Fix: qBittorrent I / O-feil

qBittorrent er en gratis BitTorrent-klient på tvers av plattformer og åpen kildekode og et alternativ til µTorrent. Den er skrevet i C ++ basert på Qt-verktøykasse og er utviklet av frivillige. Imidlertid rapporterer flere brukere at de får “ En I / O-feil oppstod” eller “I / O-feil: Tillatelse nektet ”. Denne feilen stopper nedlastingen, og du må deretter starte / stoppe den igjen manuelt.

Hva er årsaken til inn- / utgangsfeilen for qBittorrent?

Vi undersøkte dette problemet ved å se på forskjellige brukerrapporter og reparasjonsstrategier som ofte ble brukt til å feilsøke og løse problemet ved at brukere befant seg i en lignende situasjon. Basert på undersøkelsene våre er det flere forskjellige scenarier som er kjent for å utløse denne spesielle feilmeldingen:

 • Ingen tillatelse for plassering for tilpasset nedlasting - Det er en sjanse for at problemet skyldes et tilfelle av tilgangstillatelse. Hvis nedlastingsstedet endres fra standard til tilpasset, kan det hende at qBittorrent trenger tillatelser for å lese og skrive på det stedet. Flere brukere som befinner seg i en lignende situasjon, har rapportert at de klarte å løse dette problemet ved å kjøre programmet som administrator eller ved å beholde standardplasseringen for nedlasting.
 • Windows-defender forstyrrer - Et annet mulig tilfelle der denne feilen oppstår, er når Windows bruker Windows Defender-sikkerhetssystemet for å holde systemet ditt trygt. Siden sikkerhetssystemet stopper alle ikke-klarerte eller skadelige filer, er det mulig at det kan forstyrre torrentfilene dine og få dem til å slutte å fungere.

Det kan være mange andre ukjente årsaker til I / O-feilene på qBittorrent på grunn av andre programmer eller enheter. Men for de mest relaterte og vanlige som er relatert til seg selv og har blitt løst, er nevnt nedenfor.

Metode 1: Kjører qBittorrent som administrator

Som noen brukere har rapportert, kan åpning av qBittorrent ved å velge alternativet "Kjør som administrator" potensielt å løse problemet automatisk. Fordi når du kjører et hvilket som helst program med kjør som administratorkommando, lar du systemet ditt godta at programmet er trygt å kjøre noen av de administrative kommandoene. Dette hjelper også qBittorrent med tillatelsene for behovet for å få tilgang til et annet sted på lagring. Følg trinnene nedenfor for å åpne qBittorrent som administrator:

 1. Søk etter qBittorrent i startmenyen (Trykk Windows + S for å starte søkefeltet).
 2. Høyreklikk på qBittorrent , og velg Kjør som administrator
 3. Bekreft advarselen om brukerkontroll som “ Ja
 4. Sjekk nå om du får noen I / O-feil.

Metode 2: Deaktivering av Windows Defender i Windows 10

Noen berørte brukere, som oppdaterte Windows fra eldre versjon til Windows 10, klarte å løse problemet ved å deaktivere Windows Defender og installere et tredjeparts Antivirus. Og deaktivering av Windows Defender i Windows 10 er relativt mer annerledes enn hva du ville hatt å gjøre på Windows 7, 8 eller 8.1. Du kan deaktivere den på to forskjellige måter; den ene er midlertidig deaktivering, og den andre er permanent deaktivering av Windows Defender.

Den midlertidige metoden vil bruke den konvensjonelle Start-menyen , der Windows vil aktivere Windows Defender på nytt innen et par dager. Og den permanente metoden vil være i datamaskinens Registerredigering . Vi skal gjøre den permanente metoden og installere et tredjeparts Antivirus, som kan erstatte Windows Defender-arbeidet.

 1. Åpne Kjør ved å søke eller trykke på ( Windows + R ) -knappene på et tastatur
 2. Skriv deretter inn “ regedit ” i tekstboksen og Enter
 3. Finn WinDefend i Registerredigering i følgende katalog:
  HKEY_LOCAL_MACHINE \ System \ CurrentContolSet \ Services \ WinDefend
 4. Høyreklikk deretter på " Start " og velg Endre
 5. Her må du endre verdidataene til “4”

 6. Dette vil deaktivere Windows Defender permanent med mindre du aktiverer den igjen i Registerredigering. Start nå qBittorrent-klienten og se om tillatelsesproblemet er løst.

Metode 3: Legg til bruker

I noen tilfeller kan sikkerhetsinnstillingene til applikasjonen forhindre at det blir tilgang til den på kontoen din. Derfor vil vi i dette trinnet legge til en bruker fra sikkerhetsinnstillingene. For det:

 1. Høyreklikk på QBitTorrent-mappen og velg “Egenskaper”.
 2. Klikk på "Sikkerhet" -fanen og deretter på "Rediger".
 3. Klikk på “Legg til” og skriv deretter inn brukernavnet til kontoen du bruker for øyeblikket.
 4. Klikk på "Kontroller" -knappen og legg til denne kontoen.
 5. Sjekk om det løser problemet ditt.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det