Fix: En ukjent Direct X-feil har oppstått på League of Legends

DirectX er en samling applikasjonsprogrammeringsgrensesnitt som brukes til å håndtere oppgaver relatert til multimedia, spesielt spillprogrammering og video, som opererer på Microsoft-plattformer. DirectX brukes også av andre programvarer for visualisering og grafikkoppgaver.

Hva er League of Legends DirectX-feilen?

League of Legends (LoL) er et multiplayer online battle arena (MOBA) spill utviklet for Windows. Noen spillere klarer imidlertid ikke å åpne LoL når en DirectX-feilmelding dukker opp. Meldingen sier:

“En ukjent DirectX-feil har oppstått, og League of Legends kan ikke starte. Forsikre deg om at skjermkortet ditt bruker de nyeste videodriverne fra produsenten. ”

Følg løsningene vi har presentert nedenfor for å løse dette problemet. Alle ble bekreftet at de fungerer av brukere, og vi er sikre på at en av dem vil svare til ditt scenario, og at du vil være i stand til å løse problemet.

Løsning 1: Oppdater drivere for grafikkort

Dette kan være det logiske første trinnet da denne metoden også er foreslått i feilkoden. Siden DirectX er nært knyttet til grafikkortet ditt, kan en feil med DirectX være forårsaket av en gammel videodriver, og du bør laste ned den nyeste versjonen så snart som mulig.

På den annen side har brukere rapportert at oppdatering av driveren forårsaket problemet, noe som betyr at du kanskje kan fikse det ved å rulle driveren tilbake til en tidligere versjon. Det er mange måter du kan gjøre det, så la oss komme i gang.

 • Velg Start-menyknappen nederst til venstre på skjermen, skriv inn Enhetsbehandling, og klikk på den fra resultatlisten øverst. Du kan også bruke Windows Key + R-kombinasjonen ved å klikke begge disse tastene samtidig for å få frem dialogboksen Kjør. Skriv inn “devmgmt.msc” i dialogboksen og klikk OK.

Oppdatere driveren:

 1. Utvid skjermkortdelen i Enhetsbehandling, høyreklikk på grafikkortet ditt og velg alternativet Avinstaller enhet.

 1. Bekreft eventuelle dialoger som kan be deg om å bekrefte valget ditt og for at prosessen skal være ferdig.
 2. Se etter skjermkortdriveren på kortprodusentens nettsted og følg instruksjonene som skal være der på nettstedet. Lagre installasjonsfilen på datamaskinen din og kjør den derfra. Datamaskinen din kan starte flere ganger under installasjonsprosessen.

Rulling av sjåføren:

 1. Høyreklikk på grafikkortadapteren du vil slette, og velg Egenskaper. Etter at Egenskaper-vinduet er åpent, naviger til Driver-fanen og se etter Roll Back Driver-knappen nedenfor.

 1. Hvis alternativet er nedtonet, betyr det at enheten ikke ble oppdatert de siste par dagene, og den har ingen sikkerhetskopifiler som husker den gamle driveren. Dette betyr også at den siste driveroppdateringen sannsynligvis ikke er årsaken til dette problemet.
 2. Hvis alternativet er tilgjengelig for å klikke på, klikker du på det og følger instruksjonene på skjermen for å gå tilbake til forrige versjon av driveren. Start datamaskinen på nytt og sjekk om problemet fortsatt oppstår i ledeteksten.

Merk : Hvis du bruker Windows 10, blir de nyeste driverne ofte installert sammen med andre Windows-oppdateringer, så sørg for at du holder Windows 10-operativsystemet oppdatert. Windows Update kjøres automatisk på Windows 10, men du kan sjekke om det er nye oppdateringer ved å følge instruksjonene nedenfor.

 1. Bruk Windows Key + I-tastekombinasjonen for å åpne Innstillinger på Windows-PCen. Alternativt kan du søke etter "Innstillinger" ved å bruke søkefeltet på oppgavelinjen.

 1. Finn og åpne underdelen "Oppdatering og sikkerhet" i Innstillinger-appen.
 2. Hold deg i Windows Update-fanen og klikk på Kontroller etter oppdateringer-knappen under Oppdateringsstatus for å sjekke om det er en ny versjon av Windows tilgjengelig.

 1. Hvis det er en, bør Windows starte med nedlastingsprosessen umiddelbart, og oppdateringen skal installeres neste gang du starter på nytt.

Løsning 2: Start en full reparasjon av League of Legends Client

Heldigvis har selve spillet flere måter å fikse forskjellige problemer på via det automatiserte reparasjonsverktøyet, som du finner i klientinnstillingene i LoL. Verktøyene er faktisk ganske nyttige, og det er flere som hevder at verktøyet har gjort underverker for dem, selv med denne ukjente DirectX-feilen.

 1. Åpne League of Legends ved å dobbeltklikke på lanseringen, og vente på at den skal se etter nye oppdateringer til spillet eller klienten, og klikk på Start-knappen øverst i Launcher.

 1. Etter at spillet har åpnet, åpner du innstillingene og holder deg under Under-delen Generelt i klientseksjonen og finn alternativet Start full reparasjon inne. Klikk på den og følg instruksjonene på skjermen. Sjekk om prosessen har hjulpet, og om du fremdeles ser den samme feilen mens du spiller.

Løsning 3: Fjern registeroppføringer og installer DirectX på nytt

Som du ser handler feilen om DirectX, så det er kanskje på tide at vi gjør noe med det og faktisk prøver å fikse DirectX. Dette kan enkelt oppnås ved å fjerne en bestemt nøkkel fra registeret og ved å installere DirectX på nytt. Denne metoden er ganske enkel å gjøre, og du bør ikke hoppe over den på vei for å løse problemet.

 1. Siden du skal slette bestemte nøkler fra registeret, anbefaler vi at du trygt sikkerhetskopierer registret ditt for å forhindre andre problemer. Likevel, ingenting galt vil skje hvis du følger instruksjonene.
 2. Åpne Registerredigering-vinduet ved å skrive “Regedit” i søkefeltet eller i dialogboksen Kjør. Naviger til følgende nøkkel i registeret ditt ved å navigere i venstre rute:
HKEY_LOCAL_MACHINE \ Programvare \ Microsoft \ DirectX

 1. Høyreklikk på DirectX-tasten til venstre i navigasjonsruten, og velg Slett-alternativet. Bekreft eventuelle ventende dialoger og start datamaskinen på nytt umiddelbart.

Merk : Hvis du ikke kan slette denne nøkkelen, må du kanskje legge til ekstra tillatelser til kontoen din. Dette kan gjøres enkelt mens du fortsatt er i Registerredigering hvis du følger de nyttige trinnene nedenfor!

 1. Høyreklikk på DirectX-tasten til venstre i navigasjonsruten, og velg Slett-alternativet.
 2. Under alternativet Gruppe eller brukernavn, prøv å finne datamaskinens brukernavn på listen. Hvis du ikke klarer det, klikker du på Legg til >> Avansert >> Finn nå. Du bør kunne se brukerkontoen din under søkeresultatene, så velg den og klikk OK to ganger til du kommer tilbake i Tillatelser-mappen.

 1. Velg kontoen din i gruppen eller brukernavn-delen, og merk av for Full kontroll under Tillatelser for (brukernavnet ditt) og bruk endringene du har gjort.
 2. Etter det kan du høyreklikke på DirectX-tasten og klikke på Slett for å prøve igjen.

Etter dette og etter at du har startet datamaskinen på nytt, er det på tide å installere DirectX på datamaskinen på nytt. Det kan gjøres så enkelt som å laste ned den nyeste versjonen av DirectX for operativsystemet og installere den over den nåværende versjonen.

Prosessen er forskjellig fra ett operativsystem til et annet, og brukere har rapportert at Windows 10-brukere ganske enkelt kan starte PCene sine på nytt i stedet for å installere DirectX på nytt. Andre versjoner kan følge trinnene nedenfor:

 1. Naviger til DirectX End-User Runtime Web Installer Download Side på Microsofts offisielle nettsted.
 2. Klikk på den røde nedlastningsknappen på nettstedet og følg instruksjonene som vises på skjermen for å laste ned Web Installer for DirectX på datamaskinen.

Merk : Microsoft vil sannsynligvis tilby et par av de andre verktøyene etter at du har klikket på Last ned-lenken, men du kan velge å fjerne merket for disse produktene hvis du helst ikke vil installere dem. Hvis du velger å ikke laste ned disse verktøyene, vil navnet Neste bli omdøpt til Nei takk og fortsette.

 1. Utfør DirectX-installasjonen ved å følge instruksjonene fra Microsofts nettsted eller fra DirectX-installasjonsveiviseren. Du må bla gjennom siden Vilkår og betingelser og klikke på Neste-knappen.

 1. Start datamaskinen på nytt og sjekk om den DirectX-relaterte feilen fremdeles vises når du prøver å spille League of Legends.

Løsning 4: Installer spillet på nytt

Å installere spillet på nytt kan høres ut som et desperat trekk, men det er definitivt enklere enn å gjøre noen avanserte feilsøking. Når du gjør fremdriften din i League of Legends, spores den via Riot-kontoen din, vil du definitivt ikke miste noe av fremgangen din.

 1. Først og fremst må du sørge for at du er logget på med en konto som har fått administratortillatelser, ettersom du ikke vil kunne avinstallere programmer med noen annen konto.
 2. Klikk på Start-menyen og åpne Kontrollpanel ved å søke etter det enten der eller i dialogboksen Kjør. Alternativt kan du bare klikke på tannhjulikonet for å åpne innstillingene hvis du bruker Windows 10 OS.
 3. I kontrollpanelet endrer du visningen ved å klikke "Vis som:" Kategori øverst til høyre og klikke på Avinstaller et program under delen Programmer.

 1. Hvis du bruker Innstillinger-appen, skal du klikke på Apper umiddelbart åpne en liste over alle installerte programmer og applikasjoner på din PC.
 2. Finn League of Legends-oppføringen i listen over alle apper, og klikk på den en gang. Klikk på Avinstaller-knappen over listen og bekreft eventuelle dialogbokser du kan bli bedt om. Følg instruksjonene på skjermen for å avinstallere League of Legends og starte datamaskinen på nytt etterpå.
 3. Klikk på denne lenken og sørg for å klikke på Spill gratis / Spill nå-knappen og velg alternativet Allerede registrert i registreringsskjermbildet for å starte nedlastingen umiddelbart.

 1. Finn filen du lastet ned, åpne den og installer League of Legends ved å følge instruksjonene på skjermen og vente på at prosessen skal fullføres. Kontroller om den DirectX-relaterte feilen fortsatt vedvarer.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det