Slik gjenoppretter du manglende stereomix på Windows 10

Stereomix-funksjonen er veldig nyttig hvis du vil ha et direkte opptak av lyden som spilles gjennom høyttaleren. Det er en virtuell lydenhet, og mange brukere har rapportert at denne funksjonen ganske enkelt forsvant på datamaskinene sine.

Det er forskjellige scenarier for denne plutselige forsvinningen. Mesteparten av tiden dukket det opp etter oppdatering fra en eldre versjon av Windows til Windows 10 eller etter å ha utført en større Windows-oppdatering. Det er flere forskjellige måter å bringe Stereo Mix tilbake på datamaskinen din, så sørg for at du følger metodene nedenfor for å løse problemet!

Hva er årsaken til at stereomix mangler på Windows 10?

Windows blir stadig kvitt funksjoner de føler er unødvendige, og Stereo Mix kan bare være en annen. Likevel er Stereo Mix også relatert til lyddriveren du har installert, og det kan være mulig å gjenopprette den. Det er noen få forskjellige årsaker som kan føre til at den forsvinner, så sjekk ut de nedenfor for mer info:

 • Mikrofonen er utilgjengelig - Hvis mikrofonenheten ikke er tilgjengelig for lydopptak, vil også Stereo Mix være deaktivert. Du må la apper få tilgang til mikrofonen din i Windows 10-innstillinger.
 • Stereomix er ganske enkelt oppført som deaktivert - Stereomix kan ganske enkelt være deaktivert som en virtuell lydenhet i innstillinger for lyd, så sørg for at du bare aktiverer den på nytt for å løse problemet.
 • Audiodriver - Stereomix er bare tilgjengelig for drivere som leveres av produsenten din, og du må oppdatere dem hvis du bruker standardinnstillingene laget av Microsoft.

Løsning 1: Forsikre deg om at mikrofonen din er tilgjengelig for tilgang

Dette problemet kan også vises hvis mikrofonen din ikke er tilgjengelig for tilgang. Dette deaktiverer automatisk bruk av Stereo Mix. Denne løsningen er den enkleste, og det kan spare deg for timer med innsats, så sørg for at du ikke hopper over denne metoden når du feilsøker problemet som mangler Stereo Mix på Windows 10.

 1. Klikk på tannhjulikonet nederst til venstre på Start-menyen for å åpne Innstillinger- appen. Du kan også søke etter det.
 2. Rull ned til du ser Personvern- delen, og sørg for at du klikker på den. På venstre side av vinduet, bør du se delen om apptillatelser . Rull ned til du kommer til mikrofon og klikk på dette alternativet.
 3. Først av alt, sjekk om mikrofontilgangen for dette enheten er aktivert. Hvis ikke, klikk på Endre og sett glidebryteren på.
 4. Deretter bytter du glidebryteren under " Tillat apper å få tilgang til mikrofonen din " til og bla nedover i listen over installerte apper på datamaskinen. Slå glidebryteren ved siden av appene du vil gi tilgang til på listen til på.
 5. Start datamaskinen på nytt for å se om problemet fremdeles vises!

Løsning 2: Vis deaktiverte enheter

Det er fullt mulig at Windows 10 på en eller annen måte automatisk har deaktivert Stereo Mix-funksjonen som en virtuell lydenhet. Det kan betraktes som unødvendig eller kan være deaktivert av en tredjepartsapp. Dette er en ganske stor feil av Microsoft, da det å gjemme enheten under opptaksenheter absolutt ikke var nødvendig. Forsikre deg om at dette er årsaken til problemet ditt!

 1. Høyreklikk på Volum-ikonet nederst til høyre på skjermen og velg alternativet Lyder . En alternativ måte ville være å åpne Kontrollpanel på PCen og sette Vis etter-alternativet til Store ikoner . Etter det, finn og klikk på alternativet Lyder for å åpne det samme vinduet.
 2. Naviger til innspillingsfanen i lydvinduet som nettopp åpnet seg.
 3. Høyreklikk hvor som helst i midten av vinduet og merk av i boksene ved siden av alternativene Vis deaktiverte enheter og Vis frakoblede enheter . Stereomix skal nå vises. Høyreklikk på den og velg Aktiver alternativet fra hurtigmenyen som vises.
 4. Forsikre deg om at du prøver det for å se om det fungerer!

Løsning 3: Oppdater lyddriveren

Mange brukere har rapportert at de klarte å løse problemet ved å installere driverne for lydenheter på nytt. Dette er en enkel metode å utføre, og det er absolutt verdt tiden din. Sjekk det ut nedenfor!

 1. Klikk på Start-menyen nederst til venstre på skjermen, skriv inn " Enhetsbehandling " etterpå, og velg den fra listen over tilgjengelige resultater ved å klikke på den første.
 2. Du kan også trykke på Windows-tasten + R-tastekombinasjonen for å åpne dialogboksen Kjør. Skriv inn “ devmgmt.msc ” i dialogboksen, og klikk OK for å kjøre den.
 3. Siden du vil oppdatere driveren for hodetelefonene dine, utvider du delen Lyd, video og spillkontroller . Høyreklikk på hodetelefonene dine i listen og velg Oppdater driver fra hurtigmenyen.
 4. Velg Søk automatisk etter oppdatert driverprogramvarealternativ fra det nye vinduet, og vent til verktøyet kan finne nyere drivere.
 5. Sjekk om hodetelefonene dine vises under avspillingsenheter i lydinnstillinger!

Løsning 4: Aktiver stereomix for Conexant HD-lyd

Hvis lydenheten i datamaskinen din er en Conexant HD-lydenhet, kan trinnene nedenfor hjelpe deg med å gjenopprette Stereo Mix i Windows 10. Sørg for at du følger trinnene nedenfor nøye, da det er noen avanserte feilsøking som bør utføres med forsiktighet. Lykke til med å løse problemet!

Merk:  Hvis du ikke kan følge trinnene nedenfor fordi du ikke finner filen "CALCC2WA.inf_amd64_07118bd8a2180658", kan det være at filen har et litt annet navn på PC-en. For å finne filen, kan du laste ned den bærbare versjonen av PSPad fra (her) og utføre PSPad.exe-filen. Dette skal se slik ut:

 1. Klikk på Søk
 2. Velg "Søk / erstatt i filer"

 3. Skriv inn følgende tekst i Tekst for å finne (felt)
  ; HKR,% EPattributePath% \ EpSettings \ StereoMixEnable, Enable, 1,01
 4. I feltet Valgt katalog angir du følgende bane
  C: / Windows / System32 / DriverStore / FileRepository /

 5. Klikk OK. Og du skal kunne se filene som inneholder strengen ovenfor i "Søk i filresultater" -fanen nedenfor.

Løsning 4 Fortsatt

 1. Åpne Biblioteker på den problematiske PC-en, eller åpne en hvilken som helst mappe på datamaskinen, og klikk på Denne PC-alternativet fra menyen til venstre.
 2. Naviger til følgende sted på datamaskinen din for å finne filen som må redigeres for å aktivere Stereo Mix på Windows 10:
  C: \ Windows \ System32 \ DriverStore \ FileRepository \ CALCC2WA.inf_amd64_07118bd8a2180658
 3. Du må ta eierskap til filen 'CALCC2WA.inf' som ligger i mappen ovenfor før du fortsetter. Høyreklikk filen, klikk Egenskaper , og klikk deretter kategorien Sikkerhet . Klikk på Avansert- knappen. Vinduet "Avanserte sikkerhetsinnstillinger" vises. Her må du endre eier av nøkkelen.
 4. Klikk på Endre- koblingen ved siden av "Eier:" - etiketten. Vinduet Velg bruker eller gruppe vises.
 5. Velg brukerkontoen via Avansert- knappen, eller skriv bare brukerkontoen din i området som sier 'Angi objektnavnet du vil velge' og klikk OK. Legg til Alle- kontoen.
 6. Klikk på Legg til- knappen nedenfor, og følg den opp ved å klikke på Velg en hovedknapp øverst. Velg brukerkontoen via Avansert- knappen, eller skriv bare brukerkontoen din i området som sier ' Angi objektnavnet du vil velge ' og klikk OK . Legg til Alle- kontoen.
 7. Sørg for at du velger Full kontroll før du bruker endringene du har gjort under Grunnleggende tillatelser .
 8. Etter at du har endret eierskap og gitt tillatelser til filen 'CALCC2WA.inf', er det på tide å redigere den. Høyreklikk på den og velg å åpne den med Notisblokk . Bruk Ctrl + F-tastekombinasjonen og sørg for at du skriver inn stereo i Finn hva- boksen før du klikker på Finn neste- knappen.
 9. Du skal kunne se tre linjer inne i filen. Linjene skal se slik ut:
  ; HKR,% EPattributePath% \ EpSettings \ StereoMixEnable, Enable, 1,01
  ; HKR,% EPattributePath% \ EpSettings \ StereoMixEnable, MixAssocSeq, 1, E0, E0
  ; HKR,% EPattributePath% \ EpSettings \ StereoMixEnable, MuteGainSettings, 1,00,00
 10. Fjern semikolonene foran hver linje ved å slette dem. Klikk Fil >> Lagre for å lagre endringene, eller bruke Ctrl + S tastekombinasjon . Gå ut av Notisblokk og fortsett med trinnene nedenfor.
 11. Nå er det på tide å installere lyddriveren på nytt. Klikk på Start-menyknappen nederst til venstre på skjermen, skriv inn “ Enhetsbehandling ”, og velg oppføringen fra listen over tilgjengelige resultater ved å klikke på den første.
 12. Du kan også bruke Windows Key + R-tastekombinasjonen for å få frem dialogboksen Kjør. Skriv inn “ devmgmt.msc ” i dialogboksen, og klikk OK for å kjøre Enhetsbehandling.
 13. Siden du vil installere driveren for lydenhetene dine på nytt, utvider du delen Lyd, video og spillkontroller ved å venstreklikke på pilen ved siden av navnet. Høyreklikk på Conexant HD Audio- oppføringen i listen og velg Avinstaller enhet fra hurtigmenyen.
 14. Bekreft eventuelle dialogbokser som ber deg om å bekrefte avinstallasjonen. Ikke kryss av i boksen " Slett driverprogramvaren for denne enheten " da du vil at denne driverfilen skal installeres på nytt.
 15. Start datamaskinen på nytt og sjekk om Stereo Mix-funksjonen har kommet tilbake til datamaskinen din!

Til slutt, hvis ingenting fungerer for deg, kan du bruke en tredjepart som VoiceMeter fra vb-audio.com, som en av brukerne våre foreslo, har løst problemet for dem og gitt ytterligere forbedringer.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det