Hvordan fikser jeg NVIDIA High Definition Audio no Sound Problem på Windows?

Problemet uten lyd oppstår for brukere med NVIDIA High Definition Audio-drivere installert, og det gjenspeiler seg ofte når de bruker HDMI til å streame lyd og video til andre skjermer. Noen ganger vises problemet når du installerer de nyeste driverne, og noen ganger er årsaken mer mystisk.

Uansett, mange brukere møtte det samme problemet, og de var i stand til å komme med sine egne metoder for å løse problemene. Vi har bestemt oss for å inkludere disse metodene og sette dem sammen i en artikkel. Sørg for at du følger løsningene nedenfor nøye for å løse dette problemet!

Hva forårsaker NVIDIA High Definition Audio Ingen lydproblemer på Windows?

Dette problemet er forårsaket av mange forskjellige ting som ofte er grafikkrelaterte, og feilsøkingstrinnene fokuserer ofte på grafiske enheter og drivere i stedet for lyd. Vi har kommet opp med en liste du kan besøke for å finne ut ditt eget scenario og muligens løse problemet. Sjekk det ut nedenfor!

 • Standard lydutgangsenhet er endret - Noen endringer du gjør på datamaskinene dine, for eksempel å installere nye Windows- eller driveroppdateringer, kan endre standard lydutgangsenhet, og du må endre den tilbake.
 • Feil drivere - Det er mulig at driverproblemer forårsaker problemet når du streamer video og lyd via HDMI. Problemet kan være forårsaket av både nye eller gamle drivere, og du bør løse problemet tilsvarende.
 • Innebygd lyd deaktivert i BIOS - Brukere har rapportert at installering av nye drivere deaktiverte lydenheten ombord i BIOS, og du må slå den på igjen.

Løsning 1: Bytt lydutgangsenhet

Det er ganske mulig at en nylig endring, for eksempel en ny Windows-oppdatering eller en ny installert driver, forårsaket at visse ting endret seg. Nye oppdateringer kan noen ganger endre standard lydutgangsenhet til HDMI når den skal være satt til høyttalerne eller hodetelefonene dine. Omvendt er også mulig. Følg trinnene nedenfor for å endre standard lydutgangsenhet.

 1. Høyreklikk på Volum-ikonet nederst til høyre på skjermen og velg avspillingsenheter. En alternativ måte ville være å åpne Kontrollpanel på PC-en og sette Vis etter- alternativet til Store ikoner . Etter det, finn og klikk på alternativet Lyder for å åpne det samme vinduet.
 2. Hold deg i kategorien Avspilling i lydvinduet som nettopp åpnet seg.
 1. Du skal nå kunne se avspillingsenheten du vil angi som standard. Hvis det ikke er tilfelle, høyreklikker du hvor som helst i midten av vinduet og merker av i boksene ved siden av Vis deaktiverte enheter og Vis frakoblede enheter Enheten din skal nå vises.
 1. Venstreklikk på den nylig dukket opp enheten og klikk på Set Default- knappen nedenfor som skal bytte lyden til dem så snart den er koblet til.

Løsning 2: Oppdater eller tilbakefør grafikkdrivere

Dette problemet kan være forårsaket av utdaterte drivere som ikke fungerer bra med enheten din, eller av de nyeste driverne, som rapportert av noen brukere. Selv om noen brukere er skeptiske til å oppdatere grafikkdrivere for å løse lydproblemer, bør du definitivt sjekke ut denne metoden, da den har hjulpet mange brukere med å løse problemene sine.

 1. Klikk på Start-menyknappen, skriv inn “ Enhetsbehandling ” etterpå, og velg den fra listen over tilgjengelige resultater ved å klikke på den første. Du kan også trykke på Windows-tasten + R-nøkkelkombinasjonen for å få opp dialogboksen Kjør. Skriv inn “ devmgmt. msc ”i dialogboksen og klikk OK for å kjøre den.
 1. Siden det er skjermkortdriveren du vil oppdatere på datamaskinen din, utvider du delen Skjermkort , høyreklikker på grafikkortet og velger Avinstaller enhet.
 1. Bekreft eventuelle dialoger eller ledetekster som kan be deg om å bekrefte avinstalleringen av den gjeldende grafikkdriveren, og vent til prosessen er fullført.
 2. Se etter grafikkortdriveren på NVIDIAs nettsted. Skriv inn nødvendig informasjon om kortet og operativsystemet ditt, og klikk på Søk .
 1. En liste over alle tilgjengelige drivere skal vises. Sørg for at du ruller ned til du kommer til ønsket oppføring, klikker på navnet og nedlastningsknappen etterpå. Lagre den på datamaskinen din, åpne den og følg instruksjonene på skjermen .
 2. Når du kommer til skjermbildet Installasjonsalternativer , velger du Custom (Advanced) alternativet før du klikker Neste . Du vil bli presentert med en liste over komponenter som skal installeres. Merk av i boksen ved siden av Utfør en ren installasjonsboks , og klikk Neste og installer driveren.
 1. Kontroller om problemet er løst, og om NVIDIA Control Panel fremdeles viser Access Denied-meldingen!

Alternativ: Rull driveren tilbake

For brukerne som problemet begynte å vises etter at de har installert de nyeste driverne for grafikkortet, er det en annen metode de kan bruke. Det innebærer å rulle tilbake grafikkortdriveren.

Denne prosessen vil se etter sikkerhetskopifiler av driveren som ble installert før de siste oppdateringene, og den driveren vil bli installert i stedet.

 1. Først og fremst må du avinstallere driveren du har installert på maskinen din.
 2. Skriv “ Enhetsbehandling ” i søkefeltet ved siden av Start-menyknappen for å åpne enhetsbehandling-vinduet. Du kan også bruke Windows Key + R-tastekombinasjonen for å åpne dialogboksen Kjør. Skriv devmgmt. msc i boksen og klikk OK eller Enter-tasten.
 1. Utvid delen " Skjermkort ". Dette viser alle nettverkskort som maskinen har installert for øyeblikket.
 2. Høyreklikk på skjermadapteren du vil tilbakestille, og velg Egenskaper . Etter at Properties-vinduet åpnes, naviger til Driver- fanen og finn Roll Back Driver
 1. Hvis alternativet er nedtonet, betyr det at enheten ikke ble oppdatert nylig, eller at den ikke har noen sikkerhetskopifiler som husker den gamle driveren.
 2. Hvis alternativet er tilgjengelig for å klikke på, gjør du det og følg instruksjonene på skjermen for å fortsette prosessen.

Løsning 3: Aktiver lyd ombord i BIOS

Noen ganger deaktiveres innebygd lydenhet automatisk når eksterne lydenheter er koblet til eller når en ny grafikkortdriver er installert. Det er et merkelig problem, men det er ganske enkelt å aktivere lydenheten i BIOS hvis du følger trinnene nedenfor nøye.

 1. Slå på PCen og prøv å angi BIOS-innstillinger ved å trykke på BIOS-tasten når systemet er i ferd med å starte. BIOS-nøkkelen vises vanligvis på oppstartsskjermen, og sier " Trykk på ___ for å gå til Oppsett ." eller noe lignende. Det er også andre nøkler. De vanlige BIOS-tastene er F1, F2, Del, etc.
 1. Nå er det på tide å aktivere innebygd lyd. Alternativet du må endre, ligger under forskjellige faner på BIOS-firmwareverktøy laget av forskjellige produsenter, og det er ingen unik måte å finne det på. Det er vanligvis plassert under kategorien Avansert, men det er mange navn for det samme alternativet.
 2. Bruk piltastene til å navigere til kategorien Avansert eller en lignende lydkategori i BIOS. Inne, velg et alternativ som heter Onboard, Device Configuration, Integrated Peripherals eller noe lignende inni.
 1. Når du har valgt alternativet, vil du kunne finne lydinnstillinger under Audio Controller eller noe lignende, og du kan aktivere det ved å trykke Enter
 2. Naviger til Avslutt- delen og velg Avslutt lagringsendringer . Dette fortsetter med datamaskinens oppstart. Sjekk om problemet vedvarer.

Løsning 4: Bruke High Definition Audio Driver

For noen brukere fungerer ikke Nvidia High Definition Audio Driver, så i dette trinnet endrer vi installasjonen av denne driveren til bare “High Definition Audio Driver”. Det høres rart ut, men dette løser problemet for noen mennesker, så det er bra å prøve. For å gjøre det:

 1. Trykk “Windows” + “R” for å åpne enhetsbehandling.
 2. Skriv inn “Devmgmt.msc” og trykk “Enter”.
 3. Utvid “Lyd-, video- og spillkontrollere” -delen og høyreklikk på alternativet “Nvidia High Definition Audio Device” .
 4. Velg "Egenskaper" -knappen, og klikk deretter på "Driver" -fanen.
 5. Velg alternativet "Oppdater driver" og velg knappen "Nettleser datamaskinen min for driverprogramvare" .Nettleser for driveren manuelt
 6. Deretter klikker du på alternativet " La meg velge fra en liste over tilgjengelig programvare ".
 7. Velg “High Definition Audio Device” og klikk på “Next”.
 8. Følg instruksjonene for å installere denne driveren og sjekke for å se om problemet vedvarer.

Løsning 5: Deaktivering av andre drivere

I noen tilfeller kan det være enkelte drivere installert i enhetsbehandleren som forhindrer deg i å kunne bruke Nvidia Hight Definition-driveren. Derfor anbefales det at du deaktiverer disse driverne og deretter sjekker om problemet er løst. For å gjøre det:

 1. Trykk "Windows" + "R" for å åpne kjøringsprompten.
 2. Skriv inn “devmgmt.msc” og trykk “Enter”.
 3. Utvid "System Devices" -alternativet og se etter en driver som har "SST" i seg (spesielt noe som Intel Smart Sound Technology).
 4. Høyreklikk på denne driveren og velg “Oppdater driver”.
 5. Velg knappen "Nettleser datamaskinen min for driverprogramvare" og klikk på " La meg velge fra en liste over tilgjengelig programvare ".Klikk på La meg velge fra en liste over tilgjengelige drivere på datamaskinen min
 6. Velg “High Definition Audio Device” og klikk på “Next”.
 7. Følg instruksjonene for å installere denne driveren og sjekke for å se om problemet vedvarer.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det