Fix: Kunne ikke koble til Steam-nettverk

Mens du starter Steam-klienten, kan du oppleve en feil som sier at den ikke kunne koble til Steam-nettverket. Det oppstår vanligvis når en bruker prøver å logge på klienten. Som alltid kan du installere Steam på nytt, men vi bør beholde det som en siste utvei og fokusere på grunnleggende feilsøkingsteknikker.

Før du går videre med løsningene, må du sørge for at Steam-serverne ikke er nede. Logg deg også på Steam-nettstedet, og hvis det logger seg bra, er du ikke utestengt fra Steam. Videre må du slå av systemet og nettverksutstyret, koble fra alt periferiutstyr (mus, tastatur, skjerm og så videre) og deretter slå på og koble til tastaturet og musen når det er nødvendig, og etter at systemet har startet, sjekk om problemet er løst. Prøv også å bruke Steam i offline-modus, og bytt deretter til online-modus for å løse problemet.

Løsning 1: Endre Steams internettprotokoll

Steam bruker opprinnelig UDP (User Datagram Protocol) for overføring av data. Vi kan prøve å endre den til TCP (Transmission Control Protocol). Som vi alle vet er TCP mer pålitelig, mens UDP stort sett er raskere. Hvis vi støter på en feil, kan vi prøve å endre protokoller for å se om de er problemet.

 1. Start Task Manager ved å trykke på ⊞ Win + R- knappen. Dette skal dukke opp Run. Skriv " taskmgr " i Kjør-boksen for å åpne oppgavebehandling.
 2. Avslutt alle Steam-relaterte prosesser fra og med prosessen ' Steam Client Bootstrapper '.
 3. Lag en snarvei til damp i dampmappen din. Standardplasseringen for dampmappen din skal være
  C: \ Program Files (x86) \ Steam
 4. Trykk på Win Win + R-knappen. Dette skal dukke opp Kjør-applikasjonen. Skriv i dialogboksen
  C: \ Program Files (x86) \ Steam

  Eller hvis du installerte Steam i en annen katalog, kan du bla til den katalogen, og du kan fortsette med trinnene som er nevnt nedenfor.

 5. Nå for å sikre at det ikke skjer noe dårlig med standard Steam.exe-filen, lager vi en snarvei til steam.exe-filen og limer den inn i dampmappen din. Det skal se ut slik:
 6. Nå som du har konfigurert snarveien din, skal du høyreklikke på den og gå til egenskapene.
 7. I måldialogboksen skriver du “ -tcp ” til slutt. Så hele linjen ser ut som:
  “C: \ Program Files (x86) \ Steam \ Steam.exe” –tcp 

  Husk å gi et mellomrom etter standardlinjen i måldialogboksen.

 8. Bruk endringene og lukk vinduet. Start Steam ved hjelp av snarveien, og den fungerer som forventet.

Løsning 2: Slett / endre ClientRegistry.blob

Vi kan prøve å se om ClientRegistry.blob gir deg bryet.

 1. Gå helt ut av Steam og avslutt alle oppgavene som nevnt i løsningen ovenfor.
 2. Bla til Steam-katalogen din. Standard er
  C: \ Program Files \ Steam
 1. Finn ' ClientRegistry.blob' ' .
 2. Gi filen nytt navn til ' ClientRegistryold.blob '.
 3. Start Steam på nytt og la filen gjenopprettes.

Forhåpentligvis vil klienten kjøre som forventet. Hvis det fortsatt ikke fungerer, følg trinnene som er oppført nedenfor.

Løsning 3: Feilsøk internettforbindelsen

Før vi installerer Steam-klienten på nytt, bør vi sjekke om internettforbindelsen vår fungerer normalt eller ikke. Åpne nettleseren din og se om datamaskinen din normalt kan koble til internett. Du bør også sjekke om nettverkskortet ditt fungerer som det skal. Nedenfor er trinnene for å kontrollere og verifisere.

Original text


 1. Trykk på Win + X En meny vil dukke opp, og du vil velge “ Device Manage r” fra denne menyen.
 2. Det kommer frem et vindu som består av forskjellige enheter. Søk etter “ Network adapter ” og utvid den. Her finner du WiFi / LAN-adapteren sammen med det offisielle navnet.
  • - Dette ikonet betyr at nettverkskortet ditt for øyeblikket er aktivert og fungerer som forventet.
  • - Dette betyr at nettverkskortet ditt for øyeblikket er deaktivert. For å løse dette problemet, høyreklikk på nettverkskortet og klikk på " aktiver ".

  1. For å sjekke om nettverkskortet fungerer som det skal, høyreklikker du på adapteren og velger “ Egenskaper ”. Her vil du se et vindu som viser “ Denne enheten fungerer som den skal ” hvis det ikke er noen problemer.

  Hvis problemet vedvarer, kan vi fortsette med feilsøkingen. Vær oppmerksom på at hvis du har gjort noen endringer i nettverks- / wifi-innstillingene dine, bør du tilbakestille.

  Nå vil vi prøve å tilbakestille noen nettverksinnstillinger. Nedenfor er trinnene nevnt som vil lede deg til flushdns etc.

  1. Trykk på Win + R I dialogboksen skriver du inn “ cmd ”. Dette skal starte ledeteksten.
  2. Skriv inn følgende kommandoer i ledeteksten og trykk enter etter hver linje:
   ipconfig / slipp ipconfig / alle ipconfig / flushdns ipconfig / fornye netsh int ip sett dns netsh winsock reset
  3. Etter å ha utført følgende kommandoer, start datamaskinen på nytt og sjekk om Steam kjører riktig.

  Løsning 4: Oppdater nettverkskortdriver

  Nettverksdrivere er hovedkomponentene som kommuniserer mellom nettverksmaskinvaren og operativsystemet. En utdatert / ødelagt / ikke-kompatibel nettverksdriver kan føre til at Steam viser gjeldende feil. I så fall kan det løse problemet å oppdatere driveren til den nyeste versjonen (eller gå tilbake til forrige versjon). Du kan også prøve å koble nettverksmaskinvaren fysisk etter at du har avinstallert driveren og plassert den igjen.

  Løsning 5: Deaktiver midlertidig antivirus / brannmur

  Siden Steam ikke kunne koble til serverne, kan problemet skyldes antivirus / brannmur som kan blokkere kommunikasjonen mellom Steam og serverne. I så fall deaktiverer du antivirusprogrammet eller slår av brannmuren. Disse applikasjonene blokkerer vanligvis tilgangen til Steams servere på grunn av falske positive.

  Advarsel : Deaktiver antivirus / brannmur med din vante risiko, da dette trinnet vil gjøre systemet ditt mer sårbart for trusler som virus, malware og ondsinnede angrep, etc.

  Løsning 6: Bruk et annet nettverk

  Manglende kommunikasjon mellom Steam og serverne kan være forårsaket av Internett-leverandøren din, da Internett-leverandører distribuerer forskjellige teknikker for å beskytte brukerne og kontrollere webtrafikk, og kan i denne prosessen blokkere en viktig tjeneste for Steam. I så fall kan bruk av et annet nettverk løse problemet. Hvis det ikke er noe annet nettverk tilgjengelig, kan du bruke mobiltelefonens hotspot for å utelukke denne muligheten. Hvis du bruker VPN eller proxy, deaktiver VPN / proxy og sjekk om Steam fungerer som det skal.

  Løsning 7: Oppdater Windows

  Utdaterte Windows kan forårsake mange problemer for en bruker, og årsaken til feilen som diskuteres kan allerede ha blitt rettet i den siste versjonen av Windows-oppdateringen. I så fall kan det løse problemet å oppdatere Windows til den nyeste versjonen. Forsikre deg om at du har en aktiv internettforbindelse og hold datamaskinen på til oppdateringene er ferdige.

  1. Trykk på Windows- tasten og skriv inn oppdateringer . Klikk deretter på Se etter oppdateringer i den resulterende listen .
  2. I oppdateringsvinduet klikker du deretter på Søk etter oppdateringer .
  3. Hvis noen oppdateringer er tilgjengelige, kan du laste ned og installere alle oppdateringene.
  4. Etter at oppdateringer er installert, sjekk om problemet er løst.

  Løsning 8: Gi nytt navn til / flytt noen dampmapper

  Korrupsjon av noen Steam-mapper kan føre til ikke-kommunikasjon mellom Steam og serverne. I så fall kan omdøping av disse mappene løse problemet umiddelbart. Når Steam starter og ikke finner de nødvendige katalogene den leter etter, vil den automatisk opprette nye mapper med standardverdier. Dette vil sikre at vi har nye konfigurasjonsfiler og cacher.

  1. Avslutt alle Steam-prosesser.
  2. navigere til Steam installere katalogen, som regel, er det:
   C: \ Program Files (x86) \ Steam

   eller du kan bla til installasjonskatalogen.

  3. finner følgende mapper

   • brukerdata
   • servere

  4. endre navn på disse mappene.
  5. navigere til mappen
   % steam% \ config \ htmlcache \

   og tøm alt innholdet.

  6. navigere til mappen
   Steam \ userdata [your_steam_id] \ config \
  7. Søk nå etter localconfig.vdf og gi den nytt navn.
  8. lanserer Steam og se om det fungerer.

  Løsning 9: Installer Steam på nytt etter at du har slettet filene

  Avslutt alle Steam-applikasjoner før du starter denne løsningen. Vær oppmerksom på at dette ikke sletter spilldataene dine.

  1. Start Task Manager ved å trykke på ⊞ Win + R- knappen. Dette skal dukke opp Kjør i dialogboksen og skrive " taskmgr ". Dette skal åpne oppgavelederen.
  2. Avslutt alle Steam-relaterte prosesser fra og med prosessen ' Steam Client Bootstrapper '.
  3. Trykk på Win Win + R-knappen. Skriv i dialogboksen
   C: \ Program Files (x86) \ Steam

   Eller hvis du installerte Steam i en annen katalog, kan du bla til den katalogen, og du vil være god å gå.

  4. Finn følgende filer og mapper:

  Steamapps Folder (Dette er hvor alle spillene dine ligger)

  Userdata- mappe (Dette er hvor fremdriften til spillene dine lagres)

  Skins Folder (Dette er hvor dampskinnene dine ligger)

  Steam.exe- applikasjon (Dette er startprogrammet for Steam)

  Ssfn-filer De kan være mer enn en, og hver enkelt kan ha et nummer foran seg (Behold det slik at du ikke trenger å vente 7 dager på nedkjøling av handel).

  1. Slett alle de andre filene unntatt de som er nevnt ovenfor, og start damp fra startprogrammet. Steam vil laste ned noen filer og oppdatere seg selv. Etter at installasjonen er fullført, vil den be deg om å oppgi legitimasjonen din. Etter at du har logget inn, vil klienten fungere som forventet.

  Relaterte artikler:

  Damptilkoblingsfeil

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det