Fix: Det oppsto en feil i kommunikasjonen med dampserverne

Feilen " Feil kommunikasjon med Steam-servere " kan spores tilbake til en rekke problemer. Først og fremst kan det være at Steam-serverne er nede og ikke tilgjengelige. Dette skjer sjelden, men det er mulig. Annet enn det, kan det være noe feil konfigurert på PC-en eller et tredjepartsprogram som forstyrrer forbindelsen. Ta en titt på guiden nedenfor for å feilsøke og fikse problemet.

Løsning 1: Kontrollere Steam-serverstatus

Som spiller kjenner du allerede dette spørsmålet, er Steam nede? Dette spørsmålet dukker opp i det øyeblikket du ikke klarer å koble til Steam-klienten, butikken eller samfunnet riktig.

Det er mange måter du sjekker Steams serverstatus på. Et Steam-nettsted er utelukkende dedikert til å gi denne informasjonen. Du kan sjekke statusen til alle de forskjellige serverne, dvs. USA, Europa, Nederland, Kina osv. Hvis serverne er sunne og i gang, vil teksten fremstå som grønn. Hvis de er frakoblet eller gjennomgår overbelastning, kan de virke som røde. Noen servere kan også virke oransje for å indikere at belastningen er moderat. mer belastning vil overbelaste serveren til maksimal kapasitet.

Ikke bare dette, du kan også sjekke om Steam-butikken fungerer som den skal, så vel som Steam-samfunnet. Hvis du opplever feilen der Steam ber feilmeldingen " Feil i kommunikasjon med Steam-servere ", bør du først sjekke om Steam-serverne er nede. Hvis de er oppe, betyr det at det er et problem på slutten din, og du kan begynne å følge løsningene nedenfor.

Sjekk Steams serverstatus herfra.

Løsning 2: Endre nedlastingsregion

Steam har delt sine tjenester i forskjellige geografiske regioner. Det er forskjellige servere implementert på disse stedene, og som standard er serveren nærmest deg angitt som nedlastingsserver.

Det er millioner av spillere online i Steam hver dag, og det er ikke nytt at serverne noen ganger kan avvise en klient eller to for å betjene de som allerede er i køen. Eller det kan være tilfelle at serveren din er overbelastet / ned for vedlikehold. Vi kan prøve å endre nedlastingsregionen din og se om dette løser problemet. Steam kan be deg om å starte klienten din på nytt for at endringene skal finne sted. Hvis du blir bedt om det, trykker du på OK, og etter at du har startet Steam-klienten på nytt, sjekk om problemet ble løst.

Du kan se vår detaljerte guide om hvordan du endrer nedlastningsregionen din herfra.

Løsning 3: Deaktivere brannmur og legge til unntak for Antivirus

Det er et kjent faktum at Steam kommer i konflikt med Windows-brannmuren. Som vi alle vet, har Steam en tendens til å laste ned oppdateringer og spill i bakgrunnen mens du bruker Windows til noe annet. Det gjør dette slik at du ikke trenger å vente på at nedlastingen er ferdig når du vil spille spillet ditt eller bruke Steam-klienten. Steam har også tilgang til en rekke systemkonfigurasjoner, og den endrer den slik at du kan få den beste opplevelsen tilgjengelig for ditt spill. Windows-brannmur markerer noen ganger noen av disse prosessene som ondsinnede og har en tendens til å blokkere Steam. Det kan til og med være en konflikt der brannmuren blokkerer Steams handlinger i bakgrunnen. På denne måten vil du ikke engang vite at det skjer, så det vil være vanskelig å finne ut av det. Vi kan prøve å deaktivere brannmuren din midlertidig og sjekke om feildialogen forsvinner eller ikke.

Du kan sjekke guiden vår om hvordan du deaktiverer brannmuren herfra.

Som i tilfelle brannmur, kan antivirusprogrammet noen ganger også karantene noen av Steams handlinger som potensielle trusler. Den åpenbare løsningen ville være å avinstallere antivirusprogrammet ditt, men det er ikke lurt å gjøre det. Hvis du avinstallerer antivirusprogrammet ditt, utsetter du datamaskinen for en rekke forskjellige trusler. Den beste måten er å legge til damp i listen over applikasjoner som er unntatt skanning. Antivirusprogrammet vil behandle Steam som om det ikke engang var der.

Du kan lese guiden vår om hvordan du legger til Steam som unntak for antivirusprogrammet ditt herfra.

Løsning 4: Legge til parameteren –tcp

Steam bruker opprinnelig UDP (User Datagram Protocol) for overføring av data. Vi kan prøve å endre den til TCP (Transmission Control Protocol). Som vi alle vet er TCP mer pålitelig, mens UDP stort sett er raskere. Hvis vi støter på en feil, kan vi prøve å endre protokoller for å se om problemet ved hånden blir løst.

Du har alltid muligheten til å ty tilbake til standardinnstillingen ved å fjerne startalternativet / kommandolinjen.

 1. Naviger til Steam-katalogen. Standard Steam-katalog er " C: \ Program Files (x86) \ Steam ". Hvis du installerte Steam til en annen, kan du bla gjennom det.
 2. En gang i Steam-hovedmappen, finn filen “ Steam. exe ”. Høyreklikk på den og velg Opprett snarvei .
 3. Høyreklikk på snarveien, og velg Egenskaper fra rullegardinmenyen.

 1. I måldialogboksen skriver du “ -tcp ” til slutt. Så hele linjen ser ut som:

“C: \ Program Files (x86) \ Steam \ Steam.exe” –tcp

Husk å gi et mellomrom etter standardlinjen i måldialogboksen.

 1. Bruk endringene og lukk vinduet. Start Steam ved hjelp av snarveien, og forhåpentligvis vil den kjøre som forventet.

Løsning 5: Deaktivering av strømningskontroll av Ethernet

Hvis du bruker internett via Ethernet, kan vi deaktivere strømningskontrollen din for å se om det hjelper problemet. Ethernet flow control er en mekanisme utviklet for å stoppe datastrømmen. Det er mange mekanismer involvert, for eksempel den første strømningsreguleringsmekanismen, og pauserammen osv. Målet med denne mekanismen er å sikre at det er totalt null tap under overbelastning, og det tillater også prioritering av tale over IP (VoIP). Dette betyr at hvis noen i nettverket ditt bruker internett for å ringe / videosamtaler, vil de få prioritet over nettverket, og du vil få lav båndbredde.

Det er også en pauseramme til stede som kan sende datamaskinen en pauseramme. Dette stopper overføring av data fra brukeren i en begrenset periode. Hvis nettverket blir overveldet, vil pauserammene fortsette å komme og dataoverføringen blir stoppet på ubestemt tid.

Vi kan prøve å deaktivere strømningskontrollen for Ethernet for å se om det er noen resultater. Senere, hvis du vil tilbakestille innstillingene, kan du med letthet.

 1. Trykk på Windows + R for å hente Kjør-applikasjonen. Skriv “ devmgmt i dialogboksen. msc ”. Dette starter datamaskinens enhetsbehandling.

 1. Når du er i enhetsbehandleren, søk etter Ethernet-nettverksadapteren din (den vil være under rullegardinmenyen Nettverkskort). Når du har funnet den, høyreklikker du på den og velger Egenskaper .

 1. Når egenskapene er åpnet, navigerer du til Avansert søk etter flytkontroll fra listen over alternativer og klikker på Deaktivert fra rullegardinmenyen Verdi.

 1. Lagre endringer og avslutt enhetsbehandling. En omstart anbefales og start også Steam ved å bruke " Kjør som administrator ".

Løsning 6: Start ruteren på nytt manuelt

Det kan være mulig at Internett-ruteren din kan lagres i feil konfigurasjon. Eller eventuelle nylige innstillinger kan ha forårsaket at den ikke fungerer som den skal. Selvfølgelig bør du prøve å starte ruteren på nytt og sjekke, men hvis det ikke fungerer, kan vi prøve å tilbakestille ruteren (hard reset) manuelt og se om det forbedrer vår situasjon.

 1. Plukk opp ruteren og vri den tilbake slik at alle portene er foran deg.
 2. Se etter hvilken som helst knapp som heter " reset " på baksiden. De fleste rutere har ikke disse knappene, slik at du ikke ved et uhell tilbakestiller den til fabrikkinnstillingene, i stedet må du bruke noe tynt som en pinne for å trykke innover mot hullet som sier " reset ".

 1. Tilbakestill ruteren din og koble datamaskinen til WiFi-nettverket igjen. Start Steam igjen og sjekk om problemet blir løst.

Merk: Det er verdt å merke seg at etter at du har tilbakestilt ruteren manuelt, vil ikke ruteren din ha noe SSID (passord), og navnet på WiFi vil bli satt til standard (noe som TPlink121). Videre vil alle internettinnstillinger som internettleverandøren din har angitt, bli fjernet. Ikke utfør denne metoden med mindre du vet om disse innstillingene eller ruteren din fungerer som en plug and play. Det kan være veldig vondt å ringe leverandøren og be dem veilede hvordan du kan få internett til å fungere igjen, så husk alltid denne faktoren. Alle tilkoblede enheter kobles fra, og du må koble alle enhetene til en og en igjen.

Løsning 7: Tilbakestille innstillingene til ruteren din via websiden

Det er også et alternativ å tilbakestille ruterinnstillingene dine via websiden ved hjelp av standard gateway-IP-adresse. Du kan bruke denne metoden hvis løsning 6 viser seg å være plagsom for deg av en eller annen grunn. Nok en gang gjelder merknaden ovenfor også denne løsningen, så det er best å huske på alle disse tingene.

 1. Åpne nettleseren din og skriv inn IP-adressen til ruteren (hvis du ikke vet dette, vil den mest sannsynlig skrives på baksiden av ruteren eller i boksen / manualen). Det vil se ut som 192. 168.1.1

 1. Trykk enter. Nå vil ruteren be deg om brukernavn og passord før den gir deg tilgang. Standard er admin / admin. Hvis dette ikke fungerer, og du ikke husker legitimasjonen, kan du alltid kontakte internettleverandøren din og spørre dem.
 2. Klikk på kategorien Verktøy øverst og Systemkommandoene til venstre.
 3. Her vil du se en knapp som heter Gjenopprett. Trykk på det. Du blir koblet fra ruteren din, og den vil gå tilbake til fabrikkinnstillingene.

Merk: Vær oppmerksom på at menykonfigurasjonen kan være forskjellig for hver ruter. Du kan enkelt skrive inn modellnummeret ditt på Google og se hvordan du tilbakestiller ruteren (hvis du ikke selv kan nå tilbakestillingsknappen til fabrikken).

 1. Etter å ha koblet deg tilbake til internett, start Steam på nytt og sjekk om det registrerer internettforbindelsen eller ikke.

Løsning 6: Deaktivering av P2P-programmer

P2P-programmer danner en direkte kanal til datamaskinen din. Også deres sikkerhetstiltak er lett å unngå. Malwareforfattere utnytter aktivt disse programmene og sprer virus og skadelig programvare på PC-en din. Hvis du ikke har konfigurert P2P-programmene dine riktig, kan du dele mer enn du vet eller vet. Det har vært mange tilfeller der en persons informasjon ble delt gjennom P2P-programmer, for eksempel datamaskinens fysiske adresse, passord, brukernavn, e-postadresser, etc.

Med disse legitimasjonene er det veldig enkelt for utnyttere å få tilgang til datamaskinen din og slette viktige systemfiler som kan føre til at du får denne feilen.

Eksempler på P2P-programmer inkluderer BitTorrent, Utorrent etc. Avinstaller dem, kjør skadelig programvare og reparer registerfilene dine hvis du må. Start deretter Steam igjen ved hjelp av administrative rettigheter og sjekk om spillet ditt fortsatt krasjer.

Merk: Hvis datamaskinen din oppfører seg rart og det dukker opp forskjellige annonser igjen og igjen på startskjermen, betyr det at PCen din er infisert. Prøv å installere et pålitelig antivirus og kjør en grundig sjekk.

Endelig løsning: Oppfriskende Steam-filer

Nå er det ingenting igjen bortsett fra å installere Steam på nytt og se om det gjør trikset. Når vi oppdaterer Steam-filene dine, vil vi bevare de nedlastede spillene dine, slik at du ikke trenger å laste dem ned igjen. Videre vil brukerdataene dine også bli bevart. Hva forfriskende Steam-filer faktisk gjør er å slette alle konfigurasjonsfilene til Steam-klienten og deretter tvinge den til å installere dem igjen. Så hvis det var noen dårlige filer / korrupte filer, blir de erstattet tilsvarende. Vær oppmerksom på at etter denne metoden, må du logge på igjen ved hjelp av legitimasjonen din. Ikke følg denne løsningen hvis du ikke har den informasjonen tilgjengelig. Prosessen kan ta en stund, så unngå å avbryte når du starter installasjonsprosessen.

Du kan følge hvordan du oppdaterer / installerer Steam-filene dine på nytt gjennom denne guiden.

Merk: Hvis du har en tilkoblingsfeil der hele Steam-klienten nekter å koble til internett, se denne veiledningen.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det