Hvordan lage et ensidig landskap på Microsoft Word

Anta at du skriver et orddokument og kommer over en interessant situasjon. Du har 20 sider, men du vil bare konvertere en av dem i liggende retning. Det kan virke som en enkel oppgave, men innebærer sideskift, seksjonsbrudd og orienteringsinnstillinger. En nybegynner vil gå seg vill i en situasjon som denne, og kanskje Google svarer i timevis!

Landskap og portrett på samme Word-dokument

Det er derfor vi har skrevet en kort og punktlig artikkel som vil hjelpe deg gjennom hele prosessen. Her vil vi gå gjennom hvordan du lager en (eller flere) sider av mange som liggende retning.

Å lage et sidelandskap på Word

Forsikre deg om at du har et fullverdig Microsoft-ord. Trinnene som er utført her er av Word 2013, men kan gjelde for alle versjoner som er tilgjengelige der ute.

  1. Åpne Word-dokumentet ditt og naviger til slutten av siden rett før siden du vil lage et landskap. Hvis du for eksempel vil lage side 7 liggende, naviger til slutten av side 6.
  2. Klikk nå på Sideoppsett tilstede øverst på skjermen, og klikk på Bryter .
Pauser i sideoppsett
  1. Fra neste meny velger du Neste side fra under den delen av inndelingsskift .
Sette inn seksjonsskift på neste side - Microsoft word
  1. Det anbefales at du på dette tidspunktet aktiverer avsnittmerking . Disse hjelper i trinnene som vi skal utføre neste. Klikk på overskriften Hjem til stede øverst på skjermen, og klikk på Skjul / vis avsnittmerker- knappen en gang for å aktivere den.
Aktivering av avsnittmarkeringer i Word på Windows 10
  1. Nå vil du se avsnittmarkeringer over hele teksten din. Naviger der vi nettopp har satt inn seksjonsskiftet. Her må vi sette inn et nytt seksjonsbrudd hvis vi vil ha liggende modus. Utfør trinn 3 igjen som vist i GIF nedenfor.
  2. Når du er ferdig med sideskiftet, klikker du på Oppsett, og etter at du har klikket Retning , velger du alternativet Liggende .
Sette inn et nytt seksjonsbrudd og endre retning
  1. Siden vil nå være liggende. Trykk Ctrl og rull musen ned . Dette vil zoome ut Word, og du vil tydelig se hvor landskapssiden er.

Så i et nøtteskall, hvis du prøver å endre retning uten å inkludere sideskift, vil hele dokumentet gå i liggende modus. For å gjøre valgte sider liggende, må du sette inn seksjonsskift tilsvarende.

Hvis du har to seksjoner, kan du enkelt angi at en seksjon skal være liggende og andre til å være stående (standard). Håper dette hjalp deg i arbeidet ditt!

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det