Fix: Windows Hello er ikke tilgjengelig på denne enheten

Både smarttelefon og PC-produsent kjører for tiden for å komme med nye sikkerhetsfunksjoner for produktene sine på grunn av det enkle faktum at folk blir lurt og ranet oftere enn noensinne. Den nye økningen er bruk av smarttelefoner og PCer som lar folk bruke enheten uten å ha mye erfaring på forhånd.

Disse menneskene er vanligvis målet for disse angrepene fordi de aldri har opplevd disse svindlene før. Imidlertid blir folk også frarøvet mobiltelefonene sine på grunn av at de er dyrere enn pengene de har i lommen, og de bærer vanligvis telefonene i hendene, noe som gjør det lettere for tyver. La oss finne ut om dette problemet med Windows 10-sikkerhet.

"Windows Hello er ikke tilgjengelig på denne enheten" Feil på Windows 10

Windows Hello er en ny funksjon som debuterte i 2015 da Windows 10 ble utgitt. Det gjør det mulig for brukerne å beskytte Windows 10-enhetene sine ved hjelp av ansiktsgjenkjenning, fingeravtrykksskanning, etc. Det er en fin måte å beskytte enheten din på, fordi ingen andre enn deg har tilgang til datamaskinen din, og de ikke kan hacke seg i å bruke brutal makt som de kunne med vanlige passord.

Imidlertid begynte brukerne å oppleve problemet etter Creators-oppdateringen der de ikke fikk tilgang til Windows Hello-tjenesten etter oppdateringen. Normalt må enheten din ha enheten, for eksempel en fingeravtrykkskanner for å aktivere denne tjenesten, og det er normalt å forvente at Windows Hello ikke er tilgjengelig på denne enheten ”-meldingen på enheter som ikke støtter denne funksjonen.

Dessverre begynte selv enheter som kjørte Windows Hello normalt og som har de nødvendige komponentene, å oppleve dette problemet. Finn ut hvordan du løser dette ved å følge vår enkle guide.

Løsning 1: Oppdater PC-en til den nyeste tilgjengelige versjonen

Først og fremst bør du sjekke om enheten din kjører den nyeste versjonen av Windows 10 for å begynne å jobbe med problemet. Vanligvis løser den siste oppdateringen gitt av Microsoft disse problemene, og det er ikke vanskelig å få den til å fungere igjen etter at du har installert den nyeste Windows 10-bygningen.

Oppdateringsprosessen er ganske enkel på Windows 10, siden oppdateringene installeres automatisk som standard. Du kan imidlertid se etter oppdateringer manuelt ved å følge trinnene nedenfor:

 1. Bruk Windows Key + I-tastekombinasjonen for å åpne Innstillinger på Windows-PCen. Alternativt kan du søke etter "Innstillinger" ved å bruke søkefeltet på oppgavelinjen.
 2. Finn og åpne delen "Oppdatering og sikkerhet" i Innstillinger-appen.
 3. Hold deg i Windows Update-fanen og klikk på Kontroller etter oppdateringer-knappen under Oppdateringsstatus for å sjekke om det er en ny versjon av Windows tilgjengelig.
 4. Hvis det er en, bør Windows fortsette nedlastingsprosessen automatisk.

Alternativt, hvis oppdateringsprosessen din har problemer, har Microsoft gjort det mulig for brukerne å laste ned oppdateringene manuelt fra deres Update Catalog-nettsted. Finn ut mer nedenfor.

 1. Besøk dette nettstedet for å finne ut hva den siste oppdateringen er. Den skal være plassert øverst på listen til venstre på siden med den nåværende Windows 10-versjonen øverst.
 2. Kopier også KB (Knowledge Base) -nummer sammen med “KB” -bokstaver (f.eks. KB4040724).
 3. Åpne Microsoft Update Catalog og søk etter nummeret du nettopp kopierte.
 4. Klikk på Last ned-knappen til venstre, velg versjonen av operativsystemet ditt (32bit eller 64bit) og last ned filen.
 5. Kjør filen du nettopp lastet ned, og følg instruksjonene på skjermen for å fullføre oppdateringen.
 6. Etter at oppdateringen er ferdig, start datamaskinen på nytt og sjekk om PCen din kjører den nyeste tilgjengelige versjonen.

Løsning 2: Kjør feilsøkingsprogrammet for maskinvare og enheter

Windows har flere innebygde feilsøkingsprogrammer som kan løse noen av de vanligste problemene knyttet til maskinvaren din. Dette betyr at hvis fingeravtrykkskanneren eller webkameraet ditt opplever problemer, bør denne feilsøkingsprogrammet kunne ta seg av dem.

 1. Trykk Windows-tasten fra tastaturet, skriv Feilsøking og velg den.
 2. Klikk på vis alt alternativ øverst til venstre i feilsøkingsvinduet.
 3. Velg maskinvare- og enhetsalternativene fra listen.
 4. Klikk Neste for å kjøre feilsøkingsverktøyet for maskinvare og enheter.

Løsning 3: Oppdater den biometriske fingeravtrykksleseren i Enhetsbehandling

Drivere er en årsak til mange problemer, og brukere må innse hvor viktig det er å holde dem oppdatert. Nye versjoner av Windows kan komme i konflikt med utdaterte drivere som vil føre til at feil som denne relatert til Windows Hello vises. Denne gangen bør du bekymre deg for Bio-Metric-driveren hvis problemet er relatert til fingeravtrykkskanneren eller en annen driver hvis du bruker en annen form for sikkerhet.

 1. Søk etter "Enhetsbehandling" i søkefeltet på oppgavelinjen.
 2. Finn alternativet Biometriske enheter og utvid ved å klikke på pilen til venstre for å få navnet.
 3. Høyreklikk på enheten du bruker for å få tilgang til Windows Hello (for eksempel en fingeravtrykkskanner) og velg alternativet Oppdater driver.
 4. Start datamaskinen på nytt og sjekk om Windows Hello fungerer igjen.

Merk : Hvis dette ikke fungerer for deg, kan du høyreklikke på din biometriske enhet og velge alternativet Avinstaller enhet for å fjerne driveren helt. Etter det, Google navnet på enheten og last ned de nyeste driverne fra produsentens nettsted.

Noen mennesker har også antydet at det å løse problemet ble løst. Dette alternativet ligger også i hurtigmenyen som vises etter at du høyreklikker på enheten.

Løsning 4: Trekk driveren tilbake

Noen mennesker har også antydet at det å løse problemet ble løst. Dette alternativet ligger også i hurtigmenyen som vises etter at du høyreklikker på enheten. Denne løsningen er nyttig på grunn av det faktum at dette problemet dukket opp etter en viss oppdatering i de fleste tilfeller og rullet tilbake driverne bytter til driveren som ble brukt før problemet startet.

 1. Åpne Enhetsbehandling ved å søke etter den i søkefeltet.
 2. Naviger til dine biometriske enheter eller bildebehandlingsenheter hvis problemet er relatert til webkameraet ditt.
 3. Høyreklikk på enheten som forårsaker disse problemene, og velg Egenskaper.
 4. Klikk på alternativet Rull tilbake driver under Driver-fanen og følg instruksjonene på skjermen for å bytte til den tidligere installerte driveren.
 5. Start datamaskinen på nytt og sjekk om Windows Hello fungerer igjen.

Løsning 5: Kontroller om biometri er aktivert på datamaskinen din

Noen kan ha utilsiktet deaktivert biometri på datamaskinen din, eller et av programmene du nylig har installert, kan ha endret dette uten din tillatelse. Uansett, aktiver det ved å følge instruksjonene nedenfor og sjekk om Windows Hello fungerer igjen. Sørg for at du sjekker dette etter at du har prøvd alle løsningene ovenfor.

 1. Hold Windows-tasten og trykk på R-knappen fra tastaturet.
 2. Skriv inn “gpedit.msc” i dialogboksen Kjør, og trykk OK for å åpne redigeringsprogrammet for gruppepolicy.
 3. I venstre del av Editor for lokal gruppepolicy, under Computer Configuration, dobbeltklikker du på Administrative maler og navigerer til Windows-komponenter >> Biometri.
 4. Velg Biometrics-mappen, og naviger til høyre seksjon.
 5. Dobbeltklikk på policyalternativet "Tillat bruk av biometri", merk av i boksen ved siden av "Aktivert" og klikk Bruk eller OK-knappen for å endre denne innstillingen.
 6. Til slutt starter du datamaskinen på nytt for å lagre disse endringene og sjekker om Windows Hello fungerer igjen.

Løsning 6: Tilbakestill fingeravtrykksenheten i BIOS-innstillinger

Endring av BIOS-innstillinger er alltid et vanskelig skritt for uformelle brukere som ikke er så vant til å få tilgang til denne delen bare fordi grensesnittet er forskjellig fra det de er vant til. Imidlertid er disse innstillingene enkle å endre, og du vil definitivt ikke skade deg så lenge du ikke åpner noen ukjente innstillinger, og hvis du følger instruksjonene nedenfor nøye.

 1. Start datamaskinen på nytt og klikk på F8-knappen for å åpne BIOS. Det er ikke nødvendigvis F8-nøkkelen i alle tilfeller, men sørg for at du klikker på knappen i meldingen nederst på oppstartsskjermen (den der logoen og navnet til PC-produsenten din er oppført):

Trykk på __ for å kjøre Setup

 1. BIOS-innstillingene er ikke de samme for alle produsenter, men sørg for at du er kjent med kontrollene fordi du ikke kan bruke musen din i BIOS.
 2. Naviger til fanen Sikkerhet i BIOS og klikk på alternativet Fingeravtrykk.
 3. Etter at den har åpnet, naviger til det siste alternativet som skal lese "Tilbakestill interne fingeravtrykkdata".
 4. Når det vises en popup-melding som sier “Tilbakestill fingeravtrykkdata?”, Velger du Ja.
 5. Naviger til Avslutt-fanen i BIOS og sørg for at du velger alternativet Eksister lagringsendringer, siden du vil miste disse endringene hvis du eksisterer på annen måte.
 6. Vent til datamaskinen din starter og sjekk om problemet fortsatt vedvarer.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det