Fix: Windows Installasjonsfeil 0x80070017

Feilkoden 0x80070017 refererer vanligvis til dårlige installasjonsmedier. Vanligvis vil det forekomme i ett av to tilfeller: når du prøver å installere / installere Windows på nytt eller når du installerer en Windows-oppdatering. Denne feilkoden kan oppstå med hvilken som helst Windows-versjon uavhengig av systemspesifikasjonene dine.

Hvis du får denne feilen mens du installerer / installerer Windows på nytt, ser du det som følger:

Windows kan ikke kopiere filer som kreves for installasjon. Filene kan være ødelagte eller mangler. Forsikre deg om at alle filer som kreves for installasjon er tilgjengelige, og start installasjonen på nytt. Feilkode 0x80070017.

Du kan også støte på 0x80070017-feilen etter at en Windows Update mislykkes.

I hovedsak signaliserer feilen 0x80070017 at filene som blir kopiert fra disken (eller skyen) ikke overgår til harddisken din med samme struktur. Dette kan enten bety at de originale filene blir endret, endret eller ødelagt mens de kopieres til destinasjonen. Men mesteparten av tiden vil du håndtere ødelagte filer eller dårlige sektorer.

Fordi det er to forskjellige scenarier der feilen 0x80070017 kan oppstå, har vi opprettet to separate feilsøkingsveiledninger. Følg metodene som passer til din situasjon. Bruk metode 1 og metode 2 hvis du ser feilen når du installerer / installerer Windows på nytt. Hvis du ser feilen etter at en Windows-oppdatering mislyktes, følg metode 3 og metode 4 .

0x80070017-feilen vises når du installerer / installerer Windows på nytt

Den 0x80070017 feil er en av de vanligste feilkodene som oppstår når brukere forsøker å installere en ny kopi av Windows. Selv om dette kan være et stasjonsproblem, vil det for det meste være en dårlig disk. Siden feilkoden signaliserer en feil under installasjonen eller ødelagt medieinstallatør, bør du starte feilsøkingsoppdraget ditt ved å sørge for at Windows ISO er optimal.

Metode 1: Brenn ISO-filen på nytt optimalt med integritetskontroll

DVDer er tilbøyelige til å utvikle dårlige sektorer gjennom årene, så det er stor sjanse for at du har å gjøre med en dårlig Windows-installasjons-DVD. Hvis du har mulighetene, kan du starte feilsøkingsoppdraget ved å brenne ISO til en ny disk. Gjør deretter en ren installasjon på nytt fra den.

Merk: Forsikre deg om at du brenner DVDen med en pålitelig brenner som ImgBurn med optimal brennhastighet (4x, maks 8x). Hvis det er mulig, instruerer du brennerprogramvaren om å verifisere DVD-ens integritet på slutten av skrivesyklusen. I ImgBurn gjøres dette ved å merke av i boksen ved siden av Verify.

Hvis du får den samme 0x80070017- feilen på nøyaktig samme sted fra den nye disken, har du kanskje å gjøre med en ødelagt ISO-fil. I så fall laster du ned ISO-filen på nytt og brenner den til en ny disk.

Merk: Hvis du har en levedyktig Windows-lisens, kan du besøke Microsofts nettsted og sette inn produktnøkkelen for å motta ISO-filen (for Windows 7) eller bruke Media Creation Tool (for Windows 8, 10) for å laste ned ISO. Du kan bruke disse koblingene til å hente den offisielle Windows-installasjonen ISO og deretter brenne den til en ny disk.

Metode 2: Installere Windows fra en flash-pinne

Hvis metode 1 ikke fungerte, bør du rette oppmerksomheten mot DVD-stasjonen. Selv om dette er mindre vanlig, kan den optiske stasjonen gå dårlig og utløse 0x80070017- feilen mens den ikke leser innholdet på Windows-installasjonsmediedisken. Imidlertid kan vi unngå å bruke en defekt optisk stasjon ved å overføre Windows-installasjonen ISO til en flash-disk og gjøre den oppstartbar.

Avhengig av Windows-versjonen din, vil de neste trinnene være forskjellige. Microsoft har utviklet en dedikert programvare som kan gjøre USB oppstartbar for installasjonsformål, men den fungerer bare med Windows 8.1 og Windows 10. Hvis du har en eldre Windows-versjon, følg den andre guiden.

1. Windows 8.1 og Windows 10

Hvis du eier en lisensiert kopi av Windows 8.1 eller Windows 10, kan du bruke Windows Media Creation-verktøyet til å lage en oppstartbar USB. På denne måten kan du unngå å bruke DVD-stasjonen når du installerer operativsystemet på nytt. Oppsettet er ekstremt enkelt, bare sørg for at du har en fungerende internettforbindelse, tilstrekkelig datalagring på datamaskinen din og en tom USB-ekstern stasjon på 8 GB eller mer. Her er en rask guide til bruk av Media Creation Tool:

 1. Last ned Media Creation Tool fra Microsofts nettsted.

 2. Start Media Creation Tool og trykk på Accept for å godta lisensvilkårene. Velg deretter Opprett installasjonsmedium for en annen PC og trykk Neste.

 3. I neste vindu må du velge språk , Windows-versjon og arkitektur . Du kan også automatisere prosessen ved å merke av i ruten ved siden av Bruk de anbefalte alternativene for denne PC-en. Men husk at dette vil automatisk sette utgaven til Windows 10. Hvis du har Windows 8, still den inn manuelt.

 4. Velg USB-flashstasjon og treff Neste .

 5. Sett nå flash-USB-disken din, velg den i Media Creation-verktøyet og trykk Neste for å fortsette. Du må kanskje trykke på oppdatering noen ganger til den blir synlig.

  Merk: Husk at det forrige innholdet på USB-flashstasjonen går tapt. Hvis du har noe viktig på stasjonen, kan du flytte det før du bruker verktøyet for oppretting av media med flash-stasjonen.

 6. Programvaren vil automatisk formatere flash-stasjonen, laste ned Windows-bildet og gjøre det oppstartbart.

 7. På slutten av prosessen skal flash-stasjonen bli startbar. Start enheten på nytt og installer Windows på nytt.

  Merk: Hvis den ikke starter opp, angir du BIOS / UEFI-innstillingene og gjør USB først på oppstartsprioritetslisten.

2. Windows XP, Windows Vista, Windows 7

Dessverre har Microsoft ikke offisielt gitt måtene å gjøre Windows 7 eller eldre oppstartbar fra en flash-stasjon. På grunn av dette blir vi tvunget til å bruke en tredjepartsløsning for å holde ting enkelt.

Hvis du har en gyldig Windows-lisensnøkkel, men ikke har ISO-filen, kan du gå til denne lenken og angi Windows-produktnøkkelen. Du vil da kunne laste ned den offisielle ISO-filen til datamaskinen din.

Når du har sikret ISO-filen, er det på tide å kopiere den til en flash-stasjon og gjøre den oppstartbar. Den enkleste og mest pålitelige løsningen jeg klarte å finne, er uten tvil å bruke Universal USB Installer . Her er en rask guide til bruk av den:

 1. Last ned Universal USB-installasjonsprogrammet fra denne lenken.

 2. Åpne Universal USB-installasjonsprogrammet og få tilgang til rullegardinmenyen under trinn 1 . Velg deretter installasjonsprogrammet som passer for din Windows-versjon.

 3. Gå ned til trinn 2 og trykk på Bla gjennom- knappen. Velg deretter Windows ISO-filen og trykk Åpne for å laste den inn i Universal USB Installer.

 4. I trinn 3 bruker du rullegardinmenyen til å velge flash-stasjon. Forsikre deg om at det har nok plass til å imøtekomme ISO-bildet. Til slutt merker du av i boksen ved siden av We Will Fat32 Format.

 5. Når alt er i orden, klikker du på Opprett- knappen og venter på at flash-stasjonen din skal kunne startes opp.

 6. Start fra USB-stasjonen og installer Windows på den måten. Installasjonen skal lykkes uten 0x80070017-feilen.

Feilen 80070017 vises når du installerer en Windows Update

Hvis du ser feilen 80070017 etter at en Windows-oppdatering mislykkes, har datamaskinen din enten problemer med å hente oppdateringsfilene eller når den prøver å installere dem på systemet ditt. I situasjoner som dette er feilen vanligvis på Microsoft-serverne som er ansvarlige for distribusjon av oppdateringene, men det er ikke et gitt faktum.

Du har to måter fremover: du kjører enten feilsøkingsprogrammet for Windows-oppdatering og håper at det løser problemet automatisk, eller bruker Windows-oppdateringen manuelt via Windows Update-katalogen.

Metode 3: Kjøre feilsøkingsprogrammet for Windows Update

Windows Update feilsøking er ikke spesielt effektiv, men noen brukere har rapportert at den klarte å eliminere 80070017-feilen. Før du bruker dette verktøyet, må du sørge for at internettforbindelsen fungerer som den skal. Følg deretter trinnene nedenfor:

 1. Trykk på startlinjen i Windows nederst til venstre, søk etter " feilsøk " og få tilgang til feilsøkingsverktøyet .

 2. Velg Windows Update , og klikk deretter Kjør feilsøkingsprogrammet .

 3. Hvis feilsøkingsprogrammet klarer å finne et underliggende problem, blir du bedt om å starte på nytt.

 4. Etter omstart, gå tilbake til Windows Update- menyen og prøv å bruke oppdateringen på nytt.

Metode 4: Oppdater manuelt via Windows Update Catalog

Hvis feilsøkingsprogrammet for oppdatering ikke løste problemet, kan du laste ned Windows-oppdateringsfilene manuelt og installere dem på systemet ditt. Du må få tilgang til Windows Update-katalogen og søke etter den spesifikke oppdateringen etter kb-nummeret. Her er en trinnvis veiledning om hvordan du gjør dette:

 1. Gå først til Windows-oppdatering og identifiser oppdateringen som ikke klarer å installere og kopiere KB-nummeret. Du må senere spørre Microsoft Update-katalogen.

 2. Deretter går du til Windows Update Catalog- nettstedet og limer inn KB-nummeret i søkefeltet.

 3. Klikk nå Last ned- knappen tilknyttet arkitekturen til systemet ditt. Ikke last ned x64-versjonen hvis du har en 32-biters arkitektur fordi den ikke installeres riktig.

  Merk: Hvis du deaktiverte Internet Explorer på systemet ditt, starter ikke nedlastingen. Alternativt kan du åpne lenken i Edge.

 4. Når .msu- filen er lastet ned til systemet ditt, åpner du den og følger instruksjonene på skjermen for å installere den.

 5. Start systemet på nytt og gå tilbake til Windows-oppdateringen for å se om oppdateringen brukes.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det