How to Make a User Account an Administrator on Windows 10

There are two different kinds of user accounts on Windows 10 – Standard User accounts and Administrator accounts. The difference between these two user account types is not of functionality but of permissions and authority.

Administrator accounts have complete autonomy and control over every single aspect of a Windows 10 computer – from changing computer settings for all user accounts on the computer and installing applications to getting through User Access Control (UAC), Administrator accounts can do it all. Standard User accounts, on the other hand, are relatively more limited in what they have control over – Standard Users can launch applications but not install any new ones, they can change settings but only as long as the settings they fiddle with don’t affect any other user accounts on the computer, and you need to type in the username and password for an Administrator account to get through any UAC prompts on a Standard User account on Windows 10.

On older versions of Windows, another user account type known as “Guest” used to exist, but nothing of the sort exists on Windows 10. When you create a new user account on a Windows 10 computer, it is created as a Standard User account by default, although you can choose to turn it into an Administrator account while you create it. Standard User accounts are extremely useful for when you need to create a user account for a child or for someone who cannot be trusted to not make a mess of things if given too much power but won’t fit the bill for someone who needs to have a significant amount of access to and control over a computer.

Hvis du vil gi en standardbrukerkonto på en Windows 10-datamaskin mer autonomi og kontroll over datamaskinen, må du gjøre den om til en administratorkonto, noe som absolutt er mulig. Følgende er de fire forskjellige måtene du kan gjøre om å gjøre en standardbrukerkonto på en Windows 10-datamaskin til en administratorkonto:

Merk: Det anbefales at du prøver å gjøre en standardbrukerkonto til en administratorkonto mens du er logget på en eksisterende administratorkonto, siden de fleste metodene som er oppført og beskrevet, krever administrative rettigheter. Hvis du ikke allerede er logget på en administratorkonto, må du gå gjennom UAC-instruksjonene ved å bruke brukernavnet og passordet til en administratorkonto på datamaskinen.

Metode 1: Bruk innstillingsverktøyet for Windows 10

Først og fremst kan du bruke innstillingsverktøyet til Windows 10 for å gjøre en allerede eksisterende standardbrukerkonto til en administratorkonto. Det er ganske enkelt ettersom du bruker et grafikkbasert grensesnitt for å få jobben gjort. Hvis du vil gjøre det, må du:

 1. Åpne Start-menyen .
 2. Klikk på Innstillinger for å åpne Windows 10 s Innstillinger verktøyet.
 3. Klikk på Kontoer .
 4. Klikk på Familie og andre personer i venstre rute i vinduet .
 5. Under delen Andre personer i høyre rute, finn og klikk på Standardbrukerkontoen du vil lage administrator.
 6. Klikk på Endre kontotype .
 7. Åpne rullegardinmenyen rett under alternativet Kontotype og klikk på Administrator for å velge den.
 8. Klikk på OK .
 9. Lukk innstillingsverktøyet .

Så snart du gjør det, blir den valgte standardbrukerkontoen omgjort til en administratorkonto og vil få alle de samme rettighetene som den gjennomsnittlige administratorkontoen. Den samme prosessen som beskrevet ovenfor kan også brukes til å gjøre en administratorkonto til en standardbrukerkonto - alt en bruker trenger å gjøre er å klikke på standardbruker i stedet for administrator i rullegardinmenyen i trinn 7 .

Metode 2: Endre brukerkontotype fra Kontrollpanel

En av de mest fremtredende funksjonene i Windows-operativsystemet er muligheten til å gjøre det samme på en rekke forskjellige måter. Windows 10 har også kontrollpanelet - et verktøy som har vært konstant gjennom de mange forskjellige iterasjonene av Windows som har eksistert, og det kan også brukes til å endre kontotypen til en brukerkonto. For å gjøre en standard brukerkonto til en administratorkonto ved hjelp av denne metoden, må du:

 1. Høyreklikk på Start-menyknappen eller trykk på Windows-logotasten + X for å åpne WinX-menyen .
 2. Klikk på Kontrollpanel i WinX-menyen for å starte kontrollpanelet .
 3. Med Kontrollpanel i kategorivisning , klikk på Endre kontotype under delen Brukerkontoer .
 4. Finn og klikk på standardbrukerkontoen du vil gjøre om til en administratorkonto.
 5. Klikk på Endre kontotype .
 6. Klikk på alternativknappen ved siden av administratoralternativet for å velge den.
 7. Klikk på Endre kontotype og du er ferdig!

Du kan nå lukke kontrollpanelet ettersom den valgte standardbrukerkontoen har blitt omgjort til en administratorkonto.

Metode 3: Endre kontotype fra brukerkontoer-verktøyet

En litt mer sofistikert, men mye mer direkte måte å endre kontotypen til en brukerkonto på Windows 10, er å gjøre det fra brukerkontoer-verktøyet som finnes i alle versjoner av Windows-operativsystemet. For å bruke denne metoden, må du:

 1. Trykk på Windows-logotasten + R for å åpne en Kjør- dialog.
 2. Skriv netplwiz i dialogboksen Kjør, og trykk Enter for å starte brukerkontoer .
 3. Under delen Brukere for denne datamaskinen: Finn og klikk på Standardbrukerkontoen du vil gjøre om til en administratorkonto for å velge den.
 4. Klikk på Egenskaper .
 5. Gå til fanen Gruppemedlemskap .
 6. Klikk på alternativknappen ved siden av administratoralternativet for å velge den. I denne dialogboksen vil du også se et alternativ som kalles Annet , og velge hvilket som lar deg velge fra en rekke forskjellige tilgangs- og kontrollnivåer som spenner fra Backup-operatører og Power-brukere til Remote Desktop-brukere, men ingen av disse har samme tilgang til og kontroll over en Windows 10-datamaskin som en administratorkonto, så det er bedre å ikke ta hensyn til dem.
 7. Klikk på Bruk og deretter på OK .
 8. Klikk på Bruk og deretter på OK i vinduet Brukerkontoer .

Metode 4: Endre brukerkontotype fra en forhøyet ledetekst

Sist, men absolutt ikke minst, kan du gjøre en standardbrukerkonto på en Windows 10-datamaskin til en administratorkonto, alt fra komforten til en forhøyet ledetekst. Alt som trengs er et par enkle kommandoer! Hvis du vil bruke denne metoden til å gjøre en standardbrukerkonto til en administratorkonto, må du:

 1. Høyreklikk på Start-menyen eller trykk på Windows-logotasten + X for å åpne WinX-menyen .
 2. Klikk på ledetekst (administrator) for å starte en forhøyet ledetekst som har administrative rettigheter.
 3. Skriv inn følgende kommando i den forhøyede ledeteksten , og erstatt Kontonavn med det nøyaktige navnet på Standardbrukerkontoen du vil gjøre om til en administratorkonto, og trykk deretter på Enter :

  net localgroup Administrators AccountName / add

 4. Så snart kommandoen er utført, lukk den forhøyede ledeteksten . Den valgte standardbrukerkontoen har blitt omgjort til en administratorkonto.

Selv om denne veiledningen er konstruert for bruk på Windows 10, kan alle metodene som er oppført og beskrevet ovenfor (bortsett fra metode 1 , selvfølgelig) også brukes til å gjøre Standardbrukerkontoer på eldre versjoner av Windows-operativsystemet til administratorkontoer. med bare en liten bit av flikking for å gjøre noen av trinnene levedyktige - å åpne Kontrollpanel på en annen måte på versjoner av Windows som ikke har WinX-menyen , for eksempel.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det