Fix: Volummikser vant ikke

På en Windows-datamaskin kan høyttalerikonet i varslingsområdet brukes til å kontrollere volum og andre lydrelaterte egenskaper. Ved å klikke på høyttalerikonet avsløres en hovedvolumglidebryter som styrer volumet for hele Windows-operativsystemet. Windows-brukere kan også stille volumene individuelt for hvert av programmene og applikasjonene som kjøres til enhver tid ved hjelp av Volume Mixer . For å få opp Volume Mixer , må du høyreklikke på høyttalerikonet i varslingsområdet og klikke på Open Volume Mixer . Når du ser Volume Mixer, kan du konfigurere forskjellige volumer individuelt for hvert av programmene som kjører på datamaskinen.

Dessverre har noen Windows-brukere opplevd et problem der høyreklikking på høyttalerikonet i varslingsområdet og deretter å klikke på Åpne volummikser faktisk ikke henter volummikser - i stedet vises ingenting uansett hvor lenge en berørt brukeren venter. I noen tilfeller rapporterer også brukere som er berørt av dette problemet at ved å klikke på høyttalerikonet ikke kommer opp volumglidebryteren og ganske enkelt ikke gjør noe i stedet. Dette problemet ses i alle versjoner av Windows-operativsystemet som støttes for øyeblikket, og ifølge de tidligste tilgjengelige rapportene har det eksistert siden Windows Vista.

Å ikke kunne stille volumene individuelt for programmene og applikasjonene dine kan være ganske plagsomt. Heldigvis kan dette problemet løses, og følgende er noen av de absolutt mest effektive løsningene du kan bruke til å prøve å fikse det:

Løsning 1: Kjør en SFC-skanning

Dette problemet kan i noen tilfeller være forårsaket av ødelagte eller på annen måte skadede Windows-systemfiler. Dette er hvor systemfilkontrollverktøyet kommer inn - SFC er ikke bare i stand til å skanne Windows-datamaskiner for korrupte eller på annen måte ødelagte systemfiler, men er også mer enn utstyrt for å reparere eller erstatte slike systemfiler som de finner. Hvis du ikke vet hvordan du kjører en SFC-skanning, kan du bruke denne guiden til å kjøre en SFC-skanning på en datamaskin som kjører på Windows 10-operativsystemet.

Løsning 2: Start Windows Explorer-prosessen på nytt

I mange tilfeller kan noe så trivielt som Windows Utforskerprosess som kjører inn i en hikke og ender med å ikke svare, føre til at høyttalerikonet i en Windows-datamaskinens varslingsområde blir praktisk talt ubrukelig. Heldigvis er det ganske enkelt å starte Windows Utforsker- prosessen på nytt, og du bør ta vare på dette problemet i tilfeller der feilen er årsaken til problemet. For å starte den Windows Utforsker prosessen, må du:

 1. Trykk Ctrl + Shift + Esc for å åpne Oppgavebehandling .
 2. I Prosesser fanen, finn Windows Explorer prosessen.
 3. Høyreklikk på Windows Explorer- prosessen og klikk på Startnytt .
 4. Når prosessen er startet på nytt, kan du prøve å samhandle med høyttalerikonet og prøve å åpne Volume Mixer for å avgjøre om løsningen faktisk fungerte.

Løsning 3: Avslutt SndVol.exe-prosessen

Den SndVol.exe prosessen er hva prosessen bak volummikser verktøyet viser seg som i Task Manager fra en Windows-maskin. Hvis volummikser ikke åpnes for deg når du høyreklikker på høyttalerikonet og klikker på Åpne volummikser , er det en sjanse for at du kanskje kan løse problemet ved å avslutte SndVol.exe- prosessen og deretter prøve å åpne Volume Mixer . For å bruke denne løsningen, må du:

 1. Trykk Ctrl + Shift + Esc for å åpne Oppgavebehandling .
 2. I Prosesser fliken, finn SndVol.exe prosessen.
 3. Høyreklikk på SndVol.exe- prosessen og klikk på Avslutt oppgave .
 4. Lukk Oppgavebehandling .
 5. Høyreklikk på høyttalerikonet i varslingsområdet og klikk på Åpne volummikser , og se om volummikser faktisk dukker opp denne gangen.

Løsning 4: Kontroller at Windows Audio-tjenesten kjører

En ledende årsak til dette problemet er Windows Audio- tjenesten, en tjeneste på Windows-datamaskiner som er ansvarlig for i utgangspunktet alle lydrelaterte, og ikke kjører av en eller annen grunn. Hvis det er tilfelle, må alt som må gjøres for å løse problemet og åpne Volume Mixer , sørge for at denne tjenesten kjører. For å sikre at Windows Audio- tjenesten kjører, må du:

 1. Trykk på Windows-logotasten + R for å åpne en Kjør- dialog.
 2. Skriv services.msc i dialogboksen Kjør, og trykk Enter for å åpne Services manager.
 3. Bla nedover listen over tjenester og finn Windows Audio- tjenesten.
 4. Dobbeltklikk på Windows Audio- tjenesten for å åpne egenskapene.
 5. Klikk på rullegardinmenyen rett ved siden av Oppstartstype: og klikk på Automatisk for å velge den.
 6. Klikk på Stopp for å stoppe tjenesten.
 7. Klikk deretter på Start for å starte tjenesten.
 8. Klikk på Bruk og deretter på OK .
 9. Lukk Services manager og sjekk om problemet fortsatt vedvarer.

Løsning 5: Kjør feilsøkingsprogrammet for maskinvare og enheter

Den maskinvare og enheter feilsøking er et feilsøkingsinnebygd i Windows-operativsystemet som er designet for å se etter og løse en båtlast med problemstillinger knyttet til maskinvareenheter og enhetsdrivere sine. Å kjøre feilsøking for maskinvare og enheter er en ganske anstendig idé når du prøver å takle dette problemet. For å kjøre feilsøkingsprogrammet for maskinvare og enheter , må du:

 1. Åpne Start-menyen .
 2. Søk etter “ feilsøking ”.
 3. Klikk på søkeresultatet med tittelen Feilsøking .
 4. Klikk på Maskinvare og lyd .
 5. Klikk på Maskinvare og enheter .
 6. I feilsøkingsveiviseren klikker du på Neste og følger instruksjonene på skjermen helt til slutten av feilsøkingsprogrammet.
 7. Etter å ha gått gjennom hele feilsøkingsprogrammet, sjekk om problemet er løst eller ikke.

Løsning 6: Oppdater driverne for datamaskinens lydenhet

 1. Trykk på Windows-logotasten + R for å åpne en Kjør- dialog.
 2. Skriv devmgmt.msc i dialogboksen Kjør, og trykk Enter for å åpne Enhetsbehandling .
 3. I Enhetsbehandling dobbeltklikker du på delen Lyd, video og spillkontroller for å utvide den.
 4. Finn lydenheten datamaskinen din bruker for øyeblikket, høyreklikk på den og klikk på Oppdater driverprogramvare… .
 5. Klikk på Søk automatisk for oppdatert driverprogramvare .
 6. Vent til Windows automatisk søker etter tilgjengelige oppdateringer for lydenhetens drivere.
 7. Hvis Windows finner noen tilgjengelig oppdatert driverprogramvare, vil den automatisk laste ned og installere den, og alt du trenger å gjøre er å vente på at den skal gjøre det. Hvis Windows ikke finner noen tilgjengelig oppdatert driverprogramvare, kan du bare gå videre til en annen løsning.
 8. Når driverne for lydenheten er oppdatert, lukker du Enhetsbehandling og starter datamaskinen på nytt.
 9. Når datamaskinen starter opp, må du sjekke om problemet fortsatt vedvarer.

Løsning 7: Avinstaller (og installer deretter) datamaskinens lydenhet

 1. Trykk på Windows-logotasten + R for å åpne en Kjør- dialog.
 2. Skriv devmgmt.msc i dialogboksen Kjør, og trykk Enter for å åpne Enhetsbehandling .
 3. I Enhetsbehandling dobbeltklikker du på delen Lyd, video og spillkontroller for å utvide den.
 4. Finn lydenheten datamaskinen din bruker for øyeblikket, høyreklikk på den og klikk på Avinstaller .
 5. Klikk på OK .
 6. Når driverne er avinstallert, klikker du på Handling > Søk etter maskinvareendringer . Så snart du gjør det, installerer Windows automatisk datamaskinens lydenhet på nytt.
 7. Når lydenheten er installert på nytt, kan du prøve å samhandle med høyttalerikonet i varslingsområdet og prøve å åpne Volume Mixer for å se om problemet er løst.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det