Hvordan fikser jeg ingen enheter oppdaget i Corsair Utility Engine?

Corsair's Utility Engine (også kjent som CUE) er en programvare som primært er ment å kontrollere Corsair perifere enheter som er koblet til datamaskinen din. Disse eksterne enhetene spenner fra tastaturer til mus og hva annet. Det regnes også som en av de beste perifere kontrollprogramvarene der ute i markedet.

Til tross for at hyppige oppdateringer får mange brukere et problem der de ser meldingen 'Ingen enhet oppdaget ' i programvaren. Dette er et veldig tilbakevendende problem og oppstår vanligvis i to scenarier:

 1. Enheten din er ikke koblet til datamaskinen din, og dermed kan ikke Corsair Utility Engine oppdage den.
 2. Enheten din er koblet til datamaskinen din, fungerer også, men den oppdages ikke av motoren. Her vil hovedfunksjonene fungere (for eksempel vil tastaturet skrive og musen vil fungere), men RGB-kontroll og avanserte makroer vil ikke være tilgjengelige.

Hvis du passer til den første saken, må du koble enheten til datamaskinen for at den skal fungere. Hvis du passer til sistnevnte, fortsett med artikkelen der vi feilsøker problemet.

Hva forårsaker feilen "Ingen enhet oppdaget" i Corsair Utility Engine?

Etter å ha mottatt flere brukerrapporter, undersøkte vi og konkluderte med at feilen oppstod på grunn av flere forskjellige årsaker. Noen av dem er, men ikke begrenset til:

 • iCUE har ikke kontroll: I noen tilfeller så vi at kontrollen av periferiutstyret ikke var under kontroll av verktøyet. Sletting av noen få registeroppføringer løser vanligvis problemet og gir kontroll tilbake til verktøyet.
 • CUE i feiltilstand: Dette er tilfelle med forskjellige perifere kontrollsystemer hvor de er i feiltilstand og bare trenger å starte på nytt for å få dem i gang igjen.
 • Utdatert CUE: Hvis Corsair Utility Engine ikke er oppdatert til den nyeste versjonen, vil du oppleve mange problemer fordi den nyeste maskinvaren er designet for å kjøre med den nyeste programvaren.
 • Maskinvarekomplikasjon: Hvis maskinvaren din ikke samsvarer med enhetene som støttes av verktøyet, vil du ikke kunne kontrollere dem ved hjelp av verktøyet, ettersom de ikke ble opprettet for å bli oppdaget av verktøyet.
 • BIOS-bryter: Corsair-enheter har også BIOS-brytere på seg som bytter dem i forskjellige moduser. Hvis bryteren ikke er i riktig posisjon, vil ikke periferien bli oppdaget av motoren.
 • Ødelagt CUE-profil: Corsair Utility Engine har flere profiler lagret i programvaren. Disse profilene styrer hvordan enheten din vil reagere og hva deres RGB-mønster vil være osv. Hvis profilen din er korrupt eller ikke fungerer som den skal, vil du oppleve problemer.
 • Dårlig USB-port: Denne årsaken ser ut til å bli ignorert av mange forskjellige brukere; en dårlig USB-port vil ikke oppdage enheten du nettopp har koblet til, og du vil oppleve mange problemer. Endring av USB-port hjelper vanligvis.
 • Periferiutstyr svarer ikke: Det er også en mulighet for at periferiutstyret ditt ikke svarer etter behov. Hard tilbakestilling av periferiutstyr kan løse problemet umiddelbart.
 • Problem med enheten: Hvis ingen av de ovennevnte årsakene stemmer overens, er det en mulighet for at det er et problem med enheten din. Du kan åpne en supportbillett og se om Corsair-tjenestemenn kan hjelpe deg.

Før du begynner med løsningen, må du sørge for at du er logget på som administrator på datamaskinen din. Videre bør du også ha en aktiv internettforbindelse.

Løsning 1: Start Corsair Utility Engine på nytt

Det aller første trinnet vi vil utføre i feilsøkingen vår, vil være der vi starter programmet Corsair Utility Engine på nytt. Perifer programvare blir ofte ikke responsiv eller kommuniserer ikke med maskinvaren på grunn av deres tekniske natur og drift.

Her lukker det bare om å starte Utility Engine det eksisterende vinduet, tømmer alle midlertidige data og initialiseres igjen når du starter det igjen.

 1. Lukk Corsair Utility Engine. Trykk nå på Windows + R, skriv “taskmgr” i dialogboksen og trykk Enter.
 2. En gang i oppgavebehandling, søk etter prosessen med CUE (Corsair Utility Engine), høyreklikk på den og velg Avslutt oppgave .
 3. Sjekk også oppgavelinjen og se om noen forekomster av programmet kjører. Hvis det er, høyreklikker du på det og velger
 4. Start nå motoren igjen og sjekk om problemet er løst. Vurder å koble til den eksterne enheten også.

Løsning 2: Endre USB-port

Den neste tingen vi kan gjøre er å endre USB-porten der enheten din er koblet til. Normalt støtter Corsair Utility Engine fullt ut 2.0-porter, men i noen tilfeller kom vi over tilfeller der bare 3.0-porter ble oppdaget av Utility.

Det kan også være mulig at USB-porten du har koblet til din eksterne enhet, ikke fungerer som den skal. Det oppdager kanskje tastaturet ditt med grunnleggende funksjoner, men implementerer kanskje ikke flere funksjoner. Her anbefaler vi å endre porten som periferiutstyret er koblet til. Prøv også å bruke portene på baksiden av PC-tårnet hvis du kobler til de fremre. Prøv alle kombinasjoner og se om noe fungerer for deg og verktøymotoren oppdager periferiutstyret ditt.

Løsning 3: Installere den nyeste versjonen av programvaren

Ingeniører av Corsair lanserer kontinuerlig oppdateringer for Corsair Utility Engine over tid, enten for å implementere nye funksjoner eller fikse eksisterende feil. Det samme er tilfellet med Windows selv. Hvis du har utdatert Engine eller Windows, er det sjanse for at periferiutstyret ditt er koblet til riktig, men programvaren kan ikke oppdage det. Her, i denne løsningen, vil vi sørge for at du har den nyeste versjonen av Corsair og Windows og se om oppdatering løser problemet.

 1. Naviger til Corsairs offisielle nedlastingsside og sjekk den nyeste versjonen av programvaren som er tilgjengelig. Hvis den er nyere, kan du laste den ned til et tilgjengelig sted.
 2. Trykk nå på Windows + R, skriv “ appwiz. cpl ”i dialogboksen og trykk Enter.
 3. Søk etter eksisterende iCUE-programvare, høyreklikk på den og velg Avinstaller .
 4. Start datamaskinen på nytt etter at du har avinstallert programvaren . Høyreklikk nå på den kjørbare filen du nettopp lastet ned, og klikk Kjør som administrator . La programvaren bli installert. Start datamaskinen på nytt når den gjør det .
 5. Prøv nå å starte Corsair Utility Engine og se om periferiutstyret ditt blir tilkoblet.

Merk: Før du installerer den nye programvaren, må du slette følgende registeroppføring ved å navigere til registereditoren ved å trykke Windows + R, skrive “regedit” og trykke Enter.

HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Corsair \ Corsair Utility Engine

Dette vil hjelpe til med å utrydde alle lagrede konfigurasjoner.

Hvis perifere enheter fremdeles ikke blir koblet til og oppdaget av verktøyet, kan du gå videre der vi oppdaterer Windows til den nyeste versjonen.

 1. Trykk på Windows + S, skriv " oppdatering " i dialogboksen og åpne innstillinger for Windows Update.
 2. Klikk nå på Se etter oppdateringer . Hvis du allerede har noen oppdateringer i påvente, må du sørge for at den blir installert.
 3. Start datamaskinen på nytt etter at oppdateringen er ferdig. Sjekk om problemet er løst.

Løsning 4: Kontroller maskinvarekompatibilitet

Hvis eksterne enheter ikke støtter iCUE-programvare, vil du ikke kunne koble den på noen måte. Vi kom over mange brukere som trodde at deres perifere støttet RGB-farger, men i stedet støttet de bare statiske eller forhåndsdefinerte farger.

Derfor bør du merke av i periferiutstyret eller notere modellen og sjekke Corsairs offisielle nettsted for kompatible enheter eller Corsair Forums for støtte for andre enheter. Sjekk om du kan finne enheten. Hvis du ikke kan, og enheten din ikke er oppført, betyr det sannsynligvis at periferiutstyret ikke støtter iCUE, og du vil ikke kunne koble dem begge uansett. Du kan endre maskinvaren i dette tilfellet.

Løsning 5: Endre BIOS-bryter

En annen ting å prøve er å endre BIOS-bryteren på periferiutstyret. Denne løsningen er normalt bare gyldig for tastaturer. Corsair Keyboards har flere BIOS-brytere på ryggen for å endre funksjonaliteten til tastaturet i henhold til brukerens preferanser. Hvis riktig BIOS-bryter ikke er aktiv, vil du ikke kunne koble den eksterne enheten til Utility Engine overhodet.

 1. Start Corsair Utility Engine og gå til skjermen der du blir bedt om feilen. Sørg også for at utstyret ditt er koblet til i riktig USB-port, og at den normale funksjonen fungerer.
 2. Finn nå BIOS-bryteren som vist i figuren nedenfor, og endre den. Prøv å koble den til igjen og se om verktøyet oppdager tastaturet.
 3. Hvis det ikke blir oppdaget, kan du bytte til en annen BIOS-modus. Fortsett å tukle til du snubler over den riktige.

Hvis du ikke har disse bryterne på tastaturet, kan vi prøve en annen løsning som setter tastaturet i BIOS-modus.

 1. Hold og trykkWindows-tasten (øverst til høyre på tastaturet) og F1 samtidig for rundt tre sekunder. Du vil gå inn i BIOS-modus.
 2. Hold nå de samme knappene i like lang tid for å avslutte BIOS-modus, og sjekk om du kan oppdage tastaturet i verktøyet.

Merk: En annen ting du kan prøve er å koble fra den eksterne enheten. Deretter trykker og holder duESC -tasten når du skal koble tilleggsutstyr og se om tastaturet oppdages riktig. Dette er en hard tilbakestilling av enheten.

Løsning 6: Opprette ny CUE-profil

Et annet sjeldent, men enkelt tilfelle som vi kom over, var hvor brukerens CUE-profil ble ødelagt, og Utility Engine kunne derfor ikke fungere ordentlig. Dette er et veldig vanlig problem, siden hver enkelt har forskjellige CUE-profiler, og disse kan komme i konflikt med programvaren når som helst.

 1. Start Corsair Utility Engine og naviger til Hjem . Nå klikker du på pluss -ikonet for å opprette en ny profil.
 2. Etter å ha navngitt den nye profilen, trykk Enter for å opprette den.
 3. Klikk nå på tilkoblede enheter og sett dem som standard (ingen farge).
 4. Lagre endringer og avslutt. Start motoren på nytt og plasser denne (eller aktiver den) øverst for best mulig prioritet.
 5. Lag nå en ny profil der du angir RGB-farger for periferiutstyr. Prøv å bytte mellom de to og se om RGB-kontrollen fungerer som den skal uten problemer.

Løsning 7: Installere enhetsdrivere på nytt

En annen ting å prøve før vi går videre til å kontakte Corsair Support, er å sjekke om vi har riktige enhetsdrivere installert mot perifere enheter. Drivere er hovedkomponentene som kobler enheten (maskinvare) til operativsystemet og annen programvare (for eksempel Corsair Utility Engine). Hvis driverne på en eller annen måte er korrupte eller ikke fungerer, vil du oppleve mange problemer, inkludert den som diskuteres.

I denne artikkelen vil vi navigere til enhetsbehandling og avinstallere enheten og koble den til igjen. Dette vil installere standarddriverne. Hvis standarddriverne ikke fungerer, vil vi oppdatere dem.

 1. Trykk Windows + R, skriv “devmgmt.msc” i dialogboksen og trykk Enter.
 2. Når du er i enhetsbehandling, søker du etter enheten. Den er vanligvis oppført under Human Interface Device. Høyreklikk på den og velg Avinstaller enhet .
 3. Koble den eksterne enheten, vent i noen sekunder og koble den til igjen. Høyreklikk nå på hvilket som helst mellomrom og klikk på Skann etter maskinvareendringer . Enheten din blir oppdaget automatisk. Sjekk om motoren oppdager den.
 4. Hvis ikke, høyreklikker du på maskinvaren og velger Oppdater driver . Du kan enten automatisk oppdatere drivere herfra eller navigere til produsentens nettsted og laste ned driverne derfra.
 5. Start datamaskinen på nytt etter at driverne er installert, og sjekk om problemet er løst.

Løsning 8: Kontakt support

Hvis ingen av metodene ovenfor fungerer, kan du alltid kontakte Corsairs offisielle støtte og se hva de tar på problemet. Vanligvis, hvis du har produktet under garanti, vil du sannsynligvis få enheten din endret hvis den faktisk er feil. Hvis det ikke er feil, vil de veilede deg om hvilke skritt du må ta for å løse problemet.

Naviger til Corsairs offisielle hjelpeside og velg kategorien iCUE . Gå til bunnen og klikk på Kontakt oss . Lag en billett med alle opplysningene dine sammen med e-postadressen din og send inn. En tjenestemann vil snart komme tilbake til deg.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det