Hvorfor konvertere YouTube til 320 kbps MP3 er bortkastet tid

Hjem / Lær / Hvorfor konvertere YouTube til 320 kbps MP3 er bortkastet tid

Hvorfor konvertere YouTube til 320 kbps MP3 er bortkastet tid

Av Kevin Arrows 17. februar 2020 2 minutter lest

Å konvertere Youtube-videoer til MP3 ( eller lignende lydformat) er en populær måte å skaffe musikk på, og det er mange nettsteder spesielt for dette formålet. Problemet er imidlertid at mange som leter etter "lossless" eller "CD-kvalitet" musikk blir villedet av hva disse omformerne er i stand til.

Hvis du ikke er mye av en lydfil, og du ikke bryr deg om ting som MP3-bitrate, er denne artikkelen ikke noe for deg - men hvis du er noen som ofte bruker nettstedsomformere til å laste ned "320 kbps" MP3 fra Youtube-videoer. , les videre for å finne ut hvorfor du kaster bort tiden din.

Hvilken lydbitrate streamer YouTube i?

For det første spiller Youtube ikke lyd med 320 kbps, selv ikke med den høyeste videooppløsningen. Det kommer ikke engang nær 320 kbps. Youtube bruker to typer lydformater - AAC ( pakket i en MP4-container) eller Opus i en WebM-container.

For AAC vil Youtube spille av en maksimal lydbithastighet på rundt 126 kbps . For Opus kan det være mellom 56 kbps og 165 kbps. Dette er uavhengig av lydkilden formatet blir lastet opp fordi Youtube vil automatisk re-kode videoer for å bruke deres format. Så selv om du laster opp en video med 24/96 tapsfri lyd, vil YouTube konvertere den til 126 kbps AAC i en MP4-container.

Merk: Du kan også prøve å bestemme bitrate for lydfiler manuelt selv.

Når en video når en viss mengde visninger og blir “populær”, vil YouTube automatisk kode en WebM / Opus-versjon av videoen på nytt, som bare kan ha litt høyere kvalitet ( 156 mot 126 kbps) . Det er mange måter å teste dette på, men la oss bruke et gratis nettverktøy kalt “YouTube Video Info”.

//www.youtube.com/watch?v=_OSVhlGmUH4&t=19s

Videoen vi vil bruke vil være “ [Lossless] Dire Straits - Money for Nothing 24 Bit Sound 2K Video ”. Denne videoen ble lastet opp da en MKV ble slått sammen med en tapsfri FLAC-fil, så den skulle høres fantastisk ut.

Nå skal vi kjøre video-URL-en gjennom videoinfo-verktøyet, og her er hva vi får ( merk bitraten sirklet i rødt) . En variabel bithastighetsstrøm mellom 55 og 143 Kbps. Vi kan gjøre dette igjen i VLC, og inspisere kodeken mens du streamer videoen.

Audio Source Matters, men ikke mye

Til tross for bithastigheten, hørtes den videoen virkelig bra ut. Hvorfor det?

Den hadde flott kildemateriale , et tapsfritt format fra et mesterstudiospor. Selvfølgelig kommer det til å høres bedre ut enn et flertall av videoene der ute som bruker fryktelig komprimerte MP3-er som lydkilde. Så selv om den ikke blir levert til deg i rent tapsløst format, høres det fremdeles bedre ut enn den gjennomsnittlige musikkvideoen på Youtube. Men gjør ingen feil at den originale lydkilden komprimeres av YouTube.

Nå som vi er klar over at YouTube komprimerer lyd ned til 128 - 156 Kbps, kan du spørre deg, hva er vitsen med å konvertere YouTube-videoer til 320 Kbps MP3, som nettsteder som tilbyr "MP3-ripp av høy kvalitet" fra YouTube?

Det er det ikke.

Ved å konvertere en YouTube-video til 320 Kbps MP3 skader du faktisk lydkvaliteten. Konverteringssiden vil rive lyden fra YouTube i AAC / MP4-beholderen, og deretter konvertere den til en 320 Kbps MP3. Hver gang du konverterer en lydfil fra ett format til et annet, blir den komprimert igjen - og ved å "sample" en 128 Kbps kilde til 320 Kbps MP3, legger du faktisk bare til en haug med ubrukelige data til filen som tilsvarer unyttig bakgrunnsstøy.

Tenk deg det slik - du har noen gamle VHS-bånd som ligger rundt. Du kopierer dem til datamaskinen din og brenner dem til DVD. Blir de på magisk vis videoer av DVD-kvalitet? Eller si at du har en 500 × 500 bildefil, og at du endrer størrelsen på den til 5000 × 5000. Selv om filstørrelsen øker, blir selve bildet uskarpt, ikke sant?

Det er egentlig det som skjer når du "konverterer" en YouTube-video til en høyere bithastighet. Hvis du vil konvertere YouTube-videoer til lydfiler uten å skade lydkvaliteten, er det bedre å konvertere til et tapsfritt format, som WAV eller FLAC. I det minste på den måten blir den originale YouTube-videoen ikke komprimert under omkoding.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det