Feil 90002 i Final Fantasy XIV

Den 90 002 feilkode (tilkobling til serveren ble tapt) er rapportert å forekomme i Final Fantasy XIV mens noen brukere er aktivt spiller spillet (på tilfeldige intervaller). De fleste berørte brukere rapporterer at feilen ikke oppstår på startskjermbildet eller under opprettingsmenyen for tegn.

Som det viser seg, er det flere forskjellige årsaker som kan ende opp med å forårsake denne spesielle feilkoden:

 • Vanlig IP / TCP-inkonsekvens - Et av de vanligste problemene som kan ende opp med å forårsake dette problemet, er et problem med den nåværende tildelte IP-adressen eller en inkonsekvens med overføringsstyringsprotokollen. Hvis dette scenariet er aktuelt, bør du kunne løse problemet ved å starte på nytt eller tilbakestille ruteren.
 • Nivå 3 ISP Merk - Hvis du bruker en mindre kjent ISP, er sjansen stor for at drop-in-forbindelsen du for øyeblikket opplever med Final Fantasy skjer på grunn av et betydelig forsinkelse eller pakketap mellom deg selv og serveren. I dette tilfellet bør bruk av en VPN tillate deg å lindre disse symptomene.
 • Stor sendeavlastning er aktivert - Som det viser seg, kan denne nettverksadapterinnstillingen som skal forhindre øvre nivåprotokoll som TCP fra å bryte store pakker i mindre pakker med individuelle overskrifter ende med å forstyrre stabiliteten til Final Fantasy XVI. I dette tilfellet bør du være i stand til å løse dette problemet ved å få tilgang til innstillingene for nettverkskortet og deaktivere funksjonen for stor sending av avlasting.
 • Korrupte spillfiler - Det er også mulig at du ser denne feilkoden på grunn av en feilformet eller dårlig pakke som blir sendt ut. Dette kan ende opp med å bryte forbindelsen med spillserveren hvis spillserveren bestemmer seg for å avvise den. Hvis dette scenariet er aktuelt, bør du kunne løse dette problemet ved å installere spillet og alle tilknyttede komponenter på nytt.
 • Deaktivering av Avast-brannmur - Hvis du bruker Avast-brannmur eller Avast AV som en tredjeparts beskyttelsespakke, er det mulig at du ser denne feilen på grunn av en konflikt mellom sikkerhetsserien og Square Enix-mega-serveren. I dette tilfellet bør du kunne løse problemet enten ved å deaktivere sanntidsbeskyttelse eller ved å avinstallere tredjepartsverktøyet helt.
 • Inkonsekvent DNS - Hvis datamaskinen din for øyeblikket bruker en automatisk tildelt DNS, kan rekkevidden bidra til noe inkompatibilitet med FFXIV mega-serveren. I dette tilfellet bør du kunne løse dette problemet ved å bytte til DNS levert av Google.
 • Ruteren støtter ikke UPnP - Hvis du bruker en eldre rutermodell som ikke støtter UPnP, må du kanskje endre hovedkonfigurasjonsfilen til Final Fantasy IV for å ignorere denne teknologien når du er koblet til spillets megaserver.

Metode 1: Start på nytt Tilbakestill ruteren

I følge noen berørte brukere kan dette problemet også være forårsaket av en IP- eller TCP-inkonsekvens med ruteren din. Hvis dette scenariet gjelder, bør du kunne løse problemet ved å utføre en enkel omstart av ruteren. I mer alvorlige omstendigheter kan det hende du må gå til en tilbakestilling av ruteren for å løse 90002-feilen i Final Fantasy XIV.

Flere berørte brukere har bekreftet at en av de to operasjonene vi skal presentere tillot dem å eliminere problemet.

Start med en enkel tilbakestilling av ruteren ved å trykke på strømknappen på baksiden av nettverksenheten eller ved å koble strømkabelen fysisk fra ruteren.

start ruteren på nytt

Når du har gjort dette, må du vente i minst 30 sekunder for å sikre at strømkondensatorene er helt tømt.

Når du har gjort dette, må du slå på ruteren igjen, vent til Internett-tilkoblingen blir gjenopprettet, og deretter starte Final Fantasy XIV igjen og se om du fremdeles ender opp med å se 90002-feilen .

Hvis du gjør det, bør du gå videre med en tilbakestilling av ruteren. Men før du gjør det, må du huske at denne operasjonen også kan overstyre noen tilpassede innstillinger som du kanskje tidligere har opprettet. Dette inkluderer egendefinerte referanser og videresendte porter som du kanskje tidligere har konfigurert.

Merk: Avhengig av ruteren din, kan dette også tilbakestille ISP-legitimasjonen ruteren din lagrer for øyeblikket, så vær forberedt på å sette dem inn igjen når tilbakestillingsprosedyren er fullført.

Hvis du er forberedt på å tilbakestille ruteren, må du rette oppmerksomheten mot baksiden av ruteren og bruke en skarp gjenstand til å trykke og holde tilbakestillingsknappen på nettverksenheten. Hold den inne til du ser alle LED-lysene foran blinker samtidig. Når dette skjer, slipper du tilbakestillingsknappen og setter inn legitimasjonen på nytt hvis ruteren din krever det.

Når operasjonen er fullført og Internett-tilkoblingen er gjenopprettet, gjentar du handlingen som tidligere forårsaket feilen i Final Fantasy for å se om problemet nå er løst.

Hvis du fremdeles ser den samme 90002-feilen etter at nettverkstilkoblingen er mistet, kan du gå ned til neste potensielle løsning nedenfor.

Metode 2: Bruke en VPN for å unngå Level3 ISP-node (hvis aktuelt)

Ser vi på feilkoden, kan feilen i hovedsak oversettes som ' Serveren eller et mer øyeblikkelig notat droppet forbindelsen din' . Hvis du ikke har et lignende problem med andre spill eller applikasjoner, bør du rette oppmerksomheten mot Internett-leverandøren din.

Hvis du ikke bruker en premium ISP (Internet Service Provider), er sjansen stor for at du får disse drop-in-forbindelsene med Final Fantasy på grunn av betydelig forsinkelse eller pakketap mellom deg selv og serveren. En nivå 3-node eller lignende tilbakevendende leverandørnode som står mellom deg og spillserveren kan forårsake dette problemet.

Hvis dette scenariet er aktuelt, kan du enten komme i kontakt med Internett-leverandøren din og be dem forbedre situasjonen, eller du kan bruke en VPN-tjeneste for å unngå ISP-notatet.

Hvis du allerede har en VPN-favoritt, konfigurerer og aktiverer du den rett før du prøver å koble til Final Fantasy XIV-spillserveren.

Hvis du ikke har en favoritt, og du leter etter instruksjoner om hvordan du konfigurerer en gratis VPN-klient, følger du instruksjonene nedenfor:

Merk : Instruksjonene nedenfor vil lede deg gjennom prosessen med å bruke den gratis planen for Hide.Me VPN . Hvis du ønsker å bruke andre VPN-alternativer, er det bare å velge en fra listen vår over de beste VPN-ene for spill .

 1. Gå til den offisielle nedlastingssiden til Hide.Me VPN og klikk på Last ned- knappen.
 2. På neste skjermbilde, klikk på Registrer-knappen, og fortsett deretter og last ned den gratis versjonen av Hide.me for Windows .
 3. Når du kommer til neste ledetekst, skriv inn e-postadressen din, og trykk deretter Enter for å fullføre registreringen.

  Merk: Husk at du trenger en gyldig e-postadresse for å fullføre installasjonsprosessen.

 4. Når operasjonen er fullført, får du tilgang til e-postboksen din, ser etter bekreftelsesmailen fra Hide.me og klikker på bekreftelseskoblingen for å bekrefte registreringen.
 5. Når du har fullført bekreftelsesprosessen, klikker du på Opprett konto fra neste meny.
 6. Når operasjonen er fullført, går du til Priser> Gratis og klikker på Bruk nå for å velge gratisabonnementet.
 7. Når gratisplanen er aktivert, går du til nedlastingsdelen og klikker på Last ned nå- boksen som er tilknyttet Windows-versjonen du bruker.
 8. Så snart nedlastingen er fullført, dobbeltklikker du på installasjonsprogrammet, og følger deretter instruksjonene på skjermen for å fullføre installasjonen av systemnivåversjonen av Hide.Me.
 9. Når installasjonen er fullført, bruker du legitimasjonen du bekreftet i trinn 4 for å logge på.
 10. Til slutt klikker du på Start din gratis prøveperiode , og deretter velger du et sted og venter på at VPN-tilkoblingen skal brukes.
 11. Start Final Fantasy XIV og se om operasjonen nå er fullført.

Metode 3: Deaktiver stor sendingavlastning

Som det viser seg, kan dette problemet også oppstå på grunn av en nettverksadapterinnstilling som heter Large Send Offload . Denne nettverksfunksjonen skal forhindre protokoller på øvre nivå som TCP fra å bryte store pakker inn i en serie mindre pakker med individuelle overskrifter. Dette er generelt bra for å optimalisere nettverksytelsen, men MMO-er (inkludert Final Fantasy XIV) har en tendens til å utløse tilfeldige frakoblinger mens denne funksjonen er aktivert.

Flere berørte brukere har bekreftet at de klarer å fikse problemet ved å få tilgang til innstillingene for nettverkskort og deaktivere Large Send Offload- funksjonen for IPV4 og IPV6.

Følg instruksjonene nedenfor for å gjøre dette:

 1. Trykk Windows-tast + R for å åpne opp en Kjør -dialogboksen. Skriv deretter inn 'ncpa.cpl' i tekstboksen, og trykk deretter på Enter for å åpne nettverkstilkoblingsmenyen .
 2. Inne i Nettverkstilkoblinger- menyen, høyreklikk på det aktive Ethernet-nettverket og klikk på Egenskaper fra hurtigmenyen.
 3. På menyen Ethernet-egenskaper velger du kategorien Nettverk og klikker på Konfigurer (under Koble til ved hjelp av)
 4. Når du kommer til menyen Controller Properties , velger du kategorien Advanced i den horisontale menyen øverst, velger Large Send Offload v2 (IPv4) fra Property- menyen, og setter verdien til Disabled.
 5. Gjenta det samme med egenskapen Large Send Offload v2 (IPv6) , og klikk deretter OK for å lagre endringene.
 6. Start datamaskinen på nytt og se om operasjonen nå er løst.

Hvis det samme problemet fremdeles oppstår, kan du gå ned til neste potensielle løsning nedenfor.

Hvis denne metoden ikke er anvendelig, går du til neste potensielle løsning nedenfor.

Metode 4: Installere spillet på nytt

Som noen berørte brukere har bekreftet, kan FFXIV 90002-feilen også oppstå på grunn av en misdannet eller dårlig pakke som sendes ut, og som ender med å bryte forbindelsen med spillserveren. Det kan være en generisk handling som karakterbevegelse, eller det kan være noe mer sporadisk. Uansett hva som er tilfelle, hvis spillserveren til FFXIV oppdager en ryggpakke, vil den avslutte forbindelsen.

Hvis dette scenariet gjelder, bør du kunne løse dette problemet ved å installere spillet på nytt via de offisielle kanalene. Følg instruksjonene nedenfor for å gjøre det:

 1. Trykk Windows-tast + R for å åpne opp en Kjør -dialogboksen. Skriv deretter inn 'appwiz.cpl' og trykk Enter for å åpne skjermbildet Programmer og funksjoner .
 2. Inne i skjermbildet Programmer og funksjoner , bla nedover listen over installerte gjenstander og finn oppføringen knyttet til Final Fantasy XIV- installasjonen. Når du ser det, høyreklikker du på det og velger Avinstaller fra den nylig viste kontekstmenyen.
 3. Inden for avinstalleringsskjermen, følg instruksjonene på avinstallasjonsskjermen for å fullføre prosedyren.
 4. Når operasjonen er fullført, start datamaskinen på nytt og fortsett med reinstallasjonen av Final Fantasy XIV-klienten.
 5. Etter at installasjonen er fullført, start spillet igjen og se om problemet nå er løst.

Hvis det samme problemet fremdeles oppstår, kan du gå ned til neste potensielle løsning nedenfor.

Metode 5: Deaktivering av Avast-brannmur (hvis aktuelt)

I følge flere berørte brukere kan dette problemet også oppstå på grunn av en spillkonflikt med Avast Firewall. Denne konflikten ble først rapportert i april, og så langt har verken Avast eller Square Enix gitt ut en løsning på dette problemet.

Noen undersøkelser gjort av teknisk kyndige FFXIV-brukere har avslørt at AVast ender med å rote til når de mottar den rå nettverkstrafikken fra FFXIV fra å tappe inn i den samme trafikken.

Hvis dette scenariet gjelder, og du faktisk bruker Avast-brannmur, kan det hende at deaktivering av det ikke løser problemet, siden de samme sikkerhetsreglene forblir på plass.

Du kan prøve å gjøre det ved å deaktivere sanntidsbeskyttelsen via oppgavelinjemenyen, men mange berørte brukere har rapportert at dette ikke var nok.

Deaktivering av sanntidsbeskyttelse på Avast Antivirus

Den eneste bekreftede måten å løse denne konflikten på er å avinstallere tredjepartspakken helt:

 1. Trykk Windows-tast + R for å åpne opp en Kjør -dialogboksen. Skriv deretter inn 'appwiz.cpl' og trykk Enter for å åpne menyen Programmer og funksjoner .
 2. Inne i menyen Programmer og funksjoner , bla nedover listen over installerte programmer og finn antivirusprogrammet som du tror kan forårsake problemer med Final Fantasy XIV.
 3. Når du ser det, høyreklikker du på det og velger Avinstaller fra hurtigmenyen.
 4. På avinstallasjonsskjermen, følg instruksjonene for avinstallering for å fullføre prosessen, og start deretter datamaskinen på nytt.
 5. Når neste oppstart er fullført, starter spillet igjen og se om 90 002 feilkoden er nå løst.

Metode 6: Bytte til Googles DNS

Som det viser seg kan denne feilkoden også oppstå på grunn av en DNS- uoverensstemmelse (Domain Name System) som hemmer din PCs evne til å koble til FFXIV mega-serveren.

Flere berørte brukere har rapportert at de klarte å fikse problemet ved å bytte fra standard DNS til DNS levert av Google. Å gjøre denne bryteren vil ende opp med å løse de fleste problemer forårsaket av en inkonsekvent DNS.

Vær imidlertid oppmerksom på at trinnene for å gjøre det vil være forskjellige, avhengig av plattformen der du spiller Final Fantasy XIV. På grunn av dette har vi laget tredje forskjellige guider (en for hver plattform der dette spillet er tilgjengelig).

Hvis du vil bytte til Googles DNS, følger du en av underveiledningene nedenfor:

A. Bruke Google DNS på Xbox One

 1. På hoveddashboardet på Xbox trykker du på guide-menyen på kontrolleren din, og deretter går du til Innstillinger> Nettverk og får tilgang til menyen Avanserte innstillinger .
 2. Når du er inne i Avanserte innstillinger- menyen, klikker du på DNS-innstillinger , og velger deretter Manuell fra undermenyen.Xbox One Avanserte nettverksinnstillinger
 3. Inne i DNS-innstillingene , fortsett og sett 8.8.8.8 som primær DNS og 8.8.4.4. som sekundær DNS .Endrer DNS i Xbox

  Merk: Hvis du vil bruke Google DNS for iPV6, bruker du følgende verdier i stedet:

  Primær DNS - 208.67.222.222

  Sekundær DNS - 208.67.220.220

 4. Når endringene er gjort, lagrer du endringene, start datamaskinen på nytt og se om problemet nå er løst.

B. Bruke Google DNS på Windows

 1. Trykk Windows-tast + R for å åpne en Kjør -dialogboksen. Skriv deretter inn 'ncpa.cpl' og trykk Enter for å åpne Nettverkstilkoblinger- menyen.
 2. Inne i Nettverkstilkoblinger- menyen, fortsett og høyreklikk på nettverket du aktivt bruker. Hvis du for øyeblikket er koblet til et trådløst nettverk, høyreklikker du på Wi-Fi (trådløse nettverkstilkoblinger) og klikker deretter på Egenskaper fra hurtigmenyen. Hvis du er koblet til internett via en Ethernet-kabel, høyreklikker du på Ethernet (Local Area Connection).
 3. Når du er inne i Egenskaper- skjermbildet, klikker du på kategorien Nettverk fra den vannrette menyen øverst. Etter at du har gjort dette, gå til modulen under Denne forbindelsen bruker følgende elementer, velg Internet Protocol Version 4 (TCP / IPv4) og klikk på Egenskaper- knappen.
 4. På neste skjermbilde klikker du på kategorien Generelt , velger bryteren som er tilknyttet Bruk følgende DNS-serveradresse og erstatt Preferanse DNS-server og Alternativ DNS-server med følgende verdier:
  8.8.8.8 8.8.4.4
 5. Når verdiene er justert tilsvarende for TCP / IPV4 , gjentar du trinn 4 med Internet Protocol Version 6 (TCP / IPv6) for å bytte til Google DNS med den nyere protokollen:
  2001: 4860: 4860 :: 8888 2001: 4860: 4860 :: 8844
 6. Lagre endringene du nettopp har implementert, start deretter datamaskinen på nytt og se om feilkoden med Final Fantasy XIV er løst.

C. Bruke Google DNS på Ps4

 1. Fra hovedpanelmenyen til PS4, gå til Innstillinger- menyen ved å navigere til alternativet ved hjelp av den horisontale menylinjen øverst.
 2. Inne i Innstillinger- menyen, gå til Nettverksmenyen, velg deretter Konfigurer Internett-tilkobling og trykk X for å komme i gang.
 3. Fra neste skjermbilde velger du enten Wi-Fi eller LAN, avhengig av hvilken nettverkstype du bruker (trådløs eller Ethernet).
 4. Velg Tilpasset fra listen over tilgjengelige alternativer på neste meny, og sett deretter IP-adressen til Automatisk.
 5. DHCP Host Name- menyen, sett oppføringen til Ikke spesifiser.
 6. Inne i DNS-innstillingsmenyen , sett den til Manuell , og endre deretter Primær DNS til 8.8.8.8 og Sekundær DNS til 8.8.4.4 .Google DNS-innstillinger i PS4-konsollen
 7. Lagre endringene, og start deretter konsollanseringen Final Fantasy XIV for å se om problemet nå er løst.

Hvis det samme problemet fortsatt oppstår, selv etter at du har byttet, flytt ned til den endelige løsningen nedenfor.

Metode 7: Tvinge FFXIV til å ignorere UPnP (hvis aktuelt)

Hvis ingen av metodene nedenfor har fungert for deg, og du ser denne feilen på en PC, kan du kanskje løse problemet ved å redigere .cfg-filen til Final Fantasy XIV (FFXIV.cfg) for å tvinge den kjørbare filen for å unngå bruk av UPnP.

Denne løsningen rapporteres i situasjoner der du bruker en eldre rutermodell som ikke er utstyrt for å støtte UPnP. Hvis dette scenariet er aktuelt, bør du kunne eliminere utseendet til 90002- feilkoden ved å redigere spillets konfigurasjonsfil for å deaktivere UPnP fra delen Nettverksinnstillinger .

Hvis du vil prøve å distribuere denne løsningen, følger du instruksjonene nedenfor for å tvinge Final Fantasy til å ignorere UPnP:

 1. Åpne File Explorer, åpne My Documents og naviger til My Game og dobbeltklikk på FF14-mappen.
 2. Når du er inne i FF14-mappen, høyreklikker du på FFXIV.cfg og klikker Åpne med> Notisblokk fra den nylig viste kontekstmenyen.

  Merk: Hvis du har en mer effektiv tekstredigerer som Notepad ++ installert, bruk det i stedet for det opprinnelige Notepad-programmet.

 3. Når du klarer å åpne .cfg- filen med Notisblokk, blar du ned gjennom listen over innstillinger til du kommer til nettverksinnstillingene .
 4. Inne i nettverksinnstillingene , endre verdien på UPnP fra 1 til 0 og lagre endringene.

  Merk: Når du lagrer endringene, må du sørge for at du ikke endrer navnet på .cfg-filen.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det