i mange former som bannere, nye faner eller popup-vinduer som viser den samme meldingen. Hvis du ikke faller for det, er den mest skade det kan gjøre å mildt forstyrre surfeaktiviteten din. Men hvis du gjør det, kan det misvise deg til å installere alvorlige virus som trojanere eller ransomware.

Mesteparten av tiden blir du smittet av en nettleserkaprer via en programvarepakke. For å være presis, velger noen devs å pakke appene sine med en nettleserkaprer fordi den kan vise mange annonser. Den ondsinnede popupen kommer fra en javascript-kode i nettleseren din som blir injisert når du installerer ting fra ukjente kilder . Men programvarepakke er forbudt på Google Play, så du bør være trygg hvis du laster ned innenfor dets rammer.

Fordi det egentlig ikke er et virus, vil noen antivirusapper ikke kunne fjerne denne skadelige programvaren, så du må kanskje gjøre det selv. Vi har gitt deg en serie guider designet for å hjelpe deg med å bli kvitt de fire virusene. Vennligst gå gjennom hver metode i rekkefølge til du finner en løsning som fungerer for deg.

Metode 1: Avinstallere “Finn fire virus”

Hvis du fortsatte og lastet ned "programvaren for fjerning av virus" som er foreslått i meldingen, må vi slette den umiddelbart. Dette er hvordan:

 1. Gå til Innstillinger> Programbehandling ( Apper ).

 2. Velg det nedlastede filteret, og bla gjennom etter oppføringen "Finn fire virus" .
 3. Hvis du klarte å oppdage oppføringen, trykk på den og trykk Avinstaller. Åpne nettleseren din igjen og se om forgrunnsvinduet vises.

Metode 2: Administrere tillatelser for Android

Hvis du ikke klarte å identifisere oppføringen knyttet til Four-viruset, eller hvis Avinstaller- knappen var nedtonet, kan du prøve følgende løsning:

 1. Gå til Innstillinger> Mer> Sikkerhet> Enhetsadministratorer .
 2. Forsikre deg om at bare pålitelige apper som Android Enhetsbehandling eller Google Play Services har rett tillatelse til å endre enheten.

 3. Gå tilbake til Sikkerhet og sørg for at ukjente kilder ikke er aktivert.
 4. Åpne nettleseren din og se om pop-up har blitt behandlet.

Metode 3: Fjerne viruset fra nettleseren din (Android)

Hvis problemet ikke er løst, la oss prøve å fjerne javascript-koden som får pop-up til å vises. Nå siden denne popen faktisk ikke trengte inn i sikkerhetssystemene dine, er det mest den kan gjøre å gjemme seg i de midlertidige filene dine. I de fleste tilfeller vil sletting av midlertidige filer få viruset til å forsvinne. Her er hva du trenger å gjøre:

 1. Bestem hvilken nettleser som forårsaker problemet. Hvis du la merke til at de fire viruspopene dukker opp i flere nettlesere, må du gjenta følgende trinn med dem alle.
 2. Gå til Innstillinger> More Application Manager (Apps) og se etter nettleseren som inneholder viruset. Hvis du opplever popup-vinduet med den innebygde nettleseren, må du kanskje håndheve filteret Alle apper for å kunne se det.
 3. Trykk på nettleseren og trykk på Force Stop .
 4. Vent til appen lukkes helt, og trykk deretter på Fjern data .
 5. Når du har fått det ut av veien, trykk på Slett hurtigbuffer .

 6. Start enheten på nytt og se om problemet vedvarer.

Metode 4: Fjerne viruset fra nettleseren din (iOS)

Selv om det er mindre vanlig, er det mulig å få nettleserkapreren på iPhone eller iPad. Den gode nyheten er at det bare skjer med standard Safari-nettleser. Hvis det er tilfelle, her er hva du trenger å gjøre:

 1. Gå til Innstillinger> Safari og trykk på Fjern historikk og nettsteddata .

 2. Gå tilbake til Innstillinger> Safari> Avansert> Nettsteddata og trykk på Fjern alle nettsteddata .
 3. Start iOS-enheten på nytt og se om problemet er løst.

Metode 6: Rengjøring av telefonen med Malwarebytes Anti-Malware

Fra det jeg klarte å samle fra andre brukere som har dette problemet, er Malwarebytes Anti-Malware en av de få sikkerhetsappene som kan oppdage og fjerne denne typen nettleserkaprere. Hvis du fortsatt har dette problemet med de fire virusene, vil det ikke skade å gjøre en full skanning og se om viruset automatisk blir fjernet. Dette er hvordan:

 1. Last ned og installer Malwarebytes Anti-Malware fra Google Play Store.
 2. Åpne appen, bla gjennom det første oppsettet og trykk på Scan nå .

 3. Prosessen kan ta flere timer. Når den er fullført, lukker du appen og starter telefonen på nytt.
 4. Åpne nettleseren din og se om problemet er løst.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det