Hva er: Unsecapp.exe & lsquo; Asynkron tilbakeringing for WMI-klientapplikasjon & rsquo;

Unsecapp.exe er et Microsoft-sertifisert program, en del av WMI (Windows Management Instrumentation) delsystem. Programmet er medvirkende til å lette kommunikasjonen mellom et program som kjører på datamaskinen din og en ekstern server. Unsecapp vil fungere som en kanal og sykle informasjon frem og tilbake mellom dem.

Den Unsecapp.exe startes automatisk når et program trenger å bruke WMI. Selv om Windows Vista-brukere kan oppdage at den automatisk åpnes ved oppstart, starter ikke Windows-versjoner av denne tjenesten når det er nødvendig.

Hva er Unsecapp.exe?

Unsecapp er en del av systemets WMI-leverandørgrensesnittstruktur. Det blir av teknikere referert til som en Sink - en tilbakeringingsvalidator som mottar asynkrone tilbakeringinger rettet mot WMI-klienten.

WMI er designet for å gjøre det mulig for programvareutviklere å skrive skript og programmer rettet mot å administrere og spørre enheter, brukerkontoer, kjøre programmer, Windows-tjenester og andre interne aspekter av operativsystemet. WMI er en av de viktigste infrastrukturaspektene for administrasjonsdata og drift på Windows-drevne systemer.

Når et program trenger å bruke WMI-programmering, vil Windows ringe til unsecapp.exe for å fungere som en kanal ( Sink ) - Unsecapp.exe vilmotta resultatene av WMI-spørringene og kommandoene og overføre dem til programmet som trenger dem.

Hvorfor starter Unsecapp.exe tilfeldig?

Jeg vet at det kan virke tilfeldig, men Windows vil bare ringe til Unsecapp.exe når det er behov for tjenester. Mesteparten av tiden skjer dette etter at brukeren har installert en ny programvare som trenger å samhandle med en ekstern server.

Dette skjer ofte med VoIP-applikasjoner (Skype, Discord), spillprogramvare (Steam, Origin), direktemeldingsprogrammer, antivirusprogramvare og enhver annen type applikasjon som trenger å kommunisere med en ekstern server for å kunne kjøre.

Noen brukere har feilaktig antatt at Unsecapp.exe er en prosess startet av Avast og angivelig fjernet Unsecapp.exe ved å avinstallere antiviruspakken. Det er en forståelig forvirring, men faktisk er Unsecapp.exe ikke en del av Avast, den brukes av Avast (og de fleste andre antivirus-suiter).

Kan jeg deaktivere Unsecapp.exe?

Vel, det kan du, men det burde du virkelig ikke. Den sanne Unsecapp- kjørbarheten regnes som både sikker og påkrevd. Ved å deaktivere tjenesten vil du forhindre at datamaskinen bruker WMI når det er nødvendig, noe som vil få katastrofale konsekvenser for hvordan operativsystemet ditt fungerer. I tillegg til å frata Windows å bruke WMI-infrastrukturen, vil du også hindre funksjonaliteten til alle tredjepartsapplikasjoner som er konfigurert til å bruke WMI-programmering. På grunn av dette bør du betrakte Unsecapp- kjørbar som en viktig del av systemet ditt.

Kan Unsecapp.exe være skadelig programvare?

Det korte svaret er ja. Sjansene for at dette faktisk skjer i et oppdatert system er imidlertid små. Hackere er kjent for å skjule sine ondsinnede kreasjoner med identiske (eller ekstremt like) navn med legitime systemprosesser. Tidligere Windows-bygninger var mer lette med programmer som utgjør systemprosesser, men ting har blitt lappet siden enn.

For tiden er et oppdatert Windows med alle slags sikkerhetsserier (inkludert Windows Defender) nok til å forhindre at det store flertallet av skadelig programvare kler seg ut som Unsecapp.exe.

Men hvis du vil være sikker på at du faktisk har å gjøre med den sanne Unsecapp.exe, må vi oppdage hvor den ligger. For å gjøre dette, åpne Oppgavebehandling ( Ctrl + Shift + Esc ), høyreklikk på unsecapp.exe og velg Åpne filplassering .

Hvis den kjørbare filen ligger i C: \ Windows \ System32 \ wbem, har sjansene for at det er skadelig programvare nettopp gått betydelig ned. Men hvis du fremdeles ikke er overbevist, høyreklikker du på Unsecapp.exe og velger Skann med Windows Defender. Du kan ta det enda lenger og skanne filen med en kraftigere spyware-skanner som MalwareBytes

Hvis du ser filen et annet sted, er det faktisk skadelig programvare eller spionvare som utgjør en legitim systemprosess. En antivirusskanning vil vanligvis karantene / fjerne elementet, og Windows vil automatisk gjenskape en sunn Unsecapp.exe hvis det ikke allerede er en.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det