Slik viser du utklippstavlen din i Windows 10

Når du kopierer, klipper eller på annen måte flytter data fra ett sted på en datamaskin, uansett om dataene er tekst, en hyperkobling, et bilde eller noe annet, lagres en kopi av dataene i en usynlig del av datamaskinens minne. Stedet der dataene du kopierer, klipper eller på annen måte flytter fra ett sted på en datamaskin er lagret, er kjent som datamaskinens utklippstavle . Hver eneste bit data du kopierer i løpet av en økt på en datamaskin, lagres på utklippstavlen , og utklippstavlen tilbakestilles hver gang datamaskinen slås av og deretter startes opp igjen. En datamaskins utklippstavleer det som gjør det mulig for brukeren å fritt kopiere eller flytte data fra ett sted til et annet, til og med å gå så langt som å tillate at data fritt kan flyttes mellom forskjellige applikasjoner.

Når du trykker på Ctrl + V på en Windows-datamaskin, kopieres den siste dataen du kopierte eller flyttet fra et annet sted over eller flyttet dit du trykket på snarveien Lim inn . Men hva om du trenger noe du kopierte eller flyttet som ikke var den siste informasjonen du kopierte eller flyttet? Det er her utklippstavlen går inn - du kan ganske enkelt se utklippstavlen din , finne det du trenger og kopiere dataene fra utklippstavlen . Windows XP kom med en forhåndsinstallert Clipboard Viewer ( clipbrd.exe ) som kan brukes til å vise hele utklippstavlenpå en datamaskin som kjører på Windows 10. Dessverre har ingen av iterasjonene til Windows-operativsystemet som ble opprettet og gitt ut etter Windows XP, kommet med innebygd utklippstavle som viser eller administrerer verktøy.

Innebygd historie om utklippstavlen

Men med utgivelsen av oktober 2018-oppdateringen for Windows 10 (versjon 1809), har Microsoft introdusert denne funksjonaliteten i Windows 10 - den siste og beste i den lange linjen med Windows-operativsystemer. For detaljer om det innebygde utklippstavlen, besøk den offisielle Microsoft-siden.

Foreløpig støtter den innebygde utklippstavlehistorikken bare tekst, HTML og bilder med mindre enn 4 MB størrelse. For å aktivere det, utfør følgende trinn:

 1. Trykk på Windows- tasten og utklippstavlen . Klikk deretter på utklippstavleinnstillingene i den resulterende listen .
 2. Deretter slå bryteren av utklippstavlen History til På.
 3. Hvis du vil synkronisere utklippstavlen til andre enheter, kan du slå bryteren til på.
 4. Hvis du vil synkronisere utklippstavlen automatisk eller ønsker å synkronisere den valgte, aktiverer du alternativet for tverrpostering .

Selv om kontorapplikasjoner som MS Word har et innebygd utklippstavle som kan brukes i applikasjonene. Du kan få det til ved å klikke på utklippstavlen på startmenyen i applikasjonen.

Andre metoder:

Så hva må Windows 10-brukere gjøre for å kunne se på utklippstavlenes historie enn det innebygde utklippstavlen? Vel, følgende er metodene du kan bruke til å se utklippstavlehistorikken din på en Windows 10-datamaskin:

Metode 1: Last ned og bruk utklippstavla-appen

Det finnes i Windows Store en utklippstavla- app som er designet for å tillate Windows 10-brukere å dele data de kopierer eller flytter mens de bruker datamaskinene sine til og fra sine respektive utklippstavler ved å dele dem ved hjelp av Windows 10s Del- sjarm. Den utklippstavlen app er svært enkel og er også i hver eneste Windows 10 brukerens rekkevidde, så laste ned og bruke den til å se utklippstavlen historie er en svært enkel prosess. For å bruke denne metoden for å se utklippstavlen din, må du:

 1. Åpne Windows Store .
 2. Søk etter utklippstavla- appen.
 3. Finn en app i søkeresultatene med tittelen Utklippstavle og velg den.
 4. Forsikre deg om at det er riktig app - det er helt gratis å laste ned og er utgitt av Justin Chase .
 5. Klikk på Hent appen for å laste ned og installere den.
 6. Vent til utklippstavla- appen blir lastet ned og installert på datamaskinen din.
 7. Når utklippstavla- appen er lastet ned og installert, kan du starte den og bruke den til å ikke bare vise utklippstavlen din, men også for å dele data til og fra utklippstavlen til Windows 10-datamaskinen .

Metode 2: Last ned og bruk Clipdiary

Hvis utklippstavla- appen som er lett tilgjengelig i Windows Store ikke oppfyller dine krav, eller du bare ikke liker det av en eller annen grunn, vær ikke redd - du har fortsatt et annet alternativ i form av utallige utklippstavler fra tredjeparter seere og ledere som er tilgjengelige for Windows 10. En av de beste utklippstavlene som viser og administrerer programmer designet for Windows 10 der ute, er en som går under navnet Clipdiary . Clipdiary er helt gratis og kan brukes til å gjøre alt fra å ta en titt på hver eneste ting du har kopiert til datamaskinens utklippstavle under den nåværende økten din til å slette eller redigere bestemt utklippstavleinnganger. Og selvfølgelig kan du bruke Clipdiary til å fritt kopiere ting fra datamaskinens utklippstavle . For å laste ned og bruke Clipdiary for å se utklippstavlen din på Windows 10, må du:

 1. Klikk her for å laste ned en kopi av Clipdiary .
 2. Vent til filen lastes ned.
 3. Den nedlastede filen skal kjøres, så så snart den er lastet ned, naviger til hvor den ble lastet ned og dobbeltklikk på den for å kjøre den.
 4. Når Clipdiary er i gang, er alt du trenger å gjøre å trykke Ctrl + D , så dukker det opp for deg. Du kan da ikke bare se på utklippstavlen din, men også hente ting du har kopiert til utklippstavlen eller redigere utklippstavlen .

Clipdiary støtter alt du måtte ønske å kopiere til datamaskinens utklippstavle - fra tekst og bilder til HTML-lenker og til og med navnene på filene på datamaskinen du har kopiert til utklippstavlen .

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det