Hvordan fikse GTA V Social Club kunne ikke initialiseres (feilkode 17)?

Noen GTA V-spillere rapporterer at de ender opp med å se Social Club Failed to Initialize (Error Code 17) hver gang de prøver å starte spillet på PC-en. De fleste berørte brukerne sier at krasjet skjer flere sekunder etter at spillet forsøkte å gå til fullskjerm.

Som det viser seg, ble de fleste tilfeller der dette problemet ble rapportert, forårsaket av en lokal feil som stammer fra den lokale innstillingsprofilen. Hvis dette scenariet er aktuelt, bør du kunne løse problemet ved å tilbakestille hele spillmappen ved å gi nytt navn til et par filer med .old-utvidelsen.

Du må også sørge for at Social Group åpner med administratortilgang og at du har riktig dato og klokkeslett (Social Club er veldig kresen om dette). Og hvis du har Social Club og GTA V installert på forskjellige harddisker, må du gjøre noen registerjusteringer.

Imidlertid, hvis du bruker AVG, ESET eller en annen overbeskyttende AV-suite, kan problemet også oppstå fordi den viktigste kjørbare Social Club-filen forhindrer kommunikasjon med Rockstar-serveren. i dette tilfellet kan du enten hviteliste den problematiske kjørbare filen, eller du kan avinstallere AV-pakken fra tredjepart helt.

Hvis du starter spillet via Steam, må du sjekke om navnet ditt i spillet inneholder spesialtegn. Social Club er kjent for å forårsake denne feilen hvis navnet inneholder spesialtegn som '# $% ~'. Heldigvis kan du enkelt redigere Steam-profilen din og fjerne eventuelle spesialtegn som kan ende opp med å krasje GTA V.

Hvis du fortsatt bruker Windows 7, må du sørge for at Sevice Pack 1 er installert (spillet fungerer ikke med mindre du har installert plattformoppdateringen.

Tilbakestiller spillets innstillinger

Hvis feilkode 17 oppstår på grunn av en feil i innlasting av Social Club-applikasjonen som stammer fra en lokal feil, bør du kunne løse problemet ved å tilbakestille hele samlingen av GTA V-spillinnstillinger.

Selv om de fleste berørte brukere har bekreftet at denne operasjonen endte med å løse problemet, må du huske at dette vil ende opp med å rulle tilbake alle spillerinnstillinger til standardverdiene. Dette inkluderer eventuelle tilpassede innstillinger for grafikk, lyd, kontroller og til og med Story Mode Cloud Save-innstillinger.

Hvis du er forberedt på å gå denne ruten, følger du instruksjonene nedenfor for å tilbakestille GTAV-spillinnstillingene og løse Social Club mislyktes i å initialisere (Feilkode 17):

 1. Åpne File Explorer, gå til båndlinjen øverst og klikk på Vis og kryss av i boksen tilknyttet File Name Extensions .

 2. Naviger til følgende sted for å lande direkte i GTA V-mappen:
  C: \ Brukere \ ~ BRUKERNAVN \ \ Dokumenter \ Rockstar Games \ GTAV
 3. Når du kommer til riktig sted, høyreklikker du på settings.xml og velger Gi nytt navn fra den nylig viste kontekstmenyen.
 4. Endre deretter navnet på .XML- utvidelsen tilknyttet innstillingene til .old og trykk Enter for å lagre endringen. I bekreftelsesvinduet klikker du Ja for å bekrefte operasjonen.

  Merk: Denne operasjonen vil tvinge spillet til å ignorere denne filen og opprette en ny ekvivalent fra bunnen av.

 5. Når du har klart å endre utvidelsen, navigerer du til profilmappen i spillet ditt:
  C: \ Brukere \ ~ BRUKERNAVN \ \ Dokumenter \ Rockstar Games \ GTAV \ Profiler \ ~ PROFILEFOLDER ~
 6. Når du klarer å lande på riktig sted, høyreklikker du på cfg.dat og velger Gi nytt navn fra hurtigmenyen. Det samme som før, gi nytt navn til filen med .old-utvidelsen for å tvinge spillet til å ignorere innstillingene.
 7. Gjenta det samme med pc_settings.bin (endre navn til pc_settings.old), start deretter datamaskinen på nytt og start GTAV når neste oppstart er fullført.

Se om du fremdeles støter på Social Club mislyktes i å initialisere (feilkode 17), og hvis du er det, gå ned til neste metode nedenfor.

Hvitliste Social Club i AV Suite (hvis aktuelt)

Hvis du bruker en tredjeparts sikkerhetspakke på datamaskinen der du støter på problemet med Social Club mislyktes i å initialisere (feilkode 17) , bør du undersøke om AV-enheten din overreagerer eller ikke.

Som det viser seg, rapporterer noen berørte brukere at tredjepartspakken i sitt tilfelle endte med å blokkere kommunikasjonen mellom Social Club og Rockstar-spillets server, som endte med å forhindre at spillet ble lansert.

I de fleste tilfeller rapporteres dette problemet med AVG-antivirus. Hvis dette scenariet gjelder, bør du kunne løse problemet ved å opprette et unntak i AV-innstillingene, bortsett fra den viktigste kjørbare Social Club-filen fra alle typer AV-skanninger.

En mer radikal løsning er å bare avinstallere den overbeskyttende tredjepartspakken og bruke Windows Defender eller en mildere tredjepartspakke.

Hvis du vil beholde din nåværende AV-pakke, går du til AV-innstillingene og hviter listen over følgende steder:

C: \ Program Files \ Rockstar Games \ Social Club C: \ Program Files (x86) \ Rockstar Games \ Social Club

Merk : Trinnene for å gjøre det vil være forskjellige, avhengig av tredjepartspakken du bruker.

Hvis du ikke vet hvordan du skal hviteliste steder i AV-innstillingene dine, eller bare ønsker å gå den enkle ruten, følger du instruksjonene nedenfor for å avinstallere AV-pakken din fullstendig og eliminere forstyrrelser i den eksekverbare Social Club:

 1. Trykk Windows-tast + R for å åpne opp en Kjør -dialogboksen. Deretter skriver du 'appwiz.cpl' i tekstboksen og trykker Enter for å åpne skjermbildet Programmer og funksjoner .
 2. Når du er inne i skjermbildet Programmer og funksjoner , flytt ned til høyre del og finn tredjeparts AV-pakken du prøver å avinstallere.
 3. Når du ser det, høyreklikker du på det og velger Avinstaller fra den nylig viste kontekstmenyen.
 4. Inne i avinstallasjonsskjermen, følg instruksjonene på skjermen for å fullføre prosessen, og start deretter datamaskinen på nytt hvis du ikke blir bedt om å gjøre det automatisk.
 5. Ved neste oppstart kan du prøve å starte GTA V igjen og se om du fortsatt ser den samme Social Club mislyktes i å initialisere (Feilkode 17) feil.

Hvis det samme problemet vedvarer, går du ned til neste potensielle løsning nedenfor.

Endring av Steam-profilnavn (hvis aktuelt)

Som det viser seg at hvis du prøver å starte spillet via Steam, er en annen grunn som kan ende opp med å forårsake dette problemet en inkonsekvens med Steam-navnet ditt. Av en eller annen merkelig årsak er det kjent at Social Club forårsaker at Social Club mislyktes i å initialisere (feilkode 17) -feil hvis Steam-kontoen inneholder spesialtegn.

Mange berørte brukere har bekreftet at problemet ble løst, og spillet krasjet ikke lenger etter at de fikk tilgang til Steam-innstillingene og ryddet spesielle tegn fra Steam-navnet. Endring av Steam-profilnavnet kan gjøres direkte fra profilseksjonen ved å klikke på Rediger profil .

Etter at du har klart å rense spesialtegnene fra Steam- navnet ditt, start spillet på nytt og se om du kan starte opp normalt.

Kjører Social Club med Admin Access

Et annet potensielt problem som kan forårsake denne GTA V-feilen, er manglende anrop til Social Club-komponenten (subprocess.exe). I de aller fleste rapporterte tilfeller vil dette problemet oppstå fordi Social Club ikke har rett til å åpne med administratortilgang (som det trenger).

Hvis dette scenariet gjelder, vil du kunne løse problemet ved å få tilgang til Social Club-mappen (vanligvis plassert i Program Files x86-mappen) og åpne subprocess.exe med administratortilgang før du faktisk starter spillet.

Prøv denne løsningen ved å følge instruksjonene nedenfor og se om den klarer å løse problemet i ditt spesifikke scenario:

 1. Åpne File Explorer og naviger til følgende sted:
  C: \ Program Files (x86) \ Rockstar Games \ Social Club
 2. Når du kommer til riktig sted, høyreklikker du på subprocess.exe og velger Kjør som administrator fra den nylig viste kontekstmenyen.
 3. Åpne GTA V og se om spillet kan starte normalt uten Social Club mislyktes i å initialisere (Feilkode 17) feil.
 4. Hvis denne operasjonen var vellykket, må du gjenta denne prosessen før hver oppstart av spillet. I tillegg kan du tvinge administratortilgang på den kjørbare filen ved å høyreklikke på kategorien Egenskaper> Kompatibilitet og merke av i boksen tilknyttet Kjør dette programmet som administrator før du klikker på Bruk.

Hvis denne potensielle løsningen ikke fungerte for deg, kan du gå ned til neste potensielle løsning nedenfor.

Stille inn riktig tid og dato (hvis aktuelt)

Som det viser seg, er en annen ganske populær grunn som ender med å bryte lanseringssekvensen til GTA V på PC en alvorlig utdatert dato og tid. Launcheren for Social Club kjører en bakgrunnssjekk for å se om datoen og klokkeslettet til serveren samsvarer med sluttbrukerens dato og klokkeslett. Hvis de to ikke stemmer overens, kan du forvente å se Social Club mislyktes i å initialisere (feilkode 17) feil.

Hvis dette scenariet gjelder, følger du instruksjonene nedenfor for å sikre at datoen og klokkeslettet ikke er alvorlig utdaterte:

Merk: Hvis du fortsetter å endre dato og tid til de riktige verdiene, men du merker at de fortsetter å gå tilbake, bør du vurdere å bytte ut CMOS-batteriet på hovedkortet.

 1. Trykk Windows-tast + R for å åpne opp en Kjør -dialogboksen. Skriv deretter inn ' timetable.cpl ' og trykk Enter for å åpne vinduet Dato og tid .
 2. Når du har klart å få tilgang til vinduet Dato og tid , velger du kategorien Dato og tid og klikker deretter på Endre dato og tid . Når du ser UAC (User Account Control) , klikker du Ja for å gi administrativ tilgang.
 3. På neste skjermbilde, bruk kalenderen til å angi riktig dato, og sett deretter tiden i henhold til din nåværende tidssone og klikk Ok for å lagre endringene.
 4. Etter at datoen og klokkeslettet er justert, start datamaskinen på nytt og prøv å starte spillet når neste oppstart er fullført.

Hvis den samme feilmeldingen fremdeles oppstår, flytt ned til neste potensielle løsning nedenfor.

Installere Service Pack 1 (kun Windows 7)

Som bekreftet av mange berørte brukere, trenger GTA V Service Pack 1-oppdateringen for å kunne kjøre på Windows 7. Hvis du bruker Windows 7, må du sørge for at operativsystemet ditt er oppdatert med det siste støttenivået. .

Hvis dette scenariet er aktuelt, følger du instruksjonene nedenfor for å installere den siste plattformoppdateringen for Windows 7 og se om dette løser problemet for deg:

 1. Gå til denne lenken ( her ) fra standard nettleser. Når du er inne, blar du ned til Platform Update for Windows 7 , velger et språk for installasjonsprogrammet og klikker på Last ned- knappen for å starte prosessen.
 2. I neste vindu merker du av i boksen som er knyttet til operativsystemet ditt - Last ned Windows6.1-KB2670838-x86.msu for 32-biters .

  Merk: Hvis du ikke er sikker på hvilken operativsystemarkitektur du har, høyreklikker du på Min datamaskin, velger Egenskaper og merker deretter av Systemtype for å se systemarkitekturen.

 3. Etter at nedlastingen er fullført, dobbeltklikker du på installasjonsprogrammet og følger instruksjonene på skjermen for å fullføre installasjonen av plattformoppdateringen.
 4. Når installasjonen er fullført, må du starte datamaskinen på nytt og se om problemet løses ved neste systemstart.

Bruke Registerredigering til å endre ProgramFilesDir

Hvis du har Social Club og det viktigste GTA V-spillet installert på forskjellige harddisker, kan du forvente å se Social Club mislyktes i å initialisere (feilkode 17) -feilen fordi en registernøkkel gjør det vanskelig for den viktigste GTAV-kjørbare filen å ringe på den sosiale klubben.

Hvis du bare spiller enspiller og ikke bryr deg om noen Social Club-funksjoner, kan du fikse dette problemet (uten å installere både GTA V og social club på samme harddisk) ved å endre banen i ProgramFilesDir til spillinstallasjonen .

Følg instruksjonene nedenfor for å utføre denne modifikasjonen med Registerredigering:

 1. Trykk Windows-tast + R for å åpne opp en Kjør -dialogboksen. Skriv deretter inn 'regedit' i tekstboksen og trykk Enter for å åpne Registerredigering .

  Merk: Når UAC (User Account Control) blir bedt om det, klikker du Ja for å gi administrative rettigheter.

 2. Når du er inne i Registerredigering, bruk venstre seksjon for å navigere til følgende sted:
  HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion

  Merk: Du kan enten komme dit manuelt, eller du kan lime inn stedet direkte i navigasjonslinjen øverst for å komme dit umiddelbart.

 3. Etter at du har kommet til riktig sted, flytt til høyre seksjon og dobbeltklikk på ProgramFilesDir- verdien.
 4. Erstatt gjeldende verdi av ProgramFilesDir med den nøyaktige plasseringen av GTA V-installasjonen. Som standard bør det stedet være D: \ Games \ Rockstar Games \ Grand Theft Auto V .
 5. Avslutt Registerredigering verktøyet og starte spillet for å se om denne metoden har vært vellykkede.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det