Hvordan lage egendefinerte oppløsninger på Windows 7, 8 eller 10

Windows gir deg en forhåndsinnstilt liste over standard skjermoppløsninger for skjermen din basert på grafikkortet eller GPU-en og maskinvaren. Du kan enkelt endre skjermoppløsningen på skjermen ved å bytte til en av forhåndsinnstillingene som tilbys av Windows. Men hva om du vil ha deg en skjermoppløsning som ikke er inkludert i det som er gitt deg?

Egendefinerte oppløsninger gir deg fleksibilitet til å legge til nesten hvilken som helst skjermoppløsning og oppdateringsfrekvens for skjermen. Hvis du vil bruke en unik oppløsning som ikke er tilgjengelig i Windows forhåndsinnstilt liste over oppløsninger, vil denne guiden vise deg måter du kan legge til hvilken som helst modus.

Merk at ikke alle dataprodusenter har tilpassede moduser aktivert for driverne, og eldre grafiske drivere aktiverer kanskje ikke denne funksjonen. I denne artikkelen vil jeg vise deg hvordan du endrer skjermoppløsningen på Intel-, AMD- eller NVIDIA-grafikkort ved hjelp av deres opprinnelige kontrollprogramvare eller en tredjepartsprogramvare for de som fortsatt ikke har muligheten til å tilpasse skjermen. oppløsninger.

Metode 1: Angi en tilpasset oppløsning på et Intel-basert grafikkort

Før du fortsetter, må du sjekke om datamaskinen støtter den tilpassede grafikkfunksjonen. Dette er beskrevet i de tre første trinnene i denne metoden. Hvis du ikke oppfyller disse kriteriene, fortsett til den tredje metoden. Visningene kan også være forskjellige på datamaskinen din, bare følg nøye, så får du det.

 1. Bekreft herfra hvis du har den nyeste Intel Graphics Driver
 2. Åpne vinduene for Intel Graphics Driver-egenskaper ved å trykke Ctrl + Alt + F12 eller høyreklikke på Windows-skrivebordet og velge Grafikk Hvis du blir bedt om å velge en applikasjonsmodus, velger du Avansert modus og klikker OK .
 3. Under fanen Skjerm , sjekk om det er egendefinerte oppløsninger / egendefinerte moduser, og velg den. Hvis du blir bedt om en advarsel, klikker du på Ja for å fortsette.

Egendefinert oppløsning / modus-funksjonen ble fjernet fra Intel HD Graphics Control Panel. Du kan fremdeles få tilgang til det fra C: \ Windows \ System32 \ CustomModeApp.exe

 1. Under “Grunnleggende innstillinger” angir du ønsket bredde, høyde og oppdateringsfrekvens i de angitte rutene (f.eks. 2400 x 1024).
 2. Klikk på Legg til og deretter Ja når du blir bedt om det med en bekreftelsesdialog.
 3. Klikk OK hvis du er fornøyd med gjeldende oppløsning. For å fjerne den tilpassede oppløsningen, klikk på Fjern ved siden av den egendefinerte oppløsningen under “Fjern tilpasset oppløsning”.

Metode 2: Angi en tilpasset oppløsning på et NVIDIA-basert grafikkort

Denne metoden kan variere med versjonen av grafikkdriveren og grafikkortet, men konseptet forblir det samme. Sørg også for at du har de nyeste NVIDIA-grafikkdriverne.

 1. Gå til NVIDIA Display Properties ved å høyreklikke på Windows-skrivebordet når du velger NVIDIA Display .
 2. Under Visnings kategori, velger Endre oppløsning. Velg ikonet som representerer skjermen du vil påvirke, og klikk deretter Tilpass . I det neste vinduet klikker du på Opprett tilpasset oppløsning . Hvis dette er første gang du får tilgang til denne funksjonen, må du godta lisensavtalen for sluttbrukere.
 3. Fyll ut feltene med dine foretrukne verdier for skjermen. Her kan du endre Horisontale piksler (bredde), Vertikale linjer (høyde), Oppdateringshastighet, Fargedybde og Skannetype. Klikk på Test- knappen for å se om den tilpassede modusen støttes. Hvis den ikke tester, mislykkes og du ikke kan angi en ny tilpasset oppløsning.
 4. Du kan gå tilbake til siden Endre oppløsning for å velge fra dine tilpassede oppløsninger.

Metode 3: Angi en tilpasset oppløsning på et AMD-basert grafikkort

 1. Høyreklikk på Windows-skrivebordet og velg AMD Catalyst Control Center . Gå til Informasjon> Programvare . Kopier 2D-driverfilbanen, du trenger den senere.
 2. Trykk Ctrl + R, skriv “regedit” og klikk OK .
 3. Gå til registerstien som spesifisert i 2D-driverfilbanen
 4. I mappen "0000" finner du en registeroppføring som heter DALNonStandardModesBCD1. Høyreklikk og velg rediger, og skriv deretter inn følgende verdier i rekkefølge:
  • Bredden på oppløsningen. F.eks 1440 eller 0780
  • Høyden på oppløsningen. F.eks. 1880 eller 0240
  • Skriv inn fire nuller
  • Oppdateringsfrekvensen til skjermen. F.eks 0120 for 120Hz eller 0060 for 60Hz.

Hvis noen av verdiene dine ikke har opptil fire sifre, må du fortsette verdiene med 0 .

 1. Klikk på OK og start datamaskinen på nytt. Etter dette bør du kunne velge din tilpassede oppløsning fra AMD Catalyst Control Center.

Metode 4: Angi en tilpasset oppløsning ved hjelp av en tilpasset programvare

Denne metoden fungerer på PCer som kjører Windows Vista ovenfor med AMD / ATI- eller NVIDIA-grafikkort. Intel GPUer og bærbare datamaskiner støttes delvis med denne testdriveren: //downloadcenter.intel.com/downloa…est-Driver)

 1. Last ned CRU (Custom Resolution Utility) og trekk ut glidelåsen.
 2. Kjør CRU.exe
 3. Velg skjerm fra rullegardinlisten øverst i vinduet.
 4. Klikk på Legg til under “Standard resolusjoner” .
 5. Et "Standard Resolution" -vindu vises med en forhåndsinnstilt oppløsning. Klikk på den og velg Tilpasset oppløsning nederst på listen. Angi bredden, høyden og oppdateringsfrekvensen på skjermen i de tilgjengelige feltene, og klikk
 6. I CRU-mappen, kjør restart.exe eller restart64.exe for 64-biters systemer for å starte grafikkdriveren på nytt.
 7. Still inn den egendefinerte oppløsningen fra skjerminnstillingene for datamaskinen din.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det