Fix: Feil 0x80042405-0xa001a for verktøy for medieoppretting

Den feilkode 0x80042405-0xa001a tar sin rot i Windows Media Creation Tool som brukes i å lage oppstartbare USB-enheter primært for å installere Windows på en datamaskin. Denne feilmeldingen dukket opp det siste året, og til tross for hyppige oppdateringer fra Microsoft, har den ikke blitt utryddet helt.

Media Creation Tool Error Code 0x80042405-0xa001a i Windows 10

Årsakene til denne feilmeldingen når du prøver å lage et oppstartbart medium, er hovedsakelig relatert til diskinnstillinger. Hvis diskinnstillingene er satt riktig, betyr det sannsynligvis at Media Creation Tool fungerer, og vi må bruke en løsning for å få det til å fungere.

Hva forårsaker feilkode 0x80042405-0xa001a i Media Creation Tool?

Feilkoden 0x80042405-0xa001a har mange forskjellige årsaker, alt fra disketype på USB til verktøy for medieoppretting som ikke fungerer som de skal. Noen av de flere grunnene er:

 • USB er ikke av typen NTFS . NTFS-filsystemer er spesielt designet for det eneste Windows-miljøet, og hvis du vil at Media Creation Tool skal fungere feilfritt, er det best hvis du bruker en NTFS.
 • Det er en feil i Media Creation Tool som alltid gir feilen hvis den kjøres fra en annen stasjon i stedet for der den skal implementere sine operasjoner.
 • Det er ikke nok plass på USB-en din der du prøver å lage media.

Denne feilmeldingen dukker opp igjen og igjen, og selv om vi ikke vet hva som faktisk utløser denne oppførselen, vil løsningene som er oppført nedenfor, fikse det på kort tid. Før du fortsetter, må du forsikre deg om at du er logget på som administrator på datamaskinen din.

Løsning 1: Laste ned Media Creation Tool direkte til USB

Metode 1: Nedlasting til USB-stasjon

Løsningen som ser ut til å fungere hver gang denne feilen oppstår, er å laste ned Media Creation Tool direkte til USB-stasjonen du vil bruke en oppstartbar enhet. Enkelt sagt, last ned verktøyet til den samme USB-en som du vil bruke som installasjonsmedium.

Initialiserer Media Creation Tool i Windows 10

Normalt vil du laste ned verktøyet til din lokale stasjon C og deretter starte applikasjonen derfra og prøve å lage en oppstartbar stasjon. Her vil vi laste den ned direkte til USB og kjøre den derfra.

Så i et nøtteskall, kjør verktøyet direkte fra USB, dvs. kjør MediaCreationTool.exe etter å ha funnet det, og fortsett deretter medieopprettingen etter å ha valgt kildemediet. Forsikre deg om at du kjører kjørbar som administrator.

Metode 2: Nedlasting på harddisk

I noen tilfeller fungerer ikke den første metoden, og feilkoden “0x80042405 - 0xA001A” vises. Derfor vil vi i dette trinnet kopiere filene til USB-stasjonen etter at vi har lastet dem ned på datamaskinens harddisk. For det:

 1. Last ned verktøyet for medieoppretting til Local Drive C.
 2. Start applikasjonen, last ned filene i "C" -stasjonen
 3. Monter " .iso" -filen som ble lastet ned av medieopprettingsverktøyet.

  Merk: Hvis du ikke vet hvordan du monterer en ISO-fil, se denne artikkelen.

 4. Kopier alle filene og mappene på den virtuelle DVD-en til USB-stasjonen som du vil konfigurere som en oppstartbar USB, bortsett fra "Autorun.inf" -filen.
 5. Høyreklikk"Autorun.inf" -filen og velg " Gi nytt navn ".
 6. Endre navnet til “ Autorun . txt ”og trykk“ Enter ”.
 7. Kopier også denne filen til USB-stasjonen og gi den navnet nytt til “Autorun.inf”.
 8. Sjekk om problemet vedvarer.

Løsning 2: Formatering av USB som NTFS

En annen løsning som fungerer bra for noen brukere, er å formatere målet USB som NTFS og deretter kjøre verktøyet for medieoppretting. Årsaken til denne feilen er ukjent fordi det ikke burde være noe problem med å opprette media i et FAT32-format siden medieopprettingsverktøyet formaterer disken uansett før opprettelsen. Vi vil bruke den innebygde diskformateringen, og etter å ha formatert disken vellykket, vil vi prøve igjen.

 1. Trykk på Windows + E og klikk på Denne PC-en til stede i venstre navigasjonslinje.
 2. Her vises USB-enheten din. Høyreklikk på den og velg Format .
Formatering av stasjon til NTFS-filsystem i Windows 10
 1. Et vindu dukker opp og ber deg om alle tilleggsdetaljene. Forsikre deg om at formatet er angitt som NTFS og fortsett.
 2. Etter formatering av disken, kjør Media Creation Tool (du kan også implementere løsning 1 her) og se om problemet er løst.

Løsning 3: Bruke diskbehandling til å konvertere til MBR

Windows Media Creation Tool krever at USB-stasjonen er angitt som en MBR (Master Boot Record) i stedet for GPT (GUID Partition Table). MBR anses som veldig viktig fordi det fungerer som en første oppstartssektor. Denne egenskapen til harddisken lar deg faktisk 'starte' fra USB. Vi bruker Disk Management-verktøyet i Windows for å formatere og konvertere disktypen til MBR.

 1. Trykk Windows + R, skriv inn " diskpart " i dialogboksen og trykk Enter.
 2. Skriv inn kommandoen:
liste disk
Viser opp alle diskene som er koblet til datamaskinen ved hjelp av Disk-delen
 1. Skriv inn kommandoen:
velg disk x

Her er 'x' nummeret på disken du vil lage til et oppstartbart medium. Et eksempel er 'velg disk 0'.

Rengjøring av stasjonen i Windows 10
 1. Nå må vi rense stasjonen riktig før vi prøver å konvertere den til en MBR. Skriv inn følgende kommandoer i rekkefølge, men vent til den rene operasjonen er fullført før du går til neste.
ren konverter mbr
 1. Kjør nå Media Creation Tool igjen og se om problemet er løst.

Løsning 4: Bruke Windows 7 USB / DVD-nedlastingsverktøy

I likhet med medieopprettingsverktøy, ga Microsoft også ut Windows 7 USB / DVS-nedlastingsverktøy i Windows 7 dager for å hjelpe folk med å lage installasjonsmedier. Dette verktøyet utfører også nesten den samme oppgaven som Media creation tool, men du må ha hele ISO-filen allerede til stede i systemet ditt. Media Creation Tool gir deg et lite incitament der det kan laste ned filene fra Microsoft direkte, men her må du gjøre trinnet manuelt.

 1. Last ned ISO-filen fra Microsofts offisielle nettsted og lagre den på et tilgjengelig sted.
 2. Last ned Windows 7 USB / DVD-nedlastingsverktøy fra Microsofts offisielle nettsted og installer det på datamaskinen din.
 3. Etter installasjon, kjør applikasjonen som administrator. I det første trinnet blir du bedt om å velge ISO-fil som du vil lage en oppstartbar stasjon av. Velg ISO som du nettopp lastet ned, og fortsett.
Windows 7 USB / DVD nedlastingsverktøy
 1. Velg nå målstasjonen. Følg instruksjonene på skjermen, så lager du en oppstartbar USB-stasjon på kort tid.

Løsning 5: Bruke Rufus til å lage installasjonsmedier

Rufus er et verktøy som hjelper til med formatering og oppretting av oppstartbare USB-minnepinner. Det er et populært alternativ til Windows Media Creation Tool. Det er raskt og dekker også andre aspekter, for eksempel blinkende BIOS eller arbeid på et system der ingen operativsystem er installert. Som i forrige tilfelle må du imidlertid ha en ISO-fil som allerede er lastet ned lokalt på datamaskinen din.

Opprette medier ved hjelp av Rufus i Windows 10

Du må først velge ISO-filen, og deretter fortsetter medieopprettingsprosessen. Du kan sjekke artikkelen vår Hvordan lage Windows 10 oppstartbar USB ved hjelp av Rufus. Forsikre deg om at du kjører verktøyet som administrator.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det