Hva er atieclxx.exe, og hvorfor kjører du ved oppstart?

Mange brukere som kjører AMD-maskinvare på datamaskinen, kan komme over prosessen ' atieclxx.exe' . Denne prosessen er en programvarekomponent av AMD External Events. Denne prosessen er ansvarlig for å administrere ATI hurtigtastfunksjonen på systemet ditt.

atieclxx står for AMD ATI E xternal Events Cl ient Module

Denne prosessen installeres automatisk på datamaskinen din hvis du kjører AMD-moduler på systemet ditt. Det får også hyppige oppdateringer og bruker ikke mye plass. Størrelsen på den kjørbare filen er et sted fra 470 KB til 1 MB. Plasseringen av filen er ' C: \ Windows \ System32 '. Den er også installert på datamaskinen din hvis du har et AMD-kort på datamaskinen. AMD-kortdriveren installerer den kjørbare filen i dette tilfellet.

Denne prosessen er kjent for å starte seg selv ved oppstart av datamaskinen din og ligger ofte i oppgavelederen som bruker svært lite ressurser. Hvis du har noen AMD maskinvare til stede på datamaskinen, kan du finne denne prosessen på datamaskinen din.

Hvordan sjekke om 'atieclxx.exe' er legitimt?

Det første og fremste trinnet for å kontrollere om prosessen ' atieclxx.exe ' er legitim, er å kontrollere plasseringen og utgiveren som er tilstede i eiendommene. Den kjørbare filen skal være plassert i ' C: \ Windows \ System32 '. Høyreklikk på den og velg Egenskaper fra listen over alternativer, og se etter utgiveren av filen.

Hvis du ikke er fornøyd selv etter å ha bekreftet detaljene manuelt, kan du kjøre Microsoft Safety Scanner på datamaskinen din. Microsoft Safety Scanner er et skanneverktøy designet for å finne og fjerne skadelig programvare fra datamaskinen din. Vær oppmerksom på at denne programvaren ikke er en erstatning for ditt vanlige antivirusprogram, men det gir deg de nyeste virusdefinisjonene der ute, og kan veilede oss i dette tilfellet. Den kjører også bare når den er utløst. Videre anbefaler vi at du bare bruker denne programvaren ved å laste ned den nyeste versjonen ettersom virusdefinisjoner oppdateres ofte.

  1. Gå over til Microsofts offisielle nettsted og last ned Safety Scanner. Forsikre deg om at du laster ned riktig versjon for datamaskinen din ved å velge bitene.

  1. Filen vil være rundt 120 MB. Last ned filen til et tilgjengelig sted og klikk på ".exe" -filen for å kjøre den .
  2. Vent til skanningen er fullført. Hvis det ble oppdaget noen trusler, vil skanneren varsle deg umiddelbart.

Hvordan stopper jeg at atieclxx.exe kjører ved oppstart?

Vanligvis bruker denne prosessen ikke mange ressurser på datamaskinen din. Men hvis du fortsatt vil deaktivere den for godt, kan du gjøre det ved å deaktivere foreldretjenesten. Vær oppmerksom på at du kan miste funksjonalitet knyttet til ATI hurtigtastfunksjonen på maskinen din. Hvis du forstår konsekvensene, følger du metoden som er oppført nedenfor.

  1. Trykk på Windows + R, skriv “ tjenester. msc ”i dialogboksen og trykk Enter.
  2. Når du er i tjenestene, navigerer du gjennom listen til du finner “ amd external events utility ”. Høyreklikk på den og velg “ Egenskaper ”.
  3. Klikk " Stopp " for å stoppe prosessen og velg Oppstartstype som " Deaktivert ". Trykk på Bruk for å lagre endringene og avslutte.

  1. Start datamaskinen på nytt og sjekk.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det