Slik løser du Git-feil: Du må løse din nåværende indeks først

Feilen " Du må løse din nåværende indeks først " oppstår i Git og betyr at det er en sammenslåingskonflikt, og med mindre du løser konflikten, får du ikke kassen til en annen gren. Denne feilmeldingen betyr også at en sammenslåing mislyktes, eller at det er konflikter med filene.

Feil: Du må løse din nåværende indeks først i Git-kildekontroll

Hva er alle disse filene, sammenslåingene og konfliktene? Disse vilkårene vil være ukjente for deg hvis du er nybegynner i å bruke Git. Git er en versjonskontrollplattform som lar flere personer jobbe med filer samtidig og skyve den lokale kopien av koden til den som er lagret i skyen. På denne måten hvis du endrer noe nedlastet (eller allerede presset) kode og skyver den igjen til skyen, vil endringene bli overskrevet i skyen av din lokale kopi.

Git har et konsept med grener. Det er en hovedfilial og flere andre filialer forgrener seg fra den. Denne feilen oppstår spesielt hvis du bytter fra en gren til en annen (ved hjelp av kassen) og det er konflikter i filene til den nåværende grenen. Hvis de ikke blir løst, vil du ikke kunne bytte gren.

Hva forårsaker Git-feilen: Du må løse din nåværende indeks først?

Som nevnt tidligere er årsakene til denne feilen ganske begrenset. Du vil oppleve denne feilen fordi:

  • En sammenslåing mislyktes, og du må løse sammenføyningskonflikten før du går videre med andre oppgaver.
  • Det er konflikter i filene på din nåværende (eller målrettede gren), og på grunn av disse konfliktene vil du ikke kunne sjekke ut av en gren eller push-kode.

Før du fortsetter med løsningen, må du sørge for at du har riktig versjonskontroll, og det er lurt å stoppe andre teammedlemmer fra å endre koden før du løser konflikten.

Løsning 1: Løse sammenslåingskonflikten

Hvis sammenslåingen ikke løses automatisk av Git, etterlater den indeksen og arbeidstreet i en spesiell tilstand som hjelper deg med å få all informasjonen du trenger for å løse sammenslåingen. Filene som har konflikter vil bli merket spesielt i indeksen, og til du løser problemet og oppdaterer indeksen, vil du fortsette å motta denne feilmeldingen.

  1. Løs alle konfliktene . Kontroller filene som har konflikter, ettersom de blir markert av indeksen, og gjør endringer i dem tilsvarende.
  2. Etter at du har løst alle eksisterende konflikter, legger du til filen og deretter forplikter deg .

Et eksempel er:

$ git legg til file.txt $ git forpliktelse

Du kan legge til din personlige kommentar mens du forplikter deg. Et eksempel er:

$ git commit –m “This is Appuals Git repository”
  1. Etter at du har løst konflikten, kan du prøve å sjekke ut din eksisterende filial og se om problemet er løst.

Løsning 2: Tilbakestille sammenslåingen

Det er mange tilfeller der du slår sammen grener og roter til. På grunn av alle konfliktene og forvirringen, er prosjektet nå et rot, og teammedlemmene klandrer deg for det. I dette tilfellet må du tilbakestille tidligere forpliktelse (fusjonsforpliktelsen) . Dette vil angre sammenslåingen helt og bringe hele prosjektet tilbake til en tilstand når du ikke gjorde noen sammenslåinger. Dette kan være en livredder hvis du har ødelagt ting uten reparasjon.

For å tilbakestille sammenslåingen , skriv inn følgende:

$ git reset -–merge

Ovennevnte kommando vil nullstille indeksen og oppdatere filene i arbeidstreet som er forskjellige mellom 'commit' og 'head'. Imidlertid vil den beholde filene som er forskjellige mellom indeksen og arbeidstreet.

Du kan også prøve å tilbakestille HEAD ved å bruke følgende kommando:

$ git tilbakevend HEAD

Hvis du vil spesifisere den eksakte fletteforpliktelsen du vil tilbakestille, kan du bruke den samme tilbakestillingskommandoen, men spesifisere flere parametere. SHA1-hasjen av fusjonsforpliktelsen vil bli brukt. -M etterfulgt av 1 indikerer at vi vil beholde foreldresiden av sammenslåingen (grenen vi smelter sammen i). Resultatet av denne tilbakevendingen er at Git vil opprette en ny forpliktelse som ruller tilbake endringene fra fusjonen.

$ git revert -m 1 dd8d6f587fa24327d5f5afd6fa8c3e604189c8d4>

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det