Hvordan sjekke når et nettsted ble sist endret ved hjelp av varsel (document.lastmodified)

Det er mange brukere på internett som vil sjekke den " sist endrede " datoen til et nettsted. Dette kan være nyttig når en bruker analyserer nettstedet eller ønsker å vite når nettstedet sist ble oppdatert av sine personlige årsaker.

Kjører document.lastModified kommando

Det er flere forskjellige måter du kan kontrollere når et bestemt nettsted ble oppdatert eller endret. Her betyr modifiserte / oppdateringer at nettstedets innhold eller layout ble endret av eiere eller utviklere av nettstedet. Du kan øyeblikkelig kontrollere den endrede datoen ved hjelp av kommandoen 'document.lastModified', eller du kan til og med konfigurere varsler på Google for å gjøre jobben for deg slik at du mottar varselet direkte på e-posten.

Hvordan sjekk når et nettsted sist ble endret?

Her er noen av måtene du kan sjekke datoen umiddelbart eller sette opp varslene deretter.

 • Ved hjelp av JavaScript- kommandoen for å sjekke datoen umiddelbart.
 • Bruke HTTP-overskrifter etter analyse av nettstedet.
 • Bruke XML Sitemap ved å åpne nettstedets sitemap og sjekke LastModified-datoen.
 • Bruke Google Søk ved å overføre flere parametere til søkemotoren.
 • Bruke Internett-arkivet . Den sist endrede datoen er kanskje ikke nøyaktig, men den vil gi deg en grov ide.
 • Bruk av tredjepartsalternativer som tilbyr tjenestene deres gratis eller betalt.

Før vi går videre til løsningene, antar vi at du har en riktig nettleser installert på datamaskinen din, for eksempel Chrome eller Firefox. Videre vil den eksakte nettadressen til nettstedet kreves for å besøke den.

Metode 1: Bruke document.lastModified

JavaScript har en fin kommando som du kan bruke til å sjekke den siste oppdateringsdatoen til et hvilket som helst nettsted. Dette kan utføres på to måter; enten kan du utføre kommandoen rett inne i adresselinjen øverst, eller så kan du åpne konsollen i nettleseren mot nettstedet og utføre kommandoen der. Vi vil gå gjennom begge metodene som starter med adresselinjen.

 1. Naviger til nettstedet du vil analysere. Klikk nå på adressefeltet som er til stede øverst og fjern all teksten derfra.
 2. skriver du inn følgende kommando ved hånd . Vi kom over flere tilfeller der kopiering og liming av kommandoen ikke fungerer fordi Chrome fjerner nøkkelordet 'javascript'.
javascript: alert (document.lastModified)
 1. Trykk nå Enter . En JavaScript-varslingsrute kommer frem og gir deg datoen da nettstedet sist ble endret.

En annen måte å utføre kommandoen på er gjennom konsollen i nettleseren din mens nettstedet er åpent i bakgrunnen. Følg trinnene nedenfor:

 1. Åpne nettstedet og klikk på F12 eller Ctrl + Shift + J for å få tilgang til utviklerverktøyene (du kan replikere trinnene for en hvilken som helst annen nettleser ved å gå gjennom dokumentasjonen).
 2. Nå navigerer du til konsollen og utfører deretter følgende kommando:
javascript: alert (document.lastModified)
 1. Som på forrige måte vil det vises et lite vindu som informerer deg om datoen da nettstedet sist ble endret.
Kjører document.lastModified kommando

Metode 2: Bruke Sitemap.XML

Nettkart tillater nettstedseierne å informere crawlere på nettet om at noen av nettadressene deres er tilgjengelige å bli gjennomsøkt. Det er også flere alternativer i nettstedskart som gjør det mulig for webansvarlige å inkludere annen forskjellig informasjon, for eksempel når den sist ble oppdatert, eller hvor mye websiden er oppdatert over tid (frekvens). Vi vil utnytte dette og prøve å trekke ut de sist oppdaterte datoene ved hjelp av denne metoden.

Merk: Det bør bemerkes at ikke alle nettsider har den siste endrede datoen ved hjelp av nettstedskart. Hvis du ikke finner det, kan du gå videre til de andre løsningene som er oppført nedenfor.

 1. Naviger til nettstedet du vil sjekke.
 2. legger du til følgende adresse foran nettadressen du har skrevet i adressefeltet.
/sitemap_index.xml

Sjekk for eksempel følgende kode:

Før: appuals.com Etter: appuals.com/sitemap_index.xml
 1. Her vil det vises en tabell som viser alle områdekartene som nettstedet har sammen med den sist endrede datoen.
Ved hjelp av Sitemap.XML

Merk: Dette gir kanskje ikke en nøyaktig representasjon, men det vil gi brukeren en ide.

Løsning 3: Bruke Archive.org

En annen nyttig metode for å få en ide når et nettsted sist ble endret, er å sjekke Internet Archive. Internett-arkivet (også kjent som Wayback Machine) kan gi deg en grov ide når nettstedet sist ble oppdatert, eller om det for øyeblikket oppdateres ofte. Vær oppmerksom på at dette ikke vil gi deg den 'eksakte' datoen da nettstedet ble oppdatert slik vi brukte JavaScript, men det kan gi deg en grov ide.

Tanken bak Archive er at det tar skjermbilder av forskjellige nettsteder og innholdet deres gjennom nettet og sparer dem med tiden. Du kan enkelt sjekke metadataene eller sjekke den arkiverte kopien av nettstedet.

 1. Naviger til Arkivets offisielle nettside og skriv inn nettstedets adresse i adressefeltet som er til stede øverst sammen med https også.
 2. Nå vil metadataene komme frem der du kan få en ide om sist oppdaterte dato, eller du kan også velge alternativet for arkiverte nettsteder .
Kontrollerer oppdatering av innhold eller Archive.org

Metode 4: Opprette Google-varsler

Hvis du vil bli umiddelbart varslet om et nettsted når det oppdateres av eierne eller utviklerne, kan du velge Google Alerts. Google Alerts er en tjeneste som lar brukerne kontrollere endringen i innholdet. Dette skjer vanligvis når Googles gjennomsøkere gjennomsøker nettstedet og ser tilleggsinnhold lagt til. Deretter vil de varsle brukeren ved å sende en e-post til brukerens e-postadresse som er registrert i Google Alerts. Vær oppmerksom på at dette ikke gir deg den sist endrede datoen, men det vil gi fremtidige varsler hvis det er gjort noen endringer.

 1. Naviger til de offisielle Google-varslene. Du kan bli bedt om å logge på kontoen, så sørg for at du gjør det.
 2. Nå må du opprette et varsel for nettstedet. Skriv inn nettstedets adresse i adressefeltet øverst og klikk på Opprett varsel .Opprette Google Alert for Website
 1. Du kan til og med klikke på Vis alternativer for å tillate deg å endre standardinnstillingene. Etter at du har opprettet et varsel, vil du motta e-postmeldinger som den nedenfor om oppdateringer av nettstedet. Du kan alltid fjerne varslene i fremtiden ved å fjerne dem fra Google Alerts.Opprette Google Alert for Website

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det