Hva er: TAP Windows Adapter V9 og hvordan du fjerner det

The Tap Windows Adapter V9 er et virtuelt nettverksgrensesnitt som gir funksjonalitet som trengs av ulike VPN-klienter til rette for en VPN conection. The Tap Windows Adapter V9 driveren er installert på C: / Program Files / Tap-Windows . Noen brukere har rapportert at internettforbindelsen ikke fungerer mens Tap Windows Adapter V9 er aktivert, eller at adapteren aktiverer seg automatisk ved neste oppstart etter at den er deaktivert fra Enhetsbehandling.

Hva er en TAP Windows-adapter?

En Windows TAP-adapter er en spesiell nettverksdriver installert av de fleste VPN-programmer. Denne adapteren vises vanligvis i Enhetsbehandling etter den første installasjonen av VPN-klienten (Hamachi, SoftEther, Cyberghost, etc). De fleste om ikke alle VPN-suitene bruker denne adapteren som et alias for å koble til internett privat.

Avhengig av Windows-versjonen din, støter du på to forskjellige versjoner av Windows TAP-drivere:

  • NDIS 5-driver (tap-windows, versjon 9.9.x) - på Windows XP.
  • NDIS 6-driver (tap-windows, versjon 9.21.x) - på Windows 10/8/7 / Vista.

Når skal du installere eller slette Tap Windows Adapter på nytt

Vanligvis, hvis du bruker en VPN-nettverkstilkobling for å koble til internett, har du få grunner til å kvitte deg med adapteren. Imidlertid, hvis du har problemer med tilkobling mens VPN-tilkoblingen er aktiv, bør du undersøke om du har å gjøre med en ødelagt driver og installere Tap Windows-adapteren på nytt.

I tilfelle du tidligere brukte en VPN-tilkobling, men har sluttet å bruke den i mellomtiden, er det fullt mulig at den gjenværende Tap Windows Adapter forårsaker problemer med internettforbindelsen din. I dette tilfellet vil det mest sannsynlig løse problemet å fjerne adapteren. Du kan imidlertid oppdage at adapteren blir installert på nytt hvis du bestemmer deg for å beholde VPN-programvaren installert på systemet ditt.

Slik installerer du TAP-Windows Adapter V9 på nytt

Hvis du ikke klarer å koble til et VPN-nettverk (uavhengig av program), start feilsøkingen din ved å sjekke om Tap-adapteren er riktig installert, og installere den på nytt hvis du finner tegn på korrupsjon. Følg guiden nedenfor, og installer deretter Tap Windows-adapteren på nytt:

  1. Start med å avslutte VPN-tilkoblingen og lukke det tilknyttede VPN-programmet.
  2. Åpne deretter et Run-vindu ( Windows-tast + R ), skriv " devmgmt.msc " og trykk Enter for å åpne Enhetsbehandling .
  3. I Enhetsbehandling blar du ned til Nettverkskort og utvider rullegardinmenyen.
  4. Finn deretter Tap - Windows Adapter V9 og se om den har et utropstegn på ikonet som er knyttet til den. Hvis du ser et utropstegn, vil installering av driveren vanligvis løse problemet. For å gjøre dette, høyreklikk på driveren og velg Avinstaller enhet .

  5. Når Windows Adapter V9- driveren er fjernet fra Enhetsbehandling , åpner du VPN-klienten din igjen. Avhengig av VPN-programvaren du bruker, vil den enten be deg om å installere den manglende nettverksdriveren ( Tap Windows-adapteren ), eller installere den automatisk uten å spørre.

    Merk: Hvis VPN-programvaren din bare viser en " manglende driverfeil " uten å installere driveren på nytt automatisk (etter at du har avinstallert den fra Enhetsbehandling ), installerer du hele VPN-klienten på nytt. Den Windows Tap adapter leveres med alle VPN-klienter monteringssett. Hvis du vil unngå å installere VPN-klienten på nytt, kan du gå til denne OpenVPN- lenken (her), bla ned til Tap-Windows og laste ned riktig installasjonsprogram basert på din Windows-versjon.

  6. Gå tilbake til Enhetsbehandling og se om det gule utropsikonet er fjernet. Hvis det ikke er det, kan du be om støtte fra VPN-klienten din eller se etter en annen VPN-leverandør.

Hvordan fjerne TAP-Windows Adapter V9

Du forventer at fjerningen av Tap Windows Adapter- driveren blir like enkel som å avinstallere den fra Enhetsbehandling . Avhengig av VPN-programvaren du har installert på systemet ditt, kan du imidlertid oppdage at adapteren vises igjen i Enhetsbehandling hver gang systemet starter opp. Dette skjer fordi noen VPN-programmer har en oppstartstjeneste som sjekker for manglende drivere og automatisk installerer den nødvendige driveren som mangler.

Hvis du vil avinstallere Tap Windows Adapter V9- driveren, går du til Programfiler> Tap-Windows og dobbeltklikker på uninstall.exe . Følg deretter instruksjonene på skjermen til du fjerner driveren fra systemet.

Hvis du stopper ved dette trinnet, kommer driveren tilbake ved neste oppstart eller neste gang du åpner VPN-programvaren. For å garantere at driveren ikke automatisk installerer på datamaskinen din, må du kvitte deg med programvaren som trenger den. For å gjøre dette, åpne et Run-vindu (Windows-tast + R ), skriv " appwiz.cpl " og trykk Enter for å åpne vinduet Programmer og funksjoner .

Finn deretter VPN-klienten og avinstaller den fra systemet ditt. Hvis du har prøvd flere VPN-løsninger før, må du fjerne alle klienter til det ikke er noen programvare som trenger å installere TAP Windows Adapter V9 på nytt .

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det